⬅ חזרה לאינדקס

השינה כיום - כמה שעות שינה אתם ישנים, ומתי אתם מתעוררים?

🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 08:50
בעקבות מאמר שקראתי, ואהבתי מאוד. היום אנו מיחסים לשינה חשיבות פחותה.

אפילו מגבילים אותה, תוחמים אותה באמצעות שעון מעורר.

לו היה ניתן, אולי היו כאלה שאפילו היו מציעים שנישן פחות, ונעבוד יותר.

פחות רציתי להיכנס פה למאמר אלא רק נתתי רקע כללי לשאלה שבכותרת.

אני יוצא מנקודת הנחה שהרבה מאוד פה הם מצליחים.

הכוונה בעלי קריירות, אנשי עסקים, משקיענים (בוודאי משקיעניות, הניסוח בלשון זכר פשוט),

סוחרים, וכמובן שכל זה דורש גם הרבה חשיבה, לפעמים לחץ (מה שלפעמים מוביל לנדנודי שינה, או/ו קושי בהירדמות. בשינה).

על אחת כמה וכמה שהיום לכל אחד מאיתנו יש פלאפון חכם (אני ממש בעד, לא נגד בכלל. זה מחשב קטן, וזה מעולה!).

אבל אם נהיה כנים עם עצמנו, לפעמים הוא זה שגוזל מאיתנו את השינה (בדיקה קטנה - שמתארכת. כי תמיד יש עוד 'קצת' תוכן מעניין).

אז איך אתם מצליחים בכל זאת לישון? עם כל התאורה שיש לנו ביום יום, הגוף כבר פחות יודע מתי ללכת לישון.

אתם מרגישים שהשינה שלכם טובה, או שזה משהו שאי אפשר כל כך להעיד על עצמך? מלבד הפעמים האלה שמרגישים שהיה לילה לא הכי טוב. מה עם הפעמים שמרגישים וואו, היה לי לילה מעולה. הרגשה כאילו נולדתי מחדש. בטח זה לא קורה הרבה, נכון? מאמין, לרובינו. קצת כמו שרובינו גם לא חווים רגעים של אושר באופן יום יומי (או שכן? פשוט נראה לי שאם כן, זה היה מאבד אצלנו את הקסם אם זה היה משהו רגיל כזה, יום יומי)

באיזו שעה אתם בדרך כלל הולכים לישון, והאם זה משתנה בימי חול לסופי שבוע?

באיזו שעה אתם בדרך כלל מתעוררים? האם זה עם יקיצה טבעית? (אם כן, לדעתי, זכיתם. האם זה מרמז גם על גילכם המבוגר?)

אם נחשוב על זה, אולי אפילו מסביב גורמים לנו לישון פחות, או לפחות ללכת לישון מאוחר.

למשל, החדשות שמסתיימות ב 21 לפעמים ב 21:30. לאחר מכן כל מיני תכניות לכל המשפחה - למשל נינג'ה ישראל. שמסתיימות אחרי 23:00. תכניות בישול, תחרויות שירה.

אומרים שתמיד נעים להתרפק על העבר,

אך אני בטוח שהמבוגרים פה יזכרו כשלא יהיה מה לראות (או שזה לא רק לא היה מה להראות, אלא בכללי כשפעם הכל היה תמים יותר, פחות לחץ של להספיק, עשייה, תחרותיות וקידמה) בטלוויזיה (לפני כמה עשורים?),

גם שעות השינה ולא פחות חשוב איכות השינה (אולי) היו אחרות יותר מכפי שהן כיום (למי שצופה בטלוויזיה, מי שלא אין לו בכלל בעיה לדעתי, כל עוד הוא לא החליף את שעות הטלוויזיה בטלפון) ?

אם כך, מעניין לאן אנחנו הולכים, לאן אנחנו מתקדמים ואיך תיראה השינה שלנו בעתיד? או לפחות בעשורים הקרובים...
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 09:51
בחייאת...

היקיצה הטבעית שלי היא כמו תינוק...

כל שעתיים, קם לבדוק שהילדים נושמים. לפעמים לא נרדם לאחר מכן.

כבר שנים שמשאירים אור קטן בסלון שאם מישהו קם באמצע הלילה לשירותים, זה עדיף לי על לשתוף סדין.

נ.ב.

הבדיחה אצלנו זה - היא צריכה 9 שעות שינה, אני צריך 3. בממוצע 6.

משתדל לישון צהריים בסופ"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 10:32
יושן עם כמעט חושך מוחלט, דואג לא להיות עם הפלאפון במיטה (מעכב שינה לפי הבנתי להיות עם מסך צמוד לעיניים לפני שיושנים), לפעמים עם אטמים (רחוב רועש.) יש לי תה נחמד שמיועד ללילה, עושה אותך טיפה מנומנם. יש גם כדורי מלטונין למקרה ואני חייב לישון מהר.

משתדל לישון 8 שעות, עם 7 אני מרגיש פשוט גמור (שזה מגוחך, בצבא הייתי יושן לפעמים 4 שעות ומרגיש סבבה... אולי הרגלתי את הגוף להיות מפונק)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 10:33
קופי-פייסט כמו אצלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 10:45
כבר שנים שאני עם יקיצה ״טבעית״ כל יום ב-6 בבוקר לקולות צייצנים שמזמרים ״אבא קום, כבר בוקר. קום אבא! יש אור בחוץ!״.

לפעמים יקיצה גם ב-5 \ 4 \ 3 \ 2 \ 1 בלילה.

הולך לישון בד״כ בחצות, לעיתים לפני לעיתים אחרי. ככה שביום ממוצע ישן כ-6 שעות.

פעם בשבוע שבועיים משלים שנ״צ בשבת אצל הסבא\סבתא.

טלפון במיטה אף פעם לא הפריע לי להרדם. אני בד״כ קורא משהו בטלפון לפני השינה, ותמיד עובד על המחשב לפני השינה. כשאני עייף אני הולך לישון ונרדם ממש מהר. כשאני לא עייף, אני פשוט לא הולך לישון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 10:54
8 שעות זו פריבלגיה מטורפת :-)

בד"כ זה קורה רק בשישי בערב. נופל למיטה אחרי ארוחת שבת וקם רק לתפילה.

הילדים יודעים שבשבת לא צריך להעיר את ההורים. יורדים לבד בבוקר לשחק בלגו ולאכול מעדן (פריבלגיה של שבת. ביום יום אין מעדנים בבית)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 12:05
מגרדים את ה-6 שעות מלמטה. אם יש מי שישמור על הפרעות השינה החמודות שלנו, יכולים לישון הרבה יותר.

שעון מעורר בראש לרבע לשש, מגובה בשעון מעורר אמיתי בשש וחצי - מאפשר לי לרוץ, אם העייפות לא מכבה לי את השעון שבראש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 12:05
תודה על השרשור, אני אוהבת כאלה :) בסוף מגלים שהכל קשור בהכל.

אז אני יכולה לענות על זה נכון להיום (מבוגרת אבל לא קשישה) ונכון לפעם (עם ילדים, טרום הסמארטפון והלפטופ/טאבלט):

היום- בדרך כלל בין חצות לשתיים לפנות בוקר. קמה אחרי 6-7 שעות ביקיצה טבעית. אם צריכה לצאת מוקדם לאן שהוא, הולכת לישון מוקדם יותר. שעות העבודה מאורגנות לפי זמני הריכוז שלי (עצמאית, עובדת לאורך כל היום והערב בהפוגות של שעות).

בעבר- שמה שעון מעורר ולא מתעוררת ממנו אף פעם. תמיד מאחרת לעבודה (כשכירה) ונשארת מאוחר יותר. כשהילדים היו קטנטנים התעוררתי מכל גיהוק.

תאורת המסכים מעולם לא הפריעה לי, רק רעש, אז שמה מיוט. טלויזיה בשבילי זה כמו שרצים לאדם דתי- לא קיימת. כשהייתי צעירה, הייתי נרדמת עם ספר. היום אני נרדמת עם משחקי מחשב הכי בנאלים שממסכים לי את המחשבות.

יש תקופות שהחשיבה על העסק לא נותנת מנוח ורעיונות שעולים בלילה. בתקופות האלו אני קמה ברגע שמזהה שהמוח ער לגמרי. יוצאת מהמיטה, מכינה קפה ויוצאת למרפסת לחשוב ולרשום. בדרך כלל, אחרי שעתיים שלוש חוזרת למיטה. הכי חשוב כאן זה לא להילחץ ולא לנסות להרדם בכוח.

מחשבות רומנטיות ללא ביסוס :) הכל היה דומה רק ארגז הכלים שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 11:45
I usually go to sleep around 01:00-02:00, I set the alarm clock for 9:30 so I can leave for work by 9:45, but I can probably count the number of times I actually needed to it to wake up on one hand over the last five years.

I have f.lux installed on my computer to reduce blue light after sunset, can't say with scientific rigor that it actually has any effect, but I did feel it really hurt my eyes when it suddenly reset while installing an update during the night.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 12:00
אני משתדלת לישון 6 שעות בלילה אבל לא תמיד זה מצליח לי, בדיוק מהסיבה שהזכרת - חייבת לגלוש בפלאפון "עוד קצת". הייתי רוצה ללכת לישון ולקום בשעות קבועות (23:00 - 6:30) כי אחרי שאני עושה את זה למשך תקופה הגוף מתרגל וזה נהיה יותר קל להתעורר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 14:34
הולך לישון ב22:30, קם ב5:45.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 17:02
תודה על השרשור, בהחלט מעניין!

עבור הילדים, גיליתי שאם מפחיתים את רמת האור בבית (נורה אחת דלוקה במטבח), הם נרדמים הרבה יותר בקלות אח״כ. משתדל לעשות גם לעצמי, אבל לא תמיד מסתייע.

משתדל לישון לפחות 7:30 שעות בכל לילה, אחרת לא מצליח להיות פרודוקטיבי למחרת. לרוב בין 11 ל 7. כרגע מתעורר עם יקיצה טבעית, אבל דווקא כשסדר היום שלי היה יותר קבוע השינה היתה טובה יותר להרגשתי.

אין טלויזיה, אבל כן נמצא מול מחשב/פלאפון. לא יודע עד כמה זה משפיע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 18:05
נכון מאד! ואם משלבים סדר קבוע לקראת שינה אז בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 21:43
פעם שמתי לב שאם אני הולכת לישון בחצות וקמה ב8 בבוקר, היום שלי אידאלי ואני לא עייפה . מכן ועד למציאות .... הדרך ארוכה.

אין לנו טלויזה בבית אז לא כבולים ללראות תוכניות יחד .

לפני שנולדה התינוקת הייתי ממש מנסה ללכת לישון כל יום בעשר בערב וקמה בשש בבוקר. בימים של תורניות (אני רופאה ) אני עובדת 26 שעות ברצף וישנה בין אפס לשעתיים בלילה. בימים סופר מוצלחים שלוש שעות (נדיר מאוד) . אז אחרי תורנות הגוף גמור והייתי ישנה במהלך היום לפחות שש שעות רק בשביל להתאושש. לפעמים יש כמה תורניות ברצף (השיא האישי שלי הוא 4) ואז זה מאוד קשה להתאושש.

עכשיו שיש תינוקות אף אחד לא ישן בלי קשר לתורנות. מה שגם התרגלתי להתעורר כל כמה שעות וגם אם היא לא בוכה / מתעוררת אני מתעוררת לבדוק למה היא לא בוכה / איך עדין לא קמה. אולי היא קמה ואני מפספסת.

בשנה וחצי האחרונות התחלתי לעשות כושר מאוד ברצינות (קרוספיט זה אדיר ! ) ולמרות שנשארתי עם הלוז הלא הגיוני של התורנויות ואז אפילו עשיתי 8 בחודש , הרגשתי שיש לי המון אנרגיה ואני בכלל לא מתעייפת. גם שיניתי את התזונה שלי לאכול יותר בריא (פחות פחממות פחות מטוגן יותר חלבון וירקות ובלי סוכרים ) וזה גם מאוד עזר לתחושת הערות ולזה שלא הייתי מתעייפת במהלך היום.

חייבת לציין שהאורח חיים של מתמחה ברפואה הוא מאוד לא בריא ורואים את זה על כולם לא רק עלי. שערות מאפירות יותר קמטים ממש הזדקנות מואצות . אני זוכרת שהיתי סטאזרית והיה איתי מתמחה צעיר, פגשתי אותו שוב אחרי שנתיים ובקושי זיהיתי אותו ! רזה , מקומט , איבד המון שיער נראה כאילו הזדקן בעשר שנים בשנתיים האלו. אז לדעתי עבודה ולחץ נפשי גם מאוד משפיעים על השינה ואיכות החיים שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 22:16
אם תפתחי בלוג "חייו של מתמחה" מבטיח לקרוא בשקיקה
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 22:38
אפרת, הזוועה הזאת נהוגה רק בישראל או בכל העולם? זה נראה שכולם מקבלים את זה כגזירת גורל, כמו העבדים מפעם.

אסון למתמחים, אסון לחולים, נחת למומחים ולמערכת?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 23:12
יש לי בטלפון מצב eye friendly שמבטל אור כחול ואני בדרך כלל מפעיל אותו כשאני מתעייף(בערך 3 שעות לפני שינה) ומנסה לכבות את המסך השני במחשב ובכלל לקרוא ספר במקום לפני השינה.

הולך לישון בממוצע בכל הכמה חודשים האחרונים ב0200(בשבועיים האחרונים קצת נע לכיוון ה12) ומתעורר ב11 עם שעון ולפעמיים חוזר לישון לעוד חצי שעה מקסימום שעה.

גילוי נאות: בן 20 עובד ערבים ומשלים תנאי קבלה לתואר(עשיתי פיסכומטרי, עכשיו לומד לבגרות במתמטיקה ומבחני טכניון בפיזיקה)
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 23:23
אסון לכולם . גם לנו המתמחים אבל בעיקר באמת שלמטופלים.

הזוועה הזאת נהוגה ברמה מסויימת בכל העולם בצורה זו או אחרת. פחות באירופה וקצת פחות בארה״ב למרות ששם הם מוצאים דרכים חדשות להתעלל במתמחים. במדינות הסקנדינביות יש הרבה יותר איכות חיים אבל במדינות כמו מקסיקו יש תרבות של 48 שעות ברצף בבית החולים. באנגליה מצאו משהו אחר 12 שעות בבוקר ו12 שעות לילה. את התענוג הזה מחלקים ז״א שבוע אחד המתמחה נמצא בבית החולים 12 שעות מ7 עד 7 בערב, (אין לו חיים) ככה 3 שבועות ואז שבוע אחד שהוא עובד רק לילות מ7 בערב עד 7 בבוקר. לא יודעת מה עדיף.... ואת זה 4-6 שנים.

הסמקתי :)

ויש ספר מעולה ״זה הולך לכאוב״ של אדם קיין שמתאר את חייו של מתמחה בגניקולוגיה מאנגליה. הוא כתוב בהומור ומי שלא מהתחום יכול לקרוא אותו לחשוב שמדובר בהגזמה פראית, אבל הכלללל נכון ! למעשה לא רק שהוא לא מגזים הוא מייפה את האמת. ממש ממליצה ספר מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 23:39
מה הרציונאל?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 23:39
בדרך כלל הולך לישון סביבות 1:00, קם סביבות 9 בבוקר.

בסופ"ש קם סביבות 12:00 בצהריים.

לגמרי יקיצה טבעית, בדרך כלל בגלל שגונבים לי את השמיכה ומכריחים אותי לצאת לעבודה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 23:47
הולך לישון בסביבות 21:00 עד 24:00, כתלות בעייפות ובמצב הרוח (הרצון לכבות את העולם ולהסתלק).

בדר"כ אם צריך ממוצע עלשהוא אז בסביבות 22:00...

היו תקופות ארוכות (חצי שנה ויותר) שכיביתי את העולם גם ב- 19:00 ואז קמתי יותר מוקדם (נניח ב- 04:00).

היו תקופות ארוכות (חצי שנה ויותר), בעיקר בלימודים, שכמעט ולא ישנתי והייתי המון המון המון עייף תמיד ומנקר בהרצאות (7 שנות משמרות לילה עושות את שלהן), ואז הייתי מסתדר עם שינות שבורות של שעה עד שלוש שעות מתי שהתאפשר.

היום מתעורר ב- 05:30 עם שעון מעורר של החכםפון (שנמצא על השידה אבל רחוק מהראש) ועם עוד שעון מעורר אמיתי כגיבוי שמכוון ל- 05:45.

הסוד לקום מבלי לפספס?

ברגע שקם, פשוט קם, מתיישב, מוריד רגליים לרצפה ומתמתח.

ישן כמו תינוק... לא חושב מחשבות ולא כלום. נרדם כמו מכונה.

כל לילה הוא לילה מעולה כי אני ממש שמח לכבות את העולם כשמגיע הרגע והזמן כאשר הגוף עייף ומצפה למצב שכיבה.

ותודה לטנקים (מרכבה 2 ב') ולנגמשים ולרק"מים של הצבא שלימדו אותי לישון בכל מצב, בכל סיטואציה, בכל מנח, בכל רעש סביבתי או חיצוני, בכל הזדמנות, עם מזרון או על מכסה מנוע של ריו, עם כרית או בלי כרית, מכורבל בחרמונית או ערום לגמרי... מסוגל לכבות את העולם ולהדליק אותו בהינף יד.

לפני השינה יש טקס קבוע שהוא חובה שמערב קפה נמס ומקלון ניקוטין, אבל עיקרו סגירת היום עם מחשבות, תלונות ומענות למי שאני כמו שאני ועל מה שאני, והמון המון דיבור לעצמי והלקאה נפשית.

ישן בחושך, בלי נורת לילה.

תריסים תמיד פתוחים עד הסוף, גם בחורף (אלא אם כן יש סופה וכאלו יש בקושי 10 ימים בשנה), כדי לאוורר את החדר ובעיקר כדי להתעורר עם השמש ככל שניתן (מלטונין טבעי וגם לברך את העולם בחזרה).

לא קורא בחכםפון לפני השינה. אבל זו לא חוכמה כי יש לי עייפון 4 ואני בקושי גולש בו, רק כשממש צריך.

לא קורא ספרים במיטה.

לא מתעסק עם מיקו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 15:46
הבכירים שלנו אומרים, אנחנו סבלנו ועכשיו אתם תסבלו.

ככה עושים רופאים טובים מרגילים אותם לעבוד בלחץ

אין מספיק תקנים
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 16:52
שום דבר לא נשמע לי רציונאלי :(
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 16:53
מזכיר לי הפלגות "צ'ופר" לחיילים מצטיינים.

הראשונים באו הקיאו את הנשמה ומספרים לכולם אעזה כיף היה, שגם הם יבואו ויסבלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 20:05
בכל העולם אין מספיק ?

הזוי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 00:18
לא מבין איך אנשים מתייחסים ל8 שעות שינה כמו פינוק.

אני מבין אם לא תמיד יש זמן זמן בחיים אבל זה כמו שאין כסף לאכול בריא, לא מצב תקין.

איך שאני קם בבוקר משפיע לי על מהלך כל היום אז אני מקפיד ללכת לישון בסביבות 21:30 עד 22:30 ולקום בלי שעון מעורר.

סוגר את הדלת והחלון לפני השינה ומדליק מזגן (הגוף נרדם ויושן יותר טוב בטמפרטורה נמוכה.) לא משתמש בטלפון, לא מתקלח במים חמים (עוד פעם עניין של טמפרטורה)

לא עושה כושר ממש לפני ועוד.

הכי חשוב עניין ההרגל, הגוף מתרגל ללכת לישון בשעה מסויימת אז אני כבר אוטומתית מרגיש עייף בסביבות .21:00

בסופו של דבר יושן כמו תינוק ומתעורר מלא אנרגיות ומצב רוח טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 05:17
א. ישן. ואני לא בטוח שאתה יודע איך תינוק ישן.

ב. קח לדוגמה את השעה שמצויין שהגבתי כרגע. 5:15

התעוררתי אחרי 3 שעות שינה, לא הצלחתי לחזור לישון ובין 4 ל-5 גם תפעלתי 2 זעטוטים שהחליטו שעכשיו בוקר, הם חזרו לישון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 05:17
איך נשמור על יוקרת המקצוע?
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 05:38
כל ערב בשעה 20:00 מכבה את הטלפון, ישן בממוצע בין 5 ל 6 שעות, אני מתחיל את יום העבודה בשעה 3 לפנות בוקר בממוצע.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 08:59
זה טווח שעות מאד לא רגיל. הכרתי רק אישה אחת שזה היה הטווח שלה.

כאילו שאתה מעדיף לבלות כמה שפחות עם אנשים :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 09:25
יש קשר הפוך בין שעות השינה שלי למשחקי הפלייסטיישן שיצאו באותו החודש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 11:51
היה לי שכן עם בית דפוס עצמאי, היה יוצא ב-3 לפנות בוקר לעבודה, חוזר ב-11.

היה משפר את המהירות הממוצעת של איילון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 12:30
אם כבר ממליצים על ספרים הומוריסטיים שעוסקים במתמחים אז חובה לציין את בית האלוהים. הייתי מאושפז כשקראתי אותו וכל איש סגל רפואי שנכנס וראה את הספר התחיל לצחוק.

אני חושב שזה בסילבוס של בתי ספר לרפואה בארץ ושמאוד מטריד שרופאים ואחיות מזדהים עם הספר....
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 13:25
האישה שאני הכרתי? היה לה עדר עיזים ושני פעוטות. היתה קמה בארבע בבוקר -מבשלת, מנקה, מכבסת, - הולכת לדיר לחלוב. הבעל היה קם עם הפעוטות, מארגן אותם ושם במעון ומצטרף לדיר ולעבודה נוספת. היא עוד הספיקה לחזור לפנה"צ ולנוח לפני קבלת הילדים. בשמונה בערב סגרה את הבסטה יחד עם הקטנים.

אחרי כמה שנים הלכה להיות דוקטורית :) באמת טיפוס מיוחד במינו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 13:26
אני מסיים את יום העבודה בשעה זו, והולך לישון מעט מאוחר יותר, לצערי אני פוגש אנשים און ליין בעיקר,

החיים שלי ווירטואליים, כחלק מהתייעלות עסקית המחייבת זאת, זה לחלוטין שונה מהעסוק שלי בעבר, מטבעי אני איש של אנשים. :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2019 21:25
בית האלוהים הוא ספר קצת כבד וממש מפחיד. הסצינה הראשונה בו מאוד קשה לעיכול. וזה שכל הצוות הרפואי אומר ״כן ככה זה באמת״ זה עוד יותר מפחיד. שהייתי סטודנטים חשבתי שכותב הספר מגזים / מקצין/ ככה זה היה פעם. לצערי גיליתי שלא רק שהוא לא הגזים הוא גם ייפה את המציאות.

הוא רושם שם שהוא התחבר עם צוות המכבסה בשביל לא לקבל מדים עם פישפשים, אני מחביאה כרית בארון שהאחות הראשית שמרה לי, ובבוקר שהצוות ניקיון מגיע מתחננת שיפסיקו לקחת לי את הכרית מהארון של התורנים. כי אז אני צריכה להביא כרית חדשה, וזה פדיחה ללכת בכל הבית חולים עם כרית ביד (שאני מביאה מהמחלקה).

טור הנמלים בשירותים של החדר תורן זכה להתעלמות מוחלטת מכל הצוותי ניקיון וטופל רק אחרי שאחד המתמחים הביא ספריי וריסס עצמאית. והרשימה עוד ארוכה.... לעומת זאת חייבת לציין שאצלנו מאוד יבש מבחינת כל היחסים האינטימים שהלכו שם בספר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2019 10:34
לא זוכר מתי פעם אחרונה קראתי ספר (לבושתי, אני נרדם עם טלוויזיה...)

אבל רכשתי, קראתי ביומיים וממש נהנתי :) אני חיפשתי שירחיב דווקא על הקטעים הקשים של העייפות, האחריות וחוסר התמיכה של המערכת. אבל כל הסיפורים מסביב היו מעניינים לא פחות. חבל שהוא כזה קצר...

תודה על הממלצה!

הסוד הוא... להיות רווק?

מניח שלהורים לילדים קטנים (רואה את זה על החברים שלי) יש הרבה יותר דאגות וממש פחות זמן לישון (כי מישהו קם בוכה בלילה).

הם מגיעים לעבודה נראים כאילו דרס אותם שופל (ובצורה מפתיעה מתפקדים דווקא יופי).

אתה מדבר על תאורה, ומחשבים וכל מיני הסחות דעת שהן (לדעתי) מינוריות בחיי היומיום ולא אמורות להרוס את השינה. אולי יש משהו מעבר לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2019 11:55
1. רווק, MGTOW, RED PILL, לנצח, ללא ילדים, ללא קשרים, ללא חתונות = זמן לישון בטוח יש לי.

2. הולך לישון בין 21:00 ל23:00, יקיצה טבעית קבועה ב6:30-7:00, לא משנה מתי נרדמתי.

3. נגמלתי מקפה לחלוטין לפני שבועיים - שינוי מספק ומשמעותי - אין עייפות בוקר, אין תחושת באסה בבוקר, רואה צבעים יותר טוב, ישן יותר טוב.

(נהגתי לשתות כ5 כוסות קפה ביום, 2-3 בבוקר לפני העבודה - במקינטה, השאר במהלך היום. לאחר ההפסקה המיידית - יומיים של כאבי ראש, תחושת הזיה, כאבי שרירים בכל הגוף, ללא ספק הקפאין מחזיק את המוח וכלי הדם בלחץ)

4. ביומיים שניסיתי לישון ללא בגדים כלל בהמלצת ידידה - אכן היתה לי תחושת "לידה מחדש" ושינה מושלמת, אך לא בשבילי.

5. ידוע לי שמומלץ לכלול את השעות 22:00-02:00 בשינה.

6. חוסר בויטמין B12 תורם לעייפות כרונית ותשישות - מומלץ לבדוק כדי לאזן את התחושה במהלך היום.

7. לעולם לא משתמש בסמארטפון במיטה \ בחושך. היה לי מספיק NITM לחיים האלה, סמארטפון הורס את העיניים. endmyopia.org
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2019 23:50
יש לי 4 בנות, ישן בפעימות...חחח.

רק בשישי בערב מצליח איכשהו לישון 7-8 שעות ברצף.

קם כל בוקר ב-4:45 לא משנה מתי הולך לישון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2019 08:13
אתם מרגישים שחוסר השינה דופק לכם את השכל? זה ההסבר הכי טוב שיש לי להדרדרות הקוגניטיבית שאני חווה. זה, ונוסטלגיה; אולי בעצם אף פעם לא היה לי שכל כמו שנדמה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2019 09:29
אם זה לאורך זמן אז כן. היתה לי טמטמת מתמשכת כשבמשך חצי שנה לא יכלתי לישון יותר משעתיים רצוף (תינוק אלא מה). אני כאן כדי לספר שזה עובר (אני חושבת).

:>

להגיע למודעות כזאת כבר מעיד על חוכמה
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2019 20:19
יושן כחמש עד שש שעות בלילה

צריך חושך

מתעורר תמיד ביקיצה טבעית סביב חמש חמש ורבע

מחכה למיטה החדשה שאמורה לשפר את כמות שעות השינה
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 17:42
ממש שמחה שנהנת