⬅ חזרה לאינדקס

מתחילה חיים חדשים בגיל 60+

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:17
בגיל 60+ החלטנו לפרק את המשפחה לצאת לדרך חדשה, כל אחד בנפרד,

אני גימלאית וגם בנזוגי כך.

ההכנסה החודשית שלי תהיה כ-14,000 לאחר איזון משאבים.

אני עוזבת את הבית המשותף שלנו עוברת לעיר אחרת.

ההון הפנוי שיעמוד לרשותי יהיה כ-1,500,000 ש"ח

מתבלטת מה נכון לעשות בגילי: האם להשקיע את הכסף בדירה בשבילי? האם להשקיע בנכסים שיניבו לי הכנסה נוספת?

אשמח לשמוע הצעות ורעיונות. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:19
יישר כח, מאחל לך הצלחה בדרך החדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:21
זה כולל קופות גמל/השתלמות/פנסיה? או ששמת בצד ואת לא מחשיבה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:23
יש לי פנסיה

הסכום הזה כולל גם גמל וגם השתלמות.

ישארו לי מעט חסכונות אם אשקיע הכל בקניית בית
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:26
מתאים לך לגור בשכירות?

אם לא, כמה אמורה לעלות דירה מהסוג שאת רוצה לגור בה?

האם העיר האחרת היא לטווח ארוך או פשוט ניסוי במקום חדש?

באופן כללי, אני חושב שלא נכון מיד לרכוש דירה בעיר חדשה, וזה נכון לכל גיל.

את עדיין צעירה וגם אם תתחרטי, רכישת דירה לא אמורה להוות בעיה גם עוד 10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:26
לדעתי כן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:28
א. תגדירי "יש לי פנסיה" ? האם הסכום שתקבלי יספק אותך באורח חיים בו את מצפה לחיות ?

ב. אולי תשקלי לגור בשכירות קודם בעיר ה"חדשה" לראות שזה אכן נוח, לבדוק שנה שנתיים מה קורה עם שוק הדיור הלא ברור ואז להיסגר על קנייה.

ג. מציע לשקול לגעת בקרן השתלמות רק במקרה קיצון, הרי התשואה שמה נקייה ממס' חבל שהכסף סתם ישכב לך בעו"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:39
המעבר לעיר החדשה הוא במטרה להתקרב לילדים שלי.

אני שוקלת אפשרות של שכירת דירה.

השאלה היא מה אוכל לעשות עם הכסף כדי שלא יאבד מערכו?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:42
הפנסיה שלי כרגע היא כ-14,000 ש"ח. בעתיד אקבל גם קצבת זקנה של כ-2000 ש"ח.

לדעתי הסכום זה יספיק לי לחיות באורח החיים שמספק אותי ואף אוכל לחסוך ממנו.

בשלב זה אני עדיין עובדת ומשתכרת בממוצע עוד 8000 ש"ח לחודש
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 21:57
יש המון חומר בפורום ובבלוג לגבי השקעות. את צריכה להבין מה טווח ההשקעה שלך ומה סיבולת הסיכון.

נראה שכרגע את מרוויחה יותר ממה שאת מוציאה בשוטף והמצב לא אמור להשתנות באופן קיצוני בשנים הקרובות, כך שאת יכולה להשקיע לטווח בינוני - ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 22:23
תודה.

אין לי ספק שיש לי הרבה מה ללמוד בנושא זה.

כל השינויים האלה הם חדשים בשבילי וצריך ללמוד הרבה בזמן קצר

ולקבל החלטות.

זה בכלל לא פשוט
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 22:25
בהתחשב בזה שיש לך עוד 60 שנה לחיות, זמן רב לפנייך.

עצם זה שאת פה, כבר חצי מהפיתרון.

צמדי לפורום, תגיעי רחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 22:44
אכן לא פשוט. אני לא יודע מאיזה רקע את מגיעה, אבל חשוב שתדעי שאת הנושאים החשובים שניתן ללמוד כאן יכול להבין כל אדם שיודע חשבון ברמה של חטיבת ביניים עם אינטליגנציה ממוצעת ורצון להעמיק בנושא הזה כי הוא מאד חשוב בחיים במאה ה-21.

אם את רק בתחילת תהליך הלימוד, אז ההמלצה שלי מלמעלה לשכור דירה מקבלת משנה תוקף. תשכרי, תתארגני על החיים במקום החדש, תשימי בינתיים את הסכום המכובד שיש לך בפיקדון בנקאי לחצי שנה או שנה (לעשות סקר שוק, להתמקח ולא לאכול את הלב אם אחרי כן תביני שיכולת להרוויח עוד כמה שקלים במקום אחר), תלמדי בינתיים את החומר ואת עצמך בהקשר של השקעות ואז תצאי לדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2019 23:01
תודה. אתה עושה לי סדר. אני באה מתחום החינוך והניהול.

מבינה שיש לי הרבה מה ללמוד ולהחכים בנושאים אלה.

אני לא רוצה לקבל החלטות חפוזות, מה גם שהכסף יהיה זמין לרשותי ואוכל לקבל החלטות מהירות, אם תצוץ לי הצעה טובה.

אני חושבת שהמחשבה על שכירות קודם היא נכונה.

תודה שוב
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 09:38
זו מחשבה נכונה כלכלית. יחד עם זאת הייתי מציע לך לבדוק עם עצמך האם את בנויה למעברים.

אני בכמה שנים צעיר ממך אבל גם כבר לא ילד, גם אני עברתי גירושין לפני כ 10 שנים, ומהכרות שלי עם עצמי, בשלב הזה של חיי אני זקוק ליציבות ולודאות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 10:25
@המתלבטת , ברוכה הבאה לפורום!

מנסיון שלי, שנה ראשונה לאחר הפרידה היא קשה.

הרבה מחשבות חולפות, אולי גם תהיות לגבי העבר, מה צופן העתיד ואולי גם זמן 'חשבון נפש'.

לכן אני מציע בשלב ראשון זה לעבור לדירה בשכירות במקום שנוח לך ואולי לא לחשוב שקרוב לילדים ו/או הנכדים זה הדבר החשוב ביותר למרות שיש לזה משקל מה.

אני לא יודע כמה זמן את פרודה אבל קיימת תופעה של החברים שלי והחברים שלו וחוג המכרים מצטמצם.

אני חושב שרכישת דירה עכשיו תיצור איזה בור תקציבי שישפיע על היום יום. לכן דירה בשכירות אולי תתאים יותר עד שהערפל יתפוגג ותוכלי לבדוק את ההתנהלות הפיננסית כסולו ולא כחלק עם בן הזוג. החלטות לא רציונאליות בזמן משבר הפרידה יכולות להשפיע על עתידך הכלכלי.

סיבה נוספת לעבור לשכירות היא שאולי במפגשי פנויים/פנויות תמצאי פרטנר חדש לחיים תוך שנה ותעברו ביחד למקום מגורים משותף.

אני רוצה לרגע להתנתק מהפאן הכלכלי ולהתרכז יותר בפאן החברתי. ושוב, מנסיון שלי בלבד. ראיתי נשים פרודות שמצאו תנחומים במשפחה הקרובה ולא דאגו לעצמן [זה נכון גם לגברים]. הן השקיעו את כול מירצן והאנרגיות להתקרב למשפחה, מלאו תפקיד של נאני 24/7 כי זה ניחם אותן והזניחו קשרים חברתיים. הן נשארו עד היום, מה שניקרא 'בתולות זקנות'.

אני, לאחר הפרידה, מיד שכרתי דירה וחזרתי לימי הרווקות העליזים. עברתי מספר דירות שכורות לפי מה שהתאים לי ורק לאחר ששבעתי קניתי דירה נקיה ממשכנתא.

אני לא פסיכולוג ולא יועץ פיננסי וכל מה שכתבתי זה מנסיוני האישי ועשה לי טוב בחיים.

בהצלחה בדרכך החדשה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 10:44
בגיל הזה, משכנתה תינתן בקושי רב/ עד גיל 73 ועלות הביטוח חיים תהיה גבוהה.

אז כן, בלי משכנתה.

אולי הלוואות קצרות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 11:54
תודה על מילות העידוד. בשבילי זו דרך חדשה לגמרי להתמודד איתה.

אני לגמרי חסרת בטחון בכל הנושאים האלה ולכן כל עצה מתקבלת בברכה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:03
מעברים זה לא הצד החזק שלי. עשיתי כמה כאלה בחיי (כולל תקופות ארוכות בחו״ל) ואני בהחלט זקוקה ליציבות בשלב זה של חיי.

ולכן מתלבטת בין: השכרה עם אופציה למעברים תכופים או רכישת דירה שתקנה לי מידה מסויימת של יציבות
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:06
אני חושבת שאוכל להסתדר בלי משכנתא.

במידת הצורך, יש לי אופציה להלוואות קצרות
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:13
תודה על ההשקעה שלך בתשובה.

פרידה זה אכן קשה אחרי הרבה שנות נישואין. אנחנו עדיין מסכמים את ענייני הפרידה ובקיץ זה יקרה סופית ולכן ההתלבטות שלי לגבי לאן דרכי?

ציינת פה לא מעט נושאים חשובים מאד לקחת אותם בחשבון בשיקולי הדעת שלי.

אני ממש לא רוצה להיהפך לנאני 24/7. אני עדיין עובדת ואוכל להרחיב את היקף עבודתי - אם רק ארצה בכך.

יש לי חוג חברים וחברות וגם עיסוקים נוספים שממלאים את יומי.

אני בהחלט לא הטיפוס שנשען על המשפחה אבל המשפחה חשובה לי.

וגם מוכנה לבחון זוגיות נוספת אם ימצא האיש המתאים

אני לומדת ממך שבשלב זה של חיי שכירות היא הפתרון הנכון, גם אם זה יעלה לי קצת כסף..

תודה שוב
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:14
נשמע שזו האופציה הכי מעשית, בתור בעל ניסיון כמו יוס

הם לא היו הצד החזק שלך. עכשיו את בדרך חדשה ואולי תגלי על עצמך דברים חדשים, אל חשש, ג'ה והפורום לצדך, צעד צעד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:16
תודה על ההשקעה שלך בתשובה.

פרידה זה אכן קשה אחרי הרבה שנות נישואין. אנחנו עדיין מסכמים את ענייני הפרידה ובקיץ זה יקרה סופית ולכן ההתלבטות שלי לגבי לאן דרכי?

ציינת פה לא מעט נושאים חשובים מאד לקחת אותם בחשבון בשיקולי הדעת שלי.

אני ממש לא רוצה להיהפך לנאני 24/7. אני עדיין עובדת ואוכל להרחיב את היקף עבודתי - אם רק ארצה בכך.

יש לי חוג חברים וחברות וגם עיסוקים נוספים שממלאים את יומי.

אני בהחלט לא הטיפוס שנשען על המשפחה אבל המשפחה חשובה לי.

וגם מוכנה לבחון זוגיות נוספת אם ימצא האיש המתאים

אני לומדת ממך שבשלב זה של חיי שכירות היא הפתרון הנכון, גם אם זה יעלה לי קצת כסף..

תודה שוב

תודה על התיקון.

אני צריכה לארמץ את הגישה שלך. מה שהיה לא רלוונטי,

עכשיו זו מציאות חדשה והיא תלמד אותי דברים חדשים על עצמי (וכבר למדתי לא מעט...)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:21
תודה.

חחח... לפי דבריך אני ממש צעירה

להצמד לפה - זו נשמעת לי עצה ממש טובה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:22
ישנן הרבה זוגות שאני מכיר כבר בגיל 40, נשארים ביחד כי "מלא סיבות מזעזעות יותר או פחות".

ואז הם הופכים להיות בלתי נסבלים אחד לשני והרבה "לשון הרע" עף באוויר, חוסר סבלנות / סולידריות.

מתוך מחשבה שיש "ילדים" ואסור לפרק אבל מה שהילדים רואים זה אנשים בלתי נסבלים איש לרעהו.

לכן, כשזוג נפרד,מסיבות "טובות" ובהבנה.

אני מסתכל על חצי הכוס המלאה. על חיים חדשים , שלווה, סבלנות יתר שתהיה לילדים [במקרה שיש והם צעירים] וכו' וכו'.

לא אופטימיסט חסר תקנה, ברור שיש קשיים וכו'.

במקרה שלך, את במצב כלכלי מצוין, מודעת לעצמך, כאן ופתוחה להארות אז יהיה הרבה יותר טוב.

אם וכאשר תגיע התוגה, תמיד אפשר לשים בלוז לשתות ויסקי ולקום ליום חדש, יותר טוב.

כמו שיוס אומר, התחלה חדשה תביא רוחות חדשות.

לא שמעת, 60 זה ה-30 החדש.

אפילו אהוד ברק עם זקן כמו שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 12:30
עם כל הקושי שבפרידה, אנחנו נפרדים בהבנה.

הילדים שלנו כבר גדולים כך שיש לנו מעט דאגות בעניינם.

אני אכן מצפה לפרק ב׳ יותר טוב בשבילי. אני מוכשרת, טובה במקצוע שלי ואופטימיסטית.

וגם מודעת ופתוחה ללמידה.

אני גם יודעת שמצבי הכלכלי יאפשר לי לקבל החלטות .

אם לא איכפת לך אני מעדיפה יין אדום על פני הויסקי

למרות שיש לי קצת רעד ברגליים לקראת המציאות החדשה והלא מוכרת - אני בטוחה ביכולת שלי להתמודד מבלי להתרסק

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 13:36
עדיף שתתמקדי ברכישת דירת מגורים , ההון העומד לרשותך והשלב בו את נמצאת בחיים, לא מתאים כרגע להשקיע בנכסים, להפוך למשקיע זה תהליך שלדעתי לא נכון עבורך בשלב זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 13:49
אני חולק עליך.

it is complected ורק מי שחווה פרידה/גירושין מבין על מה אני מדבר.

רוני. אתה מסתכל הפעם רק בצורה קרה על המספרים שבמצב רגיל זה נכון אבל יש עוד פרמטרים של חוסר וודאות בדרך החדשה לאחר פרידה...
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 20:24
אם הסכום מספיק ואין צורך בהלוואות אני הייתי קונה דירה למגורים, בשל היציבות והחשש מעליית מחירי השכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 07:12
אני מהרהרת באפשרות הזו.

אני בודקת את מצב שוק השכרת הדירות וגם שוק הדירות למכירה.. יש לי עוד כמה חודשים לבחינת הנושא לפני שאקבל החלטה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 07:14
תודה. אני בודקת את זה. כרגע עסוקה בבחינת כל הכסיפים העומדים לרשותי

הייתי רוצה לקנות נכס בלי שאצטרך להכנס להלוואות. זה הכי חשוב לי כרגע.

לא בא לי בגילי להתחיל שוב עם ענייני משכנאות...
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 07:16
אני בהחלט שוקלת את זה, מה גם שאני לא ממש ״אשת עסקים״....
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 07:36
אתה בהחלט צודק, כמשקיע ההסתכלות שלי קרה, אני מנטרל את הרגש בקבלת החלטות, אני מבין שיש פה קושי רגשי,

היא צריכה להחליט אם לתת לכך ביטוי בהחלטה כיצד לפעול.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 09:09
קודם כל, ברוכה הבאה לפורום. שמחה לפגוש כאן מישהי אפילו קצת יותר מבוגרת ממני כאן :)

אני חושבת שההתלבטות לא קשורה רק לגיל שלך אלא למי שאת- מה חשוב לך, מה התיעדוף שלך בחיים, האם יש לך חלומות להגשים או השאיפה היא לחיים שלווים. כמו שאמרו לך מעליי, הפרידה היא שינוי גדול והרבה פעמים נוצרים שינויים בהעדפות אז קחי לך את הזמן להתבוננות לפני שאת מקבעת את כל הכסף בתוך בלוקים לנצח. אנחנו, למשל, בחרנו לפני עשור לחזור לחיות בשכירות וזה מאד מתאים לנו כרגע.

הפנסיה כבר משולמת לך או שאת חיה כרגע רק מהשכר? בכל מקרה, זה נשמע שתוכלי לשמור את הסכום הגדול שעומד לרשותך כירושה לילדים כי באמת הכנסה חודשית של 16,000 ש"ח בחודש לאדם אחד מאפשרת לחיות ברווחה ללא צורך בשימוש בכסף הגדול. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 09:32
נכון מאד.

הקושי הרגשי הוא הסיפור הגדול, כי הוא משפיע על ההחלטות שלי.

אני צריכה לבחון את עצמי, בתנאים של אי ודאות, ובאיזו מידה אוכל להיות עם במצב של חוסר יציבות מבחינת הדיור (השכרה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 09:40
תודה על תשובתך.

מסתבר שגיל הוא לא ערובה לשינויים. גם אני חשבתי שבגילי כבר לא נפרדים אבל מסתבר שהחיים מלאי הפתעות. וטוב שכך..

את מעלה פה נושאים מהותיים.

אני תוהה באיזו מידה אמצא נכס ראוי להשכרה ארוכת טווח. לא הייתי רוצה למצוא עצמי במצב שכל שנתיים אני צריכה לעבור דירה.

אישית, יציבות כלכלית (מבחינת דיור) חשובה לי מאד.

ההכנסה שלי טובה. הפנסיה שלי כבר משולמת ואקבל חלק מן הפנסיה של בנזוגי במסגרת הסכמי הפרידה.

השאיפה שלי היא להנות מהאפשרויות שנפתחות בפני ויש לא מעט כאלה

תודה לך
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 17:22
זה לא הכרח המציאות. חברה טובה שלי גרה בתל-אביב במשך 25 שנה כשרוב הזמן התגוררה באותה דירה (בשכירות) במיקום מצוין. בעלת הדירה כמעט לא העלתה לה את שכר הדירה בגלל שגם לבעלי בתים יש העדפה לשכירות ארוכה אם הדייר טוב.

אנחנו גרים כבר 6 שנים באותו בית ומבחינת בעלי הבית שלנו זה אמור להיות לנצח. גם הם לא העלו לנו אף פעם את שכר הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 21:09
@המתלבטת אצטרף להערה של בת העמק - אני כבר בשנתי השביעית בשכירות באותה הדירה (באיזור השרון). אני מרוצה מבעל הבית והוא ממני ושכ"ד לא השתנה בהרבה (פחות מ-1% עליה בשנה בממוצע), וזה למרות שאני בשלב בחיים שבו אני עקרונית די נייד אם ארצה לעבור מקום.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 21:19
בהחלט הארה חשובה.

אני עוד לא סגורה לגמרי על ההחלטה לקנות או לשכור ולכן אהיה פתוחה ל-2 האפשרויות ואבחן אותן כשאני מחפשת פתרון דיור.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 21:21
נשמע כיוון טוב. אני אהיה פתוחה לאפשרות הזו גם - כשאחפש פתרונות דיור עבורי

תודה