⬅ חזרה לאינדקס

שביתת מסחר בבורסה הישראלית

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 11:18
פשוט מדינת חלם...עובדי בורסה משביתים מסחר בגלל ריב תעסוקתי על תנאי שכר (עובדים שמרוויחים בממוצע מעל 50K)המסחר בבורסה הוא לא מגרש המשחקים של מי מהצדדים, ולא משנה כמה העובדים בבורסה חושבים שהם נפגעו ...פשוט הזוי! (הפעם האחרונה הייתה אי שם בשנות ה-90)...עוד סיבה למה לא לסחור פה, הבורסה היא תשתית לאומית ועסק חיוני וכמו שלא משביתים את חברת החשמל גם זה לא צריך לקרות בכלל וכל האמינות של המוסד הזה שבלאו הכי כבר מדשדש נפגעת עוד יותר...זהו הוצאתי את הקיטור שלי ): ...(מזל שיום ראשון היום ואין מסחר בחול)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 11:40
גם שהייתי בטוח שהמצב בבורסה המקומית לא יכול להיות יותר גרוע (מחזורים נמוכים, מעט חברות, ריכוזיות, אין הנפקות איכותיות...), הצליחו להפתיע אותי מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 13:35
עוד שביתה ביזיונית לאוסף. מעניין אם יצליחו לשבור את זה יום אחד, מייאש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 13:41
מישהו עוד משקיע בבורסה בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 13:45
אני
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 13:56
זו חברה פרטית למה אתה מתכוון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 14:01
מאז שיש קרנות של בלאק-רוק, אולי עלו אחוזי חברי הפורום שמשקיעים בבורסה בארץ?

בכל מקרה, ב-IRA סביר להניח שיש לא מעט
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 14:03
אורי תתפלא אבל גם פה יש מידי פעם מניות ״זהב״ שלצערי נסחרות כרגע רק פה שהיו שוות לי מאות אחוזי תשואה בזמן קצר מאוד (בתחום האנרגיה הירוקה)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 14:29
חלק מהדברים כותב מתוך ידיעה וחלק ממה שכתוב בתקשורת.

נתחיל עם פייק ניוז. לפי התקשורת מדובר על עלות שכר של 50 אלף שח שכוללת הפרשות סוציאליות, ביטוח לאומי בריאות ועוד. אם רוצים לתרגם את זה לשכר נורמאלי מדובר של שכר של בין 30-35 אלף שח ואפילו פחות מאחר ובפנים מכלילים משכורות של מנהלים סמנכלים וכו'. בהתחשב שהבורסה היא בעצם בית תוכנה מדובר על שכר מקובל לאנשי מיחשוב מנוסים, אולי על הצד הגבוהה אבל בוודאי לא שכר מוגזם.

ולנושא, מה בדיוק אתה רוצה שהעובדים יעשו? לפי התקשורת מנכ"ל הבורסה חתם הסכם עם הועד שהבונוסים יסגרו במשא ומתן בין ההנהלה לועד(מתוך ידיעה אני יכול לספר שבעבר הבונוסים היו קבועים ונגזרת מגודל המסחר השנתי, והמנכ"ל הנוכחי הוא זה שביקש לשנות את זה). רק המנכל החליט לא לנהל משא ומתן ובית המשפט קיבל את טענת הועד בנושא ושלח אותם לבוררות. רק ששבוע שעבר החליט המנכ"ל לפרוש מהבוררות ולהפסיק כל משא ומתן (לפי התקשורת). מאחר ולבתי משפט של עבודה אין שיניים והם לא שולחים מנכ"לים לכלא על ביזוי בית משפט או קונסים אותם באופן אישי, בעצם אין שום דרך אחרת לועדים להתגונן ממנכלים שלא מוכנים לקיים הסכמים שעליהם הם חתומים. אני בטוח שהועד היה מעדיף את אחד הפתרונות לעי"ל שיטילו עונש פרטני על המנכ"ל ולא פגיעה כוללת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 14:31
ובנוסף כמובן, שהועד ביקש לדחות את פתיחת המסחר ומנכ"ל הבורסה הוא זה שהחליט לבטל את יום המסחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 15:07
נושא עצוב: שביתות באופן כללי מגיעה על חשבון אנשים אחרים שלא קשורים, למשל עובדי נמל, זה פוגע במדינה (כולנו) במיליארדים, צריך למצוא שיטה אחרת אולי לעבור חברה, לשבות רעב, לא יודע אבל למה על חשבון אחרים (או החברה ).

נ.ב. במקרה הזה, יכול להיות שנמנע מאנשים להפסיד, כך שיכול להיות שהציבור מרוויח.

ג.נ. אין לי מניות של הבורסה, אל על וכ'ו
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 15:08
זה לא מסתדר יחד. או שאתה בית תוכנה (הייטק) או שאתה עסק שמנוהל על ידי הסתדרות וועדים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 15:10
צריכים חוק שמגביל שביתות בתשתיות לאומיות בסיסיות, ובדחיפות

לא ייתכן שלכמה קבוצות לחץ יש יד קלה על ה''שאלטרים'' של מדינת ישראל
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 15:19
בשביל זה צריך ממשלה לאומית ולא ממשלה שעובדת בשביל קבוצת הלחץ :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 15:22
תתפלל. Eci נס ויש עוד בתי תוכנה שעובדים תחת הסכמים קיבוציים. הסכם קיבוצי לא מוגבל למגזר כזה או אחר.

מאוד יכול להיות. רק שבורסה היא ממש לא תשתית לאומית בסיסית. הבורסה שבתה והאדם הממוצע ברחוב בוודאי לא הרגיש את זה. חוץ מכמה בתי השקעות שהפסידו כמה מיליונים על חשבון עמלות שהם יגבו מהלקוחות שלהם עי עסקאות מפוקפקות וכמה אנשי עסקים עשירים, אין פגיעה ממשית בכלל האזרחים שתצדיק דבר כזה. מעבר לכך אם מבטלים אפשרות שביתה זה בד"כ ע"י קביעת בוררות חובה. רק כאן מדובר על מנכ"ל שנדרש לבוררות ע"י בית המשפט ולא הסכים להגיע אליה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 15:49
אם השביתה נמשכת גם לימים הבאים, זה אומר שגם אי אפשר לסחור בקרנות האיריות של בלקרוק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 16:24
השביתה זה עוד זריקת עידוד לברוקרים בארץ להוזיל את המסחר בחו"ל .

מישהו יכול להסביר להם ;)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 17:24
הפוך..פחות מסחר בארץ אומר שאנשים ירצו לסחור בחול והחבר'ה יכולים לשמור את העמלות הגבוהות, הביקוש רק יעלה
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 17:31
אז הם ילכו ישירות לIB, אא"כ העמלות זהות (או ממש קצת יותר) שאז יישארו בגלל החסם של ל"התעסק בניירת המס".

זה לא יקרה לבד צריך ברוקר אחד חלוצי כדי שאחרים ילכו אחריו, מוזמן להסביר להם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 17:41
להיפך, לדעתי זו "חזרה גנרלית" ומצוין שזה קרה.

ככה נוכל להתכונן ליום הדין!
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 18:06
איך הגעת לזה שזה לא תשתית בסיסית?

ואם למישהו יש ניירות שפוקעים היום והוא אמור לגלגל אותם או לסגור אותם, או עוד 1001 דברים.... הבורסה אמורה להיות הקטר של המשק, מקום בו חברות יכולות לגייס כסף ולגלגל חוב. זה שהבורסה בארץ כל כך מחורבנת, לא אומר שזה תקין לחרבן אותה עוד יותר.

ראיתי פעם בורסות בארה"ב נסגרות בגלל סכסוכי עובדים? לא ממש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2020 07:25
הגבלת שביתה בשירותים חיוניים
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2020 09:14
בנמלים לא יודעים לאכוף את זה אז בבורסה?

דרך אגב מישהו יודע במידה ויש ניזוק מהשביתה האם הוא יכול לתבוע את הבורסה?