⬅ חזרה לאינדקס

התחלת תהליך

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2020 15:51
טוב אז אני כרגע בן 26 הייטקיסט עדיין גר עם ההורים ומעוניין ליצור הכנסה פאסיבית בעוד כמה שנים בנוסף למשכורת

אני מתלבט מאוד במה להשקיע , אם לחסוך הון של כ 50K וללכת לאחת החברות שתנהל עבורי תיק השקעות

או לנסות לחשוב בכיוון אחר ,

כרגע אני חוסך בחודש 40-50% מהמשכורת

ואני מחפש משהו לטווח בינוני ארוך בסיכון בינוני

חשבתי גם בכיוון של להשקיע בזהב , (בצורה פיזית או דרך תיק)

נכון לעכשיו יש לי קרן השתלמות שמעסיק מלפני שנתיים פתח לי , והחלטתי שעד שתהיה לי הפקדה קבועה

מהמעסיק הנוכחי אני אפקיד בעצמי את הסכום השנתי, אבל עדיין זה לא מספיק ואני צריך משהו בנוסף.

קראתי כמה פעמים את המאמרים שפורסמופה ואני מאוד אבל מאוד מבולבל

הצעות\טיפים\רעיונות\כיוונים יתקבלו בברכה
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2020 16:13
היי

לפני הצלילה לתוך המים חשוב לשאול את עצמך בכמה שיותר כנות את השאלות הבאות:

מה אופק ההשקעה

מה יכולת הסיכון

מה המטרה

לאחר מכן ממליץ לך לקחת חודשיים שלושה ולהבין את המשמעות של המכשירים השונים ושל האפיקים השונים. המטרה היא להבין את הבחירות שלך ואת ההשלכות שלהן. אגב הכל בפורום. אחרי שתענה על השאלות האלה, יהיה אפשר לחפור פנימה בכדאיות של כל מכשיר ומכשיר.

אתן לך דוגמא: אדם איקס בחר להשקיע 50 אחוז מכספו על מניית אינטל כשהוא מודע לכך שהוא שם חצי מהביצים שלו בסל אחד, ביודעין שהכסף שלו מנוהל על ידי עצמו בלבד, ביודעין לרמת הסיכון שכרוכה בקשירת עתידך הכלכלי בחברה אחת - הבין את היתרונות והחסרונות ובחר לעשות כך באחריות מוחלטת.

דוגמא נוספת: אדם בחר לתת את כספו לפוליסת חיסכון מנוהלת, במסלול מנייתי, מתוך ידיעה שייקחו ממנו דמי ניהול גבוהים, מידת השקיפות יחסית נמוכה, ובלבד שזה חוסך לו את הכאב ראש שבהתעסקות עם כספו, ומתוך מודעות מלאה לסיכון שבפלח מנייתי

השורה התחתונה שלי היא שיש שיעורי בית ואז קבלת החלטות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2020 18:43
ברוך הבא!

גר אצל ההורים וזה כל החיסכון? על מה יוצא הכסף?

אם תחסוך ברצינות ממשכורת הייטקיסטית אז תוכל אולי ליצור הון עצמי לצורך השקעה בנדל"ן ולקבל הכנסה פסיבית (יחסית) משכ"ד. מתאים לך?

התלבטות זה טוב, משם צריך להתחיל. למה הבחירה שמישהו אחר ינהל לך את תיק ההשקעות? אתה לא מעוניין להשקיע זמן לימוד כדי להשקיע בעצמך? ואיך זה יוביל אותך להכנסות פסיביות תוך כמה שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2020 20:09
אני עדיין בתפקיד דיי התחלתי בתחום שלי ועם וותק לא יותר מידיי גבוה, ככה שהמשכורת עדיין לא בשמיים

יציאות , אחזקת רכב והלוואה שלקחתי כדי לעזור להורים..

נשמע מעניין הקטע עם הנדלן , חשבתי על זה

איך זה הולך ? לקחת משכנתא ולשים מקדמה גבוהה ולשלם בהחזר נמוך יחסית?

לגבי זה שמישהו אחר ינהל עבורי את התיק

אני עדיין מרגיש שאין לי מספיק ידע בכדי לעשות את זה בעצמי וזה סיכון דיי גדול

בגלל זה החשיבה שלי היא לפחות להתחלה לתת למישהו לנהל עבורי את זה עד שיהיה לי מספיק ידע כדי לעשות את זה בעצמי

(ועל הדרך , אשמח לקצת סדר במאיפה להתחיל ומה לקרוא וכאלה)

אין ספק שיש שיעורי בית

יש פה כלכך הרבה חומר שקראתי ואני עדיין קורא

ככה שזה הנושא מבלבל אותי מאוד

חשבתי אולי להפוך את הקרן השתלמות שלי לאפיק השקעה לטווח ארוך בסיכון בינוני

ולבנות תיק לטווח בינוני של 5-10 שנים בסיכון קצת יותר גבוה

בגדול המטרה היא שתהיה לי הכנסה נוספת לעבודה שלי ושיהיה אפשר לעשות את זה מכל מקום ובמינימום זמן
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2020 20:58
הקטע עם נדל"ן שאתה צריך לעשות שיעורי בית ולהבין מה אתה עושה מכל הכיוונים - איפה לקנות, תשואה צפויה, מה הבנק יסכים לתת לך וכמה זה עלה לך. יש כאן הרבה שרשורים על נדל"ן אז קח לך את הזמן ותתחיל לקרוא.

תקרא את הפוסטים של המשקיעה (בבלוג, לא בפורום) שמתייחסים להשקעות. תתחיל מההתחלה, שם יש את הפוסטים המהודקים ביותר בעיניי. אחרי שתרגיש שיש לך מספיק בטחון (ידע יהיה לך כמו לכולנו אלא אם תחליט להתמקצע בתחום) אז תבנה תכנית שמתאימה לצרכיך ושאיפותיך ותבוא לספר לנו. זה יכול לקחת לך שנה-שנתיים ובינתיים תחסוך היטב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2020 21:36
את הנקודה הזו חשוב לחדד לפני שבוחרים באסטרטגיית השקעה כלשהי. למה אתה מתכוון? האם אתה צריך תזרים חודשי של שקלים?

או שאתה פשוט רוצה להגדיל את השווי שלך, אבל אין לך כוונה למשוך ולהוציא כסף מהתיק כל חודש, ואתה פשוט משתמש בביטוי הזה כי זה מה שמופיע בפרסומות על השקעה?

התשובות השונות יגזרו משמעויות שונות לגמרי לכיווני השקעה
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2020 00:45
הכוונה שלי הייתה מההתחלה לסכום חודשי שיהיה בתוספת למשכורת

נשמע מעניין , אבדוק את הכיוון

תודה!