⬅ חזרה לאינדקס

כמה האופציות שלי שוות?

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 21:35
אני חושב שזה הפורום הנכון לשאלה הבאה:

אני עובד בסטרטאפ וקיבלתי 4700 אופציות

באתר המקוון של משרד המשפטים הזמנתי "תיק חברה" בעלות 33 שח שבו אמורות להיות מפורטות כמות המניות והתפלגותן בין המיסדים והמשקיעים.

מה לא הבנתי:

באחד המסמכים מצויינים כמות המניות הרגילות (9.5 מיליון) וכמות מניות בכורה סיד (500 אלף)

בעמודה הבאה - סך הון רשום 95 אלף רגילות ו5000 בכורה

מאיפה מגיע ההבדל?

במסמך אחר מפורטת כמו מניות לכל קרן/משקיע/מייסד

לקרן 1 יש 100 אלף סיד

לקרן 2 יש 400 אלף סיד

ל4 משקיעים פרטיים יש 8500 כ"א סיד

ול3 המייסדים יש 300 אלף מניות רגילות(!) ולא סיד

אז בשורה התחתונה, כמה % מהחברה ה4700 שלי? ולמה רק למייסדים יש מניות רגילות ולכל השאר מניות סיד?
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 22:15
מבנה המניות של החברה אמור להיות מפורט בתקנון, כולל מה המשמעות והזכויות הצבעה של כל מניה. למניות בכורה לא בהכרח יש כוח הצבעה, יכולים להיות קלאסים שונים של מניות עם זכויות שונות. בהגדרה הקלאסית ( שבכלל בכלל לא בטוח שנוגעת למקרה שלך) מניות בכורה הן מניות שנהנות ראשונות מדיבידנדים ( כמו שאמרתי יכולות להיות זכויות נוספות כמו זכות ראשוניות במצב של ליקווידיציה של החברה ועוד). בד"כ אין למניות בכורה זכויות הצבעה באסיפת בעלים אבל שוב- יכול להיות שבתקנון רשום אחרת.

לגבי שאלת ההבדל בין המספרים של המניות, יש את מספר המניות, ויש את הערך הנקוב שלהן, שהם לא בהכרח זהים- כמו במקרה הנוכחי. כאן יש 9.5 מיליון מניות עם ערך נקוב שהוא כנראה 1 אגורה למניה ( כלומר 95,000 ש"ח הון מניות רשום). כנ"ל לגבי מניות הבכורה.

חשוב להבחין בין מספר המניות לבין הזכות בהון, ההון הוא מונח חשבונאי שלא בהכרח מייצג בעלות כי כמו שאתה רואה יש חלקים שונים במבנה ההון.

לכן לצורך העניין, ומההיכרות שלי עם ענף ההייטק, אי אפשר לקבוע כמה אחוז יש לך בחברה בלי מידע נוסף לגבי הזכויות הגלומות בכל CLASS של מניות, כי יכול להיות שלמניות רגילות יש כוח הצבעה ביחס שהוא לא 1:1 מול מניות הבכורה, ויש עוד המון מרכיבים שיכולים להשפיע.

לסיום, החלק שעוד יותר מקשה על השאלה, זה שאתה אומר שקיבלת 4700 אופציות- אבל לא ציינת יחס המרה ( האם כל אופציה המירה למניה אחת? שתיים? איזה סוג מניה אתה מקבל אם אתה מממש?).
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 22:18
דבר נוסף, אני לא יודע אם יש לך גישה למידע, אבל אם אתה יכול לראות מה גודל הפרמיה בהון של החברה ( אני מניח שאין לך אבל גישה למאזן המלא -אבל בכל מקרה) אז ניתן לדעת בכמה החברה גייסה כסף, וכמה כסף המניות שוות בהערכת השווי האחרונה ( או לפחות בממוצע כמה שולם על כל המניות של החברה על ידי משקיעים).
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 22:32
מה שהוא אמר
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 22:51
אין לי מושג.. כל מה שאני רואה זה שהאופציות שלי מוחזקות בibi, עם exercise price 0.5$
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 22:59
אמרת שיש מסמכים, בכל מקרה אתהה יכול לדבר עם הסמנכ"ל כספים או מי שאחראי על המימון אצלכם, ופשוט לשאול אותו את השאלות האלו, אני בטוח שישמח להסביר לך. בסוף האופציות זה לא סתם איזה מתנה, זה קומפנסציה על העבודה שאתה עושה ומעין תחליף לשכר במובן מסויים. לכן שווה לשאול את השאלות האלו ולברר בדיוק מה הזכויות שלך במימוש האופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2019 07:53
אז מה המשמעות של ה9.5 מיליון מניות, אכן במחיר 1אג למניה ?

אם גם ככה למייסדים יש רק 900 אלף

ולכל שאר המשקיעים והעובדים יש עוד בערך 600 אלף סיד

אז איפה כל השאר?

בהנחה שהיחס של כל המניות הן 1:1, אז ההון היחסי שלי הוא 4700 חלקי 10m או 4700 חלקי סהכ המניות המחולקות (900 אלף רגילות למייסדים ועוד 600 אלף סיד לכל השאר)
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2019 09:55
לא כל המניות מוקצות. החברה יכולה להנפיק 1,000 מניות ולחלק למייסדיה 200 מניות כ"א. במצב זה לשתי הבעלים 50 אחוז כ"א מהחברה אולם לחברה יש יכולת להכניס בעלי מניות נוספים (ולדלל את הקיימים, או להקצות להם מניות נוספות) בהמשך, מבלי להנפיק עוד מניות.