⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה ללא ריבית לצרכי השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 19:26
שלום לכולם,

בשורה עלינו: משפחה עם הכנסות גבוהות, לא סופר סולידיים אבל חוסכים סכום חודשי יפה ואין הלוואות כלל.

עידן הכסף הזול ממשיך ביתר שאת, והוצע לי על ידי בנק לאומי לקבל הלוואה של 70 אלף ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה כלל, עם החזר על פני 70 חודשים.

סכום ההחזר החודשי הוא חלק קטן מהתזרים.

לכאורה, בסיטואציה ובתנאי שהסכום אינו משמש לצריכה אלא מושקע באפיקים שונים, מדובר ברווח נקי וקשה לי לראות סיבה לדחות את ההצעה, למעט הסיכוי של בעיה תזרימית עתידית (הגם שכאמור - הכסף לא ישמש לצריכה ואמור להיות אצלי בכפוף לתוצאות ההשקעה).

מה אתם חושבים? לקחת את הכסף?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 19:30
מעניין מה האינטרס שלהם.

יכול להיות שזה יגביל אותך אם תרצה לעבור בנק? (העובדה שיש הלוואה פעילה)

במקרה כזה הם יוכלו להקפיץ לך עמלות.

או שאולי המנהל שם רוצה להראות לממונים עליו שהסניף מייצר הרבה הלוואות... מוזר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 19:50
שאלה טובה. גם התלבטתי בנושא כאשר קיבלתי מחשבון הייטקזון הלוואה של 10000 לשנה ללא ריבית.

בתיאוריה הייתי שמח לקחת ולהשקיע, אבל הבעיה היא שבמקרה של נפילה חזקה בשוק ההון ופיטורין (2 אירועים קורלטיביים), זה עשוי בהחלט לגרום לי לא לישון בלילה, אז העדפתי שלא.

כרגע לקחתי את הכסף ושמתי באג״ח מדינה - לא המון רווח, אבל אשן טוב יותר בלילה במקרים של בעיות.

כמובן השיקול מאוד אינדיוידואלי - וממש לא בטוח שבחרתי חכם. לא יעוץ וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 20:02
במקומך הייתי בודק שלא מתלווים להלוואה תנאים כלשהם (למשל, להוציא סכום מסוים בכרטיס האשראי וכו') ובודק אם היא באמת חינם או שזה לפי מנגנון זיכוי כלשהו.

שים לב אם יש לך פיקדונות בסכום דומה עם ריבית אפסית. אם כן, ואתה פשוט רוצה את מזומן, שבור אותם וזהו.

חוץ מזה, חוק טבע: הבנק, כל בנק, תמיד מרוויח.

עוד משפט שמאוד חוזר כאן על עצמו, ולא לחינם: להשקעה טובה מחפשים הלוואה מנצחת, להלוואה מנצחת לא מחפשים השקעה טובה. לווים אם צריך ומוכנים לשאת בסיכון, לא כי רק כי ''הציעו''.

*לא ממליץ, לא מייעץ, לא מבין כלום
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 20:12
מעניין, כי אני אומר את המשפט הזה למכרים/משפחה רק הפוך לגמרי :)

לדעתי מי שנוהג באחריות עם הכסף ומשקיע אותו* צריך לקחת הלוואה (בתנאים טובים) כשהיא מתאפשרת. מי שמחכה לזמן שהוא "יצטרך" הלוואה ויהיה עם הגב לקיר כנראה ייקח הלוואה בתנאים פחות טובים. בנוסף יש את עניין הגמישות והנזילות - שקל שנמצא אצלך בחשבון הוא הרבה יותר שימושי משקל תיאורטי שנמצא אצל הבנק ושתוכל לקחת אותו כהלוואה אם תרצה.

* ברור לי שהמשפט הנ"ל לא מתאר 99% מהאוכלוסיה ולכן למרביתם העיצה הכי טובה היא כנראה לא לקחת סתם הלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 20:42
אני הייתי :

1. שואל את עצמי מה המדיניות שלי לגבי השקעות במינוף באופן כללי (יש דיונים שונים על מינופים בפורום שאתה יכול למצוא בקלות)

2. מגיע למסקנה אם בהתחשב בכל השיקולים: סיבולת תנודתיות, קרן חירום למקרה שאין הכנסות, אופק השקעה וכו', האם מתאים לך להשקיע במינוף.

3. במידה וכן, למה על 70k ולא על 30k או על 200k? למה לא למנף באמצעות כלים אחרים כמו קרן s&p500 ממונפת × 2? למה לא לקנות הכל בסופר ב12 תשלומים ולהשקיע את ההפרש?

אני אישית מאמין שצריך להגדיר ולקבוע את הגבולות קודם ולא הפוך.

ג.נ. השקעתי לפני כמה שנים הלוואה חינמית מהבנק. כיום לא ממונף. לא ממליץ ולא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 00:09
מה אתה רוצה להשיג? ברור שאם אתה רוצה להגדיל את פוטנציאל ההתעשרות - זו הזדמנות טובה בתנאי שאתה מבין את הסיכונים.

תתחיל בלהבין מה אתה מנסה להשיג ולפי זה תחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 07:57
אני גם בראש שעדיף לחפש הלוואה טובה להשקעה טובה ולא הפוך.

אבל כשמדובר בהלוואה חינמית זה כבר משהו אחר,גם במידה ולא תכננת למנף שווה לקחת ולהשקיע במשהו בסיכון מאוד נמוך.

מצד אחד לא תרוויח הרבה,מצד שני זה רווח בסיכון נמוך ואתה לא משנה את התוכניות שלך בהרבה.

אני לא חשוב שלהשקיע את הסכום הזה במניות נגיד רק בגלל שאתה מקבל אותו בחינם זה חכם,עם גם ככה התכוונת למנף מניות אז כן, ברור שזה רעיון חכם לעשות את זה בחינם.

אבל כמו שציינו הייתי מתחיל מלבדוק שזה באמת חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 08:13
הייתי לוקח את ההלוואה, וסוגר פקדון לחמש שנים בבנק ירושלים בשביל 2% שנתי. מרוויח את ההפרש חסר הסיכון ונהנה מארביטראז' קטן
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 09:51
מוזר מאוד...
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 11:40
גם אני התפלאתי על ההצעה וכמובן שדאגתי לוודא שאין ריבית וגם אין הצמדה. אחרת בכלל לא הייתי שוקל את ההצעה.

אני חושב שלהשוות להשקעה ממונפת אחרת זה לא מדויק, כי כל השקעה ממונפת משמעותה הוצאת כספים (תשלום ריבית) ואי וודאות (הצמדה). כאן יש פשוט רווח וודאי שהוא האינפלציה שהיא לא 0 (אפילו לא בשיטות המדידה המופרכות והמעוולות דהיום) ובהנחה כאמור שהכסף אינו משמש לצריכה (ואוסיף שיש כמובן כרית ביטחון להשבת מלוא ההלוואה מיידית בלי קשר לאן כסף מסוים זה יילך) אני שוב - מתקשה לראות למה לא לקחת אותה...

תודה לכולם על התשובות המעניינות. אשמח לקרוא עוד מחשבות אם יש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 11:44
מה ההגיון בכרית ביטחון? פשוט תשקיע את הכרית ביטחון
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2019 14:30
אם במקרה רע אתה לא צופה שום בעיה עתידית להחזיר את ההלוואה במלואה הסיכון שאתה לוקח ממש נמוך, מה שכן תשקול איפה תרצה לשים אותה והאם אתה רוצה לעשות שינוי באלוקציה שלך או פשוט לחלק את הסכום באותו יחס שהתיק שלך מחולק בו כעת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2019 19:03
תבקש לקבל את הסכם ההלוואה בכתב *לפני* שאתה מתחייב וקרא אותו ביסודיות - מאחר ואין ארוחות חינם אתה חייב לדעת למה אתה נכנס לפני שאתה מתחייב למשהו. במקרה שאין שום קאטץ' והתנאים מקובלים עליך, קח את הכסף וסגור אותו בפיקדון שיתן לך מקסימום ריבית שקלית בלי לסכן את הקרן (שים לב שהכסף יהיה אצלך בחזרה בחשבון לפני מועד החזר ההלוואה, שלא תהיה פתאום במינוס היסטרי).
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 02:15
@the Lawyer מה עשית בסוף?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 18:08
אני גם באותה סירה, לא מצליח למצוא סיבה מספיק טובה למה לא לקחת את הכסף ולקנות קרן מנייתית מחקה.

השקעה לטווח ארוך ואוכל לעמוד בהחזר בסבירות של 99%