⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות לעובדים בעסק קטן - איך משיגים תנאים טובים?

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 11:52
יש לי עסק קטן ולשמחתי הוא הולך ומתפתח למרות התקופה הקשה. יש בעסק שני עובדים שאני רוצה לפתוח להם קרן השתלמות. בהמשך אני מניח שיהיו עוד נוספים, אך בכל מקרה, לא מדובר על כמות גדולה של עובדים, ושכרם באזור הממוצע במשק, כך שכוח המיקוח שלי מול הקרנות די קטן. עשיתי סקר שוק קטן ונראה שאני, העובדים שלי והסכומים הלא גבוהים שצפויים לעבור לא מעניינים אף אחד.

רעיונות איך להשיג תנאים טובים יותר? מכירים קבוצות רכישה רלוונטיות? מישהו התנסה בלהקים קבוצת רכישה? מאיזו כמות עמיתים פוטנציאליים יש בכלל על מה לדבר עם הקרנות?

אציין שאת קרן ההשתלמות שלי כעצמאי פתחתי בזמנו דרך קבוצת רכישה של קבוצת פייסבוק (נינג'ה פיננסית) ויש לי קרן נוספת שפתחתי כשהייתי עובד מדינה, כך שהתנאים בשניהם טובים מבחינתי. הייתי שמח שהעובדים בעסק יקבלו תנאים שלכל הפחות מתקרבים לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 12:11
אתה צריך לתת לעובדים לבחור בעצמם את הקרן, ולהעביר לפי בחירתם.

אתה כמובן יכול להציע להם חברה ממשא ומתן שעשית, אבל הם לא חייבים לקבל אותה, וכמו כן כפי שתיארת כוח המיקוח שלך לא גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 12:39
ומה ההצעה הכי נמוכה שקיבלת?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 12:44
כל הכבוד על הרצון שלך לעזור אבל אין לך שום כוח מיקוח עם 2 עובדים במשכורות ממוצעות, מה עוד שכמו שציינו חכמים ממני קודם לכל עובד יש זכות לבחור את הקרן המועדפת עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 13:17
ברור, לא חשבתי אחרת. הם פשוט קצת קלולסים בעניין ורציתי לבוא לעזרתם.

0.75%

ברור שאין לי שום כוח מיקוח.

אחדד את השאלה - האם אתם מכירים או איך מוצאים קבוצות רכישה לקרנות השתלמות? לחלופין, האם משהו התנסה בלהקים קבוצה כזו (נגיד של כמה עסקים קטנים יחד) ורוצה לשתף מניסיונו?

אם לא ברור, אני יודע שאני לא חייב להתעסק בזה ויכול פשוט להעביר את הכסף לאן שהעובדים יחליטו. אם אראה שזו התעסקות מאד גדולה מצדי, כך אעשה.

אבל אני ממש אשמח לתת לעובדים תנאים טובים עד כמה שאני יכול ואם זה לא ידרוש ממני מאמצים יוצאי דופן, אז אשמח להתעסק בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 13:19
אני עובד עם סוכן ומקבל 0.50% מאד עוזר בהתמודדות מול החברות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 13:51
אם אתה מוסר לעובדים את המידע על הסקר שוק

אז תוסיף את קל-גמל ב 0.3%

לא המלצה כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 14:46
כנראה שיש לי רתיעה לא מודעת מסוכנים, כי בכלל לא חשבתי על הכיוון הזה. הזדמנות טובה להתגבר על הרתיעה הזאת. האם, לדעתך, לעבוד עם סוכן רלוונטי גם לעסק של שני עובדים?

בוודאי שאמסור להם את המידע.

לא הכרתי את קל-גמל, אבדוק איתם. 0.3% זה ה'פיקס פרייס' שלהם? ללא קשר לכמות העובדים? כמו שאינטרגמל עשו בזמנו?

אם יש לך ניסיון אישי איתם, אשמח לשמוע אם אתה מרוצה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 14:55
למה לא? אני עובד עם סוכן קטן, ברור שעבור כמה גרושים רק בקה"ש לא בדיוק תהיה לקוח VIP אצלו אבל אם תעביר עוד דברים אליו ותן לו להבין שאתה גם בצמיחה מבחינת עובדים אז זה יפתח לו את התאבון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 15:17
רלוונטי, תמיד

באופן אישי אין לי בעיה לעשות זאת בעצמי כמעסיק ואני אפילו מתפעל כ 10 קופות שונות

אני לא יודע עם איזו תוכנת שכר אתה עובד או שזה באחרויות הרו"ח, אבל כל תוכנת שכר מציעה מסלול שכולל גם דווח, גם תפעול, וגם ייעוץ

המחירים זה פיקס פר עובד פר חודש עם משהו מינימלי (סמלי)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 15:31
באחריות הרו"ח.

לגבי סוכן - אתקדם בכיוון הזה ואדווח.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 15:34
תשאל אותו, סבירות גבוהה שתקבל תשובה כלשהי

זה שירות סטנדרטי ומקובל

רצוי שלא תפנה לסוכנויות הגדולות בעצמך כי הן ישחטו אותך

בנוסף שים לב שהסוכן לא ימכור לך דברים שאתה ולא עובדייך לא צריכים

במיוחד לא אתה
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 09:57
את הדיווח (דוח פיצול) לקרנות פנסיה ולקרן ההשתלמות הרו"ח עושה באמצעות תוכנת השכר.

איך תוכנת השכר עושה ייעוץ? או שהכוונה לייעוץ של רו"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 13:44
התקשרות צד ג' עם ספק ייעוץ בחבילת פרימיום

או אם זאת חברה גדולה, יש גם אין האוס