⬅ חזרה לאינדקס

מה ללמוד מאמנת אישית להעצמה או מאמנת כושר אישית?

🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2019 00:36
הרבה אומרים לי שאני טובה בלעודד אנשים ויכולה להיות ממש מאמנת אישית מעולה, וגם בכושר אני יכולה להדריך אנשים להיות מאמנת כושר אישית.

מה יותר כדאי.

אימון קואצ'ינג אישי או אימון כושר אישי? או שאני סתם מגבילה את עצמי, ואפשר לעשות גם את זה וגם את זה?

גם להדריך לקוחות קואצ'ינג אחד על אחד, וגם לאמן לכושר גופני וחיטוב הגוף אחד על אחד, ואולי אפילו ליצור סדנאות קורסים וסמינרים.

הרבה מחבריי וחברותיי עוסקים בזה, ואני רואה שהנישה רחבה מאוד ותמיד מתווספים עוד מאמנים ומאמנות חדשים. אז שוקלת גם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2019 07:26
בוקר אור.

חושב שיש לך הטיה לנושא, כי רבים מחברייך בתחום.

חלק מהגולשים פה מפתחי תוכנה/עוסקים ב-דאטה, אולי לקחת הטיה לכיוון ההוא?

אנחנו לא מכירים, לא יודעים מה נתוני הפתיחה.

מאמן כושר עדיף שיהיה חטוב בעצמו (זו לא הזמנה להעלות תמונות בבגדי אימון)

מאמן קוצינג, רק צריך להיות יצוגי.

יכול להיות שהתחומים חופפים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2019 08:04
האמת שאני ממש לא מבין בשוק הזה אבל נראה לי אחלה רעיון לשלב את התחומים.

נראה לי שהגיוני שאנשים שמשלמים למאמן כושר אישי וקואצינג אישי יכולים להיות הרבה פעמים באותה קבוצה.

אולי תלכי על סטארטאפ של שילוב שלהם ביחד :) (ואולי כבר יש דבר כזה ואני פשוט לא מודע? )
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2019 11:08
זה נכון שהמון מתעסקים בזה אבל זו דווקא סיבה לא לבחור בזה כי השוק מאוד רווי (בגלישה אקראית בפייסבוק אני רואה עשרות כאלו, ועוד כמה עשרות בתי ספר וקורסים שמלמדים איך להיות קואוצ׳רים).

מה אומרים החברים? הם מצליחים להרוויח באופן קבוע משכורות יפות?

אם כן- כנראה שאני טועה והביקוש יותר גדול מההיצע.

אם לא - תצטרכי לחשוב טוב טוב איך את מבדלת את עצמך ודואגת שיבחרו דווקא בך, או מוצאת תת נישה של קואוצ׳ינג.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2019 11:32
יהיה יותר גרוע

ללא חסמי כניסה

ללא רגולציה

ללא השכלה ממשית

בלי אחריות מקצועית

לא הייתי נכנס ללא יתרונות קיימים ועבודה על יתרונות עתידיים \ מבדילים

@Lian

אם זה בתור תחביב, יכול להיות נחמד, עוד הכנסה נוספת גם טוב

אבל Don't quit your day job :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2019 12:00
אחותי מאמנת כושר.

היא חזק בקטע של ספורט, יש לה כישורים חברתיים והיא נראית טוב, שזה השילוב הכי טוב בשביל זה, היא היתה עושה מלא כסף והרבה לקוחות במעט זמן בלי הרבה נסיון.

אני ייעצתי לה להמשיך עם זה ושזה מטורף הכסף שהיא עושה אבל היא בחרה בסוף להיות ווטרינרית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2019 19:15
אני לא יודע אם הבחירה להיות וטרינרית היא בחירה חכמה (כלכלית), אבל לפרוש מעסקי האימונים היא בהחלט החלטה טובה (לדעתי).

כמות המאמנים פשוט בלתי נתפסת.

בקיץ כשכולם חולמים על קוביות ובגדי ים- לרוב המאמנים תיהיה תעסוקה דיי יציבה.

אבל בחורף שבא עלינו לטובה, שבו אנחנו מתקמפרים בבתים וצופים בנטפליקס, חלק גדול מהם ימצאו את עצמם ללא עבודה.

חוץ מזה, נכון שזה תחום פרוץ ללא שום חסמי כניסה, ועדיין המאמנים היום השתדרגו לרמת מיני חדר כושר טכנולוגי.

עוד סיבה למה להתרחק היא בגלל שכל 3 חודשים יוצאים כמה אלפי חיילים שעשו קורס מדריכי חדר כושר בווינגיט.

מספיק שאחד מהם יקח 10 שקל פחות ממה שאתה לוקח, ותשאר כמעט לבד.

רוב המאמנים שאני מכיר, ויש כאלו שבעבר התפרנסו רק מאימונים אישיים, היום מאמנים גם בחדר כושר בימים מסוימים, יש כאלה שמעמיסים קורסים כמו מדריכי קרוספיט,קורסים בתזונה ועוד כמה קורסים כדי להשאר רלוונטים- ועדיין קשה להם.

(אני כותב מהכרות עם כמה אנשים שהפכו בשנים האחרונות למאמני כושר ומה שהם מספרים).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 07:17
השכלה ואחריות מקצועית לא יעזרו בתחום הרבה... רואים מה שווים כל הפסיכולוגים... כמו בכל תחום מי שטוב ודלוק על התחום יש לו יותר סיכוי להצליח... לא צריך חסמי כניסה ורגולציה לשום תחום ואם כבר להוריד מהקיימים.... מילטון פרידמן החופש לבחור
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 09:59
יש סיבה לרגולציה.

אחרת מתקשרות עם מלאכים ובעלות שרתים קוסמיים עם כריזמה גבוהה משכנעות הורים לנקוט בטיפולים פסאדו-מדעיים לטיפול רפואי/או אי נקיטה בטיפול נדרש בילדים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 10:24
בדיוק מה שפסיכולוגים עושים היום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 10:25
אתה מערבב בין רגולציה לבין תקינה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 11:15
הפסיכולוגים לא עוזרים לרוב האנשים תכלס אז איזה מדע זה ומה הבדל בין זה לכל מה שרשמת? תן לכל האנשים לבחור מה טוב להם וכל התואר שני בפסיכולוגיה קלינית רק עוזר להגביל את הנכנסים לתחום ומעלה להם את התעריף לארבע מאות ש"ח לפגישה על כלום ולכן נוצר כל תחום הקואצינג לדעתי שלא דורש כלום ברגולציה....
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 11:51
לא פסיכולוג אבל אשמח לראות מחקר מדעי שמאושש את הטענות הללו.

דרך אגב, מה דעתכם לגבי רופאים? גם הם לא באמת עוזרים לאף אחד? עדיף להשתמש בדוקטור גוגל ותרופות סבתא? וגם רואה חשבון הוא סתם עוד מישהו שלוקח כסף? אתם מעדיפים לסמוך רק על עצמכם בעת הכנת הדו״ח השנתי?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 12:22
כבר כעת נותנים הרבה מהסמכויות של רופאים לאחיות. גם בינה מלאכותית תוריד הרבה מהעומס על רופאים, והם יתעסקו בבעיות חמורות ומחקר.

המחקר הכי טוב שפסיכולוגיה לא עוזרת לרוב זה התפתחות ענף הקואצינג שמקביל לפסיכולוגיה...

לגבי רואה חשבון אפשר לעשות הרבה לבד ושוב הבינה המלאכותית תעשה פלאים בתחום ותאתר את המקרה הספציפי והפתרונות אליו...

הרי כל הפורום פה נועד לא לסמוך על יועצי ההשקעות שהם בעלי תעודות והסמכות ....
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 14:01
א. לפוסט הבא שתכתוב בלי סימני פיסוק אני פשוט לא אתייחס.

ב. הסיבה שנותנים הרבה אחריות לאחיות היא שיש מחסור חמור ברופאים, ולא בגלל שלא צריך הכשרה כדי לבצע את הפעולות (והאחיות עוברות את ההכשרות הרלוונטיות, לא הייתי רוצה שחאפר מהרחוב ייקח לי דגימת דם).

ג. יום אחד מכונות ואוטומציה יחליפו את כולנו, בינתיים זה לא המצב בהרבה תחומים. על פי רוב הפיתוחים הקיימים בתחום הבינה המלאכותית בהקשרים רפואיים הם עזרים ולא תחליפים (בינתיים). כמו כן, אין מה להשוות בין פתרון טכנולוגי שמחליף רופא (ונבחן בתנאי מעבדה על אלפי מקרים ויותר) ובין ״כל אחד שקורא לעצמו מרפא יכול לבצע ניתוח לב פתוח״.

ד. הביקורת בבלוג היא כמעט כלפי כל מי שלוקח לך כסף, אבל גם המשקיעה מבוטחת בביטוח כלשהו, גם הרבה מהאנשים בפורום נעזרים ברואי חשבון (בין אם כי הם מאמינים שרואה חשבון יכול להרוויח להם כסף, בין אם רוצים ״הגנה משפטית״ מול הרשויות, ובין אם הם עצלנים).

אין בעיה לחפש אופטימיזציות אבל לא צריך לקבל את כל מה שמילטון פרידמן אמר כתורה מסיני (במיוחד לא כשמצטטים משפט אחד ומוציאים מהקשר של נאום שלם)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 15:33
הכוונה, שגם אם יש רגולציה, אל תחסום אחרים מלהכנס לתחומים, כי יש לכל איגוד מקצועי נטיה טבעית להגביל את הכניסה אליו, למנוע תחרות וככה הרבה מאוד שיפורים והוזלות מחירים נמנעים מהציבור. במקביל, נותנים גם לאחרים להכנס לתחום, והצרכנים יבחרו אם רוצים לצרוך מבעלי הרגולציה או בוחרים לפנות לחסרי הרגולציה (בהדרגה ולא במקרים מסכני חיים).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 15:35
לא צריך מחקר. מספיק שאעיד על אחד, וכבר טענתי שלימה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 15:47
הטענה ש״זה מה שפסיכולוגים עושים״ אולי ניתן לפרש כ״יש פסיכולוג שעושה ככה״ אבל היא מנחה לטענה ״כל הפסיכולוגים עושים ככה״. אין לי בעיה שתגיד שיש פסיכולוג שממנו חווית שהוא רמאי (והרי בכל מבחן קבלה תוכל למצוא רמאי שיצליח לעבור אותו, מה גם שהחוויה האישית שלך לאו דווקא מעידה על האפקטיביות של הפסיכולוג באופן כוללני).

מקבל עקרונית, נראה לי שבתחום הפסיכולוגיה ובתחום הרפואה יש עדיין מקום לרגולציה (לטעמי, גם בתחום עריכת הדין, אם כי אני מסכים שלפעמים נדמה שלשכת עורכי הדין יוצרת מגבלות נוקשות יותר רק על מנת להבטיח שהשכר שלהם יישמר גבוה. מצד שני בישראל יש עודף מחריד של עורכי דין, מקצוע שלפחות לטענתך אמור להיכחד)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 16:00
שים לב לטענה המקורית שמזלזלת בחשיבות של רגולציה על פסיכולוגיה.

אם הדברים מהם חושש הצ'יף קוראים גם אצל פסיכולוגים מורשים, הרגולציה לא מונעת אותם.

לצורך טענה זו לא דרוש מחקר ומספיקה דוגמא.

הוצאת הדיבה נגד מקצוע הפסיכולוגיה כאן היתה מוגבלת. אם תרצה הוצאת דיבה גורפת, תצטרך ללקט אותה משאר התייחסותי בפורה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 16:02
למקצוע זה יש גם ביקוש רגולטורי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 16:09
אז אתה גם נגד מערכת החוק ככלל? כי עדיין יש פשיעה? או נגד מערכת החינוך ככלל כי עדיין יש אנשים לא מחונכים/משכילים? או נגד מערכת הבריאות ככלל כי עדיין יש אנשים חולים? אני לא יודע מה זה הדיון הזה אבל זה מרגיש לי קצת נמוך.

נניח ונסכים שהמטרה של הרגולציה היא לפחות בחלקה להגן על האזרח הקטן, האם זה טיעון סביר שבגלל שהרגולציה לא מצילה את האזרח הקטן ב100% מהמקרים אז היא בהכרח לא אפקטיבית בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 16:10
עריכת הדין היא דוגמא מצויינת לניגוד העיניינים הזה. ככל שיש יותר רגולציה וביורוקרטיה הם מרוויחים מזה. הם מחזיקים לוביסטים קבועים בכנסת ומתנגדים לכל רפורמה שמייתרת ומפשטת הליכים משפטיים כמו בוררות חובה בתביעות ביטוח שנועדה להפסיק את שיטת מצליח של חברות הביטוח שדוחות הרבה תביעות כי יודעות שאין לאנשים כח להדיין בבתי משפט לאורך זמן והצליחו בכך. כל החוזים למשל זה דברים שאפשר להתמחות בהם כמה חודשים ולתת שירות בגרושים ולא צריך ללמוד ים קורסים במלא נושאים שלא צריכים אותם כלל.... לידיעתך, הרבה מאוד אנשים נופלים לעורכי דין גרועים ורמאים גם אחרי שיש להם תעודה מהלשכה....
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 16:17
כמו שכבר אמרתי, יש עורכי דין ברמה נמוכה, ויש ניגוד עניינים. אבל יש גם המון עורכי דין. אם כבר נראה לי שיש מחסור בשופטים/בוררים ובתי משפט.

לגבי הטיעון שחברות הביטוח מנצלות את המצב, מה אתה מצפה מחברה קפיטליסטית לעשות? דרך אגב, גם אזרחים מנצלים את המצב וגוררים דו״חות לאורך שנים ולבסוף חוסכים נקודות ו/או פסילות רישיון.

על אף כל מה שאמרתי, אני כמובן לא מתיימר להיות מומחה למצב עריכת הדין בארץ (ובעצמי לא נאלצתי להיעזר בשירותיו של עורך דין עד היום).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 17:20
האם תסכים לפחות שאם הוכח במספר מקרים שהרגולציה נכשלה, שנטל ההוכחה עובר לצד שטוען שיש בה תועלת?

האלטרנטיבה היא להאמין שרגולציה תמיד עובדת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2019 17:22
סוג של.

כנראה גם.

מה נותר לי להסגיר?