⬅ חזרה לאינדקס

קרן ריט 1

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 10:06
איך מתומחר הדיבידנד בקרן ריט?

המנייה עלתה בלמעלה מ50 אחוז בשנה האחרונה, אבל הדיבידנד עלה רק באגורה למנייה (מ 16 ל17, פחות מ 10 אחוז). האם לדעתכם אחוז הדיבידנד יתקרב בעתיד הקרוב לאחוז הגידול בערך המנייה?

שאלה נוספת, הבנתי שמשלמים את המס המקסימלי עבור הרווחים בקרן ריט ואז אמורים להגיש בקשת החזר למס הכנסה. האם מדובר בהגשת הטפסים הסטנדרטיים להחזר מס שנתי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 10:26
אין קשר ישיר בין עליית מחיר המניה לגדילה או הקטנה של הדיבידנד.

לדעתי הסיכוי שהצמיחה בדיבידנד תשיג את צמיחת מחיר המניה בעתיד הנראה לעין הוא קלוש.

כן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 10:47
רק כדי להבהיר, להבנתי המוטיבציה המרכזית להשקעה במניית ריט היא בעיקר הדיבידנד הקבוע (בניגוד אולי למניות אחרות), ואם אחוז הדיבידנד צונח, זה מוריד בצורה משמעותית את הכדאיות בהשקעה. זה לא אמור להיות אינטרס של החברה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 11:08
לאנשים שונים מוטובציות שונות, אבל תשואת דיבידנד גבוהה זו אכן אחת האטרקציות לאנשים רבים.

תשואת דיבידנד היא לא בשליטת חברה, זה נגזר בעיקר ממחיר המניה, ככל שמחיר המניה עולה תשואת הדיבידנד יורדת וההפך.

לחברה אינטרסים רבים, תשואת דיבידנד גבוהה היא בטח שלא אחת מהם, אם כבר ההפך הוא הנכון, לחברה אין שליטה על מחיר המניה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 11:08
הדגש הוא על אחוז הדיבדנד מאיזה מספר.

בלי להכיר את המספרים, אני מניח שיחס הדיבדנד מהרווחים או הדיבדנד משווי הנכסים, נשאר דומה לשנים הקודמות.

הטעות היא שאתה משווה בין הדיבדנד לבין מחיר המניה. מחיר המניה נקבע ע"י משקיעים כמוך וכמוני שסוחרים בינהם ואין לו קשר ישיר לחברה.

בשנה האחרונה, משלל סיבות, בינהם ציפיות רמת הריבית במשק בעתיד הקרוב, המשקיעים מוכנים לקנות את מניית החברה במחיר גבוהה. כל זאת בזמן שמצב החברה לא השתנה דרמטית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 13:04
דיבידנד ניתן פר יחידה לא פר מחיר

תשואת דיבידנד נכונה רק לרגע שבו קונים את המניה

אם השוק מתמחר את החברה ביתר זה לא משנה את גובה הדיבידנד
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 13:56
+1
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:04
קנית מניה ב-100 עם דיבידנד שנתי של 4. (הכל בשקלים / דולרים / זוזים).

עברה שנה, המחיר עלה ל-200 והדיבידנד לא השתנה.

האם תשואת הדיבידנד שלי היא 4 אחוז או שני אחוז?

באתרים הכלכליים יהיה כתוב 2% ואכן כלכלית, אני מקבל 4 על נכס ששווה 200.

אבל מבחינתי, לא מימשתי את ההשקעה ועל הון של 100 שהשקעתי אני מקבל כל שנה 4 ולכן מפיק 4 אחוז על ההון שלי ואולי עד שאמכור המחיר יחזור ל-100 או יעלה ל-400. אני מסתכל על התזרים בלבד.

ברור לי שזו שאלה של השקפה כי התשובה הנכונה די ברורה, אבל מעניין איך אתם מתייחסים.

(מקווה שלא ייחשב חטיפה, כי לדעתי תקשר ישירות לשאלה של פותש)
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:44
+1

הנקודה הזו דורשת הבהרה כי לא כולם מכירים ומבינים את זה ואולי גם אני.

נתחיל שוב מנקודת המוצא שהדיבידנד ניתן פר מניה ולא לפי מחירה. ז"א אם בעת ההנפקה מחיר המניה היה 100, דיבידידנד 5 [$, ש"ח או ווטאוור], קנית מנייה אחת אז כל שנה תקבל 5 ליחידה, 5 שקל או חמישה זוזים במטבע של המנייה. בנקודה הזו התשואה היא 5% לשנה.

אבל נניח שאחרי 5 שנים המנייה הכפילה את מחירה והיא נסחרת היום ב 200, הדיבידנד עדיין 5 ליחידה [במידה והחברה לא שינתה את זה] אז התשואה היא חצי לעומת מה שהייתה לפני 5 שנים. אבל, אם תמכור את המנייה אז הדיבידנד מתגמד לעומת ה 20% [חישוב של ליימן פשוט בלי להיכנס לנוסחאות] תשואה שנתית שהמנייה הוסיפה לערכה ב 5 שנים האחרונות.

מה שאני מנסה לאמר שהדיבידנד הוא קבוע ואין לו קשר למחיר המנייה, ואנ יוצא מנקדת הנחה שהחברה לא החליטה לשנות את גובה הדיבידנד.

יכול להיות שאני לא מבין כל כך אז מוזמנים המלומדים לתקן אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:54
לפי מה שכותבים פה אין לחברה אינטרס בגובה הדיבידנד (התשואה נכונה לזמן הקנייה), והדיבידנד הוא במחיר למנייה.

אבל מצד שני כן יש לדיבידנד קשר לערך החברה (אמנם לא לערך המנייה), ולפי הבנתי לחברות יש אינטרס לתת דיבידנד כדי להראות רווחים וכדו'.

אז אם מחברים את שני הדברים האלה, אז החברה כן אמורה להתאים את הדיבידנד למצב החברה (לא לערך המנייה) , וזה כנראה מסתדר עם מה המצב הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:58
אין קשר בין "להראות רווחים" לבין דיבידנד, אפשר לצפות שככל שחברה מרוויחה יותר ככה היא תחלק יותר דיבידנדים.

בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 15:05
לא בקרנות ריט

יש שם חלוקה מקסימלית מינימלית בהתאם לרווחים - על מנת לעמוד בהגדרות הקרן מבחינת מיסוי

משמע אם הרווחים יגדלו וכמות היחידות לא תשנה, הדיבידנד ישתנה

בדרך כלל מחיר המניה משקף את שווי נכסי החברה (NAV) וצפי עתידי

גדילה בשווי נכסי החברה לא תמיד מעלה את הדיבידנד, גדילה ברווחים כן
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 15:13
מינימלית, לא מקסימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 15:23
כפי שכתב לך, יש הבדל בין ריט לבין מניות אחרות בנושא הזה. בריט חובה חוקית לחלק חלק מהרווחים.

מעבר לכך, יש חברות, בעיקר מחוץ לישראל, שיש להן מדיניות דיבידנד או לפחות מסורת ארוכת שנים של אי הקטנה של הדיבידנד בטווח הקצר והגדלתו בטווח הבינוני והארוך.

בסופו של יום, אצל כל החברות הדברים לא מנותקים זה מזה - עליית שווי מניה קשורה לעלייה בריווחיות (טווח ארוך, ניטרול הכנסות חד פעמיות ושאר דיסקליימרים) ודיבידנד מחולק מהרווחים. אני מניח שיש גם יישור קו עם השוק או לפחות הסקטור, ואם מקובל לחלק 3%, החברה צריכה סיבה כדי להיות באופן קבוע במקום בו היא מחלקת 0.5%.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 15:26
אכן, טעות סופר, תוקן
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 15:33
מבחינתי 2%.

הרי כרגע יש לך נכס (מניה) ששווה 200. מה הרלוונטיות של המחיר ההתחלתי?

אם אני אמצא לך השקעה ב-200 ש"ח שתניב לך 3% תשואה ברמת סיכון זהה מה לדעתך יותר כדאי - לשמור על ההשקעה הקודמת שלך שמפיקה לך 4 שקלים או לעבור להשקעה החדשה שמפיקה 6 שקלים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 15:41
לא עושים את זה ככה

בודקים כל חברה וחברה ומה היא צפויה להשיא בהתאם לנתונים שלה

לא בהתאם לתשואת הדיבידנד שלה

כמו שכתבתי, התשואה רק משנה לאותו היום, אם מחיר המניה יורד והתשואה עולה אז יש בעיה עם החברה (או מה שהשוק חושב עליה)

אבל אם החברה הגדילה את הדיבידנד שלה (אבסולוטית) והמחיר של המניה לא השתנה אז התשואה עלתה באופן שמייטיב עם המשקיע

אם היא ירדה כי אין אמון בחברה והתשואה עלתה, אז זה לא מייטיב עם המשקיע

אולי אפילו עדיף להחליף אותה במניה עם תשואה נמוכה יותר ומובטחת מאשר ההיפך, כפי שכתבת
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 16:08
לא טענתי שיש לבחון השקעה בהתאם לתשואת הדיבידנד ובוודאי שאין חולק שבוחנים כל חברה וחברה בהתאם לנתונים שלה.

אבל בהקשר לשאלה המקורית אם המשקיע בוחן את השקעותיו לפי התקבולים בלבד ראוי שיבין שהוא מקבל ארבע ש"ח בלבד על נכס ששווה 200 ועל כן התשואה שלו היא 2% ואם ימצא השקעה בסיכון דומה שמפיקה 3% אז כדאי לו להחליף

העניין הזה הוא יותר מסמנטי. אני נתקל כל הזמן באנשים שמחשבים תשואה על נכסי הנדל"ן שברשותם לפי מחיר הקנייה ולא לפי המחיר העכשווי ובאופן הזה הם בטוחים שהתשואה שהם מקבלים פנטסטית בעוד שבפועל הם נהנו מרווח הון יפה וכעת מקבלים תשואה נמוכה
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 16:47
כתבתי שהתשובה הכלכלית ברורה.

אבל, יש היגיון מבחינת מי שמחפש תזרים לא להתייחס לרווח הון לא ממומש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 17:34
למעט אם אתה ממונף, ואז גם רווחי הון זה מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 20:43
למה ריט ולא סלע או ביג?
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 22:42
איפה ניתן למצוא מידע נוסף לגבי החזרי מס מקרנות נדלן? והאם ניתן לעשות זאת בדוח המס השנתי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2019 07:13
שאלתי לגבי מה שאני מושקע בו. תוכל להגיד מה היתרון באחרים?