⬅ חזרה לאינדקס

להתמנגל או לא להתמנגל?

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 15:55
אהלן,

עברתי בשעה טובה למשרה מלאה בחברת טק גדולה לאחר שעבדתי בה בשנים האחרונות בתור סטודנט.

בעקבות דיון אחר שניהלתי כאן, עלתה אצלי השאלה האם חשוב לעשות מינגלינג עם כל מיני אנשים, ללכת למיט אפים\סדנאות שנערכים וכיו"ב ולעבוד עם לינקד אין ורשתות חברתיות על מנת להגדיל את הרשת החברתית שלי.

מצד אחד אני לא הטיפוס של מינגלינג, וגם אין לי הרבה זמן להשקיע באירועים האלה או אפילו רצון להתחיל לתחזק פרופילים ציבוריים "מלוקקים" ולהגיב לכל מיני אנשים שעפים על עצמם ומפרסמים ומשתפים דברים. מצד שני אומרים לי שזה חשוב.

כמה זה באמת חשוב בהיי טק? סה"כ לא עושה רושם שיש בעיה למצוא עבודה גם בלי קשרים (מההתרשמות הקצרה שלי), וכשהשוק במשבר לא בטוח שהקשרים יוכלו באמת לעזור. ונראה שהתעשיה יותר מוכוונת כישורים ויש פחות חשיבות לקשרים, שוב לפי ההתרשמות הקצרה שלי.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 16:02
כן. לאט, לאט תיצור מעגלים. נטוורקינג מאוד חשוב כי בהרבה מקומות מקבלים לעבודה בשיטת ׳חבר מביא חבר׳.

ז״א שאת הקשרים החיצונים יוצרים בכנסים, מצגות הרצאות, לקחות וכד׳.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 16:13
לא בקיא גדול בהייטק אבל אם תחליט להשקיע ביצירת קשרים חברתיים שווה לחשוב על דרכים שיותר מתאימות לאופי שלך.

אם אתה לא אוהב אירועים גדולים אז אירועים קטנים

אם אתה לא אוהב סמול טוק אז מפגשים אם יותר תוכן וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 20:20
תעשה מה שמתאים לאופי שלך.

מה שכן חשוב לדבר עם אנשים, לפחות בעבודה שלך, גם אנשים שאתה לא עובד איתם, אתה אף פעם לא יודע מאיפה תבוא העזרה או ההזדמנות הבאה שלך. תשמור על קשר טוב, תתחבר ברשתות החברתיות לאנשים שאתה פוגש. אבל אל תהפוך את זה למפעל חיים אם זה לא מתאים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 21:05
זו מילה שתשתדל לא לתרגם לעברית ישירות.

אני חשבתי על מנגל ולא הבנתי מה הבעיה עם קצת ברביקיו.

יש לך זמן? עוד אין ילדים?

תתחיל להגדיל מעגלים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 22:05
+1 , חשבתי יהיה דיון על מנגל סולידי :lol: :lol: :lol:

קליק בייט >:D
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 23:20
לא רואה למה אתה צריך לכתוב ולדבר.. תפתח פרופיל תעדכן את הרזומה קורות חיים ניסיון וכו.. ותוסיף כל מני hr וכל חני אחרים שמבקשים ממך חברות פשוט תאשר וזהו.. לא ממש צריך ללקק ולהתחיל בכוח להתכתב ולכתוב דברים..
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 17:55
אני מסכים.

בחלק מהמקומות אפילו הפסיקו לבקש ממליצים.

כנראה שהבינו שאם כבר "בודקים" אותך עם 3-5 ראיונות אז אפשר להפסיק עם השיטות הישנות שהתאימו לעולם שבו מקבלים אדם אחרי ראיון אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 22:41
מה הקטע של המיטאפים שצצים כמו פטריות אחרי גשם?

למה זה נהיה נפוץ?

מישהו הצליח להפיק ערך מהמפגשים האלה?

נזכרתי בפוסט הזה אחרי שקיבלתי פרסום של המיטאפ של @Danielovich (ניתוח קול עם למידת מכונה). גם חברי פורום עושים מיטאפים עכשיו...
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 23:01
מיטאפים שחברות מארגנות נועדו בראש ובראשונה לגייס עובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 23:28
איך זה עובד? המרצה אומר שהחברה מגייסת ושישלחו לו קורות חיים באמצע ההרצאה, או שעצם ההזמנה של אנשים ללוקיישן של החברה, אמור לשכנע אנשים שזה מקום טוב ורציני?

האמת, אני בכלל לא מבין איך 50 איש ויותר אמורים להידחס בחלל עבודה של סטרטאפ קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 23:55
מההתרשמות שלי, אחרי שנתיים בארה"ב, תחזוקת תרבות המינגלינגים והנטוורקינג חשובה מאוד שם, אבל כאן - לא כל כך, בעיקר כשאתה ג'וניור.

בעיקר אם אתה במשרה כלשהי שיש לה יותר ביקוש מהיצע (=מתכנת), אתה תסתדר גם בלי להגיד שלום מזויף ולקחת כרטיסי ביקור מתוך נימוס.

הסיפור של "נטוורקינג" במובן האמריקאי לא רלוונטי בישראל כי כאן כולם מכירים את כולם ובטלפון אחד אתה יכול לקבל חוו"ד ראוי על כל מי שתרצה במשק. אני כמובן מגזים אבל אתה מבין את הרציונל.

יש מיטאפים שאפשר להתעדכן בהם על התפתחויות טכנולוגיות ולשמוע על יוזמות טכנולוגיות בחברות אחרות ועל איך הם פתרו בעיות באופן יצירתי. לטעמי אפשר להשיג את המטרות הללו גם באמצעות האזנה לפודקאסטים, קריאה במדיום ומעקב בפורומים הרלוונטיים ולא דווקא חייבים לאכול פיצה אחרי יום עבודה עם מאגר של אנשים לא מוכרים. אבל יש מי שההתערבבות והתחככות עושה לו טוב וכיף, וזה לגמרי סבבה. נשמע שאצלך זה לא המקרה.

עוד 3-5 שנים, כשתישא עיניך לתפקידי ניהול צוות וכו', יהיה יותר חשוב להסתובב ושכל מיני נשות HR יכירו אותך.

זה אף פעם לא מזיק לתחזק פרופיל לינדקאין ראוי - עדכני, מסודר, בארץ - סולידי (בלי פלאף), (תמונה, תיאור מפורט של רזומה, בלי שגיאות כתיב וחוסר אחידות) ועם 500+ קונקשנז.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2020 15:30
זה לא חייב להיות במשרדים של החברה. גם החברה שלי מארגנת מיטאפים, פעם אחת זה היה בפאב בעיר התחתית בחיפה, המיטאפ הבא הולך להיות בחלל של WeWork.

בדרך כלל יש לפחות מרצה אחד מטעם החברה שמספר על בעיה כלשהי שהם נתקלו בה ואיך הם פתרו אותה, וזה יכול לעניין אנשים שעובדים באותו תחום - גם אם הם לא חיפשו עבודה באופן אקטיבי זה יכול לגרום להם להתעניין במה שהחברה עושה ואולי לעבור אליה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2020 20:51
אז איך אתה מסביר את זה שהעולם הסתדר בלי הקונספט הזה במשך שנים רבות?

יש כנסים של ML. שיציגו שם את התוצאות שלהם... למה להאריך לאנשים את יום העבודה עם המיטאפים האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2020 20:55
אני לא מבין מה אכפת לך. מישהו מכריח אותך ללכת? מורידים לך כסף מהמשכורת כל פעם שיש מיטאפ ברדיוס של 50 ק"מ ממך?

שאלת למה יש מיטאפים, קיבלת תשובה. כנראה שאם אנשים לא היו הולכים אליהם, הם היו מפסיקים להתקיים.