🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:11
להבנתי, חיסכון בבנק ברמת הריבית הנוכחית לא יתן שום תשואה ואפילו מדשדש מאחורי האינפלציה, כך שמדובר על הפסד.
בשוק ההון על נגזרים השונים, עיקר הרווח נובע ממכירת נכסים במחיר גבוה ממחיר הקנייה, קרי עליית ערך. אולם עליית ערך זו היא ספקולטיבית ורצופת עליות ומורדות, ולכן אולי רק בטווח ארוך הסיכוי לעליות יקזזו ירידות עשוי להתאים למשקיע הספקולטיבי. אני לא חושב שנכס זה מתאים להשקעה לטווח קצר של מספר שנים בה שימור ההון חשוב גם כן.
אפשרות אחרת היא רכישת נכס מניב. הבחירה באיזה נכס מניב היא תולדה של מה מאפייני ההשקעה המתאימים למשקיע. נכסים מניבים יכולים להיות מניות דיווידנד, המניבות תשואה צנועה אך הן קלות לרכישה. נכס מניב יכול להיות הלוואה, בתנאי שיציבות הלווה והביטחונית שהוא מעניק, כמו גם הנכונות לקבל את הביטחונות במקרה הצורך (מתאים לכם לקבל חנות מכולת כביטחון להלוואה שלא הוחזרה, למשל?) מתאימים. הוא יכול להיות נכס נדל״ני, ואולי נכס מסחרי (משרד או תעשייתי) עם שוכר לטווח ארוך ומעט אחריות על המשכיר מתאים לתרחיש זה. כאלו יש בארץ ובחו״ל וזו שוב שאלה של אופיו של המשקיע, ולא של סיכון. מוצר אחר שלא קיים בישראל הוא רכישת משכנתאות וקבלת התשלום החודשי. שני הנכסים האחרונים יכולים להשיא תשואות נאות המתקרבות, ואף המגיעות, למספר דו ספרתי.
אני יודע מה אני הייתי בוחר, כי בחירתי היא נגזרת של מה שאני מכיר ומרגיש איתו נוח. אני יכול רק להמליץ לכם לעשות את אותו הדבר. ואם אתם לא מכירים את האפשרויות, אז השלב הראשון הוא ללמוד עליהן כדי להכירן.