⬅ חזרה לאינדקס

שאלות להייטקיסטים שבינינו

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 14:29
שלום לכולם,

כמתכנת בקבע שבקרוב יוצא לשוק האזרחי יש כמה דברים שמאוד מעניינים אותי והייתי שמח לשמוע מבעלי ניסיון.

1. עד כמה נכון שמעבר לגיל 40-45 קשה מאוד למצוא עבודה ?

2. האם זה דבר סטנדרטי שמקבלים אופציות\מניות שמבשילות מחברה שעובדים בה? האם רוב החברות מציעות/אינן מציעות את זה לעובדים ?

תודה מראש על כל תשובה שלא תגיע .
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 15:23
1. הייטק הוא תחום שרץ תמיד, אם לא למדת ולא חידשת את הידע במשך 3-5 שנים אז אתה מאחור והמשרות שתוכל להשיג הן בהתאם - אני מניח שבגיל 40+ כבר אין כח לרוץ אחרי הזנב. שלא נדבר על החסרונות האחרים של העסקת את הדור "מבוגר" יותר אל מול דור "צעיר" יותר שנולד אל תוך הטכנולוגיה של אותה תקופה חדשנית אשר מאפיינת את תעשיית ההיטק. או העובדה שלאחד יש משפחה ולאחר בן 25 אין והוא יכול לטחון עבודה וכן הלאה.

עם זאת, תחום ההייטק קיים 15-20 שנה כך שקשה לומר באמת שזה לא תחום שיכול לטפח דור מבוגר כי.. התעשייה הזו צעירה.

2. כן, יש חברות שמציעות אופציות לרוב תחת תנאים מסויימים. זה תלוי באופי החברה, ככל שהיא יותר "סטארט-אפ" אז כן מציעים. אם היא כבר ביזניס לכל דבר אז הסיכוי לקבל הוא נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 16:06
אני בערך במצב שלך רק שיש לי עוד יותר משנה לשחרור.

1. התשובה לזה מעורבת. במסגרת התפקיד יצא לי לפתח תקופה מסויימת במפעל אזרחי ביטחוני וראיתי שם הרבה חבר'ה בני 40 וצפונה. למען האמת הכי צעירים שם היו בני 30 - אני אפילו לא הייתי ילד עבורם אלא עובר. אבל אל תשכח גם שהתעשיה הבטחונית זה לא הי-טק אמיתי. יש שם ועד עובדים, הם כאילו על סטטוס עובדי מדינה למחצה והרוח שנושבת שם היא הרבה יותר עדינה. אתה יכול להיות בטוח שם למשל שלא יפטרו אותך בגלל משבר כלכלי כי המדינה תמיד צורכת תוצרי טכנולוגיית ביטחון ואפשר בלי הרבה קושי להישאר עד הפרישה.

לגבי התעשיה האזרחית שם באמת זה יותר תחרותי ומלחיץ. אני לא יודע לספר על זה הרבה כי לא יצא לי להכיר יותר מדי אנשים אבל שמעתי כבר דברים לכאן ולכאן.

אבל היי, לא בא לך לפרוש עד הגיל הזה? (שאלה רטורית)

2. כן, אבל אני באופן אישי לא הייתי הולך על זה. נכון שיש את הסיפור על האמן שפייסבוק שכרה בתחילת דרכה והיא שילמה לו גם במניות והיום הוא אדם מאוד עשיר בגלל ששוויין עלה. אבל, רוב החברות שעושות זאת עושות את זה רק בגלל שאין להן מספיק כסף לשלם לך במזומן.

מזומן זה הדבר האמיתי היחיד שאתה מקבל כשכר. כל השאר זה רק משהו פוטנציאלי על הנייר וספק מה הניירות האלה יהיו שווים עוד 5 שנים למשל. אבל אתה יודע מה ערכו של הכסף שאתה מקבל. כמובן שאם הכסף של המשקיעים נגמר והסטרטאפ צריך להיסגר אז האופציות ששילמו לך בהן לא שוות כלום. מנגד אולי זו אפל, מיקרוסופט, אמזון או whatever הבאה ואז זה אולי כן שווה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 16:07
איש קבע אחרי גיל 40? חשבתי שאתם אוכלים חינם ויכולים לעשות סיאסטה עד לפנסיה...

ובאשר לשאלות שלך:

1. תלוי יותר בחברה מאשר בתחום - חברות סטארט אפ מעדיפות צעירים חסרי משפחה שישקיעו את נשמתם וכל זמנם בעבודה, חברות יציבות (ומנהלים הגיוניים) מעדיפים אנשים מבוגרים יותר, עם עדיפות לבעלי משפחות ומשכנתא (שאז המחוייבות שלהם יותר גבוהה). ראיתי אנשים מבוגרים מתקבלים לעבודה.

2. התשובה כאן נוטה להיות הפוכה מהתשובה ל1. חברות גדולות לא נותנות אופציות ולכל היותר יתנו RSU, במידה ויחשבו שאתה שווה את זה. הרבה חברות אמריקאיות נותנות לעובדים לרכוש מניות במחירים מוזלים.

אגב, הקטע עם מבוגרים/ צעירים קיים בעיקר בישראל - בחו"ל יודעים להעריך יותר את הנסיון והוותק (ואת העובדה שאין לך זאטוטים בבית שיגרמו לך להחסיר ימי עבודה)
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 16:47
אני לא בן 45 :)

כולה שנתיים בקבע. סתם תהיות לגבי העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 16:57
1.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

2. נותנים RSU אבל לרוב לא על ההתחלה, אם תהיה בחברה בינונית+ (מאות עובדים) אז תקבל RSU שיבשילו לאחר שנתיים-4 שנים. כלומר, זו דרך לקנות את הנאמנות שלך לחברה אחרי שכבר עבדת בה שנה-שנתיים לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 16:58
1. לא יודע "עד כמה", אבל זה נכון. וזה גם מאוד הגיוני. למה להעסיק אדם בן 45+, אם אפשר להעסיק מישהו בן 25+ ולתת לו חצי מהמשכורת? מכיר את האימרה "בתי קברות מלאים באנשים, שאין להם תחליף"? אז זה זה. וככל שהחברה הישראלית תהפוך להיות יותר ויותר קפיטליסטית, זה גם יחמיר. יש מספר מאוד מצומצם של מקצועות/תחומים, בהם יש צורך בנסיון רב. בשאר התפקידים בהייטק (הלא ניהוליים) 5 שנים נסיון זה מספיק בהחלט, ויותר מזה דורש משכורת גבוהה יותר.

2. הנסיון שלי בהייטק הוא לא רב, אבל ממש לא שמעתי על זה כעל דבר סטנדרטי. זה קיים אולי בחברות סטאראפ, אבל לא שמעתי שחברות מבוססות עושות את זה (חוץ מכמה יוצאות מהכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 17:11
בוודאות יותר קשה כי יש פחות מקומות עבודה שמעדיפים לקבל עובדים מבוגרים. ברור שמדובר באפליה, אבל אם המטרה שלך זה שיקולי קריירה ולא להלחם באפליה אז כך את זה כנתון.

אם אתה מתחבר לרוח המשקיעה אתה צריך להרוויח כמה שיותר כסף בצעירותך, לשמור על ההוצאות נמוכות ולפרוש כבר עד הרגע שבו זה בכלל נהיה סוגיה.

למזלך שוק ההיטק בארץ רותח ולא תהיה לך בעיה למצוא עבודה ולעלות בשכר אם כמובן תעבוד קשה בשביל זה.

לגבי אופציות ומניות, זה הרבה יותר נפוץ בחברות סטארטאפ, והשווי שאתה מקבל בחברות גדולות זה בדכ לא יותר מבונוס קטן לשכר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 17:32
1. רק אתמול הראו לי כתבה בYNET (בשיתוף עם אתוסיה) שמראה איזה חוסר גדול יש במהנדסים בישראל. מקומות רציניים מעריכים אנשים איכותיים וכמו שכבר אמרתי קודם - הגיל הוא גם יתרון (אין מילואים, אין תינוקות, האשה מעדיפה שאתה לא בבית...)

2. שוב, תלוי בכמה אתה נחוץ לחברה - גם בחברות מבוססות כמו ברודקום, סיסקו ואינטל יש שימוש בRSU (כמטבע הגדרתן, משתחררות אחרי כמה שנים)
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 17:59
מקומות רציניים מעריכים כסף, ואיכות זה לא רק עניין של גיל.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 18:01
וקח בחשבון שבחברות סטארטאפ לרוב לא קיים מושג "שעות עבודה", כי עובדים כל הזמן. והשכר הוא גלובאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 18:06
כן אבל בכל מקום בהייטק היום השכר הוא גלובלי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 18:22
השכר - כן, אבל שעות העבודה גם אם ארוכות, הן עוד לא כמו בסטארטאפים
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 18:43
1. לא נכון.

2. כן. מציעות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 20:29
תגדיר היי טק.

אני עובד עם שפות ישנות (ממש ארכאיות), עם מחשבים ותיקים מצד אחד ועם מחשבים חדשים (ותוכנות/שפות חדשות בהתאם) מצד שני.

המפעל הוא מפעל יצרני, מחלקת המחשבים שואפת ל-מנהלת, מפתחת בת 64+ (כבר היתה אמורה לצאת לפנסיה) ואני.

אם מכניסים מערכת חדשה, משיקה, בנוסף - נוסף לי עוד קצת לעבודה.

מצד שני... מי שלידי כבר עברה את ה-60.

דרך אגב...

אחת לשבוע אני מקבל הצעת עבודה בחברת ביטוח/ שקר כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 21:57
אני חושב שכדאי קודם לעשות הבחנה שמחלקת את עולם "תפקידי היטק" לשניים, לפי האם מדובר ב"מרכז עלות" או "מרכז רווח" בחברה.

במקרה הראשון (חברות ביטוח, בנקים, וכו') מהות החברה ומה שמכניס לה כסף הוא משהו אחר, ויש בה גוף "מערכות מידע" שתומך בהתנהלותה (עלות לחברה שהיא סוג של necessary evil). אני חושב שבגופים כאלו יותר נפוץ למצוא עובדים מבוגרים יותר, ואני מאוד בספק אם יש חברות כאלו שמחלקות אופציות/מניות וכו' לעובדים מן המניין.

במקרה השני, "חברות מוצר" בהן הטכנולוגיה המפותחת היא היא מקור הרווח הישיר של החברה - אנשי הפיתוח הם במכרז החברה, והרבה יותר נפוץ שיהיו תמריצים שונים לתפקידים הטכנולוגיים, כולל מניות/אופציות (בהתאם לשלב ההתפתחות של החברה).
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2015 22:42
לגבי עניין הגיל, זה מאוד תלוי בחברה. באינטל תמצא מלא אנשים מעל גיל 50 ובחסרת סטארטאפ קטנה כפי הנראה פחות. אגב, בהרבה מקרים מהנדסים טובים ימצאו עבודה מהר יותר ממנהלים.

לגבי אופציות וRSU: נותנים בהרבה חברות. אופציות מקובל לתת בסטארטאפים או חברות קטנות כתמריץ לעבוד חזק ולהשפיע. RSU ניתנים במחברות גדולות יותר.

ESPP - זה כבר תלוי חברה
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 01:27
אני בן 38 - בהייטק מגיל 21 (עתודאי).

יצא לי גם לראיין כבר לא מעט אנשים.

חסרים המון אנשים טובים. כמעט כל מחפשי העבודה הם בינוניים ומטה. נדיר להיתקל במישהו באמת טוב.

וכשמוצאים מישהו כזה - יש לו הצעות מהחברות המובילות בארץ ובעולם.

לכן לדעתי האסטרטגיה הטובה ביותר היא להפוך למהנדס מעולה. ללמוד, להשתפר, להתעדכן - זו תעודת הביטוח הטובה מכולן - יותר מכל קביעות כזו או אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 06:39
@עומר זה לגמרי נכון.

אבל יש עוד גורמים, כמו מצב השוק (במשבר גם אנשים טובים סובלים), התחום שהתמקצעת עליו ועד כמה אתה עומד בקצב של השינויים. בהגדרה לא כולם יכולים להיות הכי טובים (אבל גם לא כולם מנסים).

אבל אם הנ״ל מתקיים (אתה מעולה, השוק בסדר, התחום שלך רלוונטי ואתה עומד בקצב) לא תהיה בעיה למצוא עבודה גם בגיל המופלג של 40+.

אבל אני לא חושב שסדרי העדיפויות שלך יהיו בהכרח זהים עוד 20 שנים מהיום, לכן לא הייתי בונה על זה. לך למקום שמשלם לך הכי הרבה (או מספיק הרבה ומעניין כדי שתוכל להתמיד ולהנות) תחסוך אגרסיבית ואחרי 10-15 שנים תעשה מה בראש שלך עד סוף החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 08:32
מהניסיון שלי, חברים בגילאי 40 פלוס מוצאים עבודה. עניין של התמדה. אולי ייקח להם יותר זמן אבל סה״כ מצאו עבודות טובות מעניינות בשכר גבוה. אחד בן 50 פלוס מצא עבודה דווקא בארה״ב (יש עוד כמה בני גילי שעברו לשם).

אין לי הרבה חברים בני 50 פלוס אבל בתור מראיין הגיעו אלינו קו״ח של אנשים מנוסים מאוד (מעל גיל חמישים ומעל שישים) וזימננו אותם לראיונות מתוך כוונה לגייס אותם אולם בגלל נושאים אובייקטיביים שלא קשורים בגיל או בחלק מהמקרים הם התחרטו והחליטו להישאר במקומות העבודה הנוכחיים שלהם לא יצא הדבר אל הפועל. אני בטוח שאם היה מועמד מתאים הגיל לא היה אישיו ולמרות שזה אולי לא כך בחברות אחרות אני מנחש שיש עוד חברות שעם המודעות הגדולה שיש עכשיו לקושי במציאת עבודה בגילאים מתקדמים מאפשרות אפליה מתקנת.

מעבר לזה בחברות מסויימות טכנולוגיות יש יותר מקום לבני 50 פלוס. אם אגיע למצב שאצטרך לעבוד אז כנראה שאחפש גם בחברות כאלה למרות שהיום הן פחות מעניינות אותי.

יש את העניין שתעשיות מתחלפות, אם לפני עשור ויותר כולם עבדו בתקשורת היום הדבר החם זה סייבר. ישנם התמחויות שפשוט אין צורך בהם יותר וחובה להתעדכן וללמוד דברים חדשים כל הזמן.

ללא ספק בתור מתכנת צעיר הייתי מנסה להיכנס לתעשייה הזו. במחשבה לעתיד ייתכן שהצורך בעוד טכנולוגים ייגבר וזרם החדשים יהיה חלש מדי או לא איכותי מספיק (מדברים על פער ב5 יחידות מתמטיקה יחסית לעבר) ויהיה צורך גדול באנשים טכנולוגיים. גם אם לא, אני יכול לראות את עצמי בגיל 50 יזם או פרילנסר כך שאם לא אמצא עבודה אדאג לכך שאדע לייצר ערך לאחרים אם בתור יזם או בתור פרילנסר (שם בעיית הגיל משחקת תפקיד קטן יותר)

בכל מקרה מאחל לך מספיק רוח סולידית לפנסיה מוקדמת כדי שתוכל לבחור מה תרצה לעשות אחרי גיל 40.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 10:35
עבדתי פעם בחברה וקיבלנו הרצאה מסמנכל הכספים

הוא הסביר שהחברה היתה קטנה ולכן התוצאות שלה היכו את תוצאות התעשיה (גמישות זריזות טכנולוגיה עליות)

אבל עכשיו אנחנו גדולים ונהיינו חלק ניכר מהמדד

ואז גם העליה יותר מתונה וגם יש 'גל סינוס'

של מחזורי גאות ושפל מה שמייצר עליות וגיוסים

יחד עם צימצומי שכר ופיטורים

ואז הוא אמר שאנחנו אנשי פיתוח חכמים וחשוב שנפתח גם חסכון. כי כשיגיע גל השפל נצטרך לנצל את החסכון שלא לדבר על כך שחלק מהאנשים יפלטו לגמרי מהתחום ולא יצליחו להשתלב בחזרה או לקבח את המשכורות שהיו להם .

דרך אגב בשנת 2008 זה היה מאוד מקובל

חברות זרקו סחורה יקרה ואחכ קנו סחורה זולה

(סחורה == עובדים)

הכרתי שני אנשים שעברו בין שתי חברות לאותו תפקיד ושניהם ירדו ב 30% בשכר (שיחלוף)

חברות מעדיפות לפטר עובד מאשר להפחית את שכרו
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 12:43
אני מהנדס טכני בכיר בחברה גדולה במשק. אנסה לענות:

1. פשוט לא נכון. בכל רגע אני יכול לעבור לכל חברה, או לגייס כספים לחברה משלי. אין שום מגבלה ושום בעיה. גייסנו אנשים חזקים ביותר לתפקידים טכניים בכירים, והם עושים פשוט עבודה מעולה. יחד עם זאת: יש בחברה שאני נמצא בה הרבה אנשים לא מועילים. איש צעיר לא מועיל עוד יכול ללמוד. איש מבוגר לא מועיל, כבר למד שזה בסדר לא להועיל. החברה חינכה אותו שלא לעשות כלום (לדעתי כמובן) זה בסדר, שלא צריך להתבייש. השלב הזה הוא לא הפיך, בדיוק כמו מוות. כלומר, הבעיה שלי היא לא הגיל, אלא החינוך לעליבות, לבינוניות, לחוסר אחראיות ולאנטי מצוינות שספגו במהלך השנים בחברה. קל לזהות אותם מקילומטרים, אף אחד לא יקבל אותם לעבודה בחוץ, ואז הם ילכו ויתבכיינו שזו אפליית גיל, וזה לא. הייתי מעריך שלפחות רבע מהאנשים ש-15 ויותר שנים או יותר בחברה בחרו במסלול הזה. זו הייתה בחירה מודעת, דרך אגב, דיברתי עם מספיק.

2. כן, רוב החברות מציעות משהו. בחברות גדולות מדובר בהרבה כסף, יכול להגיע למאות אלפי שקלים בשנה, כל שנה. מהנדס צעיר שרק סיים אוניברסיטה ומתגייס לאפל, למשל, מקבל סדר גודל של 250,000 ש"ח לאורך 4 שנים. כלומר, סדר גודל של 5000 ש"ח תוספת בחודש, אם עובד שם בעקביות. אינטל וגוגל לא שונות לאורך זמן.

דורון
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 12:58
כל פעם מחדש מצחיק אותי כשאנשים לוקחים את הדוגמא האישית שלהם ומשליכים אותה על הכלל, ועוד קובעים בתוקף "ממש (לא) נכון!".
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 13:17
האם החבר. נותנת קביעות לעובדים ? מה אחוז המהנדסים בני ה 45 ומעלה בקרב המהנדסים ?

קביעות מעודדת התאמצות נמוכה

אחוז מהנדסים מתחת לגיל 45 שנמוך משמעותית מ50% מעיד ככל הנראה על הפליית גיל כי אם אתה מעיד שכ 15% בינוניים מתוכם אין הצדקה לאחוז הנמוך.

בנוגע לכך שצעירים בינוניים ישתפרו אבל וותיקים הם אבודים אני חייב לחלוק כי יש הבדל בין חוסר נסיון או ידע ובין בינוניות

כמו שאמר לי פעם מישהוא כשהייתי צעיר הייתי שכחן עכשיו אני סנילי :)

אתה מתאר בעצמך את הטיית הגיל, הבינוני הצעיר ישתפר וילמד , הזקן אבוד.

אולי הבינוני הצעיר ישאר לנצח בינוני אבל יתפוס מקום של וותיקים טובים כי ״יש לו עתיד״ ?

מהכרותי עם חברות ועם חברים במקומות נוספים, מהנדסים וותיקים הם נדירים, רובם משמשים בתפקידים בכירים ובהרבה מיקרים מ שלא הוא מיקור חוץ או פרילנסר . זה המצב

בטבלה של אותותיה רואים שמהנדס בן 45 ולמעלה בממוצע יחפש עבודה כמעט במשך שנה

מהנדס צעיר יותר בן חודש ל 3, אבל ההפרש בשכר ביניהם אינו באותו פקטור ...

זה המצב בהייטק בינתיים, גיל פרישה תאורטי 67 גיל פרישה בפועל מהייטק 50
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 14:19
הנתון לגבי הרבה חברות היטק הוא ידוע (הציטוט השני), אך לגבי הסיבה - הפליית גיל - זו שאלה פתוחה מבחינתי, וכנראה שונה מחברה לחברה.

אני יכול לשפוט רק מהנסיון המצומצם שלי כמובן. אם בין שני אנשים בעלי מאפיינים זהים שרלוונטיים למשרה (הגדרה קצת אמורפית, כי גם התאמה חברתית לצוות יכולה להיכלל בזה) למעט גיל יש העדפה לצעיר יותר - זאת כנראה אכן אפליית גיל. אך המאפיינים כמעט אף פעם לא זהים - בין אם זה דרישות שכר, רמת ידע מקצועי שרלוונטי לתפקיד (הרלוונטיות של ידע טכני ישן יורד מאוד מהר עם השנים), המוכנות והיכולת ללמוד כל הזמן תחומים טכניים חדשים, ורצון והיכולת לעבוד שעות ארוכות יותר וכו׳.

הזדמן לי לראיין לא מעט אנשים לחברה שלנו לתפקידים טכנולוגיים. מראש יש מעט מאוד מועמדים רלוונטיים מבוגרים יותר (בין אם עומס העבודה המצופה בסטארטאפ לא מתאים להם, ובין אם כי מדובר בטכנולוגיות עדכניות יחסית, מבחינה טכנית ואקדמית - ומועטים מי שממשיכים ללמוד ולהתעדכן בנושאים חדשים עם השנים), ואלו שעברו או נפסלו - זה היה אך ורק על בסיס מקצועי והתאמה לתפקיד (מנקודת המבט הסובייקטיבית שלי כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 14:20
אני מבין את התגובה של @דורון אך יש לי סייגים.

יש באמת הרבה כאלה שניתן להפתר מהם ולא יקרה כלום ברפאל וחברות דומות אבל.. לדעתי יש עוד שכבה מאוד חשובה: מהנדסים מנוסים לא בתפקידים בכירים. כאלה שיודעים את העבודה ועושים אותה ומלמדים דור צעיר. לא כל אחד צריך להיות כוכב (בזה אני גם חולק על @עומר). אתן דוגמה : תחום הIT ,תחום הdevops, release engineering, CI - בתחומים האלה נסיון יקר מפז ועדיף מהנדס ביננוני + עם הרבה נסיון מאשר צעיר אנרגטי שבקלות יעשה טעויות הרות אסון.

אגב, לדעתי מצויינות זאת מילה לא טובה. אסביר את עצמי: הנדסה זה בסה"כ כלי של business development, מציבים מטרה והנדסה פותרת אותה. הפתרון לא חייב להיות מושלם, הוא חייב להיות הכי טוב במסגרת ההגבלות של משאבים.

לפרפקציוניסט קשה לקבל זאת והוא יישרף יחסית מהר, לעומת זאת מהנדס המפעיל כלל 80/20 (כלל פרטו) לרוב יבצע את אותה משימה ביעילות רבה והמשימה תצליח. במקרים כאלה למהנדס עם נסיון יש משקל מכריע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 14:58
@Yevgeny

איבחון של אפליית גיל היא באמת קשה

ואני מקבל את התאור שלך

אני פשוט חושב שהיא קיימת, אי אפשר לפטור את צימצום נוכחות מבוגרים ההייטק רק מסיבות של כישורים טכנים חסרים, בינוניות או רצון להוריד הילוך. כמו שלטעון שכל מקרה מובטל מבוגר בהייטק הוא מופלה מחמת גילו.

אם נתבונן על שווקי עבודה אחרים כנראה שנראה עדיין כי יש אפליית גיל. בהעדר נוכחות דומיננטית של מבוגרים בחברות הייטק ללא קביעות כנראה שגם ההייטק סובל מאפליית גיל.

האמת שלמהנדס שמתחיל את חייו זה לא צריך לשנות

שיניח שהפרישה שלו/שלה תקרה ב50 ושיתכנן את חייו בהתאם,

חסכון, תוכניות פנסיה, הוצאות דיור
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 22:35
ממש לא נכון!

מזכיר לי שמישהו הסביר לי פעם למה אפשר להשליך מהפרט אל הכלל: פעם אחת הוא השליך מהפרט אל הכלל וצדק. :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 22:40
אני בכלל לא חושב שכל אחד צריך להיות כוכב (ואם זה השתמע מדברי - התנצלותי). יש בהחלט מקום גם להמון מהנדסים "מן השורה".

אבל זה מאוד משתלם להיות כוכב - מבחינת התנאים והשכר, מבחינת היצע המשרות והעניין, והן מבחינת הבטחון התעסוקתי. לכן לדעתי זו אסטרטגיה מצויינת (למי שמסוגל).
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 00:12
אולי פשוט לא מתאים לרוב המבוגרים לעבוד בסטרט אפ וצריך להערך לזה מראש. אם בגלל הקושי לעמוד בשעות עבודה רבות, ואם בגלל החשיבה שלא מהירה כמו פעם, וכמה אפשר ללמוד טכנולוגיות חדשות ולהמציא את עצמך מחדש, מתי שהוא זה נמאס.

כמו שאי אפשר בד"כ להיות לוליינים בקרקס עד גיל 67 (ולא בגלל אפלייה אלא מסיבה עניינית) ואז עוברים ללמד לוליינות.

אז צריך לתכנן מראש. או לעבוד במקום מסודר יותר, או לחשוב על קריירה שנייה בתחום אחר לגמרי, או לעבור לתחומים פחות דינאמיים בהייטק ויש כאלה, וכמובן ישנה האפשרות לפרישה מוקדמת שקלאסית להייטק, או לפחות לחסוך מספיק ליום סגריר, לתקופה שבין עבודות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 01:01
ישנה גם שאלה של רצון, אצלך זה תחביב. יש מלא אנשים שמעניין להם בעבודה אבל זה לא תחביב שלהם.

לגבי ביטחון תעסוקתי - חיסכון והשקעות דיי יעשו את העבודה כדי שמי שרוצה לא יזדקק לבטחון תעסוקתי.

כרגיל, הכל שאלה של בחירה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 19:23
הבעייה בסקרים שמראים למבוגרים מחפשים עבודה יותר זמן שאין גם דרישות שכר.אם הדרישות היו זהות לצעיר יש אפליית גיל
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 20:04
עקומות הלמס מראות ששכר כלל העבדים מגיע לשיא בסביבות גיל 45 ודועך לאזור ממוצע גיל 25 לקראת גיל הפנסיה

כל שוק עבודה מכיל את העקומה שלו

אבל הדינמיקה כנראה אינה שונה מהותית.

התחושה שלי שמודל הפרישה מהייטק קרוב לשיטה האסקימואית ....

כדאי להשקיע בבורות שומן :)