⬅ חזרה לאינדקס

התנהלות גרועה של סוכנות הביטוח- מה לעשות?

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 15:30
סוכנות הביטוח הפנסיוני במקום עבודה בעבר התנהלה בצורה גרועה, מבלי להכנס לפרטים הקטנים, הסיפור הוא בגדול כזה:

הסוכנות לא עשתה ושלחה סיכום פגישה בנוגע להחלטות חשובות בתיק הפנסיוני.

לא נעתה במשך מספר חודשים לבקשות לביצוע התהליך האמור וגם לא לבדיקת סטטוס תהליך (למען הדיוק כל פניה והיו הרבה פניות נענתה ב- הכל יבוצע ישלח לך בימים הקרובים- ולא נשלח)

אחרי שקצה סבלנותי אחרי מספר חודשים פניתי ישירות לחברת הביטוח לטיפול בנושא, שם נאמר שלי שהסוכנות כלל לא העבירה בקשה שלהי!

חברת הביטוח טיפלה בנושא לבקשתי אבל לא נתנה שום ייעוץ והתהליך שסוכם איתה היה שונה מהתהליך שסוכם עם סוכנות הביטוח לפני כן- תהליך שהיה נכון יותר פיננסית.

כתוצאה מכך: לקחתי החלטה לא נכונה פיננסית שדי קשה לאמוד את עלותה.

לאחר מכן פניתי למפקח על הביטוח בתלונה בנושא גם על הסוכנות וגם על חברת הביטוח.

חברת הביטוח הראתה מסמכים שהכל בוצע בזמן סביר וכפי הנדרש- אכן הם טיפלו במיידי אבל לא נתנו ייעוץ שהיה מונע קבלת החלטה לא נכונה.

הסוכנות, הפלא ופלא אחרי התלונה הם פתאום מתקשרים כל הזמן, אפילו מנהלים בכירים ותשובתם:

נכון, אתה צודק לא התנהלנו כשורה. לא שלחנו סיכום ולא פנינו בזמן לחברת הביטוח ואנחנו מתנצלים אבל כרגע מבחינה טכנית לא ניתן לעשות שום דבר, לא ניתן טכנית להחזיר את הגלגל לאחור.

השאלה שלי- האם יש אפשרות דרך המפקח על הביטוח או אולי אפילו משפטית(תביעה) לבקש פיצוי על התנהלות כזו? (לגבי אומדן הפיצוי זו שאלה אחרת) כי הרי הם יכולים לעשות את לכל אחד, המפקח מקסימום יאמר להם "נו נו נו" אבל בלי שהם מפצים הם ימשיכו באותה התנהלות. גם לי לא יגיע פיצוי- לא קונסים אותם?

האם מישהו נתקל במשהו דומה? מה עשיתם?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 16:03
אצלי הסוכנות לא בחרה את המסלול שביקשתי בקרן ההשתלמות והבנתי זאת רק לאחר מספר חודשים. בהתחלה הם התחמקו אבל לא ויתרתי. הבנתי מהם שבתור סוכנות הם לא יכולים לשנות את הרישום אצל ספק השירות (הקרן המנהלת), כלומר מקרה קלאסי של "טעינו, מצטערים, אבל אתה תשלם על הטעות שלנו". בסוף הסוכנות נתנה לי אישית צ'ק על סך 200 ש"ח שזה לפי טענתם כל הכסף שהם הרוויחו ממני.

נמאס לי להילחם אז דאגתי שיעבירו את הכסף למסלול הנכון ולקחתי את הצ'ק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 17:52
אני מתנהל באופן ישיר ועושה את הפעולות מול החברה עצמה ולא דרך הסוכנים. את כל הטפסים ניתן למצוא באתר או במענה הטלפוני שלהם, שולח להם במייל את מה שדרוש, וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 19:51
200 ש"ח זה לעג לרש לעומת ההפסד.

מסכים לגמרי, זה מה שאעשה בעתיד. לא עוזר לי לגבי מקרה העבר..
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 23:05
מניח שהכי טוב פשוט לשאול את המפקח במסגרת הפניה שלך. כלומר לעדכן את הפניה (לפתוח אותה מחדש במידת הצורך) ולציין שהתלונה לא הוסדרה מבחינתך.

במקרה שלי אחרי הפניה, סוכנות הביטוח נתנה פיתרון שהרגיש לי "סביר" לבעיה אז הסתפקתי בזה. לכן לא יודע לומר מניסיון אישי מה הצעדים הבאים שהמפקח יכול לנקוט לטובתך.