⬅ חזרה לאינדקס

כמה אחוז מההון שלכם (ללא דירת מגורים) מושקע במניות

🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 12:55
אני מעוניין לקבל תמונה על הצורה המוקבל להקצאת הון למניות,

בכלל ההקצאה למניות נכללים קרנות השתלמות וחיסכון שמעבר לפנסיה וניתן לשבור אותן מוקדם

היחס באחוזים הוא מכלל ההון, ללא דירת מגורים, ההון הוא המזומן שיש לכם, נדל"ן להשקעה שיש לכם, אג"ח בהחזקתכם,

כמו כן לא להחשיב פנסיה בתוך כלל ההון.

תודה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 13:10
כדאי שאת ההקצאה תקבע לפי מה שאתה מרגיש נוח איתו, ולא לפי מה שזרים באינטרנט אומרים לך שהם עושים.

אגב, חסרה לך אופציה יותר מ-100, שרלוונטית עבורי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 13:24
ספציפית אצלי המצב הוא בערך 99% במניות (אפשר להתווכח ולהגיד שיותר מ-100% כי אני ממונף בקטנה אבל מול המינוף הזה יש אנשים שחייבים לי כסף בלי ריבית שמאזנים את המינוף)
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 13:29
סקר חסר משמעות, לכל אחד יש טווח השקעה שונה, עמידות שונה בפני סיכון, ודירת מגורים (לדעתי ולדעת רבים כאן אני מניח) צריכה להיות מחושבת מן הסתם
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 13:34
אני חושב שיש 'באג' בסקר.

הטעות בהגדרת הסקר היא כי הון מוגדר - כלל הכסף, האמצעים והנכסים שברשות אדם.

והגדרת משנה היא שסך האמצעים והנכסים יכולים להיות בטריטוריה שלילית.

מתוך ההון המוחשי צריך להוריד את ההתחיוביות הכספיות למשל - הללוואה ומשכנתא ואז נשארים עם מה שלפעמים מוגדר כ net assets.

אז אם לא כוללים דירה למגורים ופנסיה אז מה שנשאר זה מזומן וני"ע, מינוס מינוף ישיר לתועלת תיק ההשקעות וזה למעשה חוב או הלוואה.

עכשיו, אם מישהו מתכוון למכור חלק מהתיק כדי לסגור או להקטין משכנתא אז הסקר מזייף שוב ולא אמין כי הערך הכספי [ההון האמיתי] של הבנאדם נשאר אותו דבר אבל ערך תיק ההשקעות יורד.

אני מבין למה התכוונת, משהו מעיין אלוקציה כספית בשוק ההון אבל הבסיס שגוי לחלוטין ומעוות את המציאות.

כך לדוגמא את עבדך הנאמן - דירה נקיה ממשכנתא ואין לי הלוואות או חובות אישיים ואין לי מינוף בשוק ההון אז לפי הסקר אני משקיע 100% מההון שלי בניירות ערך. ועכשיו זוג צעיר שמשקיע 100% במניות אבל המשכנתא שלו גדולה מהתיק אז במציאות, לפי הגדרת הסקר הוא כמוני, ז"א 100% מניות אבל אותו זוג חייב לכול העולם ובני דודו כספים מעבר לערך התיק אז ההון האמיתי שלו הוא נגטיב.

אפשר לדסקש את הנושא ואסכם את זה כמו שאמר:
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 13:35
למה ללא דירת מגורים?

זה כמו שתשאל "כמה אחוז מההון שלכם, ללא החלק שאתם שמים באג"ח, ממושקע במניות".

כנל

פנסיה זה חלק מהתיק שלך. אין שום הגיון להתעלם ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 16:25
פנסיה ודירת מגורים הם חובה וצורך נפשי מוכרח, בהתאמה.

הנקודה שמטרידה אותי היא, השאלה כמה מתוך ההון שזמין לך להשקעה, אתה מעיז להשקיע במניות, ייתכן שתעדיף לכסות איתו משכנתא, או להלוות אותו לקרוב משפחה או מישהו אחר, או לשמור עליו בבנק, כל אחד והשיקולים שלו, אבל באופן כללי זה נותן לי אישית את הרושם כמה אנשים מרגישים בטוחים בשוק המניות,

ואכן אני מאוד מתעניין בתשובות שאני רואה שהגולשים כאן, שרובם המוחץ עם אוריינות פיננסית גבוהה מאוד, מעיזים להניח את רוב כספם הזמין להשקעה במניות,

אני אישית, פחדן מידי כנראה, ואני בתהליך גמילה, מצד שני, חלק ניכר מהוני מושקע בנדל"ן בצורה שקשה להנזיל אותה, מכל מיני סיבות, ולכן האחוז אצלי שונה מהותית, אבל עם הזמן אני נכנס יותר ויותר, כמו במשבר הנוכחי למשל

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 16:55
כי דירת מגורים היא גם שירות ובתוך הערך של דירת המגורים שלך יש לא רק את הערך ההוני שלה אלא גם את השווי של השרות שלה בשבילך, כלומר-מגורים.

אני יכול להחליט מחר בבוקר שאני מפסיק להשקיע באג"ח ואז 100% מההשקעה שלי באג" ח עומדת לרשותי כהון.

אני לא יכול להחליט מחר בבוקר שאני מפסיק לגור, מכאן שאם אמכור את דירת המגורים תיווצר לי הוצאה חדשה שלא היתה לי קודם. אז אפשר להעריך באופן השוואתי את העלות האלטרנטיבית של המוצר "מגורים" בשבילי, להוון אותו על פני x שנים ולהפחית את התוצאה מערך הדירה על מנת להגיע לערך ההוני שלה בשבילי, אבל זה חישוב כל כך תיאורי עם כל כך הרבה "אים" ים שמיותר לדון עליו.

ברמה הפרקטית אם מטרת חישוב כלל ההון שלך נעשה על מנת למצוא את שיעור המשיכה הבטוח, הרי שהכנסת ערך הדירה לחישוב יהיה לטעמי פשוט מוטעה. ערך נדל"ן למגורים לא עובד לפי כלל ה 1/300 או1/400, זה עולם אחר של משתנים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 16:55
לא באמת, אל תקבע בשביל אחרים מה הנפש שלהם צריכה.

לגבי חובת הפנסיה יש בהחלט דרכים להקטין את נתח הפנסיה (או להגדיל אותו) ויש גם אפשרות לבחור את אפיק ההשקעה בפנסיה בהתאם לסיבולת הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 16:57
ואם אתה מכניס דייר או פרטנר או שותף שמשלם חלק מהעלות ששילמת אתמול

איך אתה מגדיר את הכסף הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 16:59
שווי מוערך נוכחי של דירה זה לא משהו בשמיים להעריך.

גם שכר דירה (במידה ותחליט למכור ולעבור לגור בשכירות) זה לא משהו שקשה מאוד להעריך.

האם אתה לא יכול להעריך בכמה תגדל ההוצאה החודשית (ריאלית) אם תעבור לגור בשכירות? או כמה שווה הנכס שברשותך?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 16:59
מכנ

מכניס לאן? לדירה בבעלותי או לדירה שאני משכיר כי אין בבעלותי דירה? לא הבנתי..
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:07
לדירה בבעלותך, שאתה גר בה
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:07
סבבי. אז כמו שאמרתי--קח את ערך דירת המגורים, תפחית את ערך השכירות האלטרנטיבית מהוונת על פני נגיד 30 שנה, תמצא דרך לחשב (או להתעלם) מעליית מחירי דירות, שכירות, ועוד מרכיבים אחרים שמעוותים את החישוב ותגיע לערך ההוני של הדירה בשבילך נכון להיום.

אני רק אומר שהערך הזה יהיה כנראה שונה מהותית מהתמורה ממכירת הדירה והתעלמות מערך דירה למגורים היא פרקטיקה מקובלת במחקרי הון ועושר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:13
אין שום חובה לחיות בדירה בבעלותך.

ואין שום חובה לשים את הפנסיה באפיק מנייתי או באפיק אג"חי. הכל נתון לבחירתך.

(וכמובן שיש גם דרכים להקטין את ההפרשות לפנסיה).

כלומר לתפיסתך בגלל שאני גר בשכירות אני אדם יותר עשיר?

כנ"ל גם דירה.

לא מחליט שאתה מפסיק לגור, אבל אתה יכול להחליט מחר בבוקר לקנות דירה במקום להמשיך לגור בשכירות.

האם זה אומר שמצבך הפיננסי השתנה בעקבות זה?

ואם יש לי 2 דירות, אחת בשווי מליון והשניה בשווי 5 מליון, ואני מחליט לעבור מאחת לשניה, זה אומר שאחוז המניות שלי בתיק השתנה פתאום?

הרי קודם הייתה לי דירה אחת להשקעה שהשכרתי ששווה מליון, ותיק מניות ששווה מליון (סתם דוגמא) והייתה לי הקצאה של 50:50 בין השקעות בנדלן לבין מניות (לשיטתך).

אבל ברגע שעברתי לגור בדירה הזולה והשכרתי את היקרה, פתאום אני מושקע 5 מליון בנדל"ן ורק 1 מליון במניות, כלומר עברתי בין ללילה מתיק 50:50 לתיק 17:83.

אני אומר שהרבה יותר פשוט להגיד שיש לך 6 מליון בנדלן כל הזמן, לא משנה באיזה מהדירות אתה גר ואיזה מהן אתה משכיר.

בדיוק - ולכן הדרך הכי פשוטה זה לחשב את כל הדירות שיש לך (אם יש לך) באותו אופן, בלי קשר לשאלה אם אתה גר בהן או לא.

הפוך - התעלמות מדירה (אם יש לך כזאת) הוא מוטעה לחלוטין.

אתה לא יכול להגיד שמי שגר בדירה בבעלותו ומי שגר בדירה בשכירות צריך את אותו כמות כסף ב"חסכונות" אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:14
לחיים יש וילה ברמת השרון בשווי 6M שקל ו100k במניות.

למשה יש דירה בשווי 1M בירוחם ו200k במניות.

משה עשיר פי שניים מחיים?

תשמע, אני לא כלכלן אבל השיטה הזו לא נשמעת לי מאוד סבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:15
אתה מסתכל על דברים הפוך - תוסיף את כל הדירות שלך להון העצמי.

אם אתה גר בדירה בבעלותך פשוט תוסיף בחישוב כאילו אתה משלם לעצמך שווי של שכר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:26
סבבה, אז נניח שיש לי דירה בשווי שוק של מליון, ותיק השקעות של 200 k, ואני מוציא בחודש 3000 ש"ח, ואני קורא נאמן והדוק של המשקיעה ולכן מגיע למסקנה שאני יכול לפרוש מחר בבוקר לפי כלל ה1/400, האם אני צודק?

אולי כן, אולי לא, אולי אולי. אני לא מכיר" מחקר טריניטי" על דירה בבעלות או נדל"ן בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 17:34
א. טריניטי לא מדבר בכלל על נדל"ן, לא להשקעה ולא למגורים. אז לשיטתך לא צריך לכלל בשווי התיק בכלל נדל"ן?

ב. ה3000 ש"ח הוצאות בחודש כולל שווי שכר דירה שאתה משלם לעצמך?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 18:14
לא חושב שהסקר הזה מייצג משהו

אם יש לי נדלן מניב

אחזקה בחברה משלמת דיוידנדים

בית מגורים

מניות בסטרט אפ שעושה אקזיט במיליארד דולר

פנסיה תקציבית שמנה

ותיק מניות של 1M שהוא 10 אחוז או פחות מהשווי

מה זה מייצג?

כלום ושום דבר

(רק דוגמא אין לי באמת את כל אלה..)
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2020 21:26