⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח ממשלתי כללי - שוקל למכור.

🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 11:34
אני שלם באופן חלקי עם תיק ההשקעות שלי, ושלם עם הסיכון ובסה"כ בינתיים אני משלים עם סיבולת הסיכון שלי.

הקצאת נכסים 80% מניות 20 % אג"ח ממשלתי כללי.

את הירידות במדדי המניות אני מקבל, אך את הירידות באג"ח הממשלתי קצת קשה לי לקבל.

הרעיון של האפיק הזה היה לשמור על ערך הכסף (לא היה אכפת לי אם התשואה תהיה 0), ולאזן את התיק בעת הצורך.

אני רואה שהקרן הזו- רק יורדת (כמעט התאפסה).

אני תוהה אם לנהוג כמו בקרנות המנייתיות ולא למכור כלום (לקנות לפי היכולת ולפי המשקלים שהיו בתוכנית).

או למכור ולהמיר את הקרן למזומן שישמש לאיזון התיק ורכישה נוספת של מניות במהלך הירידות אם יהיו.

**** לא מחפש ייעוץ, מחפש עוד נקודות למחשבה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 11:49
אם אתה רוצה סיכון 0 לערך הנומינלי אז אין יותר טוב ממזומן.

לגבי הצפי של התנהגות אגח בזמן הקרוב אין פה מישהו שיכול לתת לך תשובה מוסמכת.

לא ממליץ ולא יודע כלום
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 12:38
נוטה להסכים איתך. לא בגלל הירידות, אלא בגלל שטעית בהקצאת הנכסים המקורית וטוב תעשה אם תתקן אותה בהתאם למה שרצית מלכתחילה - חלק יציב בתיק.

השחיקה האינפלציונית לא תנודתית כמו אג"ח ממשלתי. בכל זאת, תשקול במקום ממש מזומן אולי פקדון צמוד למדד אם אתה לא צריך את הכסף נזיל
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 12:42
מה זה התאפסה? הרווחים שהיו לך אולי התאפסו, אבל הקרן שמרה על ערכה. תשווה את זה למי שאיבד 35% בחלק המנייתי. זה התפקיד של החלק הסולידי, לא התשואות המטורפות שיש בו.

נשמע לי כמו תזמון שוק, ואפילו גרוע במיוחד אם יורשה לי לנחש. תראה מה יהיה כשהאינפלציה תחזור.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 14:55
המדד הזה, מאז הווסדו, הניב יותר מעו"ש בכל שנה קלנדרית. כלומר, תשואה חיובית נומינלית.

נראה סביר שהשנה לראשונה זה לא יקרה.

אישית, לא הייתי מעדיף עו"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 19:10
לא יודע למה, אבל מדד אגח ממשלתי בדירוג גבוה (aa-aaa) עלה היום ב5.4% (!), אחרי שהיה בירידה בשבועות האחרונים. את הירידה קישרתי להתחזקות של הדולר מול היורו (דולר רק 20% מהמדד אם אני לא טועה), אבל השערים לא זזו היום הרבה כך שלא ברור לי ממה נובעת העליה
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 15:09
שוכנעתי להשאר בפנים.

בסה"כ התעודה עשתה את העבודה וענתה לי על הדרישות .