⬅ חזרה לאינדקס

העברת תיק השקעות מבנק לבית השקעות - מה כדאי לדעת

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 23:38
היי חברים

אז במסגרת ההמלצות פה והעובדה שנמאס לי כבר לראות את הדמי משמרת הארורים שגובים ממני בנק לאומי (אני לא מוצלח כמו איליה), פתחתי חשבון במיטב דש ואני הולך להעביר אליו את התיק שלי מהבנק.

הסתכלתי פה בפוסטים אחרים בנושא דומה וכולם דיברו על מס, אז אני מבין שאירוע מס לא יהיה כי התיק עובר כמו שהוא, זה לא שמוכרים ואז קונים את זה מחדש בבית השקעות נכון?

האם נהוג לבקש מהבית השקעות החזר על העמלות העברה של התיק?

האם האחוזי רווח שכרגע מופיעים לי על התיק יעברו יחד איתו?

האם הסטוריית התנועות של התיק בבנק תעבור להסטוריית תנועות בבית השקעות?

האם יש איזה שהם עלויות נסתרות או "תרגילים" שעשו לכם כשהעברתם תיק? אני הולך לתעד את הערכים בדיוק כמו שהם ביום ההעברה השאלה היא אם כדאי לשים לב למשהו ספציפיפי.

אגב האם אני מאבד את התשואות של אותו יום בו מתבצע המעבר מהבנק לבית השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 23:45
נכון.

כן

צריכים לעבור - תוודא עם בית ההשקעות.

לרוב לא אבל זה לא מחייב.

* עמלות העברה.

* קנסות על מינוס כי העברת את התיק ולא השארת מספיק ל"דמי משמרת" על התקופה החופפת (בהנחה ואין לך יתרת מזומן לכסות זאת).

* תבדוק קבלת דיבידנדים שעבר תאריך ה-אקס שלהם ולא הגיע עדיין תאריך התשלום.

אין משמעות לתשואות היומיות.

עלות הקניה של המניות עוברת איתך והתשואה מחושבת לפי שינוי בין עלות הקניה למחיר השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 23:47
או זה חשוב מאוד! אני כבר שמח ששאלתי תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2015 01:51
בנושא אירוע המס, כדאי לציין שלא יהיה כזה בהעברת תיק רק אם היישויות זהות.

כלומר, אם חשבון הבנק רשום על שם עוד מישהו, או אם החלטת להוסיף למשל מישהו איתך בחשבון בבית ההשקעות, כן יגרם אירוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2015 08:54
לעמלת ההעברה, מעבר ל-5 השקלים המפוקחים, מוסיפים ״הוצאות״. אין לי מושג איך בדיוק מחשבים אותן. אבל לא הייתי מטריד את עצמי יותר מדי בעניין הזה. זה סכום שהוא בסדר גודל של עמלת ניהול / דמי משמרת של חודש אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2015 13:08
לא עשו לי תרגילים אבל ביום ההעברה הייתה לי פקודת מכירה מתמשכת בתיק בבנק על כמות קטנה של מניות, ואותה כמות לא הועברה לבית ההשקעות. (בבנק החתימו אותי על הכמויות המועברות ולא שמתי לב שהכמות הקטנה לא נכללת).

כשגיליתי את זה לא עשיתי עניין ואפילו לא ציינתי את זה באוזני אף אחד אלא פשוט מכרתי את המניות שנשארו בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2015 13:17
זה מהדברים שסתם מציקים אבל לא מספיק בשביל לעשות עם זה משהו :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2015 13:25
לא ידעתי שאם עוברים מבנק לבית השקעות ישראלי או בינלאומי אין צורך למכור את כל התיק ויש רק עמלה. תודה, ירדה לי אבן :)