⬅ חזרה לאינדקס

הוצאה מתוכננת מראש המגיעה בזמן טלטלה בשוק

🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 17:59
שאלה עקרונית שעולה בעקבות המשבר הנוכחי:

כאשר מתוכננת לי מראש הוצאה גדולה, נאמר 30% מתיק ההשקעות, בשגרה אמכור 30% מהתיק תוך כדי איזון התיק לפי תכנית האב, נאמר 65%-35%.

וכעת לשאלה, כיצד הייתם נוהגים כאשר זמן המימוש, שתוכנן זמן רב מראש, מגיע במצבי קיצון של ירידות או עליות חדות?

בהנחה שיתרת התיק מיועדת לטווח ארוך, האם בירידות חדות לממש רק מתוך חלק האג"ח בתיק ובדומה בשוק של עליות חדות לממש רק מתוך חלק המניות בתיק?

ומכך עולה השאלה המתבקשת, האם בזמן של שוק במצב קיצוני נכון לאזן את התיק או להמתין לרגיעה מסויימת?
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 18:22
היי ניר,

אני חושב שההסתכלות שלך מוטעת מלכתחילה אם ידעת שמתוכננת לך הוצאה גדולה היית צריך לשים את הכסף המיועד באג"ח או בפק"מ ולא להשקיע במניות. בכלליות, ממליץ לך להסתכל מעכשיו 10-12 שנה קדימה ולרשום את ההוצאות הגדלות כגון- בית, שיפוץ, רכב, טיפול שיניים גדול, חתונה וכו'.. ואת הסכום לא להשקיע במניות אלא באפיקים סולידיים. (אג"ח או פק"מ)

לאחר מכן לחשב כמה כסף תצטרך למחייה במידה ותהיה ללא הכנסה - להשאיר אותו בפק"מ זמין. ולאחר מכן להתפנות להשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 18:53
אני אישית הייתי שוקל לדחות שנה שנתיים עד ירגעו הרוחות ואם לא אפשרי אז הייתי כנראה מוציא מאג"ח(קח בחשבון שזה יטה קיצונית את האיזון כספים שלך בתוכנית)

כמובן לא ממליץ ולא מייעץ וזה רק מה שאני הייתי עושה עם הכסף שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 19:05
שלב שלב. עוד לפני שמגיעים למשבר, החלק הזה כבר לא תקין.

למה?

כי יש שתי אפשרויות:

או שקבעת את הקצאת הנכסים שלך (65-35) לפי העדפת הסיכון שלך לטווח ארוך בלי להתחשב בהוצאה המתוכננת. במקרה כזה, הסכום לכיסוי ההוצאה הצפויה בכלל לא אמור להיות בתיק ההשקעות שלך. אלא בסכום נזיל חסר סיכון.

או שכשקבעת את ההקצאה, לקחת בחשבון את ההוצאה הצפויה, כך שההקצאה מראש שמרנית יותר מהעדפת הסיכון ארוכת הטווח שלך. במקרה כזה, אחרי ההוצאה הצפויה הקצאת הנכסים של התיק שנשאר צריכה להיות אגרסיבית יותר ממה שהיא היתה לפני ההוצאה, כי עכשיו כל התיק הוא לטווח ארוך. כלומר, ההוצאה צריכה לרדת יותר מהאג"ח ולא באופן אחיד מכל התיק.

זה בשגרה ובתכנון מראש.

אבל זו חוכמה בדיעבד, לפעם הבאה.

עכשיו, אתה צריך להחליט האם אתה יכול להרשות לעצמך את ההוצאה הזו למרות ההפסדים. החלק הזה כן קשור למצב השוק הנוכחי, ליציבות ההכנסה שלך ולמידת הנחיצות של ההוצאה.

אם החלטת שכן, אז אתה צריך למכור אג"ח ומניות מהתיק שלך כך ש**התיק שיישאר יהיה תואם לסיבולת הסיכון שלך לטווח ארוך**, זאת בלי שום קשר למצב השוק הנוכחי.

אם בטעות תחליט שבגלל שהשוק עכשיו נמוך אתה מממן את כל ההוצאה רק מאג"ח, אז אתה עלול למצוא את עצמך עם תיק הרבה יותר אגרסיבי ממה שמתאים לך. זה הימור על כך שמכאן יהיו עליות. אבל זו שגיאה - זה שהיו עכשיו ירידות לא אומר שמכאן יהיו עליות. יכולות בהחלט להיות עוד ירידות, ואתה לא רוצה להיקלע לירידות הללו אם תיק אגרסיבי יותר ממה שמתאים לסיבולת הסיכון שלך.

דמיין שלא היו ירידות בכלל. למעשה את בכלל לא יודע מה השוק עשה בעבר. וכבר הוצאת את ההוצאה. עכשיו, את הסכו שנשאר לך, איך היית מחלק בין מניות לאג"ח, ללא כל ניסיון לנחש לאן השוק יילך? זו ההקצאה הנכונה עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 19:40
אני חושב שהקונספציה הזו שאג"ח הוא נכס לא תנודתי היא מגוחכת וצריכה לעבור מן העולם. וזה עוד לפני התנודתיות המטורפת של המשבר הנוכחי.

זו לא הערה רק אליך כמובן, אלא לעולם כולו. די עם השטות הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 20:56
אבל הוא פחות תנודתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 21:21
גם מניות
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 23:06
@נעם בלה בלה על מה אתה מדבר?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 06:19
אג"חים.

זה ביטוי חסר משמעות. פחות זה יחסי, ולא צוין ביחס למה.

גם מניות הן נכס פחות תנודתי מנכסים אחרים - ביטקוין זו דוגמה טובה. האם זו סיבה לקרוא למניות נכס סולידי ולא תנודתי, ולהמליץ לאנשים שצריכים את הכסף בקרוס להשקיע בהם?

ההנחה המגולמת בתשובות פה היא שיש שני נכסים בעולם (טעות), אחד תנודתי ואחד בטוח (טעות), מניות ואג"ח בהתאמה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 06:38
ההכללה זה נכון

כל מדד מספרי יראה לך שאג"ח מדינה פחות תנודתי ממניות. באופן סטטיסטי.

כמו כן ב40 שנה האחרונות אנחנו בסבייבה של ריבית נופלת ןיש ביניהם אנטי קורלציה ולכן כל עוד זה נכון הם מאזנים אחד את השני.

יש פה הרבה אנשים שמשקיעים בנכסים נוספים, מנדלן ועד זהב אבל מבחינת נגישות למשקיע פסיבי אפשר לבנות מהם תיק שמתאים להרבה מאוד אנשים באופן יחסית קל.

אתה טוען טענה שהולכת נגד המיינסטרים של הידע אז תגבה אותה ונחכים כולנו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 07:09
אז מה?

אתה לא מבין את ההבדל בין "פחות תנודתי ממניות" לבין "בטוח"?

גם מניות פחות תנודתיות מאופציות על חוזים עתידיים. זה אומר שמניות הן סולידיות? היית בונה תיק של 75% future optiins ו25% מניות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 07:10
פשוט מאוד. תסתכל על מחירי אגח ממשלתי בחמש השנים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 07:19
אין בטוח, כמו שאמרת יש יותר מסוכן ופחות מסוכן.

מי שמשקיע במניות צריך להסתכל על ההיסטוריה שלהן ולהבין מה הוא עושה. כנ"ל לגבי אג"ח.

גם בחמש השנים האחרונות מניות היו יותר תנודתיות מאגח אני למען האמת לא מבין את הפואנטה שלך.

אין בטוח. אינפלציה מחסלת מזומן. גם זהב יכול לאבד מערכו לאורך זמן וכנ"ל נדל"ן. אני לא מבין מה אתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 07:47
אחי אתה בלופ. תוריד את מה ששמו לך על העיניים שלא תסתכל לצדדים.

מה הקשר בין אגח למניות? אתה חי בעולם שבו יש רק שני סוגי נכסים, ואם אחד יותר תנודתי מהשני אז השני סולידי. זה פשוט לא נכון. אתה כל הזמן חוזר על זה שלעומת מניות זה פחות תנודתי. למי אכפת?

ואם (תחזיק חזק, זה הולך להפיל אותך) שני הנכסים מסוכנים?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 07:54
מה לא מסוכן?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:59
@נעם בלה בלה

התכוונתי דווקא לאג"ח חברות (ביחס למניות, שהיו ההקשר כאן).

לא עניין של "בטוח", אלא פחות תנודתי, מה שמתאים יותר למה שהשאלה המקורית התייחסה אליו.

יהיה מעניין לשמוע מה עוד אנשים חושבים.