⬅ חזרה לאינדקס

פוליסת בריאות קולקטיב של איגוד מקצועי לעומת פוליסת בריאות קולקטיב של המעסיק

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 14:30
שלום רב וחג שמח,

מתלבט מאוד בין :

א. פוליסת בריאות קולקטיבית דרך מעסיק נוכחי. לא עולה כסף - לא לי ולא לבני המשפחה, צריך רק לשלם את שווי המס, זאת

אומרת כשליש מעלות פוליסת הקולקטיב. אבל אהיה בבעיה כשאפרוש לפנסיה ו/או כשאעזוב את מקום עבודה כי אצטרך

לשלם מחיר מלא של פוליסה פרטית.

ב. פוליסת בריאות קולקטיבית של איגוד מקצועי שאני מחזיק בה היום שאהיה חבר בו גם לאחר שאעבור מקום עבודה או שאצא לפנסיה. עולה הרבה יותר כסף אבל יש רצף ביטוחי עד השנים בהן אהיה "קשיש" ואזדקק לפוליסה יותר מכל.

נכון להיום, הפוליסה של האיגוד המקצועי מקבלת ברצף ביטוחי כל מי שהיה לו ביטוח בריאות פרטי אחר, כולל פוליסת המעסיק שלי, אבל מי יודע אם סעיף זה יישאר לתמיד, הרי כל קולקטיב מתחדש כל 5 שנים...

תודה מראש לכל העונים!
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 16:28
שתי הפוליסות שוות בזכויות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 17:15
שאלה מצויינת.

היום הן שוות בזכויות.

בעבר הפוליסה של האיגוד המקצועי כללה גם כיסוי סיעודי ולכן העדפתי אותה
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 17:24
מהפרספקטיבה הכושלת והלא מוצלחת שלי.

אני יוצא מנק' הנחה ששוק הביטוחים עובר רפורמות כל כמה זמן [כמו א.כ.ע/בריאות פרטית/חיים-ריסק] כך שמאד קשה לעקוב בטווח של 5-10 שנים.

לכן שווה להסתכל על הדברים בראייה של שנה שנתיים כי אולי הפרטי יהיה בכלל זול יותר/משתלם יותר [בהנחה שאתה עושה השוואת מחירים ו"יושב" על זה כמובן].

אם א. מכיל את המשפחה והוא זול כרגע ושווה זכויות לב. לדעתי הוא נחוץ יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 17:56
מעניין...

למה יש לך פרספקטיבה לא מוצלחת ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 19:28
הבעיה הגדולה בבריאות זה שעם הזמן הסיכוי שלך לחלות עולה ולכן עיתוי החיתום והיכולת להכנס תחת פוליסיה קולקטיבית משחקת לדעתי חלק חשוב. כלומר ייתכן שבעתיד הפוליסה תהיה יותר טובה אבל איך תדע שתוכל לקבל אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 19:41
מסכים לגמרי, לכן לדעתי להתחיל בזולה יותר/מיטיבה יותר עם המשפחה ולהמשיך משמה.

בד בבד מזכיר לך שאני:

אני פשוט חושב שמעודף אופציות/סיכויים ותכנונים בסוף לא יוצאים מזה.

אי אפשר לדעת אם
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 00:45
הרבה פעמים עושים את המכרז החדש לפני שתוקף ההסכם הישן נגמר, ולכן סביר שתיהיה התראה (אולי קצרה) לפני שהסעיף הזה ישתנה.

אני יודע שבשינויים אחרים שהיו בעולם הביטוח הודיעו על זה מראש והרבה סוכנים מיהרו להחתים אנשים "לפני שהשינוי נכנס".
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 16:35
עדכון :

המעסיק מממן ילדים רק עד גיל 26. והשאלה מה קורה אח"כ...

נידמה לי שאי אפשר לבטח את הילדים אצל האיגוד המקצועי אם אני עצמי לא מבוטח שם. ואם אהיה מבוטח אצל המעסיק אצטרך אולי לחזור שוב לאיגוד המקצועי...

סעיף ההצטרפות בפוליסה של האיגוד המקצועי הוא :

"מבוטחים חדשים אשר ערב הצטרפותם לביטוח שעל פי הסכם זה, היה ברשותם ביטוח

בריאות קבוצתי אחר, יצורפו לביטוח ברצף ביטוחי, בכפוף להחרגות החיתומיות שהיו להם

בהסכם הקודם, ככול שהיו. במידה ומבוטחים אלה לא עברו חיתום במסגרת ההסכם הקודם

שלהם, הם יתקבלו לביטוח בכפוף למילוי טופס הצטרפות הכולל הצהרת בריאות וחיתום".

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 16:52
אחר כך הם יוצאים לעבוד ומממנים ומבטחים את עצמם :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 17:00
ונקודה נוספת שקיימת רק בפוליסה של האיגוד המקצועי אך לא בזו של המעסיק :

"יובהר כי במקרה של גירושין או פטירה )חו"ח( של חברי הקבוצה יהיו בני המשפחה המבוטחים עקב הפטירה או הגירושין זכאים להמשיך את הביטוח עפ"י הפוליסה כל עוד הפוליסה הקבוצתית הינה בתוקף, בכפוף לתשלום הפרמיה במלואה וכסדרה".