⬅ חזרה לאינדקס

מדד המחירים לצרכן בעקבות הקורונה

🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 03:55
יש לי במשכנתא מסלול של 140000 ש"ח עם ריבית 1.35% צמוד למדד שניתן לפרוע ללא עמלה וללא עלות בכל יום שארצה (מסלול זכאות).

יש לי בעוש סכום שאתו חשבתי לפרוע חלק גדול מהמסלול אבל בגלל משבר הקורונה ואי הוודאות הכלכלית (אני בחל"ת) חשבתי להשאיר יתרה גדולה בעו"ש מעל 100K ש"ח. השאלה היא מה יכול לקרות למדד בימים האלה? מה הצפי?
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 08:38
או יעלה או ירד.

אם לא נוח לך עם אי הודאות, תסגור את המסלול בהקדם האפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 09:12
רוב השוק חושב שהמדד ירד. רואים את זה במחירים של האג"חים הצמודים. זה גם די הגיוני - אם יהיה מיתון אז אנשים יהיו מוכנים לשלם פחות על שרותים.

הבעיה היא שייתכן שהשוק טועה. למשל, בעקבות הדפסת כסף דווקא יכולה להיות אינפלציה.

כמו ש- @FIYaacov כתב, באמת שלא ניתן לדעת את הכיוון העתידי, אחרת היו דרכים קלות יותר לעשות מזה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 09:14
אני יכולה לשער אבל אי אפשר לבסס על זה הנחת עבודה ואני כמובן לא לוקחת שום אחריות על קבלת החלטה שגויה מצידך :)

משאמרתי את זה, הסיכוי הגבוה הוא לכיוון דיפלציה ולא אינפלציה. כשהרבה אנשים לא עובדים, כשהמסחר מתמקד רק במה שהכרחי, כשעסקים יעשו הכל כדי לגרום לאנשים להוציא כמה שקלים, כשהעתיד הקרוב לא ברור, כשמשכירי הדירות מבינים שלשוכרים יש בעיה ואולי צריך להוריד מחיר לזמן מסויים - עליית מחירים כללית היא לא הגיונית (אולי ברכיבי המזון וההיגינה אבל יתכן שיפקחו עליהם יותר).

השאלה היא אם יש סכנה לפיטורין בהמשך, זה יכול לשנות תחשיבים באופן מהותי (עד כדי מכירת הדירה). אילו אני הייתי במקומך, הייתי מעדיפה להשאיר את המזומן במקומו עד שהאופק יתבהר ויתברר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 09:29
+1

לגבי המדד:

אני חושב שמיתון גורם לטווח קצר להוריד את המדד, ולטווח בינוני ארוך לעלות אותו

(זה סתם הימור, על סמך השערה)

בשלב הראשון החברות יורידו מחירים בשביל למכור יותר,

ובהמשך, אם חברות ייסגרו, ויהיה פחות תחרות, המחירים יחזרו לעלות לאט לאט
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 09:39
יש משהו שאני לא מצליח להבין. אני שומע הרבה שכרגע הצפי הוא לדיפלציה ולא אינפלציה, בגלל ההאטה הכלכלית.

אבל אינפלציה קורעת בזמני משבר לא? שממשלות נכנסות להיסטריית הדפסות. אז נכון שעכשיו לא ידפיסו ישירות כמו פעם אלא יעשו הרחבה כמותית, אבל זה חייב להשפיע על משהו, אי אפשר פשוט למחוק חוב ממשלי/קונצרני ולהגיד שלא קרה כלום.

אז למה לא צופים אינפלציה גם עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 09:50
לא רק אתה, העולם השתגע כבר מזמן.

ברגיל זה ההיפך, כשיש עליה בתעסוקה ובמסחר אז יש עליית מחירים. בעולם שהשתגע - אין אינפלציה כמעט.

אם הכסף נעצר אצל העשירים, זה לא עוזר לשאר האנשים.

כבר ראינו שלא בהכרח, בעיקר על התעשרות העשירים.

למה לא? על תספורות שמעת?
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 09:55
תודה על התשובות, מייאש משהו.. בסימן מה שהיה הוא שיהיה רק כל פעם מביאים איזה טוויסט ועוטפים את זה באריזה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2020 05:15
תודה על התשובות. המחשבה הראשונית שלי הייתה שהמדד בטוח לקראת עלייה כי מחירי המזון עלו בצורה חדה ושירותים אחרים פחות או יותר מושבתים

ולא ראיתי איך ניתן בכלל למדוד אותם.

צחוק הגורל הוא שניסיתי לעשות את התרגיל הידוע שעושים לבנקים בלקיחת משכנתא "מסלול פיתוי" ובגלל זה יש לי בעו"ש סכום שלא היה מיועד להיות שם

(תכננתי לפרוע אתו את הפיתוי בעוד חודש), עכשיו בגלל הקורונה יכול להיות שזה מה שיציל אותי ויאפשר לי לצלוח את המשבר
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2020 13:29
קח את זה כשכר לימוד לחשיבות של קרן חירום נזילה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2020 14:45
למה?

מה זה מלמד אותך בדיוק?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 06:50
הוא כרגע רגוע כי החשבון שלו מרופד במזומנים עקב טעות טכנית במהלך אסטרטגי מול הבנק שניתקע. לכן הוא למד שקרן בטחון מרגיעה אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 23:16
אני בדרך כלל מקפיד על קרן ביטחון של 40 אש"ח. למקרה המטורף הזה שקורה פעם ב-100 שנה צריך כנראה יותר