⬅ חזרה לאינדקס

מחשבה על "קומבינה" בנטילת הלוואה להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 10:47
שלום, חשבתי על משהו והייתי שמח לשמוע את דעתכם.

נניח וברצוני לקחת הלוואה על X כסף לשם השקעה.

אפנה לכלל הבנקים והגופים המלווים ונגיד והצלחתי להגיע להלוואה בריבית של 3-4 אחוז (אני מעריך שמהגופים האלה זה ריבית "טובה").

לאחר ההשקעה של אותו סכום כסף בקרן גמל להשתלמות אוכל לקחת הלוואה על חלק מהסכום, בריביות של פריים - פריים מינוס חצי מהגוף המשקיע.

קורה מצב שאני מקבל חצי הלוואה בריביות מגוכחות, ועוד הלוואה בריבית קצת יותר גבוה (3-4).

מה דעתכם?

לא על הרעיון של המינוף עצמו כמו הרעיון של ההורדת ריבית להלוואות להשקעה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 11:16
גדול! אתה לוקח הלוואה בריבית לא טובה כדי שתוכל לקבל הלוואה בריבית שאני בספק אם קיימת במצב היום.

עכשיו יש לך 2 הלוואות להחזיר והקרן תקועה בתוכנית שגם עליה אתה משלם עוד דמי ניהול.

אז עכשיו אתה עם כסף ביד במינוס X% עלויות מימון, במה חשבת להשקיע שהדבר הזה נראה לך הגיוני?

אם יש לך את התזרים להחזיר את 2 ההלוואות, פשוט תחסוך את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 11:22
ואת ההלוואה של 160K סגרת כבר?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 11:24
מה זה קרן גמל להשתלמות? לא חושב שיש דבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 17:06
ראשית תודה רבה לכולם על התגובות.

nicepo1 - הכוונה לקרן גמל.

yossik1 - אני חייב להודות שזה מאוד מקריף,אבל לא ענית לי כלל השאלה.

minimi - קראתי את התגובה שלך והרגשתי איזשהו טון סרקסטי ציני מתנשא.

המטרה ההתחלתית היא לקחת הלוואה על מנת להשקיע, עכשיו השאלה איך להוזיל עלויות. נכון להיום הריביות הן סביבות 3-4 אחוז בבנקים מהידוע לי. המטרה שלי להוריד את הריבית על ההלוואה.

בסופו של דבר אני עם שתי הלוואות בסכום ההתחלתי שרציתי, האחת בריבית פריים מינוס חצי-פריים, השניה בריבית גבוה. ודמי ניהול, שזה ה"עלות" של כל הסיפור.

איפה אני חושב להשקיע? זה כבר שבירת ראש
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 17:21
היית לי סיבה טובה לשאול אותך על מצב הלוואות העבר לפני שנכנסים לדיון על הלוואות נוספות.

תזהר לא להיכנס לרולר-קוסטר של הלוואות לפני שה...

כדי לקבל חוות דעת, אתה צריך לפרוש את התוכנית שלך אבל,
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 17:44
כן אז יש פה הגיון,אבל מה השאלה בדיוק?

האם זה הגיוני? כן אבל מאוד משנה למי ובאיזה הקשר.

לדעתי לפתוח קופת גמל בשביל האפשרות לקבל הלוואה טובה זה רעיון גרוע מאוד.

לקחת הלוואה טובה מקה"ש\קופת גמל רק בגלל שהיא טובה זה רעיון גרוע.

לקחת הלוואה טובה מקה"ש כשיש מטרה טובה וההצדקה שלה זה לא רק שההלוואה טובה זה רעיון טוב במקרים מסוימים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 18:00
אני חשבתי שהמטרה היא להרוויח כסף, לא?

תלוי למי, בבטחונות ולמה, בעיקרון תנסה פי 2 עד פי 2.5 מזה אם אין לך בטחונות וגם זה אם תקבל בכלל.

העלות היא גם הריבית, אז דמי ניהול+ריבית זו העלות האמיתית, עכשיו זו העלות שלך שאינה מוכרת במס אז אתה צריך למצוא השקעה שהתשואה שלה נטו גבוה יותר המחיר הכולל ובהפרש מספיק משמעותי כדי שזה יהיה כדאי וגם אז התזרים שלך יהיה שלילי כנראה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 18:10
יוסי - אני באמת מעריך את הדאגה שלך.

nicepo1 - המחשבה הייתה גם ככה לפתוח קופת גמל מכסף ממנוף, ואז המחשבה הייתה להוריד את הריבית של הכסף הממונף.... כך הגעתי למחשבה הזו.

אורי, כמו תמיד התגובות שלך אינפורמטיביות.

המטרה בסופו של דבר להרוויח עוד כמה שקלים באמת, ו"הצוואר" בקבוק שאני מצאתי הוא הריביות הגבוהות.

לגבי הריביות טוב לדעת.. חשבתי שדווקא בזמנים כאלה הריביות יורדות..

לגבי התגובה השלישית - המחשבה הכללית הייתה - אנחנו מצליחים לחסוך סכום מסוים בחודש (יש חודשיים שיותר, אבל התסכלנו על הסכום המינמילי), ובטוחים בסכום הזה, אז למה לא למנף אותו? אם אנחנו מצליחים לצורך העניין לחסוך 5K מינימום בחודש ובטוחים בסכום הזה - למה לא לקחת הלוואה של 60K ולעשות את כל הברדק הזה שאנחנו מדברים עליו? מס - אני לא מנזיל את הקרן בזמן הקרוב, זה כסף שגם ככה מיועד לחסכון בשוק ההון,
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:03
אז תמדל את המחשבות שלך באקסל ותבדוק אם יש כדאיות, אם תרצה חוות-דעת שנייה אני בטוח שיש פה רבים שיוכלו לתת לך כזו.

אני לא אומר למה כן ולא למה לא, אני אומר שאני מניח שהמטרה היא לא לפרנס בנקים אלא את עצמך, בשביל לבדוק כזה דבר צריך לקחת לקחת הנחות , למדל אותם באקסל ולקוות שההנחות יתממשו, מומלץ גם לקחת בחשבון תרחישים בהנחות שליליות יותר. תרחישים שרובינו חווינו על בשרינו בחודשים האחרונים.

זה שאתה דוחה את המס לא אומר שלא צריך להביא אותו בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:13
מה זה "קרן גמל"? גם מוצר כזה לא קיים.

יכול להיות שאתה מתכוון ל"קופת גמל להשקעה"?

נשמע מסובך ויקר.

למה לא לקחת הלואת מינוף מהברוקר שלך על הסכום שיש לך שם?

בIB למשל תשלם ככה ריבית דולרית של 1.55%.

אבל לפני שאתה לוקח הלואות, ומסתכן בכניסה לסחרור הלואות והפסדים גודלים, תקרא טוב טוב את כל האזהרות שאנשים רשמו לך פה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:41
ציני כן, מתנשא לא.

אני מתעלם כרגע מדרך החתחתים בדרך אל הכסף. נניח שהשגת Y כסף בעלות מימון X. בחשבון גס עלות המימון באיזור ה 5% לפחות בשנה שזה המון.

כל אפיק שמתקרב לכזאת תשואה מגיע עם סיכונים שעולים ככל שהתשואה הרצויה עולה ואני מניח שאתה יודע את זה.

אם הדיון הוא תיאורטי בלבד אז אחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:42
כול מה שרשמו לך אורי ורונן משקף את דעתי.

בנוסף ולהדגיש הייתי מתחיל מנקודה יותר מוקדמת וחושב למה אני רוצה להשקיע בקופת גמל.

יש אפשרויות זולות וטובות בהרבה(לדעתי)עם ובלי קשר למינוף.

לא ממליץ\מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:48
במיוחד כשאתה לוקח בחשבון שעל ה5% שתשלם אתה לא תקבל זיכוי מס.

בשביל להרוויח משהו אתה צריך להגיע לתשואה שנתית ממוצעת נטו של מעל 5%, שזה אומר 6.67% תשואה שנתית לפני מס רק בשביל להיות break even.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 20:03
אתה מתכוון להלוואה של P+2% בהצלחה!

(כנראה תוכל בתנאי העברת משכורת.

לא בזמן קרונה כמו כן שים לב זה לא ישר שאתה שם את הכסף בד"כ זה לאחר תקופת הכשרה.