⬅ חזרה לאינדקס

מה אתם עושים בסופי שבוע?

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 21:27
תהיתי כיצד אנשים מעבירים את סופי השבוע שלהם, מה הם עושים ולמה הם מחכים לזה כל כך?

עד לפני שהכרתי את בת זוגי אז כל מה שהייתי עושה זה לישון כמה שיותר. ובזמן שלר הייתי ישן אז סתם הייתי מחפש איזה תעסוקה בבית. לנקות, לתקן, לכבס, לשטוף כלים. לפעמים גן הייתי יוצא להליכה כדי להפעיל את הגוף קצת. בסך הכל היו לי סופי שבוע משעממים ולא מעניינים במיוחד.

כרגע אני בזוגיות ראשונה בחיי עם עובדת זרה מהפיליפינים אשר מטפלת בקשישה ערירית ונמצאת איתה כל ימות השבוע. אני הולך לבקר אותה בסופי שבוע ולפעמים גם במהלך השבוע אבל אין לנו אפשרות לצאת כי האישה הזקנה צריכה השגחה מתמדת. אז אנחנו נשארים בדירה שלה וסתם מדברים וצוחקים. אין לנו כל כך מה לעשות אבל טוב לנו ביחד. נורא כיף כשיש זוגיות.זה הופך את החיים לקצת יותר נסבלים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 21:41
חלק מסופי השבוע אני נוסע לבית ההורים בצפון, נפגש עם המשפחה. בחלק מסופי השבוע אני נשאר במרכז.

לפעמים אני הולך לים, לפעמים נשאר בבית ורואה סדרות/סרטים. מארח חברים, מתארח אצל חברים.

בימי שבת אני לפעמים הולך לFluentlv ללמוד סינית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:14
סתם סקרן.. במידה ואתה מתחתן עם בת זוגתך אתה זכאי לאזרחות מלאה בפיליפינים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:24
אתה לא רוצה לדעת
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:40
אני לא יודע. לא הייתי רוצה לגור שם גם אם אני יכול ולא חייב לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:41
למה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:42
למה כן? זאת מדינת עולם שלישי
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:43
אני רוצה לדעת

אתה רוצה לספר?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:51
נהנים מהמשפחה ומהילדים באופן שהשגרה האכזרית של השבוע לא מאפשרת.

גילוי נאות: שומרים שבת, אז נהנים כפליים גם מהניתוק מהפלאפונים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:52
דווקא בגלל שזאת מדינת עולם שלישית, אתה כישראלי, עם הערך של השקל שלך בבנק, תחייה כמו מלך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 22:53
אני לא מבין מה זה "לחיות כמו מלך"
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 23:01
צודק צודק, צריך להתנסח בשפה מכובדת יותר לפורום ופחות שפת רחוב ;) .

לחיות טוב הכוונה . לחיות ברמה טובה יותר ממה שאתה חי פה, כי שם , השקל שלך שווה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2019 23:03
מה שאתה אומר בעצם זה ששם אוכל לקנות יותר בפחות

לא נראה לי סיבה מספקת
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 05:57
יש לך את זה ביותר שטחי? הדעות הקדומות האלה מצחיקות, במיוחד מהכיוון שלך. אתה מודע לכך שרוב הישראלים לא ישקלו אפילו לרגע להכנס למערכת יחסים עם בחורה פיליפינית, נכון? הרי היא ממדינת עולם שלישי (ועוד מליון אמירות חסרות מחשבה בדיוק כאלה)!

בפיליפינים יש הרבה טוב ויש גם רע, כמו בכל מקום אחר, it's complicated. מציע לך בחום ללכת לבדוק בעצמך לפני שאתה פוטר את הרעיון בקלות ראש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 06:23
איכות החיים בפיליפינים טובה יותר מישראל?

נכון שרוב הישראלים לא ירצו לחיות עם פיליפינית ולרוב מדובר במבוגרים שהתגרשו והמשיכו עם פיליפינית צעירה. זה לא שתמיד חלמתי על פיליפינית. תמיד הייתי לבד ועכשיו כשאנחנו ביחד זה מרגיש לי נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 06:38
האם זהו הפרמטר היחיד?

אולי תאהב את התרבות? את האנשים? האקלים? האוכל? הנוף?

סתם נקודות למחשבה...
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 07:33
זו בדיוק היתה הנקודה. אתה פוסל את כל המדינה באותה דרך שישראלים אחרים יפסלו את חברה שלך מראש - אמירות שטחיות.

אולי כשתהיה שם גם זה ירגיש לך נכון?

איכות החיים עבור מי ובהתבסס על איזה משתנים? לכל אחד חשובים דברים אחרים. כללית, עבור זר עם הון צנוע, "איכות החיים" בפיליפינים כנראה תעלה בהרבה על זו שהוא יכול להשיג בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 09:09
יש אוכל טעים, מזג אויר מצוין, נוף אליפות, והכל זול בטירוף. יש אנשים שכל השנה מחכים לעשות טיול שבועיים שם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 14:40
משתדל להקדיש זמן לתחביבים: נגינה, קריאה וכו'.

יש המון דברים שאפשר לנצל את הסופ"ש עבורם - בין שאתה ב"פנסיה מוקדמת" ובין שעדיין עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 14:45
מהיכן האישה ?

ניתן להביא מטפלת שתחליף בשביל שתצאו לחופשה... מכיר כמה.

בהצלחה!

סתם מחשבות,

אם היא נוצריה וזה מעניין אותי

שווה לקפוץ אולי למקומות שהם "מגניבים" עבורה,

כל האיזור של הג'יזס טרייל/נצרת/ירדנית/כפר נחום.

או סתם לטייל חוצה גולן/חוצה ישראל/מדבר/כנרת

לא חסר...
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 19:33
היא באה ממקום שנקרא Tinoc, מן כפר הררי שיושביו עוסקים בעיקר בחקלאות. גם המשפחה שלה מתפרנסת מירקות שהם מגדלים ומוכרים בשווקים של באגיו (המטרופולין הכי קרוב ויעד תיירותי לא פחות ממנילה).

גם היא עצמה עבדה בחקלאות בתור נערה מתבגרת למרות היותה צנומה. אני הייתי קורס אחרי חצי שעה בעבודה כזו. יש לה מוסר עבודה גבוה ויכולת לעבוד שעות בלי להתלונן. זו הסיבה העיקרית שהתאהבתי בה. חריצות זו תכונה מאוד מושכת בעיניי.

אפשר למצוא לה מחליפה, Reliever, אך קשה למצוא כי אין הרבה מטפלות פיליפיניות איפה שאני גר. אם היינו בתל אביב זה היה הרבה יותר פשוט.

היא אכן נוצריה ואפילו די אדוקה. לא מפריע לי.

חשוב לה לבקר בירושלים ונצרת. ברגע שיתאפשר אנחנו ניסע לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 19:49
התכוונתי מהיכן האישה המטופלת :)

יש לי כמה רעיונות... לצערי כל הפיליפניות שאני מכיר כבר ללא הנשים שהן טיפלו בהן [הסבתות שלי/דודות] והן ברמת בנות משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 20:16
האישה המטופלת משדרות, כמוני.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2019 21:27
בעסה. אני מהצפון...
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 16:25
אתה היית שם?

הייתי מוכן לעבור שלשום לקמיגין ולהישאר שם עד המוות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 17:04
עד 2016 הייתי מחכה בקוצר רוח לסופשבוע.

הייתי בעיקר לומד (קורא דברים שמעניינים אותי), מקודד (קוד פתוח..) ומטייל בערב חמישי ושישי בתל אביב.

מאז נכנסתי לדיכאון שאני לא ממש מצליח לצאת ממנו, אני אומנם עובד כרגיל אבל הקידוד והלמידה מתרכזים בעיקר בעבודה ⁦ ☹️ ⁩
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 00:30
לומד, מבלה עם החברה והחברים שחוזרים מהצבא ולפעמים ארוחות משפחתיות
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 07:27
קם מוקדם בבוקר לפעילות ״אבא תביא לי, תכין לי, אני ביקשתי קודם, הוא לקח לי, היא חטפה לי, הוא הרביץ לי, אבל אני רוצה״. ממשיך עם למצוא תעסוקה לשלושה שדונים בשביל שאוכל לשתות כס תה בשקט עם משהו מתוק מבלי שהם יעלו עלי וידרשו גם (האמצעי הוא כמו חוש חש הבלש בעניין הזה). מתפנק בארוחת צהריים סטייל מה-שיש-במקרר, ולאחר מכן ממשיך לפעילות ספורטיבית של איסוף מחצית מהאוכל מהרצפה, והמחצית השניה מהבגדים והכסאות. העיקר שאכלו. אם מזלי מאיר לי מצליח לנטרל את הגדולה בעזרת היפנוזה מבוססת תמונות נעות ואם הכוכבים מסתדרים האמצעי מאבד הכרה לכמה שעות. לקראת הערב פעילות שחיה במי אמבט מלוכלכים, ובערב מסיים עם קצת תרבות ואומנות בדמות הקראת סיפור על שועל שאיבד מכנסיים בפעם ה-17. השיא של השבת זה כששלוש חמישיות מהנפשות בבית מאבדות הכרה ואני זוכה לראות סרט עם הבת זוג, עד שחצי שעה אחרי זה כבר ארבע חמישיות שאיבדו הכרה.

פעם בשבוע שבועיים מתגבר כוחות עם סבא / סבתא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 10:39
אנשים בלי ילדים לא יבינו...
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 09:07
ולמרות הכל אתה אדם שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 09:10
לא הבנתי.

אז מתי בדיוק יש לך זמן לעשות את כל ההדמיות והאלגורתימים האלו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 09:10
זה הילדים עושים! :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 09:24
היום האהוב עליי בשבוע שלא הייתי מוותרת עליו!

האמת שגם אני זוכרת שבנערותי רק חיכיתי שתצא השבת, אבל אני מקווה שהילדים שלי ירגישו אחרת.

מה אני לא עושה? לא עובדת, לא דואגת בענייני עבודה ולא מתעסקת בחיים של אנשים באינטרנט שאני לא באמת מכירה..

מה כן? הולכת לבית כנסת/לגן שעשועים ופוגשת חברות, משחקת עם הילדים (ועם עוד עשרה ילדים מהשכונה שמוצאים את דרכם לכאן), אוכלים יחד כל המשפחה פעם יחידה בשבוע, שונ"צת פעם יחידה בשבוע (לא תמיד), קוראת ספר פעם יחידה בשבוע, לפרקים (כרגע לא) מתענגת על מוסף הארץ וthe marker week...

בשבילי כשומרת שבת + אישה דאגנית ועסוקה ביומיום, יום של התנזרות מהטלפון ומהמחשב, ובמקומו מפגש עם חברים ומשפחה וספרים, הוא ממש עונג (שבת).
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 11:32
בעבודה, גם נחים וגם קוראים בסולידית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 12:27
כשהילדים במסגרות

תלוי בכמות הילדים סביבי וכמות שעות השינה שצברתי
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 00:39
אבל שוכחים את זה מהר, כשהם גדלים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 05:31
אם מתחשק לי להפעיל את עצמי מחוץ לבית:

מתארח אצל חברים במרכז (ישן אצלם) או אצל ידידות מאזור השרון (ישן אצלן).

קופץ לחוף הים עם חברים מהבית - חד יומי לחוף הסטודנטים בחיפה בדר"כ או אם זה כולל לינה בקראוון של חבר אז בחוף אכזיב בנהריה.

לוקח את אופני ההרים הבסיסיות שלי וקופץ איתן ליער הקרוב מאוד למקום מגוריי לקצת התבודדות וצעקות נמרצות וקולניות על האבולוציה ועל קאמי שהביאני עד הלום.

מטייל רגלית עם קבוצת טיולים חביבה שמצאתי באינטרנט (זה בתשלום ושווה כל שקל כי אני סוף סוף זוכה להכיר את הארץ בלי לנהוג, שזה משהו שאני שונא).

קופץ למקומות חביבים שאני מחבב, בתי קפה נחמדים, אולי איזו מסעדת פועלים. ברמת העקרון הולך לאכול משהו במקום שמכיל אנשים ותנועה ותזוזה.

קופץ עם חברים לפינות חמד - מעיינות, מקווה מים, פסגת גבעה וכו'. בדר"כ זה כולל סבב נרגילה וקפה שטח.

אם לא מתחשק לי לצאת מהבית:

יושב על המחשב בדר"כ.

קורא וקורא וקורא בבלוגוספירה עד שמתעייף או באתרים שקשורים לתחום שלי.

חוזר לישון שנ"צ. קם וממשיך בבלוגוספירה או משחק בפעם האינספור שאי אפשר בכלל לספור Skrimish ב- Red Alert 2.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 08:28
שיחקת סטארקראפט 2?

משחק חובה :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 22:17
ייתכן... אולי בעברי המאוד מאוד מאוד רחוק.

אבל משחקי מחשב ואני זה הכי רחוק שאפשר, והמשחק היחיד שאי פעם סיימתי היה Call of duty (כנראה הראשון, אולי השני).

אין לי שום משחק על המחשב ואני גם לא מתעסק עם זה חוץ מה- Red Alert 2 כדי שלא "אבזבז" על זה יותר מדי זמן.

אני נכנס, בונה צבא, הורג צבאות וממשיך הלאה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 22:19
אני עושה אותו דבר בסטארקראפט 2 ;)
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 22:24
שניים חדשים יחסית ומומלצים

Sudden strike 4

They are billions