⬅ חזרה לאינדקס

הפניה לעמלות של תיקי השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2019 19:40
היי אז קיבלתי היום הצעה ממיטב ד"ש לפתוח תיק בניהול עצמאי שלי כאשר עמלת קניה ומכירה היא 0.009 ודמי אחזקת חשבון הם 15 ש"ח לחודש. (אם אצליח לגייס מעל למאה אלף אקבל אותה הצעה ללא ה15 ש"ח כל חודש. עמלת קניה ומכירה האמורה היא רק לגבי קרן מחקה בישראל וקרנות סל, (קרן נאמנות רגילה פטורה) וכל השאר לא בדקתי תיק סולידי זה מחקות מדד.

יש דברים נוספים ששווה לבדוק? יש הפניה איפשהו לתנאים שאחרים קיבלו על חשבון בניהול עצמאי? כי לא הצלחתי למצוא לצערי...
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2019 20:11
אתה מתכנן לקנות רק קרנות מחקות מדד ישראליות? הנטייה בפורום היא יותר לקרנות זרות - ואז אמור לעניין אותך עמלות קניה/מכירה בחו"ל, עמלות מט"ח / הפרשי שער, ועוד.

הייתי בלי קשר גם מברר דמי העברת תיק. משמע, כמה עולה להעביר את הניירות לבית השקעות אחר במידה ותרצה לעבור.

לא ממליץ / מייעץ / בעל מושג כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2019 23:50
דווקא בתיקים של המשקיעה אני זוכר שתמיד נקנו קרנות מחקות של בתי השקעות בישראל... אבל מה בקשר להצעה מעבר להגבלות שלה? ותודה על הדברים שאמרת לי לבדוק. ביחס להצעות אחרות זו הצעה טובה? אני לא מבקש ייעוץ כמובן, ובטח לא במה להשקיע, אלא יותר שיתוף מידע צרכני כדי למקסם ולחסוך עמלות
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2019 00:37
0.9% ו15 ש"ח זה סטנדרטי.

הפטור מהעמלה הקבועה מעל סכום של 100k זה חידוש בשבילי, אז נחמד.

אם כל מה שאתה מתכנן זה לקנות קרנות ישראליות אז המרת מט"ח ועמלות בחו"ל לא רלוונטיות אליך, אבל אולי שווה לבדוק למקרה שתשנה תכניות בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2019 00:57
להתרשמותי הרבה מהתיקים בפורום הם לאו דווקא 1:1 הדוגמאות מהבלוג.

אבל בכל מקרה הכוונה לא הייתה לומר מה עדיף יותר, סתם מציין שתיק סולידי מחקה מדד הוא לאו דווקא מושקע בקרנות בארץ ובהתאם לכך כן יכולה להיות חשיבות לעמלות נוספות מאלה ששאלת לגביהן. כמו שאמרו, אם אתה סגור על התוכניות שלך אז אכן אין חשיבות (ואם לא אז אולי יש).
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2019 19:57
גם בשבילי זה חידוש, אתה בטוח שהוא אמר שיש פטור מלא בתיק מעל 100K?

אני חושב שהוא התכוון שהסכום יורד אם עושים X פעולות כל חודש
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 11:04
לא, בדקתי את זה טוב, פטור מלא על תיק שנפתח עם מעל למאה אלף
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 11:47
תוכל אולי להרחיב טיפה בנוגע לקרנות מחקות מחול? או להפנות לאנשהו? מה היתרון בעצם? קרנות מחקות זה לא פשוט מוצר עם פעולה מאוד 'טיפשית' לקנות ךפי שווי השוק של X החברות הכי משהו בשוק מסוים? ואם זה כך, מה בעצם ההבדל בתשואות בין קרן נאמנות כזו הממוקמת בארץ לבין חברתה שבחול?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 11:55
מציע לעשות חיפוש בפורום. אני אזרח אמריקאי ולכן קרן שאיננה אמריקאית לא באה בחשבון משיקולי מס, ולכן מעולם לא התעמקתי בסוגיה.

על קצה המזלג, מהמעט שהבנתי:

קרנות ישראליות: חוסכות לך עמלת המרת מט"ח. דמי ניהול גבוהים (או 0 כפיתוי ואז עולים), צוברות דיווידנדים.

קרנות אמריקאיות: דמי ניהול נמוכים, נדרש להמיר שקלים לדולרים כדי לרכוש אותן, מחלקות דיווידנדים. ללא-אמריקאים יש סכנה של מס ירושה מעל סכום מסוים.

קרנות איריות: צוברות דיווידנדים, לא יודע לגבי דמי ניהול. אם אני זוכר נכון עמלות הקניה שלהם יקרות.

כמו כן, ממליץ לקרוא את השרשור על בלאק רוק - קרנות איריות שייסחרו (נסחרות?) בארץ בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2019 12:16
כל כך הרבה ״דיו״ נשפך בפורום (וקצת בבלוג) בנושא.

כדאי לחפש לפני ששואלים.

זה גם תלוי כמו שאמרו במצב שלך (אזרח ארהב? תושב ארהב?) וגם בהעדפות שלך.