⬅ חזרה לאינדקס

מאגר דירוג אשראי לכולם

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 09:53
בעקבות הכנסתו לחוק ההסדרים-

מישהו יודע אילו פרטים אישיים נכללים במאגר כזה?

האם רק הדירוג הסופי?

או גם הסטוריית הלוואות? סך כל הכסף/נכסים שברשותי? מידע אחר כלשהו?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 10:49
אם הם יעקבו אחר המודל האמריקאי,

הסטוריית הלוואות, הלוואות חוץ בנקאיות, הסטוריית החזרי תשלומים בזמן או שלא בזמן.

ממוצע רכישות בכרטיסי אשראי חודשי,

אם רכשתה דירה עם משכנתא הם ידעו מה ערך הנכס, גובה החזר חודשי ומה כוח החזר תשלומים עתידי שלך.

רכשת מכונית בהלוואה? גם זה ייכנס למשוואה.

בארה"ב זה נקרא credit report.

כשהייתי צעיר ויפה גרתי בארה"ב, נכנסתי "לחנות" מכוניות. רציתי לקנות מכונית משפחתית קטנה - פונטיאק בונוויל.

לאחר שבחרתי את הדגם, צבע ואקססוריז, המוכר לקח את מספר הזהות, תיקתק במסוף, 5 דקות עברו ויצא פלט.

חצי מהסכום שילמתי ב 3 כרטיסי אשראי ועבור החצי השני קיבלתי הלוואה ל 3 שנים.

גם אם החוק הזה יתחיל אתמול, ייקח שנים טובות עד שיוכלו ליישם אותו כי בעלי עניין יתקעו יתדות כדי למרוח את זה עד כמה שיותר.

צריך לזכור גם שבמקביל הממשלה מקדמת עוד חוק של ניתוק מערכת כרטיסי האשראי מהבנקים וגם לאפשר לחברות ביטוח לתת הלוואות.

מה שלא ראיתי עדיין, וזו נקודה חשובה מאוד - האם משלם המיסים יוכל להזמין את דירוג האשראי שלו או שזה יהיה קבור במחשכים "במערכת"

בארה"ב כול אזרח יכול לקבל את הדו"ח על עצמו עבור חופן דולרים זעום.

לדעתי זה דבר מצויין כי הוא מצד אחד מגן על הצרכנים ומצד שני הוא פותח את השוק לשקיפות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 10:58
לא יודע, מצד אחד זה יהיה אולי יותר טוב אבל מה שמדאיג אותי זה העובדה שיהיה מאגר דירוג אשראי עם הפרטים שלי בו.

אני פשוט לא סומך על המערכת הבירוקרטית שתוכל לשמור על המאגר הזה בצורה טובה מפני גניבה או כדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 11:12
יהיה מעניין לדסקס את הנושא במוצ"ש.

בארצות נאורות המאגר והדוחו"ת הוא בידי חברות פרטיות, זה עסק מאוד ריווחי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 11:27
הקמת המאגר על ידי החבר"ה של @המשקיעה ושימוש בחלק מהרווחים על מנת לתת חינוך פיננסי לעם ישראל ? הגינות, שקיפות, ומוסר.

מישהו מרים את הכפפה ? :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 05:23
למה, אתה חושב שלישראלי הממוצע אין השכלה פיננסית? הוא יודע הכל ואפילו יותר טוב ממך: "דירה = מצויין. לא-נדל"ן = סתם חרטא, אין טעם אפילו לדבר."
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 11:52
במסגרת פעמונים אני נתקלת שוב ושוב במשפחות שמאמינות שמינוס זו "הדרך הישראלית", זאת אומרת, מאמינות ש"לכולם" יש מינוס. לדעתי היתרון בקבלת פלט אישי כאמור מעלה הוא בביטול התפיסה הזו - אם למשל יש רמות דירוג א-ו ואתה מדורג ד, אתה אמור להבין שמצבך לא מזהיר ושלא כולם כמוך כפי שחשבת אולי
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 13:45
לא ממש רואה פסול בזה שהמאגר דירוג אשראי יהיה זמין לכל דורש הלא זו המטרה. אם אני רוצה לקנות רכב לקחת משכנתא הלואה בשניה בודקים את הדירוג שלי וזהו. אותו דבר אפשר להגיד על ביקורת הדרכונים בישראל שיום אחד המאגר יפרץ ואז כולם יראו לאן נסעתי. נו ו...? יותר קשה להיות פושעת כלל עולמית זה נכון אבל בגדול ...

מאגרים שכבר וקיימים ברשת כתובות בתים לפי שם (144) דבש או איך שלא קוראים לזה מאגר עם הת.ז של רוב אזחי ישראל. לא אומרת שזה טוב ונפלא אבל כל מאגר אלקטרוני סופו להיפרץ.

על הכרטיס עובד שלי רשום בגאון מספר הזהות שלי (הדבקתי מדבקה להסתיר אבל עדין הוא רשום על כל כרטיסי העובד שם כל מי שעובד שם) .

ואגב כל רכישה שאתה עושה עם כרטיס אשראי ניתן לראות להפיץ לפרוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 13:59
@קרן כולם גם אוהבים לשאול מה אחוז ההצלחה, כמה משפחות "הצלנו" וכו'.

לא ברור לי מה עוזרת להם הסטטיסטיקה.

עזרנו ל-100 /1000/ 87,325 משפחות. מה זה קשור אליך? אתה כמו כולם?

החשבון שלך השתפר בגלל שהשכנים שלך בפלוס?

החשבון של השכנים שלך ישתפר אם אתה תעבור לפלוס?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 14:11
@c881 יש תפיסות מוטעות אצל אנשים שחושבים שמצבם ממוצע כשהוא פחות/יותר טוב מכך - פלט אובייקטיבי יכול לעזור בשני הכיוונים. יכול גם להיות מישהו בעל בסיס פיננסי איתן שבאופיו יותר שמרן ולא "מרגיש עשיר", יכול להיות שמישהו כזה יוכל טיפה לנשום לרווחה כשיראה שמצבו היחסי טוב (ומנגד כמו שאמרתי מעלה - מי שמצבו פחות טוב אולי יקבל wake up call).

לגבי מה שאמרת על כמות משפחות שכן או לא עזרנו להן - אתה צודק, אבל שוב מדובר רק באינדיקציה עבור המשפחה החדשה האם היא הגיעה לארגון רציני?, האם זה אפשרי בכלל לצאת מהמקום הכלכלי בו הם נמצאים?...
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 14:21
@קרן ,לגבי השאלה האחרונה...

הכל תלוי בהשקעה של המשפחה.

אבל, את יודעת את זה גם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 21:10
@קרן, אני לא רואה איך דירוג האשראי שזמין לכל אזרח בארהב עוזר להם לא להכנס לחובות ולחיות על אשראי.

לי דווקא כן אכפת מכך שפרטים אישיים שלי יכנסו לעוד איזשהו מאגר ושאין לי אפשרות בחירה בנושא הזה.

דרך אגב, בארה"ב הזמינות של המאגר מאפשרת לחברות כרטיסי אשראי ולמלווים להפציץ באופן ממוקד את האנשים עם הדירוג הגרוע ביותר בהצעות (במיוחד אוהבים כאלה שבדיוק פשטו את הרגל- יש להם עדיין את ההרגלים שהפילו אותם קודם ומצד שני הם מנועים מלפשוט רגל שוב כמה שנים).

בעלי הדירוג הגרוע הם הלקוחות הכי טובים- אלה שעל כל דבר ישלמו לנצח בגלל שהם אף פעם לא יצליחו לשלם את כל החובות והריביות המטורפות. הקטע העצוב הוא שבעלי הדירוג הגרוע מתפתים לעוד כרטיסים ועוד הלוואות ושוקעים עוד ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 19:07
מטרת דירוג האשראי היא לא להפחית את לקיחת ההלוואות אלא להוזיל אותן. נכון שהרבה אנשים לוקחים הלוואות לא נחוצות, אבל לפעמים הלוואה היא חיובית, למשל לצורך פתיחת עסק או לימודים. היום שוק ההלוואות בארץ לא תחרותי בגלל המחסור במידע הזה. אני מניחה שקל להכניס אופציה לבקש לא להכלל במאגגר, מקווה שתהיה כזאת למי שבאמת לא לוקח הלוואות לעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 10:14
אגב מאגרים

כל אחד מאיתנו מקבל (בתדירות זו או אחרת) סמסים מעיקים עם פרסומות. עד עכשיו (כמעט בוודאות) לא קיבלתי פרסומות על קורסים למסחר בבורסה. והנה היום קיבלתי את הראשונה.

רק לפני פחות מחודש פתחתי חשבון מסחר באחד מבתי ההשקעות, והנה, מישהו כבר שולח לי פרסומת בנושא.

מעולם לפני זה לא התעניינתי בנושא ובוודאות לא נתתי את הפרטים שלי לאף גורם בתחום.

אמרתי הרבה פעמים בעבר ואחזור שוב:

אני נגד(!!!!!) כל סוגים של מאגרים. לא מעניין אותי לאיזו מטרת קודש הם מוקמים, כי תמיד(!) המידע זולג לגורמי צד ג', שעושים בו שימושים אחרים לגמרי ממטרות המאגר.