⬅ חזרה לאינדקס

התנהלות עם התיק בתקופת הקורונה

🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2020 19:49
היי לכולם, מה נשמע? אני משקיעה לטווח ארוך, וברור לי שלא אמורה לגעת בכספים כרגע בגלל כל עניין הקורונה. אבל לא לגמרי הבנתי, האם אני חייבת לקנות בזול עכשיו כדי להרוויח מהמשבר? או יכולה פשוט לא לגעת? והאם עדיין לבדוק שזה לא חורג מהאסטרטגיה שלי (נניח 5% מכל כיוון?)? יש קווים כלליים להתנהלות כרגע? אני משקיעה בסיסית וכל התיק שלי בנוי על קפיטליזם בהמלצת דורין המהממת :) תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2020 21:33
לפי גישת המשקיעה, לא מבצעים שינויים בתוכנית.

הראציונל הוא שהתוכנית נקבעה בתקופה "שקטה" ולא תחת לחץ.

לכן אם כל משכורת השקעת סכום מסוים, השיטה אומרת להמשיך בכך.

אם קבעת אחוזי הקצאה מסוימים ויש חריגה מעל מה שקבעת שמותר, מאזנים.

וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2020 23:43
ממש לא.

ככלל, את לא חייבת כלום.

ועבור רוב האנשים, ברוב הפעמים - מרוויחים יותר אם נצמדים לתכנית ההשקעה הפסיבית ולא "מגיבים" לשוק.

כן.

ג"נ:

למרות העצות היפות שאני יודע לתת לאחרים, נכנסתי לפני כמה ימים עם סכום יפה כדי להנות מההנחה
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2020 07:03
כל מה שעובר לי בראש שוב שוב זה "לא למכור, בעוד 5-10 שנים זה ישתלם לך לא למכור"

בינתיים מנסה לשכוח שיש לי בכלל כסף במניות
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2020 09:55
לקחתי את כל הכספים שנחו להם בכל מיני פקמים וכד' שתמיד רציתי להיפטר מהם (ולא נתנו לי בבית) הוצאתי הכל ופשוט קניתי (בעיקר מדדים אבל גם קצת פרטניות ישראליות)...את מבחן הסיבולת שלי בחנתי יפה במניות הפרטניות עם ירידות גדולות בעבר (מעל 50%) אז גם עכשיו כשכולם אפוקליפטים אני ישן אותו דבר בלילה
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2020 09:56
בתקווה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 17:15
אני גם ממשיך בתוכנית הרגילה ללא שום שינויים בגלל הקורונה.

לכל ירידה יש עלייה כמו שלכל עלייה תהיה ירידה.

לטווח הארוך תמיד להיות אופטימי

** לא מייעץ ולא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 18:27
ברןר שכולנו מקווים, יש צפי חזק לדגלים אדומים שיאותתו שהשוק לא יתאושש ב5 או 10 השנים הקרובות?

אורי אם תוכל לתת את דעתך, למה רבים מרשים לעצמם לטעון שעכשיו זה שחזור של דצמבר 18 אם אז לא היתה קורונה או אירוע משברי אחר, והאם התשובה ככל שתהיה, לשאלה זו, מצדיקה שינויים בהקצאות ותזמון?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 20:18
צפי של מי?

ומה יהווה דגל אדום?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 20:35
אל תהיה פסימי :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 21:21
ניבוי הוא עניין קשה, וניבוי העתיד קשה שבעתיים. - נילס בוהר

:)
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 21:46
איני יודע מתי הוא יתאושש, בכמה הוא יתאושש ומה התשואות האלטרנטיביות יעשו, אתה יודע?

אגב יתאושש ממה? אנחנו בשוק הכי חיובי שראינו אי פעם, טועה אם מישהו חושב שזה ירידות (שלדעתי האישית הם עוד לפנינו).

אני לא זוכר ארוע מכונן ריאלי בסוף 2018, אתה כן?

הקורונה זה באמת משבר, לא רק כותרות בעיתונות ולדעתי אנחנו נראה עוד הרבה מאד רע לפני שנראה טוב.

רבע מאיטליה כבר בהסגר (הכלכלה השנייה בגודלה באירופה אגב), עכשיו תחשוב מה יקרה אם ניו-יורק תהיה בהסגר. נציין שאמריקאים בכלל לא ערוכים להתמודד עם כזה דבר וטרמפ חושב שזה בכלל קונספירציה של השמאל להפיל אותו.

שינויים בהקצאות ותזמון? לא ולא, לא הייתי ממליץ. מה שכן הייתי שוקל זה אולי כן לאזן במצבי קיצון ולאו דווקא באינטרוולים הקבועים.

אני האדם האופטימי ביותר בפורום, התיק שלי מוכיח זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 22:49
נפילות של 15% זה לא דבר של מה בכך,

ומי שנכנס לפני הנפילות קצת אכל אותה אבל אני מבין שאנחנו מדברים על טווחים ארוכים.

למה לא להגדיל קצת באגח ולהוריד טיפה במניות, וכשתהיינה ירידות נוספות להכניס עוד למניות, או לחילופין להכניס פחות בלי הקטנת אחוז החשיפה....
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 23:17
ועליות של 30% זה כן?

כל אחד שיש לו תיק השקעות נכנס לפני הנפילה, כל יום שאתה לא מוכר את התיק או המניות שלך דינו כאילו נכנסת באותו היום ממש.

אם אתה צופה המשך ירידות זה אכן הדבר הרציונלי לעשות, מספיק שתאזן את התיק וזה בדיוק מה שיקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 23:36
1. עליות של 30% זה גם לא מובן מאליו, אבל לא כולנו היינו שם ב 30%

למרות שגם מסלולים סולידיים ב 2019 עשו תשואה יפה

2. מובן שכל יום מחדש שהתיק "עובד" זה בחירה להיכנס, אבל מבחינת רווחים קודמים שלא נמחקים פשוט ומבחינה פסיכולוגית...

בדצמבר 2018 וחודש שעבר הרגשתי את זה ממש חזק, שמחיקת התשואות בשבועות בודדים היא ממש עגמת נפש. אני יודע שאף אחד לא חייב לנו כלום, אבל התחושה קשה.

3. נראה לי שאכניס קצת אג"חים ואצמצם מעט (יחסית) במניות, אבל כן חשוב לי לחוות גם קריסות מידי פעם כדי לבחון את העמידות לתנודות ויכולת ההתמודדות שלי היא לא כל כך טובה כרגע. אני חושב שהתכנון מראש אצלי היה חסר וההקצאה לא הייתה מי יודע מה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2020 23:50
אם לא היית ב30% עלייה אין סיבה שאתה תהיה ב15% ירידה.

אני לא יודע מה זה "רווחים שלא נמחקים", ירידות זה ירידות, המחיר קנייה לא רלוונטי (למעט למיסוי), פסיכולוגית התיק שלך כמעט תמיד בהפסד.

מסכים, קשה מאד.

1. זה לא קריסה, אפילו לא קרוב, עוד הפעם אנחנו בשוק עולה בכלל, זה ההפך מקריסה (שאולי עוד תגיע).

2. אם אתה חושב שטעית בסיבולת הסיכון שלך ואתה פחות עמיד ממה שחשבת לירידות מומלץ שתתקנו במהרה, לפני שקריסה כזו או אחרת באמת תגיע, אם וכאשר.