⬅ חזרה לאינדקס

סדר במניות/דיבידנדים דרך ESPP + RSU

🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2019 15:14
היי,

כיום יש לי דרך המעסיק ESPP + RSU.

ה- ESPP יושב בחשבון בנק אמריקאי של Morgan Stanley, אני יכול לראות שם את המניות ומקבל לשם גם דיבידנדים.

ה- RSU יושב ב- ESOP ואני רואה שם את כמות המניות שהבשילו / לא הבשילו.

האם יש אופטימיזציה מסויימת שניתן לעשות כדי "לאחד" את החשבונות הללו מבחינת מניות או דיבידנדים (או שניהם)?
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2019 16:08
למיטב ידיעתי אין דרך לאחד אותם.

Espp מהרגע שהופקדו הם שלך לכל דבר, ואתה יכול לשמור/למכור/ להעביר לכל חשבון אחר.

Rsu דורש נאמן כי יש מדיניות מיסוי שתלויה בזמן שעבר, ולזה צריך בייביסיטר שישגיח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2019 16:43
יודע איך עובד עניין הדיבידנדים ב- RSU? ראיתי שרשור מלפני כמה שנים שבן אדם היה צריך לפנות אליהם אישית כדי שיגידו לו כמה הצטבר לו, תהיתי אם זה השתפר מאז.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2019 17:04
תלוי בנאמן.

אקסלנס (איסופ) שולחים אקסל מסכם כל רבעון.

אי אפשר לאחד אותם.

לעומת זאת, אפשר לאחד את הESPP עם חשבון השקעות "רגיל" אם יש לך אחד..
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 04:58
לאיזה פרמטר אתה רוצה לעשות אופטימיזציה?

לגבי esop אם תבקש מיוזמתך סיסמה, נניח במייל, תקבל גישה לחשבון שלך אינטרנטית. זה נראה בדיוק כמו חשבון מסחר (בסטנדרטים של לפני עשור) ושם תוכל לראות את המניות והדיבידנדים וגם לשלוח פקודות מכירה.

אצלי לפחות יש עמלה די רצינית על משיכה מהחשבון ולכן אני צובר את הדיבידנדים בחשבון עד לאירוע מכירה (ותשלום כפוי).
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 08:20
יש לי כבר גישה וחשבון.

העניין הוא שאני מקבל דיבידנדים בנפרד במניות של ה- ESPP (מורגן סטנלי) ובנפרד ב- ESOP.

החשבון השקעות שלי מנוהל בבנק, אז יוצא שיש לי 3 מקומות שונים עם מניות במקום מקום אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 08:57
יש אנשים כאן עם 2 חשבונות בנק, 2 חשבונות השקעה, חשבון espp + rsu, פנסיות והשתלמות IRA.

אין מה לעשות לפעמים :) בשביל זה יש גוגל שיטס
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 14:31
אבל במקרה הזה יש..

פעם בשנה להעביר את הESPP שהצטבר לחשבון השקעות שבבנק. ואז במקום 3 מקומות.. יש 2.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 14:46
אה, טוב הנחתי שכולם עושים quicksale כי הם כנראה לא התכוונו להחזיק סתם מניות של החברה שהם גם עובדים בה (ספציפית אני מעביר את המניות לחשבון השקעות שלי, ואז מוכר אותם שם ועם התקבול מגדיל את התיק הממוסה).
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 23:06
מאיזו בחינה התהליך הזה חוסך? עדיין יש 3 חשבונות/דוחות בהקשר מס ושווי נוכחי, ו-3 חשבונות להיכנס אליהם אינטרנטית ולתחזק (לפחות באופן שנתי. אם תדירות הכניסה לחשבונות האחרים היא רבעונית ההבדל לא כזה גדול).

לא שזו גישתי, אבל אם פשטות מאוד חשובה אפשר לוותר על הפקדות ל-ESPP (רוב הסביבה שלי מפעילה את השיקול הזה).

ואם מאוד-מאוד חשוב, אפשר גם לעבור למקום עבודה שלא מחלק RSU ;)
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2019 23:38
אם מוכרים מדי פעם, זה יותר נוח לעשות את זה בחשבון ה"ראשי". גם מכיוון שהדוחות פשוטים יותר ומרוכזים ביחד עם התיק הרגיל, וגם מכיוון שאפשר לקזז הפסדים באותו חשבון בלי לחכות ולערב את הדוח השנתי.

אם מחזיקים ומקבלים דיבידנדים, בחשבון ESPP אין מה לעשות איתם אבל בחשבון השקעות אפשר להשתמש בהם להתנהלות השוטפת.

אם החשבון הוא IBKR אז אפשר להשתמש בשלל יכולות הברוקר על הESPP. כמו ריבית על השאלה, מסחר מחוץ לשעות המסחר או להתחשב ביחידות עבור מינוף (למי שחוגג).

אני העברתי רק פעם אחת (כי הפסקתי עם הESPP), אבל אם הייתי ממשיך הייתי מעביר בכל מקרה בתידרות מסוימת.

אני מרגיש הרבה יותר בנוח שזה יושב בIBKR מאשר באיזה חשבון קיקיוני של פידליטי לזרים (חוץ ארה"ב).
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 12:16
למישהו יש תשובה איך זה ממוסה בישראל? הכוונה לדיבידנדים על RSU שהבשילו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 12:36
פעם ראשונה שומע ש RSUs מחלקים דוידנדים.

זה באמת קרה לך?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 13:28
ממש היום :) (עכשיו כולם ילכו לחקור באיזה חברה אני עובד)
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 14:02
זה מניות לכל דבר, RSU שהבשילו כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 15:04
אצלנו לא מחלקים דוידנדים :(

לטוב ולרע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 15:06
גיליתי/נזכרתי

זה ממוסה במשכורת הבאה (ומופיע גם ב-106). עם זאת, נראה שזה ממוסה במס שולי. קשור לזה שלא עברו שנתיים ממועד ההענקה?

עריכה: זה ממוסה ב-25%
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 15:24
אצלי: ממוסה מס רווח הון. מקבל מהברוקר 867 רק לטובת דיבידנדים. ה-106 לא משחק תפקיד בדיבידנדים
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 16:01
יש שני סוגי דיבידנדים שמקבלים כאשר מקבלים RSU של חברה שמחלקת דיבידנדים:

1. דיבידנדים על RSU שכבר הבשילו. הם נצברים אצל הנאמן והם מומסים לפי מס על דיבידנדים - כלומר 25%. לרוב הנאמן משחרר אותם כאשר אתה מבצע מכירה של מניות (אבל לא תמיד ולכן כדאי להזכיר לו). אתה גם יכול לבקש ממנו להעביר את הכסף אליך אבל זה כמובן עולה בתשלום עמלה שמנמנה.

2. דיבידנדים על RSU שעדיין לא הבשילו. הדיבידנדים האלו נצברים לזכותך וברגע שה- RSU מבשיל, את הדיבידנדים שנצברו (עד ההבשלה) מקבלים ישירות למשכורת וזה ממוסה לפי מס שולי.

להבנתי, תמיד מקבלים את הדיבידנדים מהסוג הראשון (אלו מניות שהם שלך לכל דבר ועניין).

לגבי הדיבידנדים מהסוג השני יש מצב שלא כל החברות נותנות את זה.

אגב, יש גם תוכניות של קנייה מחדש של מניות באמצעות דיבידנדים או קבלת מניות במקום דיבידנדים. לא יודעת עד כמה זה כדאי ב- RSU.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 16:47
מגבה. בחברות שעבדתי בהם הסוג השני לא היה קיים, מנייה שלא הבשילה דינה כמנייה שלא הייתה בבעלותי
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 20:26
אצלי הם משוחררים מיידית. ובמשכורת הבאה מופיעים כזקיפת שכר עם מס 25%.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 21:16
חבל שאני בחברה שלא מחלקת דיבידנדים, יכול להיות עוד טיעון להמשיך להחזיק את המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 22:02
ואין עמלה על השחרור הזה?

אני מבינה גם שאתה לא מקבל את הסוג השני שציינתי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 22:06
אין. Etrade עם IBI Capital כנאמן.

זה פשוט נכנס לי כמזומן לחשבון.

לא שראיתי.

אבל למה זה קשור?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 23:46
יפה!

לא קשור.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 02:28
למישהו יצא להעביר את המניות מesop ל ib?

שפניתי לשירות של ib נאמר לי שלא ניתן, בנוסף esop אמרו שהדבר גורר ״עמלת שחרור״ של 0.11 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 08:21
המטרה העיקרית של "נאמן" היא לוודא את גביית המס ולא לסמוך עליך לעשות את זה.

אז בכל מקרה כל הוצאה מהנאמן שקולה למכירה, העברת הכסף וקניה מחדש בברוקר, כי היא גוררת תשלום מס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 12:43
איך?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 12:52
תלוי באיפה מוחזק הESPP ואיפה חשבון ההשקעות.

אני העברתי מFidelity לIBKR באמצעות טופס מהאתר של Fidelity..
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 12:12
תגיד, למה העדפת לשמור את מניות הESPP ולא למכור מידית? ישנה סיבה נוספת מלבד האמונה שהמניה תעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 12:52
לא בטוח שהוא העדיף להחזיק,

ייתכן שהוא מוכר מיד אבל מעדיף לעשות את המכירה אצל IB (ככה עשיתי, זה חסך עלות wire וקיצר בכמה ימים את ההעברה, כי אצל IB החשבון מרגין אז אפשר מיד לקנות ני״ע אחרים, ובברוקר המקורי צריך להמתין עד שהמכירה תהיה stteled בשביל למשוך כסף החוצה)
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 12:58
מה לגבי תשלום מס רווח הון במידה והמניה עלתה בזמן שאתה מעביר לIB?

אני מנסה להמנע מהמס הזה כדי לא להיות חייב בהגשת דו״ח למס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 13:19
גם אני מנסה להמנע אבל לא תמיד מצליח..

ממה שראיתי הרבה פעמים המניה יורדת קצת בימים שאחרי החלוקה, אם כי זה לא לגמרי עקבי.

אבל בתכלס ״הסיכון״ שהמניה תעלה יכול להיות גם במכירה מהירה, אצלנו עושים את זה תוך 3 ימים, ואם המניה עלתה את הרווח הון צריך לדווח לבד, בתלוש מנכים רק מס שולי על ההטבה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 15:33
בשנים הראשונות הייתי מוכר.. אחר כך הפסקתי (ויצא טוב בדיעבד).

אני יכול לתאר את הלך המחשבה שלי, אבל לא יודע כמה מזה פסיכולוגי וכמה לוגי.

החזקתי ESOP של המעסיק, שהחלטתי לא למכור בגלל המס.

אמרתי לעצמי שעוד שנה יהיה לי עוד ESOP כתוצאה מvesting, שגם אותם לא אמכור מאותה סיבה.

וזה אומר שאני בעצם כן מוכן לחשיפה גדולה יותר כשיש סיבה טובה מספיק.

אז אני בעצם יכול לעשות ESPP ו"להקדים" את החשיפה העתידית ולמכור את הESPP כשאקבל את הESOP (כנראה ברווח).

עוד שיקול היה האפשרות לאזן את הרווחים עם הפסדים מהחלקים הרגילים של התיק. זה מאפשר להוריד חשיפה למניה ביחד עם דחיית מס.

מניח שזה קל יותר כשהמניות הן של חברה טובה והמחיר רק עולה..
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 16:31
ביררתי ובfidelity אין אפשרות לquicksell.

גם אני אעביר את המניות לIB.

במידה והיתה ירידה ומכרתי האם אוכל לקזז את ההפסדים עם רווחים של התיק הממוסה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 16:48
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 17:43
תוודא שמתאפשר לך באמת כי אצלנו חסמו אפשרות זו בשלב מסוים (בגלל איזה רגולציה אמריקאית שהחילו מעצלנות גם על העובדים מחוץ לארה״ב)

רק אם תגיש דוח (בטופס 351 אי אפשר)

ראשית, מבחינת שיקולים - מכירה מהירה של המניות לא מייצרת שום אירוע מס, אז מעדיף להחזיק את הנייק העולמי האהוב עלי במקום, לעומת זאת מכירה של מניות שהבשילו גוררת מס שולי + מס רווח הון, כשקנס המיסוי כל כך כואב אני מוכן לקחת את הסיכון ולהיות חשוף כדי למכור בעתיד עם מיסוי נמוך משמעותית.

שנית, במציאות אם המניות ירדו החשיפה שלך כפולה, תפסיד גם על ה ESPP וגם על ה RSU.

שלישית, הגם ששיקול פסיכולוגי הוא לגיטימי לגמרי כמובן, לא הצלחתי להבין את התועלת הפסיכולוגית שתצמח מאי ביצוע מכירה מהירה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2021 10:16
גם בעתיד, אפילו ללא הכנסות, תצטרך לשלם מס רווח ההון על ה rsu.

אלא אם אתה מחכה לגיל 60...
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2021 13:32
נכון אבל החלק הפירותי הוא מאוד משמעותי, ויש עליו גם מיסוי שולי וגם ביטו״ל, המתנה לשנה ללא הכנסות תפחית את המס השולי משמעותית, ואילו ביטוח לאומי כנראה לא יהיה בכלל כי הוא מיוחס לשנת העבודה האחרונה ואם עברתי בה את התקרה לא אשלם יותר ביטו״ל על RSU
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 15:47
אצלנו מניות הespp מועברות מהברוקר האמריקאי לesop ומכירה אפשרית רק בחלון זמן קבוע.

הדבר שאני מתלבט לגביו בהנחה שאני מעוניין למכור את המניות בהקדם האפשרי ולקנות נייר עולמי בib הוא האם למכור ישירות דרך esop או שכדאי להעביר לib שם למכור לקבל דולרים ולקנות נייר עולמי.

חיסרון בהעברה לib הוא זמן נוסף שבו המניה יכולה לרדת, חיסרון באופציה של מכירה בesop והמרה לשקלים יכול להיות עמלות?

כרגע הפתרון הטוב ביותר מסתמן למכור ולקבל שקלים בesop,להעביר אותם לib שם להמיר לדולרים ולקנות את הניר העולמי.

מכירים פתרון טוב יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 16:49
@solidix2

אני מוכר מייד ומשאיר בדולרים. אח"כ מעביר לברוקר.

עמלת ההמרה אצלנו מטורפת
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 18:03
תודה, אני מברר כמה זה יעלה לי.

העמלות של esop גם מרגיזות - יש עמלה פר מניה של 4.5 סנט ועמלת מכירה של 0.15% ועמלות העברה בנקאית.