⬅ חזרה לאינדקס

מהי הדרך הטובה ביותר להתנייד כיום בגוש דן ללא רכב?

🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 14:56
שלום לכולם.

יש היום המון אפשרויות:

אופניים

קורקינט

hoverboard

הליכה

תחב"צ

שילובים שונים בין הנ"ל וכו'.

מה לדעתכם הדרך הטובה והזולה ביותר כיום להתנייד בתוך גוש דן (ללא רכב/אופנוע ממונעים כמובן)?

והאם עדיף לדעתכם לרכוש כלי (אופניים/קורקינט/hoverboard) או להשתמש בשירותי השכרה (ליים, בירד, תל אופן וכו'...)

בתודה מראש לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 15:02
אישית משלב בין תחב"צ להליכה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 17:16
אופניים חשמליים בלי ספק.

אפשר להיות עצמאי לחלוטין בתוך העיר כולל שישי-שבת בלי להיות תלוי בשום גורם חיצוני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 17:26
תודה.

האם לא כך גם עם קורקינט חשמלי (שכור באפליקציה או פרטי) או הוברבורד?

מדוע אתה רואה באופניים החשמליים יתרון על אלו?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 17:42
בתור התחלה כל דבר שאתה שוכר יעלה לך יותר בטווח הארוך מאשר לקנות, אחרת השירות לא היה קיים.

מעבר לזה אתה תלוי בגורמים אחרים ולא עצמאי לגמרי.

הוברבורד זה צעצוע, חד משמעי, לא קשור בכלל לכלי תחבורה, ובנוסף לזה, הוא צעצוע מסוכן שגורם למלא פציעות.

נשארנו עם קורקינט ואופניים. קורקינט במקור היה גם צעצוע והוא סובל מהרבה בעיות:

גלגלים קטנים שמסוכנים בבורות, מנוע חלש, בלמים די מעפנים, טווח מוגבל וכו'..

קיצור, אם אתה מחפש כלי תחבורה מלא ושלם אז זה אופניים חשמליים, אם אתה רוצה פתרונות חלקיים וגימיקים אז אפשר להסתפק באחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 18:11
יש לי 2 בעיות עיקריות עם אופניים:

1. צריך לאכסן אותן ביעד. זה לא תמיד פשוט, במיוחד עם כלי שהוא יחסית גניב.

2. נראה לי מסוכן יחסית. לא בכל מקום יש שבילי אופניים מסודרים, ויש כבישים שלא הייתי רוצה לסוע בהם על אופניים (ובמדרכות יש פקחים שמחלקים דוחות).

וגם במקומות שיש שבילים, יש המון הולכי רגל שקופצים כל הזמן לשביל או רוכבי אופניים אחרים שלא מכירים את החוקים ונוסעים נגד התנועה וכאלה

מסכים שתחב"צ זה בעייתי בסופ"ש, אבל באמצע שבוע זה בהחלט פתרון סביר. בסופ"ש או שאני לוקח מונית (יש המון מוניות שרות) או שאני הולך ברגל :-)

האמת שבסופש גם פחות נורא לרכב על אופניים כי יש הרבה פחות תנועה בכבישים
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 18:34
1. מכניס אותם ל99% מהמקומות.. בית, עבודה ברור, דואר לא מתלוננים, חברים וכו'..

למקרה שאי אפשר יש לי תמיד 2 מנעולים ואזעקה על האופניים.

2. אני נוסע כמעט רק על הכביש חוץ מלפעמים כמה מטרים על מדרכה כשאני עוקף רמזורים. מסוכן על הכביש זה בטוח.

שמע בגדול אני אוהב פתרונות שלמים ומושלמים. אני יודע שאני קם בבוקר ויכול להסתדר עם האופניים לא משנה לאן אני צריך.

בנוסף אני שונא תחב"ץ... מי שלא שונא אז אפשר להתסדר עם תחב"ץ לבד.

זה לא יעיל, לא מהיר, לא כיף, ולא יותר חסכוני - אבל יותר בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 18:45
אנצל את הדיון ל-2 סנט שלי על קורקינט חשמלי:

קניתי אינוקים קוויק 3 סופר כתחליף לרכב בתוך תל אביב ולנסיעות ברכבת מחוץ לעיר. זה הדגם שעולה 6300 והוא דגם הביניים של החברה (5500, 6300, 8700). בעיקרון זה כלי תחבורה מושלם - נוח מאוד לנסיעה על כבישים קטנים וכבישים בינוניים (נמיר), מתקפל, אפשר להכנס איתו לבניינים (כולל משרד בעבודה) ולהניח ליד השולחן בבר, נוח מאוד ברכבת. זה גם באמת כלי שמחזיק בורות קטנים ועלייה קטנה למדרכה בניגוד לקורקינטי צעצוע של Xiaomi וSegway שעולים 1500-2500.

היום נפרדתי ממנו לשלום במעבדה כשלאחר תיקון מקיף אחרון מאמין שימכר ביד 2 ב3500.

למה?

כשקניתי את הקורקינט לא הייתי מודע לכמות הטיפול שכלי כזה דורש: או עצמאית או במעבדות. אני לא בן אדם טכני-מכאני ופשוט לא יודע לטפל בכלי כזה (חיזוקי בלמים, ברגים, גלגלים בצורה יומית). יצא שאחרי 3 חודשים שכמעט לא היו תקלות התחילו התקלות:

3 פאנצ'רים (בערך אחד לחודש) - 300 שקל, תקלה במצת (300 שקל ורצו 500), וביקור בערך פעם בשבועיים לחיזוקים וכל מיני דברים שהאחריות מכסה (פנס, תאורה אחורית, כנף אחורית).

אין ספק שיש פה גם אחריות עליי אבל באמת שבהתחלה הייתי מוקסם מהנוחות ומזה שלא חוויתי תקלות. אם קונים קורקינט חשמלי חייבים להזהר איתו בנסיעה מאוד ולהיות סופר מרוכזים (לא בקטע בטיחותי מול רכבים, מבחינת שמירה על הכלי עצמו) + לטפל עצמאית כמו שצריך.

אני מתלבט כרגע אם לקנות אופניים פשוטות (עד 1000) / אופניים חשמליים (עד 3500) / מנוי שנתי לתל אופן / לשרוד את הקיץ עם תחבצ.

אני לא יודע אם באופניים חשמליים צריך לטפל באותה מידה, אבל אני מתרשם שלא. מוזמנים לתקן. תל אופן שמעתי שמאוד לא נוח לרכיבה. בכל מקרה אני שוקל אופניים כי יש לי איפה לשים אותם בחדר בבניין של העבודה. אחרת אני הייתי מפחד מגניבה, בטח באיזור שקרוב לדרום תל אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 22:40
מאז שנפטרנו מהאוטו:

גרים בת״א

אוטובוס לכל מקום (חפשי חודשי)

קצת ברגל, פחות עכשיו בחום ובשמש הקופחת.

ניסיתי באבל. היה מגניב

בסופש: רגל, מוניות שרות בעיר ומוניות מחוץ לעיר עם ההנחה של יאנגו
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 23:10
תלוי בצרכים שלך אבל -

חופשי חודשי תחבצ גוש דן כולל רכבות עולה 213 שח.

לקילומטר אחרון/ראשון להשתמש בקורקינט בירד/ליים כאלה.

סופ"שים או קורקינט פלוס מונית שירות או מונית ספיישל פעם בכמה שצריך. לדעתי כיום רוב האנשים שגרים, עובדים ומבלים בגוש דן יכולים לסגור את פינת התחבורה כולל בשבת ב400-500 שקל בכיף והתפנקות בלי ללכת ברגל כמעט.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2019 23:30
מה עם קטנוע?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 00:51
זה לא מאוד יקר הסיפור הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 00:51
לא מעוניין לעלות על אופנוע/קטנוע וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 00:52
ואתה חושב שקורקינט/אופניים זה יותר בטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 09:58
זה יחסית יקר אבל זה הרבה יותר זול ממונית - עולה 5 שקל הפעלה + 5 שקל ל-10 דקות רכיבה.

זה יכול להיות הרבה יותר יקר ממונית אם תסע עליו בלי קסדה ועל מדרכות כשאסור - כי אז אתה חשוף לקנסות (וכמובן שגם לסיכון בטיחותי).

כן. עם אופניים חשמליים אתה לא תעלה על איילון, עם קטנוע כן. אכן ב-110 קמ"ש יש סיכון גדול לתאונה, אבל כשאתה נוסע על כבישים בינוניים ב-35 קמ"ש, צמוד לימין ועוקב אחרי כל הכללים - הרבה פחות מסוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 10:01
תיקנתי לך ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 10:16
אני לא חושב שבתור רוכב יש סיכון מוגבר בנסיעה על מדרכה לעומת כביש.

ולגבי קסדה - it's debatable. יש לאחרונה לא מעט מחקרים שטוענים שהביטיחות שקסדה מוסיפה היא שולית, ומנגד היא מגבירה את הבטחון של הרוכב מה שמעלה את הסיכוי לתאונה. הבנתי שיש כבר מדינות ששוקלות לבטל את חובת הקסדה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 10:17
זה שיש לך קטנוע לא אומר שאתה חייב לעלות איתו על כבישים מהירים
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 10:29
דיברתי בעיקר על היכולת שלו להרוג הולכי רגל, אסור לו לסכן את שאר משתמשי הדרך- וכשהוא רוכב ב20 קמ"ש (וגם ב10 וגם ב5) על מדרכה שבה הולכים ב1-2 קמ"ש , הוא בהחלט מסכן אותם.

(וכמובן שגם את עצמו, אבל את זה הוא עושה גם על הכביש)

בקשה לקסדה- שום דבר על יציל אותך אם תתרסק ב100 קמ"ש, קסדה מצילה אותך מהחלקות קטנות במהירויות נמוכות - מה שיותר סביר שיקרה בעיר.

היא מגינה עליך במקרים כאלה:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 11:00
מסכים איתך לגמרי. אבל זה לא צה שרשמת.

רשמת שהוא חשוף לסיכון בטיחותי כשהוא בעצם חושף אחרים לסיכון כזה (ויש לי רושם שלהרבה מהרוכבים יותר איכפת מהדו"ח של הפקח מאשר מזה שהם מסכנים אחרים).

א. אל תשווה בין קסדה של אופנוע לקסדה של אופניים.

ב. לא אמרתי שאין מקרים שבהם קסדה יכולה להציל, אלא שאם מסתכלים על כלל המקרים לא בטוח שיש לקסדה ערך בטיחותי חיובי (היא פוגעת יותר מאשר עוזרת). שוב, גם זה לא חד משמעי אלא רק מסקנות של מספר מחקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 11:18
נכון,אני אערוך.

ובהחלט המשפט השני נכון.

אני לא משווה, כי אין הבדל, זה שאנשים רוכבים עם כיסוי פלסטיק שהם קנו באלי אקספרס רק כדי לא לקבל דוח- לא הופך את זה לקסדה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 11:42
לא ראיתי רוכב אופניים/קורקינט אחד שנוסע עם קסדת אופנוע.

אני לא מדבר על כיסוי פלסטיק מעלי אקספרס אלא על קסדת אופניים תקנית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 12:02
עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון, הבעיה שעם אופניים חשמליות (גם בחלק מהקרקינטים) מגיעים למהירויות יותר גבוהות מאופניים רגילות ולכן הקסדות אופניים האלה חסרות תועלת במקרה הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 12:12
כנראה שלא פגשת את רוכבי האופניים הנכונים.

אני לא אשכח פעם שנסעתי באוטו על 60 קמ"ש ועקפו אותי אופניים "רגילות".

נראה לי שאתה מפספס את הנקודה שלי. לכל אביזר בטיחות יש יתרונות וחסרונות. במקרה של קסדות אופניים (גם בנסיעה במהירות "סבירה"), לפי מחקרים אחרונים בנושא, לא בטוח שהייתרונות עולים על החסרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 12:18
אני מנחש שזה לא קרה בעיר בגוש דן, אם כן, היה לך עסק עם רוכב שיש לו חתיכת שריר תאומים :lol:

אני חושב שזה לא חד משמעי, נסכים שלא להסכים כי יש מחקרים לפה ולפה אני מאמין, ולנו אין סטטיסטיקות..
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 12:23
לא. זה קרה בחיפה.

אבל זה בדיוק מה שאני אומר - זה לא חד משמעי.

כלומר אנחנו מסכימים :-)
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 12:27
טוב עם הירידות שם זה לא חוכמה, :roll:

D:
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 13:34
לרכב ב35 קמ"ש על אופניים חשמליים או קורקינט זה הרבה יותר מסוכן מכל קטנוע עירוני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 13:41
חברים יקרים,

בבקשה בואו לא נהפוך את הדיון הזה לדיון על בטיחות כלי התחבורה, אפשר לפתוח לזה שרשור נפרד.

כל אחד יסיק את מסקנותיו לגבי בטיחות הכלים השונים והאם ברצונו להשתמש בהם.

שרשור זה נפתח כדי לבחון את האפשרויות השונות של התניידות בגוש צד מהצד הכלכלי והפרקטי,

אז נכון שאפשר לציין את עניין הבטיחות כחלק מהשיקולים אבל בבקשה אל תהפכו את השרשור עכשיו לדיון עומק על בטיחות, פסיכולוגיה של הרוכב, קנסות כן או לא, טיבן של קסדות כאלו וכו'!

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 13:46
מה לגביי זיהום?

אני שם לב לאחוזים מסויימים שרוכבים עם הגנה לדרכי הנשימה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 13:53
זה יעזור להם רק נגד חלקיקים גדולים יחסית, לא נגד תחמוצות חנקן ופחמן, הנפוצות בערים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 14:22
מה לגבי זה שהכלים החשמליים בעצם עוזרים לצמצם זיהום במרכזי הערים?

מבחינת חשיפה לזיהום אני לא חושב שיש הבדל גדול בין רוכב לבין הולך רגל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 14:34
חיפשתי את הצד של המשתמשים בהגנות נגד זיהום, ולפי איזה נתונים הם פועלים
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 14:45
מהצד הכלכלי זה תלוי בך.

אם זה לשימוש יום יומי אז לטווח קצר אני מאמין שעדיף תחבורה ציבורית או באבל, ולטווח הארוך קורקינט\אופניים.

אם זה יום כן-יום לא, אז עדיף ליים או באבל.

אם זה פעם ב.. הייתי הולך על מונית.

זה גם תלוי ביעד, אם זה עבודה ואתה יכול להתקלח שם, או חברים, או חברה, או הורים..

אגב מהצד הפרקטי , כנראה שאם אתה לא מפגין אתיופי (יותר נכון ילד\ה בן\ת 14-18 מכל הצבעים עם טלפון ביד) אין לך איך להתנייד בתל אביב
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2019 17:20
תלוי כמה אתה משתמש ומה האלטרנטיבה.

אם אתה מחפש אלטרנטיבה ללא זיעה, מהירה, ללא חנייה, ללא חשש מגניבות ויחסית זולה אז תחבורה ציבורית + קורקינט/אופניים להשכרה זה אידיאלי בעיניי. אבל תנסה חודש תראה כמה יוצא לך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2019 00:11
משלב בין הלכה, תחבצ, באבל, השכרת קורקינטים. ומידי פעם רכב כשצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2019 00:37
מבלי לנסות ולהתחכם - אין דרך התניידות שהיא ה"טובה ביותר".

כל אחד וצרכיו.

ולכן השאלה הזו בטלה לחלוטין.

בדיוק כמו שאין ההשקעה הטובה ביותר (כן יש, אבל אך ורק בדיעבד).

הדרך הזולה ביותר היא ללא ספק ברגל. על אף הצריכה הקלורית המוגברת.

לדעתי אופניים לא חשמליים. כלומר אופני כניסה זולות ופשוטות

1. כוח הרגליים = זול מאוד. וגם בריא. וגם כושר. וגם הרגשה טובה.

וגם מזיעים שזה חשוב וכיף. וגם מתנשמים ומתנשפים שזה מעולה.

2. בלי אלקטרוניקה, בלי סוללות, בלי טכנולוגיה, בלי מנועים, בלי בקרים, בלי חוטים וחשמל = כלי רכב פשוט מאוד מכאנית, זול מאוד (מאוד) לתחזוקה קלה, שאותה אפשר גם ללמוד לבצע לבד מקליפים בצינור-רשת.

3. לא יקרות לרכישה (עד 1.5K, אולי 2K) = פחות פחד שייגנבו. פחות פחד שישרטו. פחות לחץ שיתעסקו בהן.

4. אפקט הכיף = מי שלא רכב על אופניים מאז שהיה נער, לא יודע מה הוא מפספס. היה לי כל כך כיף לרכב על אופני ההרים המעאפנות שלי ברחובות ת"א ולעשות שטויות. חדוות נעורים מתמשכת.

לרכוש משהו זול, פשוט וזהו. עד 2K בהגזמה.

לדעתי כן לקנות אופניים טובות ממותג טוב ואיכותי ומוכח ולא אופני מדבקה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 05:44
מה?

איפה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 14:39
בתל אביב זה נפוץ (מאוד)
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 17:24
מצטרף לזה. אחד היתרונות הגדולים בגוש דן זה שהכל שטוח.

אני רוכב 10 ק"מ ביום על אופניים רגילות. אין חשש מגניבות התחזוקה פשוטה מאוד והתועלת הבריאותית גדולה בהרבה מאופניים חשמליות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 13:14
לי היו אופניים חשמליים תקופה של 6 שנים עד שמכרתי.

לא ביצעתי טיפול אחד אפילו,

פרט לניפוח אוויר בצמיגים ואולי תיקון פנצ'ר אחת לשנה (שלפעמים נבע ממחסור אוויר בצמיג).

אם תדע לתקן לבד גם יהיה זול משמעותית וגם התלות שלך בגורם חיצוני תקטן משמעותית.

את האופניים מכרתי במצב טוב כשהסוללה עדיין החזיקה יפה גם לאחר 6 שנים.

קניתי בערך ב3.5 אלף, ביצעתי ריתוך למניעת גניבות של הסוללה, כיסוי לאופניים ,קסדה וכו יצא כ-4 אלף.

מכרתי ב1.5 .

שני חסרונות: בטיחות , הכביש מסוכן ואתה לא מוגן.

חורף- למרות שקניתי גם חליפת גשם ורכבתי בלי בעיה.

אני גם מחזיק רכב כך שהחורף/ימים בעייתיים לרכיבה נהגתי ברכב.

אופניים חשמליים טובים יכולים להחזיק גם תחת שמש ישירה, גשמים ובעיקרון לא אמורים להתקלקל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 13:58
אני שוקל לקנות קטנוע חשמלי.

מעבר לכיף היתרונות הם קצת יותר נוכחות בכביש מקורקינט, ביטוח, טסט וציוד מגן.

החסרונות הם עלויות יותר גבוהות מקורקינט (ביטוח, טסט) ולא ניתן לעלות עם הקטנוע לתחבצ מן הסתם.

הכלים האלו מגיעים לכ-60-70 קמש לכן אין פיתוי לעלות לאיילון.

מישהו מחזיק כזה ויכול לחלוק חוויות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2023 16:50
קראתי את הסכמי השימוש של הקורקינטים החשמליים ואני מבין שיש שינויים ביניהם ואינם אחידים במיוחד.

האם יש למישהו טענות מסוימות לגבי חברות השכרת הקורקינטים החשמליים?

- שקלתי לשכור דרך יאנגו אך אינני מאמין לחברה רוסית באשר להסכמי פרטיות. (יש כתבה בדה-מרקר בשם '"סכנה לביטחון הלאומי": קריאות בבריטניה להגביל את אפליקציית יאנדקס הרוסית" כתבה"')

- קראתי את ההסכם של חברת BIRD האמריקאית ואני רואה שמדובר מעט בחוזה דרקוני ומאוד קשיח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2023 22:13
אם הגעת למצב שיש לך זמן לקרוא הסכמים של חברות קורקינט שיתופי, אז גם יש לך זמן ללכת ברגל ולא לשלם 12₪ בשביל 800מ'.

עריכה: אם יש לי זמן להגיב לפוסט של מישהו שקרא הסכמים של חברות קורקינט שיתופי, גם אני יכול ללכת יותר ברגל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2023 22:30
ואם אני מגיב תוך כדי הליכה ברגל?