⬅ חזרה לאינדקס

השקעה באירופה כחלק מפיזור התיק

🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 21:41
שלום

באופן אישי אני רואה מגמה ברורה בה איחוד האירופי קורס עוד 5-15 שנים ואני מאד לא מסכים עם המדיניות הפרו מהגרית, צדק חברתי ושאר הירקות.

כל אלו גורמים לי קצת לפחד להשקיע במדד אירופאי STOXX600 כי אני רק רואה איך הוא ירד בעתיד, וביצועי העבר שלו מאד מאד לא יציבים.

מול SP500 נניח שהיסטורית כבר קרוב ל100 שנים המגמה היא למעלה.

(משקיע במדדים אגב)

שאלה נוספת, אילו שווקים מתעוררים קיימים שאפשר להשקיע במדד שלהם?

אני מאד מאמין בהודו והפוטנציאל בהם, כנל סין, אילו מדדים יש להם? אשמח לביקורת ופירוק דעותי לגורמים בכדי שאוכל ללמוד ולהתחדד

יום טוב
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 22:29
מה היתה השאלה הראשונה? נסה לנסח (לעצמך) משפט שאלה בהיר.

אם אתה שלם עם הניתוח הגאו-פוליטי שלך, גזור ממנו מסקנה ופעל לפיה.

אבל האם אתה רוצה לדון במגמות גאו-פוליטיות או שאתה רוצה לדון ולשאול על עקרונות פיזור?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 23:24
בחלק הראשון ביטאת ספקולציה ובחלק השני תחושות ואמונות. אני אישית לא הייתי מסתמך לא על אלו ולא על אלו כאשר אני משקיע את כספי :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2020 00:14
בהיתי בעבודה היום בגרף שכלל כמה מדדי מניות. הופתעתי מאוד לגלות שהיורוסטוקס 600 ות"א 125 כמעט אחד על השני. זה כמובן משתנה קצת כתלות בתאריך ההתחלה אותו אתה מגדיר כ100, אבל בואנ'ה זה אותו קו.

רוצה לומר - אין פה בהכרח פיזור. כל השווקים המפותחים מאוד קורלטיביים אחד לשני.

באופן מפתיע (אותי, לפחות, בהתחשב בזה שיש 80% חפיפה) המדד שהיה הכי רחוק מסנופי היה נאסדק - תנודות באותו כיוון, בנאסדק הן יותר קיצוניות, ובגלל שהסתכלתי על העשור האחרון (שוק עולה) הנאסדק התרחק מכל שאר המדדים שהופיעו שם.

בלי קשר לכל הנ"ל, לא הייתי מבסס אסטרטגיית השקעה על סמך ניחושים ותחושות בטן על העתיד הגיאופוליטי. לא משנה כמה כל אחד מאיתנו חושב שהוא מגה אנליסט מאקרו ויותר חכם מכל השחקנים האחרים בשוק, תאמין לי שאין שום דבר שאתה יודע ששאר העולם לא, ואולי אפילו להפך - למשקיעים הגדולים באמת, אלה שאשכרה משפיעים על מחירי מניות, יש הרבה יותר דאטה מלי ולך.

לגבי איתור מדדים בהודו וסין (תסתכל על SSE), גיגול פשוט יוכל לעזור. ייתכן שיהיה לך זול יותר לקנות קרנות אמריקאיות שמחקות את המדדים האלה ( @אורי ג. ציין קודם שאין אפשרות לקנות ישירות את המדד הסיני, לא התעמקתי), אז אתרים כמו etf.com ו- etfdb.com הם חבריך הטובים ביותר.