⬅ חזרה לאינדקס

תואר במכללה לא מוכרת

🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2020 17:47
היי,

כרגע אני עושה תואר במכללה לא מוכרת, אני בשנה הראשונה. התואר עצמו מעניין בחלקו אבל הרמה נמוכה, אין לי נתונים על מנת להיות באוניברסיטה וניסיתי את העניין של הפתוחה במדעי המחשב אבל אין לי משמעת עצמית בשביל זה(לקחתי בדידה והוא היה ממש קשה אבל בפתוחה הוא הקורס המתמטי הכי קל ממה שאמרו לי)

כרגע אני עובדת ומקבלת משכורת מינימום אבל מרגיש לי שאני לא בדיוק בדרך הנכונה.

עוד 3 שנים יהיה לי תואר ממכללה לא מוכרת, וחיסכון לא מאוד גדול (144,000)- לא השאיפה שלי.

התואר עצמו עולה כ-60 אלף

לעבוד בעוד עבודה זה בלתי אפשרי- אמנם הרמה נמוכה אבל עדיין צריכה ללמוד ועם העבודה זה קשה. ניסיתי למצוא משרה שאני יכולה ללמוד בה ולא מצאתי. אז חשבתי למצוא עבודה רווחית יותר ממשכורת מינימום.

ניסיתי את העניין של התכנות אבל קשה לי, ובעצם למה לא ייקחו איזה הודי במחיר נמוך לעומתי?

איך אתם מציעים לי להתקדם? אין לי ממש כישורים מיוחדים, (ציירתי בעבר אבל הרמה נמוכה בשביל למכור וכבר אין לי סבלנות כמו פעם) ניסיתי המון עבודות זמניות ולא התחברתי לאף תחום בהם.

חשבתי לפרוש מהתואר הזה כי אני כבר לא רואה איך תורם לי, כנראה לא אצליח להתברג איתו למשרות השוות(מבחינת משכורת, כנראה ארוויח מינימום). אבל אין לי כיוון לתואר אחר ואולי זה לא רווחי היום לעשות תואר ויותר עושים קורסים, אני מרגישה שאני חייבת לעשות אחד(להוכיח לעצמי שאני יכולה וגם להיות בעלת השכלה)אבל אני לא רוצה תואר שלא יתרום לי כמו מדעי הרוח.

גם בזבזתי כמעט 5 אלף עד עכשיו לתואר וקצת מבאס אם אפרוש והם 'ילכו לפח' וגם אם זה התואר השני שאפרוש ממנו זה ממש ידכא אותי(התחלתי סמסטר בפתוחה ועכשיו לפרוש גם מזה...)

מרגישה חסרת כיוון אז אשמח לעצה כלכלית להתחלת דרכי באזרחות כי כרגע אני מרגישה שאני הולכת לכיוון לא נכון בכלל.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2020 17:49
במה התואר? מה את לומדת?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2020 18:22
הנדסת מערכות מידע
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2020 19:51
זה נורמלי וסבבה לגמרי שאת לא סגורה על הכיוון ותקחי את זה כיתרון - הכל פתוח לפניך.

דעתי האישית מחולקת ל 2:

א. העניין הכלכלי - אני חושב שבכלל ההתעסקות עם כמה אלפים לפה או לשם זה דבר חסר טעם (כל עוד את סטודנטית). עוד כמה שנים ההכנסות יכולות לעלות משמעותית. אין טעם במלחמות לחסוך כמו משוגע בשלב שאת סטודנטית כי עוד כמה שנים הסכומים האלה יראו לך לא משמעותיים (גם ה144k ובטח ה5k).

ב. את תופתעי לגלות כמה נסיון הרבה יותר חזק מתואר בתחום הזה. אם הייתי במקומך, יש שלל קורסים של כמה שבועות במגוון נושאים שיכולים להיות לך מעניינים מאוד ולפתוח לך דלתות למגוון עבודות.

קחי דוגמא קורס QA ואוטומציה שאחריו את יכולה להתחיל לעבוד בחברת הייטק ואחרי שנה ניסיון ופיתוח עצמי לעבור לתפקידים אחרים במידה ובא לך. מכיר אישית כמה אנשים שעשו מהלכים דומים ועלו על הגל.

גם תחסכי לעצמך תואר שאת כבר מרגישה בעצמך שהאורך שלו לא הגיוני לציפיות ולעניין שלך בו (יכול להיות שלאחרים הוא כן מתאים) וגם תתחילי להרוויח הרבה כסף מוקדם יותר.

בקיצור זו רק דעתי הלא מקצועית ובהצלחה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2020 21:11
יש הודים מעולים, אני באופן אישי לומד מהסרטונים שלהם ביוטיוב דברים יחסית מורכבים.

אבל לא משנה כמה הם טובים וכמה הם זולים, לא יעסיקו אותם בארץ. כי הבדלי תרבות ומרחק פיזי. קשה לסנן, קשה לנהל, בלאגן מטורף, החברה שלנו מחפשת מפתחים אאוט סורסינג לא בא בחשבון.

חוץ מזה, לא כולם טובים. בסוף התואר הייתי צריך להגיש פרוייקט ורציתי להעזר בשירות של FIVERR, דיברתי עם עשרות מפתחים מהמדינות הזולות, בסוף ויתרתי וכתבתי הכל בעצמי.

כלומר את רק בת 20? כל החיים עוד לפנייך. תפרשי מהתואר מהמכללה הלא המוכרת, תשכחי מה- 5 אלף (מבטיח לך ששרפתי יותר כסף על כלום)

תקחי את הזמן, תתאפסי על עצמך ותמשיכי משם.

פשוט לא שווה לילמוד בחרא של מקום, מקצוע שלא מעניין אותך. זה לא מה שאת רוצה להוכיח לעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2020 21:31
מצטרף לנקודה הזאת

מילא לימודי חובה, אבל עוד לשלם על דבר כזה כסף, זה פשוט לשרוף שטרות באיטיות עם גפרור אחד אחד
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2020 17:45
למה לא ללכת למכללה כן מוכרת?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2020 21:43
קודם כל אפתח ואומר, קחי כל מה שאומרים לך בפורום( ובאופן כללי) בספקנות, אף אחד גם לא מכיר את המצב שלך טוב כמוך. זה גם בסדר להבין שמשהו לא מתאים לך ולחשב מסלול מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2020 23:11
בתור אחד שלומד בפתוחה, אני חושב שעם קצת השקעה אפשר לעבור שם תואר במדעי המחשב (הכי קרוב למערכות מידע שאת לומדת)

מה גם שכל הקטע של המשמעת עצמית והלימודים לבד.. לא מרגיש את זה

אנחנו לומדים מקוון אפשר לקחת מוגבר, יש סרטונים, חומרים, פורומים לשאלות, קבוצות וואטספ, מפגשי למידה וכו'

סך הכל אחלה מקום לעשות בו תואר ראשון

הרמה כן גבוה אבל אפשרי בוודאי עם הרבה לשבת על התחת וללמוד

אפשר גם לעשות את הגרסה היותר "לייט" כמו שאני עושה של מדעים בהדגשת מדעי המחשב ככה שהקורסים המתמטיים יותר קלים אבל עושים כמעט אותה כמות של קורסי מדמ"ח

מצד שני את גם אומרת שתכנות לא כ"כ זורם לך, האם את כן אוהבת את זה? את רואה את עצמך מתכנתת?

מה שאני חושב זה שאם התואר הוא ממכללה לא מוכרת ולדעתך לא יתרום לך אז אולי חבל על ה60 אלף ש"ח האלו (כמובן לא תקף על מה שרשמתי למעלה שתחזירי את ההשקעה די מהר עם משרת סטודנט תוך כדי לימודים ישר אחרי שתסיימי בדידה + מבוא למדמ"ח + מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים יחד עם זה שתתחילי לתכנת גם בבית) ואולי כדאי לחשוב על משהו אחר אם לא תוכנה.. תחשבי מה את אוהבת לעשות, איפה היית רוצה לראות את עצמך ובמה את עוסקת (כמה שזה נשמע קלישאתי, אולי יעזור)
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 23:36
לא יקחו הודי במקומך כי אין כל כך הודים בארץ.

בארגוני הייטק הטרנד הוא לגייס מספר שווה של גברים ונשים, והנשים שלמדו מערכות מידע ממש לא חייבות להיות מתכנתות.

הרוב שפגשתי היו מאפיינות מערכות מידע ואף אחת מהן לא כתבה קוד. מציע לך להתייעץ עם אנשים בתחום לפני שאת קופצת למסקנות ללא בסיס.

לדעתי טעות לעשות תואר לפני שמבינים מה הוא נותן, מצד שני עדיין כדאי לעשות אותו בשלב כלשהו בחיים.

אם הכיוון הוא הייטק, עדיף קודם כל להכנס לתחום לתפקיד פשוט כלשהו לאחר קורס קצר, בסגנון qa ידני.

אם זה מעניין, אז להתחיל לבנות מסלול קריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2020 13:35
קודם כל, תנשמי עמוק. כל החיים לפנייך.

נתנו לך מספיק תשובות לגבי התואר ועבודה , אז אני אנסה לתת לך זוית אחרת. לא על התואר, על החיים.

המשך התשובה שלי מבוססת על הודעה אחת באינטרנט, אז תסלחי לי אם אני טועה.

כשאני קורא את ההודעה שלך אני רואה בעיקר חוסר ביטחון עצמי וכיוון. באופן כללי הנקודת הסתכלות שעולה מההודעה שלילית.

אני לא טובה בתכנות, לא מתחברת ל X, למה שייקחו אותי ולא איזה הודי, סתם מבזבזת כסף....

קודם כל, התחלת ללמוד וגילית שזה לא מתאים לך לא אומר שסתם בזבזבת כסף. רכשת איתו תובנה לגבי מה מתאים לך ומה לא. לפעמים זה יותר חשוב מתואר של אוניברסיטה. מעבר לזה, הייתי מציע לך לנסות לאמץ נקודת הסתכלות יותר חיובית. תתחילי בענות לעמצך במה את כן טובה. לא רק מבחינה מקצועית, הרבה פעמים הכישורים הרכים הם אלו שיאפשרו לך להתפתח. אז שוב, במה את טובה? מה את אוהבת? מה את רוצה לעשות (לא רק מקצועית)? חוץ מזה, לאן רוצה להגיע? בסופו של יום, כל דרך בה תלכי יביא אותך לאנשהו. את אומרת שאת מרגישה שאת הולכת בכיוון הלא נכון, תגדירי לעצמך מה זה הכיוון הנכון. אחרי שתחליטי מה הכיוון תשאלי מישהו עם מצפן איך מגיעים.

אחרי שתדעי לנסח לעצמך מה החוזקות שלך ולאן את רוצה להגיע תוכלי גם לברר עם אנשים אחרים איך מגיעים לשם. רק תבררי מנקודה של עוצמה. אני טובה ב X, אוהבת לעשות Y, הייתי מעוניינת לעבוד במסגרת מאתגרת/מעניינת/שעות גמישות/שכר גבוה/לעבוד עם אנשים/לקבל סיפוק מהעבודה/ אף אחד מהנ"ל (תבחרי מה מהבאים חשוב לך). ובסופו של יום החיים דינמיים. מחר תגלי שמה שאת רוצה היום כבר לא מעניין/חשוב/ וכו' אז תשתדלי גם להנות מהדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2020 09:29
אם הרצון שלך להגיע למשכורות גבוהות בהייטק הדרך לא חייבת להיות דרך מדעי המחשב / מערכות מידע.

הזכרת שאת אוהבת לצייר - תנסי אולי לבדוק את התחומים של עיצוב UI ואפיון חווית משתמש UX, מרוויחים בזה אחלה משכורת, יש ביקוש וזה מתאים יותר לאנשים היצרתיים בינינו.

יש אחלה קורסים שאפשר לעשות בתחום הזה ולהתברג בעולם התעסוקה.