⬅ חזרה לאינדקס

משמעות של אינפלציה על ני"ע

🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 00:19
אם נגיד אני מושקע בs&p500 בשקלים, בקרן מנוטרלת מט"ח, זה אומר שאין לי שום יכולת להיפגע מקריסה של הדולר? לא יכולה להיות השפעה עקיפה על המדד? אם כן, באיזה אופן?

אני מבהיר שזו שאלה טכנית ולא בקשה ליעוץ.

תודה לעוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 00:48
אתה תיפגע מקריסה של השקל ביחס לדולר (למשל במקרה של אינפלציה גבוהה בארץ) . אם אתה קונה קרן מנוטרלת מט"ח אתה חושף את עצמך לסיכון מט"ח שלא קיים בקרן רגילה שעוקבת אחר S&P500. הדרך הכי טובה לנטרל סיכון מט"ח בקרן S&P500 היא לקנות קרן לא מנוטרלת מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 01:00
גם לא נכון וגם לא קשור למה שהוא שאל.

השאלה היא מה גורם לקריסה של הדולר. זה בהחלט יכול להיגרם מאירוע שגם יגרום לקריסה של המדד.

אי אפשר לנתק את שוק המט"ח משוק המניות, הכל בסוף קשור לאותה כלכלה. אם הדולר מתרסק יכולות להיות לזה כל מיני השפעות על כלכלת ארה"ב וכמובן שגם על חברות גלובליות שכלולות במדד הזה. לחלקן זה יהיה טוב, לחלקן זה יהיה רע. זה גם תלוי איך אתה מגדיר התרסקות - כמה גדולה הירידה, ובאיזו מהירות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 01:21
קריסה = ירידה חדה

או

קריסה = מחיקה, ונצואלה סטייל

?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 01:39
הכי נכון והכי קשור לשאלה.

ובאמת שאין לי כוח לעוד דיון מפגר על גידור...
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 01:50
דווקא נראה לי שהבנתי טוב מה שאל ולאן מכוון פות"ש, לכן כתבתי על המשמעות של מנוטרלת מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 09:48
אין לי בעיה עם ירידה חדה, בתנאי שזה עולה שוב, הקטע הוא שלהערכתי המאוד-לא-מלומדת הדולר הוא קצת פיקציה כרגע, עם החובות הענקיים של הארה"ב והדפסת המזומנים האינטנסיבית של טראמפ והקונגרס...במקרה הזה, הוא עשוי לרדת בלי לעלות.

אבל אני באמת שלא מבין בזה כל כך.

בכל אופן, כדי למקד את הדיון: אני מדבר על מצב שמטבעות זרים קורסים לעומת השקל, ולא להפך, ושואל על השפעת ספציפית של האירוע הזה על שוק המניות (ולא על גורם משותף לקריסה של שניהם). האם העובדה שאני מושקע בסנופי בשקלים מגינה עלי מפני תרחיש כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 09:52
בקרן מנוטרלת אתה אפילו תרוויח (כח הקנייה שלך יגדל).

מצד שני בתרחיש שבו השקל נשחק אתה תאבד את ההשקעה.

בהצלחה בהימור !
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 09:52
והשקל (או כל פיאט אחר לצורך העניין) הוא לא פיקציה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 14:01
מה לדעתך יכול להשאיר את השקל למעלה כאשר כולם קורסים?

זה אותו נייר רק ממדפסת שונה ודיוקנים של נשיאים מתים אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 14:16
זה לא 'הדפסת כסף', זה החוסן הכלכלי היחסי של המדינות השונות.

אל תשכך את אחוזי האבטלה הגבוהים בצרפת, איטליה וספרד שמלפני משבר הקורונה.

כשאצלם היה בין 10-25% אצלנו היה בסביבות ה4% או פחות - זה חוסן כלכלי וזה קובע את איכות המטבע.

רק היום הגענו ל 23% אבטלה כזו הייתה הנורמה בכמה ממדינות אירופה לפני המשבר.

גם עניין הגרעון התקציבי הנמוך יחסית והגרוס נשיונל פרודקט הגבוה יחסית הם אלו שמציבים את ישראל לפני אירופה היום.

לכן השקל מתחזק לעומת הארו.

ה $ עדיין אניגמה עבורי. אני מניח שזה הפוטנציאל הכלכלי של ארה"ב שתומך ב $.

אבל קטונטי, זו מגה כלכלת מאקרו שאיני מבין כל כך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 14:38
לא רק זה , הענף המרכזי ביישראל הוא הייטק -פיתוח וייצוא.

טכנית - אנשים עובדים מהבית ואין סכנת קריסה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 14:55
אתה צריך להבין שכשאתה קונה קרן "מנוטרלת מט"ח" אתה בעצם עושה 2 פעולות שונות:

1. קונה חלקים בחברות (במקרה של הסנופי, חלק מכל אחת מ500 החברות במדד, לפי גודלן היחסי במדד).

2. קונה "חוזה עתידי" על הדולר מול השקל (או כלי מקביל אחר). מה שבעצם אומר שאתה משלם כסף כדי להמר שהשקל יתחזק מול הדולר.

הקטע המוזר שאתה משום מה מחליט לקבוע את גובה ההימור שלך בחלק 2 לפי שווי הנכסים שלך בחלק 1. כל פעם ששווי החברות עולה אתה מעלה את ההימור נגד הדולר וכל פעם ששווי החברות יורד אתה מוריד את ההימור.

אם אתה רוצה להמר על השקל מול הדולר, למה לשלב את זה יחד עם מניות? תקנה ישירות חוזה עתידי על השקל/דולר (או כל כלי אחר בסגנון).
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 14:58
בסוף מצאת את הכוח :-)