⬅ חזרה לאינדקס

השקעה נדלנית באנגליה

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 12:30
היי חברים

כבר תקופה שאני בוחן אפשרות השקעה מסויימת ואשמח אם תוכלו לעזור לי לתקוף את ההשקעה מכלל הכיוונים

נתונים:

הון עצמי 150K

הלוואה מהבנק ל 10 שנים - ריבית כ-3% קבועה - 150K (החזר חודשי 1,450)

הלוואה ללא ריבית ל 10 שנים - 150K (החזר חודשי 1,250)

מצאתי כמה מקומות נחמדים באנגליה בהם אוכל לקנות נכס מניב סולידי ולגרוף כ- 5.5% תשואה נטו לאחר כלל הוצאות הקניה, דמי ניהול שוטפים ולקיחת חודש שכירות לבלתמים.

2,062 ש"ח אותם אקבל מהשוכרים הראייה חודשית בתוספת כ- 700-800 ש"ח ילכו לכיסוי ההלוואות.

במידה ואני מחשב את ה IRR של התשלומים הקבועים החודשיים שלי ע"ס 800 ש"ח וההון העצמי אני מגיע לכ- 10% (בהנחה שאין שינויי חליפין ועליית/ירידת ערך של הנכס)

בחרתי לבחון את השוק האנגלי מהסיבה שבשוק זה הפאונד + שוק הדיור נמצאים במשבר היסטורי, עליות הערך רק יעלו את התשואה על ההשקעה בראייה עתידית.

כמובן שאני מבין שסיכון מט"ח הוא הסיכון הכי גדול בהשקעה זו אבל כך גם בהשקעה במדדים האמריקאים בהם אנו משקיעים.

אשמח לקבל תובנות, דעות אישיות או אפילו אלטרנטיבות טובות יותר להשקעה שהוצעה עם הנתונים הקיימים

כמובן שאיני מבקש ייעוץ, סיוע וכלל הירקות אלה מדובר רק בנושא תיאורטי לשם הדיון=)
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 13:45
האם שמת לב שישנו תת-פורום בנושא נדל"ן ומן הראוי להציב את השאלה שם?

נראה שאתה יודע מה יקרה בעתיד. כל הכבוד.

מעבר לכך שאף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד, באף מקום, ולגבי שום נושא, האם תוכל להסביר מהו העתיד בשבילך - חמש שנים? 30 שנים? מהו טווח ההשקעה שלך? מהם הצרכים והנסיבות שבגינם תזדקק אולי לממש את ההשקעה?

אם תקרא את עשרות השרשורים בנושא שצצים כאן חדשות לבקרים תיווכח, אני מקווה, שמדובר באמירה שגויה מהיסוד. השקעה במדדי מניות היא השקעה בנכסים פיננסיים/ריאליים והשפעת השינוי בשערי מט"ח היא מינימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 15:19
סורי, לא שמתי לב

אשמח אם יוכלו להעביר את הפוסט לשם

כפי שאמרתי זה יכול להיות בונוס, התוספת תשואה הזו.. שום דבר אינו ודאי מלבד מוות ומסים =)

ולכן, כשחישבתי את ה IRR לא לקחתי בחשבון עליית/ירידת ערך..

טווח ההשקעה עבור השקעה זו היא עד "הפנסיה"/מוות, בעתיד יהיה ניתן לחלץ את ההון הכלוא בבלטות והשקעתו בשוק אחר באירופה/אנגליה (על מנת להימנע ממס רווחי הון). המטרה בסופו של דבר היא עצמאות כלכלית ותזרים עתידי שיכסה את הוצאות המחייה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 15:31
טווח ההשקעה שלך והמטרות שלך אינן מוגדרות בצורה ברורה ומחושבת מה שכנראה יוביל אותך לשנים רבות של התחבטויות נפש ושינויים אמוציונאליים ותכופים במבנה תיק הנכסים שלך, מה שבתורו יוביל ככל הנראה להפסדים ריאליים.

שים לב למילים בהן אתה משתמש - קודם כל שמת בעצמך מרכאות מסביב למילה "הפנסיה". מה רצית להגיד בזה? שאתה מתכוון לפנסיה בגיל 67? שאתה מתכוון לפנסיה מוקדמת וממומנת רק מנכסיך בגיל 55? או 44?

ואז רשמת "המטרה בסופו של דבר" - מה זה בסופו של דבר? גיל 44? 55? 67? מתי שסכום מסוים יצטבר ורק אז תפרוש? ואיך ה"השקעה" כדבריך שאתה שואל עליה כאן תספק את התזרים הזה ומתי? עשית חישוב מספרי? מה זה 5.5% תשואה? לאיזו תקופת זמן? שנה אחת? 17 שנה? אתה מניח שהתשואה הזאת תשאר כזאת תמיד בכל תחום זמן? מה אם בחמש השנים הראשונות תקבל 5%, אבל אם תחזיק את הנכס 12 שנה תקבל 9%, אבל אם תחזיק את הנכס 23 שנה תקבל 4% בגלל שינויים גלובליים ומקומיים שאין לאף אחד אפשרות לדעת, וזה יהיה בדיוק הגיל שאתה רוצה לצאת ל"פנסיה" אבל קצת מאוחר מדי להחזיר את הגלגל לאחור?

שב, תחשוב, תארגן לעצמך את התוכניות האישיות בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 15:33
בנוסף לבחירת הפורום הלא נכון, השקעות נדל״ן בממלכה הבריטית דוסקס כבר אין ספור פעמים.

אנא התחבר לאחד מהשרשורים הקיימים.

ננעל