⬅ חזרה לאינדקס

האם התנדבות זה סולידי?

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 16:28
היי חברים, אני קורא בבלוג מגיל 16 וכבר מעל לשנתיים מנהל אורח חיים סולידי ועצמאי(גר לבד ומפרנס וזן את עצמי) וכבר צברתי חיסכון משמעותי המושקע בצורה סולידית. מסיבה של אי התאמה למערכות והיסטוריה של דיכאון אני אינני משרת בצה"ל או בשירות לאומי/אזרחי ועובד מהבית בחברה פיננסית. מדי פעם אני מרגיש נקיפות מצפון על כך שבני גילי כרגע מתחפרים בשוחות או נמצאים תחת השמש הקופחת ואני יושב במזגן ועובד מהבית. רציתי להתייעץ האם כדאי לי להתנדב(עם זקנים/כלבייה/אוטיזם וכ"ו..) והאם זה דבר סולידי להתנדב כמה שעות בערב מספר פעמים בשבוע למרות שיכולתי לעבוד גם בשעות האלה ולהרוויח עוד כסף וכך לקצר את הדרך שלי לעצמאות כלכלית. תודה מראש לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 16:33
לדעתי זה רעיון נפלא!

לא כל כך מבין מה זה אומר...

אתה מניח שיש איזו אידאולוגיה שנקראת ״סולידית״ שאומרת שעלייך לנצל כל רגע פנוי בכדי לעבוד עד שתגיע לעצמאות כלכלית?

אם עצמאות כלכלית יותר חשובה לך מלהתנדב בשלב זה אז עדיף שתעבוד. אם להתנדב חשוב לך אז תתנדב. זה הקטע בערכים - הם מתנגשים וצריך להכריע מה משמעותי בשבילך יותר לפעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 16:38
אני לא מניח שישנה אידואלוגיה כזו אך אני חי בצורה "סולידית" ולפיה עלי לעבוד על מנת להגיע לעצמאות כלכלית כל זמן שאין הדבר פוגע בבריאותי ואחרי שהקדשתי זמן לתחביביי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 17:00
טוב בוא נרד מההגדרות האלו... זה לא באמת חשוב.

אם אתה רוצה להתנדב אז תתנדב. אם יש לך מטרה חשובה יותר ואתה לא מוכן לקבל שההתנדבות תפגע בה אז אל תעשה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 18:05
תתנדב עם אנשים, זה מעולה נגד דיכאון (אפשר להגיד שזה אפילו די סולידי - גידור נגד דיכאון).
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2019 12:00
כשאתה תורם מעצמך הרבה פעמים אתה יוצא נתרם יותר בכל מיני מובנים ופנים. לעניין הסולידיות אני בהחלט מבין על מה אתה מדבר ולכן אישית בשלב הצבירה לא מקצה זמן להתנדבות מפאת חוסר. בשלב פרישה מתכנן להקדיש להתנדבות נתח נכבד כי יהיה לי מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 05:39
ברור שלהתנדב.

אין כמעט סיכוי שהגעת למצב שאתה מצליח לנצל כל דקה מזמנך כך שהיא שווה עוד כסף.

ואדרבא, אם הגעת למצב כזה - אז בוודאי שאתה יכול לחוס על כמה שעות בשבוע ולהשקיע קצת בנפש לך.

כנראה שווה יותר מהכסף שתרוויח בכמה שעות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 07:12
אין כאן קשר להתנהלות סולידית, כאשר מתנדבים ועוזרים לזולת, יש בזה סיפוק, וזה שם אותך בעמדה של כוח (לעמת אלו המקטרים), מועיל לחוסן הנפשי,

אנשים עם יכולת נתינה מקבלים תמורה גבוהה מהנתינה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 12:55
בתור לוחם שמתחפר בשיחים ונמצא תחת השמש הקופות אני אומר שאין לך מה להרגיש אשם , מי שלא יכול לעשות זאת זו לא אשמתו ואם ההתנדבות שלך היא לניקוי מצפון, תחסוך את זה מעצמך , אין איזושהי טינה לאלו שלא יכולים , יש לאלו שיכולים אבל לא עושים.

חוויתי התקפי חרדה ודיכאון קשה במהלך השירות, דבר נוראי ומי שסובל מיזה לא חייב סליחה לאף אחד !

תתנדב אם אתה באמת רוצה להתנדב , בלי קשר לצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2019 21:43
לדעתי כן, עוד עוד שזה בנוסף לעבודה ולא במקום, הרי אחרת בשעות הפנאי היית מוציא כסף,

בנוסף לעיתים יש אוכל במקומות ההתנדבות, וגם אתה יוצר קשרים חברתיים שיכולים לעזור לך בקבלת העבודה העתידית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2021 10:27
הקפצתי כאן בגלל דיון שעלה בנוגע להתנדבות ורצון לשתף חוויות. יש הרבה היבטים בהם "סולידיים" יכולים להתייחס להתנדבות. פן אחד הוא "בזבוז הזמן" לעומת היכולת לעסוק במשהו מכניס. פן שני מדבר על מצב בו ה"סולידי" כבר פרש או צמצם משרה ומייעד חלק מהזמן להתנדבות. במשפחה ובסביבה בה אני גדלתי, התנדבות הייתה חלק בסיסי של המציאות, בדיוק כמו הצורך ללכת לבית-ספר, עבודה, קניות או כל דבר אחר.

אני בחרתי בהתנדבות בארגון "פעמונים" התחלתי הרבה לפני שהוא היה מאורגן כל כך והכניסו אותי לעבודה בלי הכשרה ורק על סמך ההבנה שלי שהכנסות> הוצאות= חוסן כלכלי. מאז, הארגון התמקצע מאד וסוג המשפחות הוא אחר וגם מגוון השירותים שהארגון מעניק. הרבה מאד משפחות לא מסיימות את התהליך ויש לפעמים יציאות צרכניסיות שומטות לסת אבל, כל משפחה שכן מסיימת בהצלחה זו משפחה שעברה מחובות ומינוסים של עשרות אלפי ש"ח בממוצע ליציבות וזה המון. ובנוסף, למדתי עם הזמן, שבהרבה מקרים, גם משפחות שלא עשו שינוי "עד הסוף" כן שיפרו גם את המצב הכלכלי וגם את ההתנהלות וההבנה ושאם לא מסתכלים על התהליך כ-הכל או כלום אז גם שיפור קטן זה משהו גדול בשביל משפחות רבות.

@c881

@זאב

@גרהם
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2021 12:30
מעבר לכל ההיבטים של תרומה לחברה\ הערך לנותן\ וסיוע לקהילה, אני רוצה להזכיר גם על הערך הכלכלי של התנדבות:

1. ניסיון תעסוקתי - בשלבים שונים של החיים, כאשר אנחנו מנסים למקום עבודה חדש שבו אין לנו ניסיון או חושבים לבצע הסבת מקצוע, התנדבות בעמותה יכולה לספק לנו את הפלטפורמה לצבירת הניסיון הרלוונטי בהובלת פרויקטים שנרצה לצבור בהם ניסיון.

2. נטוורקינג - רוב האנשים בישראל אינם מתנדבים (אחוזי ההתנדבות של ישראלים אל מול אמריקאים או אירופים הם מאוד נמוכים). אבל מצד שני עקב רמת יוקר המחייה בישראל והיכולת הכלכלית הנדרשת כדי לפנות זמן להתנדבות, רוב האנשים שמתנדבים תדיר (ואני לא מכליל פה סטודנטים\מלגאים\או התנדבות מטעם מקום העבודה) הינם בעלי יכולת הרבה יותר לנטוורקינג והשפעה.

3. פוטנציאל עסקי חברתי - המגזר החברתי הוא המעסיק שצומח הכי מהר בישראל כיום (אחרי ההייטק) ומעסיק הרבה מאוד אנשים, ליזמים חברתים בעלי מעוף וחזון יש יכולת מאוד טובה לבנות עתיד כלכלי להם תוך תרומה לחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2021 17:34
איחולי בריאות שלמה, יש סיכוי טוב מאוד להחלים בניגוד למה שמקובל לחשוב.

על שירות בצה"ל? אם כבר נקיפות מצפון אז על עצם אי מעורבות למען נזקקים ולא בשל אי השתייכות לגוף כלשהו.

אבל לא זה ולא זה - השתדל להתנדב למען אחרים (וגם קצת למען עצמך) ממקום של טוב, ולא ממקום של הצדקה עצמית.

לדעתי, זה גם ישפיע על אופי ההתנדבות שלך ואיכותה.

אין כאן עניין של סולידי או לא סולידי.

התנדבות היא מעשה ערכי למען הסביבה, והיא תמיד תעמיד נגדה ערך תועלתני/אינטרסנטי אחר. שאחרת, קשה עד בלתי אפשרי לקרוא לה "התנדבות".

בכל מקרה, לא כל החיים הם סביב סולידי או לא סולידי, בסופו של דבר המטרה היא להגשים את המטרות, היעדים והרצונות שלך.

אז השאלה הנשאלת היא - האם אתה רוצה להתנדב? חושב שתוכל לתרום? חושב שיש מישהו שזקוק לך ומוכן לתת יד?

ההכרעה הערכית היא בסופו של דבר שלך. לוותר על עוד כסף/"סולידיות"/משאבים לטובת הושטת יד לזולת או לא.

אין כאן נוסחא לוגית שיכולה לפתור את הדילמה הזאת, זה עניין ערכי.

גם אני חושב - רק כמי שיצא לו להתנדב קצת בגופים - חפש גוף איכותי ואם אתה רואה שדברים לא מתקדמים צא משם.

לא חסרים גופים שמהווים "התנדבות" של אופורטוניסטים שמחפשים לקוחות או סתם אנשים משועממים שמחפשים סיבה להתאגד חברתית ועושים זאת במסווה של התנדבות.

חפש משהו אקטיבי, סדיר ומאורגן שאתה מוצא את עצמך תורם בו.

אחרת - וזה כבר עניין לוגי - אתה באמת תהיה לא סולידי :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2021 17:34
+ זה. מאוד חשוב ולא חשבתי על זה.