⬅ חזרה לאינדקס

מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי

🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 21:03
לאחרונה, התקבלתי לעבודה בבנק גדול כטלר-כספר.

האם יש לאן להתקדם מהתפקיד, ולאן?

האם יש כאן מישהו שיודע מה שעושים בתפקיד בפועל, או במקרה עסק בו?

מה דעתכם על עבודה במגזר הפיננסי באופן כללי?

עד כה, נוצר לי הרושם שטלר הוא בעצם איש מכירות של כסף (ועוד לאוכלוסיות חלשות...), ולא באמת נציג שירות לקוחות.

פתאום לשווק נעליים במחיר מופקע כמו שאר בני גילי, מרגיש יותר מוסרי מלדחוף כרטיס אשראי יקר לאישה זקנה כמו שנדרשתי לעשות בסימולציה לתפקיד.

חוץ מזה, יש לי כמה תהיות על הליך הקבלה-הוא כלל הרבה שאלונים פסיכולוגיים מוזרים. מה הקטע בהם? מה בכלל "אמורים" לענות בו?

תודה לעוזרים!
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 00:15
השאלה גם לכמה זמן אתה מתכנן להישאר שם. קח בחשבון שהרבה מהשירות הפרונטלי בבנקים נעלם לאט לאט והכל עובר למרחב הדיגיטלי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 00:36
בעיקרון לא יותר מדי זמן, כחצי שנה, אבל התחלתי לחשוב לעצמי-אם התנאים נחשבים די טובים מההתחלה, עד לאיזו רמה הם יכולים להגיע?

אולי כדאי לי להמשיך ולהתקדם בעולם הזה גם אחרי הגיוס לצבא.

זה לא ה''חלום'', אבל אולי זאת הזדמנות מסוימת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 01:00
המגזר הפיננסי הוא רחב ומגוון, מנעד התפקידים, התנאים, השעות והשכר הוא עצום.

חברים מהתואר עבדו בזה לפני/אחרי צבא, סיפרו סיפורים דומים. נדרשו לדחוף הלוואות יקרות ללקוחות שלא באמת היו צריכים וכו'. שאל את עצמך אם זו עבודה שתוכל להרגיש טוב איתה. יש כאלה שלא מזיז להם, יש כאלה שלא ישנו טוב בלילה.

לפני חוק הפופוליזם, מנכ"לים של בנקים עשו פה 8-10 מיליון ש"ח בשנה. היום, סביבת ה2.5 מיליון שנתי אם אני זוכר נכון. זה החסם העליון.

באופן כללי התנאים בבנקים טובים מאוד, הן מבחינת שכר ושעות והן מבחינת הטבות רבות מסביב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 01:30
נשמע שבגדול כבר הבנת

ככה זה בארגונים גדולים ומיושנים. אני לא מדבר מניסיון אבל להבנתי צריך לענות את התשובות שברור שהן "נכונות" מבלי לחשוב יותר מדי (למשל אם שואלים אותך "האם תגנוב מהבנק במקרה ו..." אז תענה לא אפילו אם זה לגנוב 5 שקל כדי לעצור מלחמה גרעינית עם אירן)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 01:51
אוקיי, לא נשמע להיט

מישהו באיזה עוד עבודות מרוויחים 6.5K בגיל 18, שהן לא דורשות מאמץ פיזי, כמו טלר?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 08:12
לדעתי מספר עובדי הבנקים בתהליך צמצום דרסטי. אבל אם תתקבל, יש משרות רבות שלא כרוכות בשיווק למשקי בית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 10:31
התקבלתי, אבל אני באמת תוהה לעצמי אם יש עבודות אחרות עם שכר של 6.5K ברוטו לגיל 18
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 11:40
מלצרות יהיה רווחי יותר, אבל קשה פיזית.

יתרון ענק למלצרות זה שלומדים לדבר עם אנשים, ויש כל הזמן אינטרקציות. (skill שלא מלמדים באוניברסיטה, והוא חשוב מאוד)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 11:50
חשבתי על זה, אבל אני פחות מעוניין בעבודה פיזית
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 12:21
הנהלת חשבונות
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 12:25
אפשר להתעניין למה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 12:56
לא צריך ידע מוקדם או משהו דומה? תואר, רישיון וכו'?

טעמי נוחות (לא הסיבה הכי מוצדקת שיש, אבל אני פשוט רואה את עצמי יותר במשרד מאשר מקפץ משולחן לשולחן)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 13:03
דווקא לא התכוונתי למלצרות. אולי גינון או בניין?

או שממש לא בא לך להפעיל את הגוף? :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 13:59
מה הגובה שלך? אולי תהיה ברמן, וככה המשרד שלך גם יקבל קהל :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 15:51
לא חובה לתפקיד ראשון.

אני מאמין שבעבודה מסודרת של 8 עד 17 מרוויחים יותר מאשר ברמן/מלצר שעובד משמרות של 6 שעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 18:49
חוץ מחד"כ, במזגן, לא ממש בא לי להזיז את הגוף :)

למרות שאולי דוור יכול להיות סביר, מחלקים מכתבים בבוקר ואז אני מניח שיחסית נעים.

1.7, אני לא חושב שזה יילך :)

יש לך מושג כמה בערך? ואיפה בכלל דרושים מנהלי חשבונות (ועוד אחד בלי תואר, רישיון או ניסיון)?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 21:05
יש תמיד דרישה ,תיכנס לגובמאסטר.

תחפש משרות התחלתיות סוג 1 ,תרשום כמה משפטים על זה שאתה בקרוב מתחיל לימודי הנהלת חשבונות/ראיית חשבון ,שאתה לומד מהר ומעולה באופיס.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2019 15:33
אחי בכל עבודה משרדית של הקלדה/נציג שירות טלפוני תקבל 6-6.5.

בהראל אני יודע להגיד שמקבלים 6600 אבל מצפים לפחות לחצי שנה.

חברות הביטוח האחרות פחות או יותר או דבר. ביטוח ישיר הם הכי טובים אבל צריך לחתום התחייבות של שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2019 10:38
מציע לך ללכת לקבוצות בפייסבוק (דרושים,הצעות עבודה וכו') לכתוב שאתה בחור צעיר שמחפש עבודה מסוג x עם שכר x ומעלה.

העליתי פוסט דומה סתם בשביל לבחון אופציות, בערב של אותו יום כבר קיבלתי באזור ה15 הודעות פרטיות , ומעל 50 תגובות.

עם הרבה מאוד סוגים של עבודות חלקן רגילות,חלקן הזויות וחלקן נשמעות מגניבות לאללה, גם כאלו שלא תמצא באתרי חיפוש, ועם משכורות מעולות שגם מגיעות ל7 וחצי 8.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2019 23:48
אתמול דיברתי עם חברה ששולחת קורות חיים למעסיקים, אכן ההצעה הכי טובה שהביאו לי היא 7K במגזר הביטוח, עם התחייבות לשנה.

מניח שמדובר בביטוח ישיר.

עוד כיוון שאני שוקל הוא עבודה ב-max-שלחתי קורות חיים, וכטלר במזרחי טפחות (שם נקלטים ישירות כעובדי בנק, ולא כעובדי קבלן כמו בלאומי).

מקווה שאמצא משהו ראוי.

אפשר קבוצה לדוגמה?

---------

חוץ מזה, התברר לי שטלר לא מציע שום הלוואות/אשראי/וכו' מבלבד שירות זניח בשם "תשלומון".

העבודה היא נטו מזכורתית, ואני חייב לציין שזה קצת, משגע אותי.

אין שום גירוי קוגנטיבי, פשוט עושים אותו דבר שוב ושוב ושוב.

למישהו יש רעיון לעבודה יותר מאתגרת?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2019 19:49
אני פרסמתי לצורך העניין בקבוצת דרושים ראשון לציון , שזו לא קבוצה גדולה יחסית, תחפש קבוצות דרושים באזור המרכז או משהו ויתנפלו עליך שם..
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2019 20:15
אנסה, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2019 23:34
מקווה שעדיין אפשר להקפיץ את הפוסט

-----

בכל אופן, לאחר כחודש וחצי של עבודה כטלר, אני ברגשות מעורבים ביחס לעבודה.

השכר בסדר, גם התנאים. יש לי מנהלת נחמדה מחברת כוח האדם. הצוותים נחמדים, ואני לומד דברים מדי יום. עדיין מדובר בעבודה שמאוד חוזרת על עצמה. התחלתי כבר לחשוב על בוטים שיתחילו להפוך את הכל לאוטומטי :lol:

הדבר החשוב ביותר שלמדתי הוא שבאמת לא חסר כסף בעולם, והעדות היא הצ'קים שעוברים תחת ידי מדי יום. הדבר היחיד הוא שאני צריך למצוא דרך לגרום לאנשים לשלם את הכסף הזה לי :)

בכל אופן, עד אז, אני מעוניין להפוך לבנקאי.

מלאומי, אני בספק אם תבוא הישועה (דבר די מצחיק, כי הם דווקא מחתימים את הבנקאים שלהם רק לשנה, אז לכאורה אני אידאלי מבחינתם).

משיחה עם מזרחי טפחות, התברר שהם לא מוכנים לקבל בנקאים לפחות משלוש שנים.

מביקור בבנק י-ם בנוגע לפיקדונות, ללא קשר לעבודה בכלל, הבנקאית התרשמה מהידע והסדר שלי וזרקה לי אמירה לגבי עבודה אחרי צה"ל.

האם יש סיכוי להיות בנקאי ל-5 חודשים בלבד? :|
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2019 23:45
אני בכלל מתפלאת שקיבלו אותך בלי קשרים, אז התשובה היא קשרים.

אבל אם נחזור לזה שקיבלו אותך בלי קשרים מר Z אז אין ספק שיש בך משהו שאם לא תוותר, אולי תצליח למצוא עבודה בבנקאי ל 5 חודשים.

אבל מה אתה כבר סוגר שנה בלאומי? זהו נגמרת לך תקופת העסקה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2019 23:49
לעבודה כטלר התקבלתי ללא קשרים (פשוט נכנסתי למשרד מנהל הקופות וביקשתי לעבוד שם). האמת שכשאני חושב על זה, אני מכיר מישהי שיש לה קשרים, אבל יש לנו היסטוריה קצת מביכה, אז אני מתלבט אם לבקש עזרה בקשר לעבודה, למרות שהיא הציעה בעבר.

אני בלאומי חודש וחצי כאמור (החוזה ל-8.5 חודשים), אבל אני רוצה להתקדם מהתפקיד של טלר לתפקיד של בנקאי. ראיתי שברוב הבנקים בכלל לא דרוש תואר, אז למה לא לנסות לפחות? מקסימום אשאר טלר. מקווה שהמשהו הזה באמת קיים חחחח :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2019 00:00
תקשיב לי - תפנה אליה. אני אומרת לך. עזוב מביך, אין כמו לעזור כשאפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2019 00:02
@דור ה-Z אין לי משהו פרקטי לומר, אז רק שתי הערות:

חצי אופ-טופיק, אבל לפחות בחו"ל אני מכיר את הקונצפט של investment banker שמעורב ומקדם עיסקאות בין עסקים ומשקיעים והוא/הבנק גוזר על זה עמלות כאלו ואחרות. לא ממש מכיר את מסלול הקריירה, אבל נשמע לי כמו איזה תואר פיננסי/מנהל עסקים, אנליסט זוטר ואז בכיר באיזה בנק השקעות, ועם הזמן חלק קטן אולי מתקדמים הלאה מרק ניתוח לקידום וגיבוש העיסקאות עצמן (על סמך היכרות עם התעשייה אבל גם הקשרים שהוא יצר עם מנהלים ומשקיעים עד כה).

לגמרי אופ-טופיק, אבל זו הסיבה שאני הרבה יותר אוהב את המילה currency (בניגוד ל"מטבע" או "כסף") כי השורש שלה מדגיש את המהות של רוב הכסף בכלכלה המודרנית - שהוא כל הזמן בתנועה/זרימה (ונוצר ממנה), ולא סטטי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2019 00:02
אגב, תהייה על העבודה שלי היום למי שמתמצא בנושא:

כשהגעתי, הוחתמתי על חוזה אחיד שנאמר לי שהוא "סטנדרטי" כי הוא מטעם ההסתדרות

אבל פתאום, שמתי לב שהוא בכלל לא סטנדרטי-

למרות שהעבודה היא במשרה מלאה, היה יום שפשוט נאמר לי לא לבוא, כי אין בי צורך

ביום אחר ביקשו ממני להיות "כונן"-לקבל שכר עבודה של 3 שעות, בתמורה לזמינות למקרה שיזדקקו לי. המנהל מסניף הבית שלי התערב, אמר לי לבוא ומנע את זה.

לפעמים שולחים אותי למקומות מרוחקים יחסית מסניף הבית שלי, למרות ההתעקשות שלי להיות בו

עם זאת, כשזה קורה-פתאום, דמי הנסיעות עולים-ל-100 ש"ח ואף ל-120 ש"ח במקום 40 ש"ח

אני מתחיל לחשוב שאולי "חוזה סטנדרטי" זה בלוף. אולי כדאי שאלך לבדוק ולהתמקח מעט על מיסוד של התנאים, או שאולי מוטב להשאיר זאת ככה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2019 00:09
צריך לחשוב על זה... אולי אשלח לה הודעה בראשון

נשמע מעניין. האמת שחשבתי על המשפט הזה יותר בכיוון של עסק מצליח או השקעות פסיביות, אבל מניח שגם שירותי תיווך בבנק הם דרך מעולה לקבל כסף מכלום.

מהמילה "זרם"?

מכיר את הרעיון מ"אבא עשיר, אבא עני" אבל פשוט מדהים לראות את זה במציאות. אני מאמין שזה אכן נכון, ולכסף בפני עצמו אין ערך, כי בכל רגע הוא שווה פחות ופחות. ברגע ש"הכסף" מנצח את האינפלציה-אז מבחינתי הוא שווה ערך לנכס, כי 100 ש"ח ששווים אותו כוח קנייה היום ובעתיד, יש להם ערך גם בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2019 00:25
זה הרבה יותר מ"סתם" שירותי תיווך. כשחברה רוצה להתכונן להנפקה בבורסה, או מיזוג/רכישה של חברה, או עסקת מימון או השקעה מסובכת, ועוד אלף פעולות פיננסיות שמערבות כמה גורמים - הרבה פעמים יש בנק השקעות (investment bank) שמקדם או אפילו יוזם בעצמו את העיסקה, מפגיש ומתווך בין הגורמים השונים שנמצאים בקצוות שלה, בונים את פרטי העיסקה/הלוואה/חוזה בצורה מותאמת וכמובן - לוקח עמלה יפה על כל התהליך. התפקיד של investment banker הוא ליצור את ההזדמנויות הללו (והתגמול שלו בהתאם), בדומה (ויתקנו אותי אם אני טועה פה) אולי לזה שנגיד שותף בכיר בפירמה משפטית הוא בעצם זה שמביא את הלקוחות/תביעות רווחיות לפירמה.

כן. והכוונה שלי הייתה פחות להאם לכסף "יש ערך בפני עצמו", אלא עצם העובדה שמה שיוצר אותו הוא בעצם העיסקאות/הלוואות/פעילות הפיננסית עצמה, התנועה שלו. אם תחשוב על זה - יש כמות די זניחה של כסף "ממשי" (מטבעות/שטרות/מטילי זהב) בימינו ביחס לכמות הכסף שיש בכלכלה מודרנית.