⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בקרית שמונה/ערד/אופקים

🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 01:35
אני חושב על לקנות דירת 3-4 חדרים להשקעה במחיר כ400-450 א' ש"ח בקרית שמונה/ערד/אופקים.

אני אישית יותר מתחבר לקרית שמונה גם בגלל מכללת תל חי וצפי עתידי לקו רכבת וכי כי אני פשוט אוהב את האזור.

כל הערים הנ"ל נמצאות בעדיפות לאומית כך שיש שם הטבות מסים משמעותיות.

האם יש למישהו דירות להשקעה בערים האלו בטווח המחירים הנ"ל והוא יכול להמליץ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 15:09
מתי צופים שתהיה רכבת לק"ש?

בכל מקרה, בהתחשב ביעדים שהציבו לגבי רכבת לכרמיאל, ירושלים וכו' וסיום העבודות בפועל הייתי קצת נזהר.

קח גם בחשבון שרכבת לק"ש תאפשר לסטודנטים בתל חי להתרחק מהאזור. היום כולם גרים בעיר או בקיבוצים מסביב. בנוסף, כבר יש רכבת לאופקים.

עוד דבר, זה שאתה אוהב אזור לא אומר שלהשקיע שם זה רעיון טוב. תקלות בבית שדורשות טיפול לאו דווקא יחפפו להעדפות נופש שלך. לא ציינת איפה מרכז החיים שלך אבל קירבה להשקעה גם יכולה להיות שיקול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 19:07
הכוונה שלי שאני את האזור בגלל שמדובר גם באזור תיירותי וגם כי יש שם צפי התפתחותי.

מרכז החיים שלי הוא בתל אביב והסביבה, יש לי כבר ניסיון לנהל נכסים בפריפריה ככה שנושא המרחק

לא מדאיג אותי במיוחד, כאשר יש היום גם את כביש 6....
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2020 18:33
שלום! בכל הערים שהיזכרת יש המון בעיות תעסוקה לכן המחירים הם כאלה,אם זה להשקעה צריך מאוד להיזהר, אין שם אזורים שמושכים תיירות, אפילו הגישה לשם בעייתית, כמעט ואין שם בנייה וניראה לי שאף גורם רציני במדינה לא מעוניין לפתח את האזור למרות ניסיונות בעבר.

לא מנסה לעשות שחור, אני אישית לא משקיע שם. ( זוהי הערכה שלי בלבד).
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2020 09:38
לא הבנתי את המשפט הזה.

הטבת המס למיטב הבנתי היא למי שמתגורר במקום, ולא לבעל נכס שמתגורר בת"א, אז איך העניין הזה רלוונטי לנושא ששאלת?

אנא הסבר אם טעיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:48
נכון ברור שבעל הדירה לא נהנה מהטבת המס.

הכוונה שלי היא שלהטבות האלו יש פוטנציאל למשוך אוכלוסיות חזקות יחסית מישובים שכנים שלא מקבלים הטבת מס.

לדוגמא שמעתי שיש לו מעט אנשים שעוברים מבאר שבע לאופקים בשביל לקבל הטבות מאוד משמעותיות במס הכנסה.

ברגע שהאוכלוסייה מתחזקת גם הביקושים עולים והדירוג הסוציו אקונומי של העיר עולה.

אני לא ש חושב שאופקים או ערד יהפכו לרמת אביב ג , אבל כן יש פוטנציאל לערים האלו לשפר את המעמד שלהם בעזרת ההטבות האלו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:50
אבל ההטבות האלה קיימות כבר הרבה מאד שנים והמחירים היום כבר משקפים את ההטבות האלה במלואם, כלומר יתכן מאד ואם לא היו את ההטבות האלה אז מחירי הנכסים/שכ"ד היו עוד יותר נמוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:51
למה לדעתך זהלא קרה כבר בקריית-שמונה/ערד/אופקים כפי שציינת בפתיחה? ולמה אתה חושב שמייד אחרי שתרכוש את הדירה זה כן יקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:56
זה נכון לגביי חלק מהישובים.

אופקים הפכה להיות קו עימות רק בשנים האחרונות.

בנתיבות ובשדרות ההטבות האלו עזרו מאוד לפתח את הערים (במיוחד בנתיבות) מה שהביא גם לעליות מחירים בשנים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 21:03
אז זה כבר מגולם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 21:06
אם אתה מנסה להחליט על סמך "איפה שמתחבר לי" אז מה השאלה?

איך הטבות מיסים אמורים להשפיע על מחירי השכירות או עליית ערך הדירה (זה אולי רק סיבה אחת לעליית ערך)?

קודם תגדיר לעצמך מה מטרת קניית הנכס (רווח) ,ואח"כ תבדוק האם אזור מסוים עונה על המטרה, אם לא אזור הבא.

דוגמא:

אני רוצה דירה כדי להנות מדמי השכירות גבוהים ביחס למחיר הדירה

ולכן הגיוני למצואבמקומות שהמחיר זול כ400K ושיניבו שכירות 5% או יותר

מקווה שעזרתי