⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול- אני פראייר?

🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 14:24
שלום, אני בן 23 ולפני כשבועיים פתחתי חשבון מסחר עצמאי וקניתי מספר קרנות סל ישראליות שעוקבות אחר מדדים מובילים בעולם.

שורה תחתונה, לאחר ההשקעה (80k) התחלתי לקרוא יותר כאן בפורום ובכלל מאמרים של המשקיעה, והבנתי שייתכן ש'יצאתי פראייר' מבחינת דמי ניהול. אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי כאן סדר. רכישותיי הן:

40K בהרל sp500 ממ שגובה דמי ניהול 0.5.

20K בsp/asx 200 קסם. דמי ניהול 0.8.

20K בmdax תכלת, דמי ניהול 0.8

אני מרוצה מהתיק מכמעט כל הבחינות, ולאחר קריאה מרובה אני יודע שאת הסיכון של 100 אחוז מניות אני מוכן לקחת על עצמי. אך אני לא מצליח למצוא הסבר ראוי לגבי דמי ניהול של קרנות, והאם ייתכן שעליי למכור את הקרנות והלחליפן באלה שלוקחות 0.2 ופחות מכך . כמובן שהרווח שנוצר עד כה הוא שולי בלבד.

נ.ב ראיתי במספר מאמרים של המשקיעה, לדוגמא בהרכבת התיק שוקולד מריר, שהיא משתמשת בעצמה בקרנות שלוקחות דמי ניהול דומים ואף גבוהים מאלה שלי. מה הקאץ'? יכול להיות שיש לקרנות אלה יתרון על הקרנות המאוד זולות?

תודה רבה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 14:42
זה דמי ניהול גבוהים מאוד. ל sp500 למשל יש קרן של בלאקרוק בדמי ניהול של 0.07 בלבד (אתה משלם פי 7 יותר!), וזו חברה גדולה כך שהסיכוי שדמי הניהול יעלו הוא די נמוך (להבדיל מקרנות ישראליות עם דמי ניהול 0, שעליהן אפשר להגיד בוודאות שדמי הניהול יעלו).
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 14:51
תודה. מספר שאלות:

א. מה מספר הקרן של בלאקרוק שכתבת? יודע על קרנות מקבילות של ה dax ,asx?

ב. מה בעצם האינטרס כן להחזיק באחת הקרנות היקרות שאני מחזיק בהן? למה רבים מחזיקים בהן?

ג. האם אצטרך לשלם מס מיד בעת המכירה, במידה ואני מוכר ומיד קונה את הקרנות האיריות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 15:25
אם אתה יודע שהמדדים של אוסטרליה/גרמניה יעשו תשואה גבוהה יותר מהשוק האמריקאי או העולמי.

אחרת אין סיבה להחזיק בקרנות האלה.

מאותה סיבה שאתה מחזיק - יועצי השקעות ממולחים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 15:28
שים לב שבתחילת 2016 המשקיעה עשתה שינוי מתודי בתיק והחליפה את כל הקרנות בקרן אחת שעוקבת אחרי מדד MSCI World
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 16:06
א. תעשה גוגל "קרנות בלאקרוק". לא יודע על מקבילות.

ב. אין ממש, רבים מחזיקים מהסיבה שאתה מחזיק - חוסר ידיעה. או שהם החזיקו בעבר כשהדמי ניהול היו אפסיים ופתאום הם קפצו.

ג. כן, אם אתה ברווח אתה תשלם מס. זאת הסיבה שלפעמים אנשים נתקעים עם הקרן היקרה. אתה יכול לעשות אקסל ולחשב מה יותר משתלם לך לאורך זמן ולהחליט אם למכור ולהעביר הכל לקרן חדשה, או פשוט להתחיל להכניס כסף חדש לקרן חדשה מבלי למכור את הקודמת (למען ההגינות קיימת אפשרות של להישאר גם בעתיד בקרן היקרה, אבל אני לא רואה בזה שום יתרון).
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 16:07
הוא שאל למה אנשים מחזיקים קרנות יקרות, לא למה הם מחזיקים ספציפית את אוסטרליה או גרמניה (אני מסכים איתך ברמה העקרונית, אבל נראה לי שענית לו קצת על אוטומט כשהוא רצה להבין למה מישהו מחזיק קרן יקרה כשיש לה מקבילה זולה).
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 16:34
ברוך הבא! אני לא אוהבת את המונח פראייר...

לא כל מה שקנית זה מדדים מובילים בהכרח. מה היו השיקולים שלך לבחירת קרנות אלו דווקא?

למה אתה בוחר קרן מנוטרלת מדד והאם ברור לך שזה מייקר את המוצר? חקרת ושקלת לפני כן? ויש לא מעט קרנות ישראליות שמחקות את המדד הזה גם במחיר זול יותר.

אגב, אני משקיעה בקרן תכלית לא מנוטרלת על המדד הזה ודמי הניהול הכוללים הם 0.28%. בלאקרוק חדשים בשוק הישראלי ואם הייתי מתחילה היום, יש להניח שהייתי בוחרת להשקיע בקרנות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 18:16
גם דמי הניהול האלה יחסית יקרים לא? לעומת זו של קסם למשל
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 18:24
לקרנות סל בישראל יש דמי ניהול גבוהים. לא ברור מי ירצה להחזיק מוצר כזה במקום קרן מחקה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 20:00
כשאני השקעתי בקרן הזאת היא היתה קרן מחקה ובכלל לא היו קרנות סל. לא רציתי למכור ולעבור לאחרת.

חוץ מזה, אני מבקשת אם אפשר להפסיק עם הטון המתגרה הזה שמאד נפוץ בפורום. לאנשים שונים יש שיקולים שונים בקשר לבחירות שלהם ורק אחד מהם זה דמי ניהול ולכן לא בהכרח יקחו את הזול ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 21:56
כן, גם לי עשו את התרגיל הזה. בקרוב אני מתכוון למכור ולעבור למנפיקה אחרת, בשביל העיקרון.

בהחלט, גם אני מחזיק קרנות ישראליות למרות דמי הניהול הגבוהים יותר. ועדיין אני לא רואה שום יתרון לקרנות סל עם דמי ניהול גבוהים, אלא אם כן מישהו חושב שיצליח להכות את השוק באמצעות תזמונים תוך יומיים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 22:30
דמי הניהול הגבוהים שאופיר מציג הם לדעתי חלק מהבעיה שאין לו שיקולים טובים. אם הוא ישתף פעולה, ננסה לעזור לו להגיע למה שמתאים לו פחות או יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 15:53
מה החישובים? (בבקשה לפרט)

אחד מהשיקולים (נעלתי הרבה הפסדים ואם אני יוצא עכשיו אני מפסיד את המגן מס על אלפי שקלים)