⬅ חזרה לאינדקס

עצות וטיפים למכירת דירה + מעבר למקום שפוי ונורמלי

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 21:15
טוב, הגיעו מים עד נפש, ואני מבין שאני לא יכול יותר לדחות ולמרוח את העניין הזה – מוכרחים למכור את הדירה שלנו ולעבור מקום.

אני גר עם אמא שלי, בעיר ש'נהנית' מכל השפע של העולמות.... בשנה האחרונה החיים פה הפכו לבלתי נסבלים, ואני צופה שזה רק הולך להחמיר.

כמעט בכל ערב יש ריחות כימיים ממפעלי התעשייה בעיר , מדי פעם יש זיהום של שריפות גזם\פסולת מהמושבים בסביבה, אוכלוסיה זבלית ומלא ערסים, עיר מתחרדת, חונים ונוסעים על מדרכות, וכו' וכו'. בתור אחד שהולך הרבה ברגל ומשוטט ברחובות, בכל פעם קורה לי משהו לא נורמלי.

יש לי הרבה סיפורים מעניינים מהדברים שראיתי, אבל די, זה כבר לא משעשע אותי.

איזה דברים חשובים צריך לדעת לגבי תהליך מכירת הדירה?

אני יודע שיש פרק זמן של 18 חודשים ממכירת הדירה היחידה עד לרכישת הדירה החדשה בכדי לא לשלם מס רכישה.

וכמובן – אם מישהו מכיר ערים\יישובים נחמדים שבהם אפשר לרכוש דירה עד תקציב של 1,250,000 לערך, שלא נמצאים בצפון\דרום העמוק , אשמח לשמוע.

פרט חשוב – זו צריכה להיות בנייה חדשה... לא יד2. [אחרת אמא לא תסכים.]

חשבתי על אריאל , אבל מצאתי רק פרויקט אחד [ליד האוניברסיטה] שהוא פרויקט פרימיום והמחירים גבוהים מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 23:10
אריאל אופציה מעניינת, כל האיזור מתפתח מאוד אבל הפקקים בבוקר ואחה"צ על כביש 5 נוראיים.

דווקא האיזור של האוניברסיטה לא מומלץ, כבר כמה שנים המצב מדרדר ועכשיו עם הפתיחה של הפקולטה לרפואה - המצב פשוט בלתי נסבל מבחינת תחבורה וחניה.

מה גם שחלק גדול מהדירות באיזור מושכרות לסטודנטים, אז אולי תסבול מהשכנים..

מצד שני בגלל הסטודנטים המחירים בבתי העסק שם נמוכים יותר..

אבל אם אתה בפנסיה, אריאל זה אזור אחלה..

יש 2 מרכזי קניות חדשים עם המון חניה, אחד בכל קצה של העיר, יש קאנטרי , היכל תרבות , כמה ברים..

העיר לא נוחה להליכה ברגל בגלל שהיא משופעת אבל יש תחב"צ סבירה
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 09:54
אני לא יודע איזה סביבה מגזרית אתה מחפש,

אם כבר עברת את הקו הירוק, אפשר לבדוק בעלי זהב. או בלשם, ברוכין, אלקנה יכולה להיות אופציה. או אלפי מנשה.

לכל אחת מהאפשרויות יש אופי אחר.

אני לא מכיר את המחירים באזור שם, אבל לדעתי התחילו לבנות גם בניינים עם דירות במחירים יותר שפויים מהמרכז.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 11:00
בלשם וברוכין האוכלוסיה היא כיפות סרוגות..
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 12:05
חנייה ותחבורה זה פחות אישיו, זה יהיה בעיקר עבור אמא, היא לא נוהגת. מה שחשוב זה שתהיה אוכלוסיה נורמלית. משום מה תמיד חשבתי שערים עם אוכלוסיה סטודנטיאלית גדולה נוטות להיות איכותיות יותר.

זה נשמע שאתה מכיר את האזור .... שמעתי על פרויקט בנייה כלשהו בעיר ליד רמי לוי [?] , מוכר לך ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 12:14
אוכלוסיה חילונית או מעורבת, כמו באדם, עלי זהב, כאלה.

בדקתי חלק מהמקומות , הבעיה היא שלרוב הבנייה החדשה שם מותאמת לקהל יעד של משפחות צעירות עם ילדים, זאת אומרת בנייני בוטיק או וילות.

עניין נוסף הוא שרוב המקומות האלה לא מפותחים עדיין ברמה של אריאל , כך שיש תלות גדולה ברכב פרטי .

בעיני באר שבע היא דווקא אחלה עיר עם מחירים שפויים ... אמא פחות מתלהבת אבל ננסה לשכנע אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 12:21
אם לא קריטי המרחק למרכז, דימונה ממש מתפתחת. קניון, פארק עם אגם ומתקני כושר.. ומחירי הדירות לא גבוהים יחסית.

בירוחם יש די הרבה כיפות סרוגות, אבל יש בה פחות דברים, כעיר.

גם ירוחם הולכת להתפתח יפה, לדעתי. ראש העיר החדשה נשמעת תותחית רצינית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 12:24
לא רשמת כמה חדרים.

חדרה גם יכולה להיות אפשרות טובה

אם כבר מדברים, גם שדרות מתפתחת ממש יפה. בונים שם פארק עם אגם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 14:04
זה קטע, הפארק עם האגם הזה. בונים כאלה עכשיו בכל חור. גם בב"ש בונים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 14:27
זה כדי שאמא שלו תוכל ללכת לדוג :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 15:18
נכון, אני מכיר מקרוב את הפרוייקט בבאר שבע.

זה בגלל שאנשים רוצים לגור במקומות עם פארקים ומשהו עם מים.

בטח בבאר שבע הצחיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 15:19
אחלה מדד להתפתחות..
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 17:42
אכן מכיר את האיזור,

האוכלוסיה באריאל ברובה "טובה", את הצעירים(כולל משפחות קטנות) והסטודנטים תמצא "למעלה" ליד האוניברסיטה, שם גם יש המון בניה.

האוכלוסיה הותיקה יותר, חלק גדול ממנה יוצאי ברית המועצות, נמצאת "למטה" באיזור של המרכז הישן שם גם הדירות ישנות יותר.

שמעתי על הפרויקט, המיקום שלו לא בתוך העיר אלה ממש בכניסה.

מצד אחד הוא צמוד למרכז הקניות הגדול ולעוד הרבה חנויות קטנות, אבל מצד שני יש באיזור גם ברים והאיזור נוטה להיות צפוף בימי שישי בצהריים כשאנשים באים לרמי לוי לקניות ואולי קצת רועש בימי שישי בלילה.

אם יש לך עוד שאלות מוזמן לשאול ואנסה לעזור
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 18:14
קח בחשבון שבכל חור שתברח אליו מספיק שכן אחד בהמה שיהרוס לך את היום. ובישראל לא חסר כאלה.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2023 17:32
עיין ערך כפר תבור
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2023 17:47
אולי קרית גת.