⬅ חזרה לאינדקס

תעודת סל שעוקבת אחרי הSP500 דרך פפר או בדרכים אחרות?

🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 03:24
היי,

אני מחפש מכשיר שאוכל לשים של 150 אלף שקלים, שעוקב אחרי הספ500, עם כמה שפחות דמי ניהול.

חשבתי לעשות את זה דרך פפר, עם דמי ניהול שנתיים של 0.2 לרבעון ו0.8 שנתי, שזה שווה ערך פחות או יותר דרך בית השקעות כגון הלמן את דובי וכו.

חשבתי על הETF של ishare code s&p500 עם דמי ניהול של 0.04 אחוז.

האם זה כיוון טוב?

או שכדאי לי לפנות לאינטרקטיב או לברוקר אחר, ולבחור תעודת סל אחרת, למרות שהבנתי שהיא אירית אז זה פחות אמור להוות בעיה.

כרגע אני לא יכול להתקרב לק.גמל להשקעה בגלל שמשכתי את הכספים שלי לפני המפולת, ובקרן נאמנות דמי הניהול דיי גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 03:38
מחישוב שאני עשיתי לעצמי מעבר ל11 אלף דולר אתה משלם יותר דמי ניהול בפפר מאשר ה10 דולר חודשי בib מתחת ל100k $

אולי לך זה פחות מתאים אבל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 03:54
אוקי,

מה שקורץ לי בפפר זה שאני כבר נמצא שם וגם הנוחות, שבמידת הצורך אם ארצה למשוך זה יהיה בקלות לעומת ברוקר כזה או אחר. כמו כן אין עמלות קנייה/מכירה, אם נניח ארצה לקנות מנייה כל שהיא לפרק זמן קצר ואז למכור, מעבר לתעודת סל שאני מחזיק.

כמו כן, אין לי רצון להתעסק עם הגשת דוחות למס הכנסה וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 04:19
נראה שאתה נעול על פפר ורק מחפש להצדיק. לפעמים הנוחות שווה את זה.

נ.ב.

עמלת המרה בדקת?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 07:42
פפר זה ברוקר (בהקשר הזה), תשווה אותו לברוקר אחר - על 150K תשלם 1200 בשנה, ברוקר ישראלי לרוב יעלה לך 10-20% מזה.

שווה לך מאות/אלפי שקלים בשנה?

אם אתה מעדיף לקנות בחינם תמורת תשלום של אלפי שקלים אז אתה צודק. אם לעומת זאת אתה מעדיף לשלם רק 3-4 שקלים אז זו טענה מוזרה.

כאמור, פפר הוא ברוקר ישראלי, כמו כל ברוקר ישראלי אחר (רק נוח יותר ויקר הרבה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 08:39
אתה בטוח שיש אותו בפפר? מדובר על CSPX? אם כן, דמי הניהול שלו הם 0.07%.

יש לו גם גרסה ישראלית, כך שאתה לא חייב לקנות ני"ע זר. יותר נכון וקל לבקש הנחות סבירות בבנק שאתה נמצא אצלו ולהתחיל שם. לאחר מכן שהתיק יגדל תוכל להחליט אם אתה מעביר את הניירות לברוקר ישראלי (פסגות, IBI וכו) או זר (IB).
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 09:39
לא יודע כמה נוחות זה שיקול, לקח לי לפתוח משתמש בIB בערך 20 דק.

לא נראה לי נוחות משיכה זה שיקול מאחר וזה שקול אחד לשני, בשניהם אתה מעביר בנקאית מהחשבון מסחר לחשבון הפרטי, אולי בפפר הכסף יופיע מוקדם יותר אבל יום יומיים זה זניח לדעתי.

העמלות מגולמות במחיר, 0.8% מתיק בגודל שלך זה הרבה מאוד כסף, גם אם מניחים שתקנה ותמכור מנייה בכל שבוע.

השיקול האחרון לגיטימי לגמרי.

וגם שיקול של נוחות בשפה האנגלית צריך להכנס לחשבון, אם לא נוח לך לדבר עם תמיכה באנגלית כנראה שIB זה לא הפתרון.