⬅ חזרה לאינדקס

בית השקעות ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 05:48
שלום,

אני מגורר בארה"ב (לטווח בינוני) ומעוניין לנהל תיק השקעות פאסיבי להשקעותי האישיות.

את החלק המנייתי אעשה באמצעות ברוקר בארה"ב, אך אני מעוניין לגבי המלצות\ביקורת על ברוקרים ישראלים להשקעה בקרנות נאמנות ישראליות בלבד (החלק האג"חי).

יש לי חשבון מט"ח במיטב ד"ש טרייד שאני יכול להמיר לחשבון השקעות והם מציעים לי עמלות אטרקטיביות מאוד - ללא עמלות קנייה ומכירה (בכלל) ועלות אחזקת חשבון של 20 ש"ח בחודש. אבל להתנהל מול מיט"ב דש טרייד מרחוק זה בלתי נסבל. שום דבר שם לא נעשה באמצעות האינטרנט ובגדול כל פעולה שאני צריך לעשות דורשת לפחות 3-4 שיחות טלפון למוקד שירות לקוחות (שנעשות בשעון שלי לאחר חצות).

להלן הדברים שחשובים לי אצל הברוקר:

1. מערכת דיגיטל מתקדמת שתאפשר לי לעשות כמה שיותר פעולות ללא צורך בשליחת טפסים\מייל\טלפון (בשורה התחתונה הפעולות שאבצע הם כנראה הפקדה ומשיכה של סכומים גדולים)

2. כשאני צריך ליצור קשר, חשוב לי לקבל שירות לקוחות מקצועי (עדיפות דרך צ'אט). השירות שאני מקבל ממיטב ד"ש הוא נוראי.

3. כמובן עמלות - עדיפות לקבל עמלות דומות למיטב. אבל, אני כנראה אבצע פעולות לעיתים רחוקות מאוד - מכיוון שההכנסה שלי בארה"ב איזונים אני אבצע בקנייה ומכירה של אג"ח אמריקאי. כלומר, בפועל כנראה אני אבצע קנייה אחת גדולה מאוד בחשבון וזהו למשך שנים - ככה שלא אכפת לי לשלם מאית האחוז חד פעמי אם זה יתן לי שקט.

4. מכיוון שאני כנראה הולך לבצע פעולה אחת וזהו, אני רוצה לוודא שזה ברוקר שלא יציק לי וינסה לסגור לי את החשבון (שמעתי שזה קורה אם לא מבצעים פעולות, בגלל הרווחיות הנמוכה של החשבון)

האם יש ברוקר שעונה על הקריטריונים הנ"ל (לפחות חלק)?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 07:03
אתה נחשב תושב לצרכי מס בארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 07:31
לא בשנה וחצי הקרובות. לאחר מכן כנראה שכן
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 08:01
אז לא מומלץ לך לקנות קרנות נאמנות לא-אמריקאיות.

ההשלכות של זה ברגע שיש לך כאלה ואתה הופך לתושב ארה"ב יכולות לנוע בין מיסוי דרקוני לעלויות מילוי דוחות דרקוניים.

אם אתה לא מתכנן לחזור לישראל, למה קרנות על אגח ישראלי?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 10:04
אג"ח ארה"ב הוא עם ריבית הרבה יותר גבוהה מהישראלי. אם המחיה שלך בדולרים אני לא בטוח למה שתרצה אג"ח ישראלי
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 12:01
לצערנו זה המצב הכללי בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 12:38
מיטב באמת הכי גרועים.

שני בתי השקעות שהכרתי - IBI ופסגות טובים בהרבה מבחינת שרות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 13:31
ואז נשאלת השאלה, האם מדובר בסביבה עסקית משוכללת, תחרותית, ורבת משתתפים, בה נותן השרות הגרוע יותר מכיר בחסרונו היחסי, ופועל לשפר את שירותיו פן יפסיד לקוחות והכנסות; או שמא מדובר בסביבה עסקית מצומצמת ומוגבלת, בה אף נותן השירות הטוב יותר מסיק כי ביכולתו לצמצם ולהפחית את התקורה והשקעתו בתחום זה מבלי להפגע בצורה מהותית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 15:26
שאלה טובה. אני מרגיש שיפור לעומת העבר, אבל ברור שיש מעט מאד משתתפים ולא בטוח לאן הולך השוק הזה מבחינת כדאיות תיפעול.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 16:05
בשנים האחרונות יש מגמה של עליה בעמלות בבתי ההשקעות הישראליים. השירות, גם אם השתפר קצת, לא מצדיק את העליה הזו.

אין באמת תחרות מול הבנקים כי רוב הלקוחות לא באמת שוקלים לפתוח חשבון בבית השקעות.

אני מסכים. יש קונצנזוס רחב שמיטב דש הכי גרועים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 16:12
קצת מפתיע כי ההתרשמות שלי שונה, אבל אני לא עוקב בקפדנות.

אני רוכש בעיקר etf בארה"ב ובעמלות הרלוונטיות לי יש קפאון יחסית (מינ' רכישה) או ירידה (המרה למט"ח). דמי הניהול מעט ירדו לדעתי אבל אני לא ממש מעודכן.

למה אתה מרגיש שיש עליה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 21:16
אשמח לשמוע את דעתך על הנושא. למה קרנות אג"ח ישראלי:

1. אני לא יודע האם אשאר בארה"ב מעבר לשנתיים. השכר שלי בשנתיים הקרובות יהיה בדולר, חלק גדול מתיק המניות שלי יושקע בדולר וכל תוספת עידים לתיק ההשקעות שלי תיהיה באג"ח אמריקאי. לכן, נראה לי שהגיוני להשקיע באג"ח ישראלי - לאזן את החשיפה שלי (מכיוון שאיני יודע אם אחזור)

2. זכיתי במחיר למשתכן. לא יודע אם אקנה דירה או לא - אבל במידה וכן אני רוצה לצמצם חשיפה למט"ח בחלק האג"חי שלי (מאותה סיבה אני משקיע כרגע רק 50% במניות.)

3. עד כמה שאני יודע אין ETF או קרן נאמנות אמריקאית שמשקיע בשוק האג"ח העולמי ללא גידור שער הדולר. לכן, אני לא יכול לגוון את סיכון שער החליפין למטבעות מעבר לדולר
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 21:28
אם אלו השיקולים אתה יכול לקנות פשוט אגח ישירות. רק לא קרן.

לא הבנתי עדיין אם בכל מקרה תקבל תושבות אמריקאית (או גרין קארד) או שזה עדיין בסימן שאלה.

אני מחפש כזאת בנרות גם כן (למרות שזה לא רלוונטי לעשור הקרוב), אם תהיה תושב ארה"ב תוכל לפתוח Traditional IRA או Roth IRA ואז לקנות שםם AGGG:LN (או אם ה-401K של המעסיק מאפשר לך לקנות ניירות בודדים, גם כן)
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2019 23:47
לא יודע לגבי גרין כארד, אבל H1B ככל הנראה אהיה בעוד שנתיים (שלפי הבנתי זה לצרכי מס זה זהה לתושב אמריקאי).

מה שנראה לי שאני אעשה זה שאני אקנה קרן נאמנות ישראלית (כדי לפשט) -- ובעוד שנתיים אני כבר אנהל את הדיון הזה עם רו"ח אמריקאי. מקסימום אמכור את הקרן ואחליף לאג"ח אמריקאי או אחזיק אג"ח ישיר. בשנתיים הקרובות הרבה יכול להשתנות ובכל מקרה יש לי גם קופות גמל השתלמות וכו שאצטרך להתעסק איתם (ככה שבכל מקרה אצטרך לעשות קניות ומכירות)

אלא אם אני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2019 19:49
בזמנו קיבלתי מיילים על כל מיני עמלות חדשות שהם המציאו.

למשל פעם לא הייתה ב-IBI עמלת מינימום (לכל נייר ערך) ועמלת קניה על קרנות מחקות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2019 13:37
מוסיף שיש לי ניסיון יחסית חיובי עם אקסלנס והיו לי התקשרויות מועילות איתם (אם כי הנסיון לא רב)