⬅ חזרה לאינדקס

המלצה לקרוב משפחה - גמל ותיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 23:59
יש לי קרוב משפחה דרגה *** על גבול הפרישה לפנסיה, מחזיק 2 קופות גמל להשקעה בהם לוקחים ממנו 1% עמלה שנתית על החיסכון, מחזיק תיק השקעות של כ-700,000 שקלים המנוהל בבנק, הבנק לקח לו בחצי שנה האחרונה 2,300 שקלים בעמלות על החזקת תיק ופעולות קניה ומכירה לפי החלטת יועצת ההשקעות שפועלת על דעת עצמה פחות או יותר.

קרוב המשפחה לא מתלהב להראות לי בדיוק את הסכום בתיק... גם לא ידוע לי בדיוק איזה ניירות הוא מחזיק, הכל בקרנות נאמנות, אני לא יודע מה האחוז המדוייק של האג"ח/מניות.

נראה לי שלהמליץ לו לקנות לבד בתיק השקעות פרטי זה לא בשבילו, הוא לא יודע איך להתעסק עם הדברים האלו, האם פתיחת תיק מנוהל בבית השקעות היא הצורה הטובה בשבילו? יש בית השקעות הידוע כבעל עמלות נמוכות? וידאה?

להשאיר את התיק בבנק זה עמלות גבוהות מידי לתפיסתי,

לגבי הגמל להשקעה לא ברור לי אם אחוז מהחיסכון זה גבוה

לעצתכם אודה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 00:01
לא להתערב
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 00:06
אתה צודק...

אבל כיוון שהוא קרוב משפחה דרגה *** אני רואה לנכון כן להתערב
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 02:21
כן, אבל בכל זאת, ביקשת את עצתנו. שים לב שאתה לא מפספס רמזים עבים ממנו, כמו למשל

האיש יוצא לפנסיה, יש לו סכום יפה מאוד, אולי הוא לא צריך שתתערב לו בעניינים.

פה בפורום אני נזהר שלא לייעץ לאנשים, אז לקרוב משפחה שלך אתה רוצה לייעץ?

אם הוא ישאל אותך, אתה יכול לספר לו שלדעתך בבית השקעות הוא יקבל דיל טוב יותר. אבל לא נראה לי שהוא ישאל...
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 08:34
בוא נניח בשביל השעשוע התיאורטי שהוא אומר לך; את הגמל תשאיר לי ככה, הסוכן הוא חבר והם סה"כ היו סבבה, לא רוצה להתעסק, אממה, תראה אם אתה יכול לעזור עם ה - 700 בבנק. ואז אתה מקבל סטייטמנט רואה שכל התיק קרנות מנוהלות פח, ושהוא משלם גם ד''נ מאוד גבוהים לבנק, ומטבע הדברים ברוב אבירותך אתה מעביר אותו לבית השקעות מקומי בלי ד''נ 0.08 ק/מ, מינימום 2 שקל, ובונה לו תיק קרנות מחקות פיזור גלובאלי רחב ד''נ 0% לעילא ולעילא, באותה רמת הסיכון שאפיינה אותו ובאמת שיחקת אותה.

אבל מה, דווקא אז אחרי שהמהלך הושלם והתיק יעיל ואוורירי, השוק נופל כמו שהוא לא נפל הרבה מאוד זמן, וקרוב המשפחה שלך שלא מבין כלום חווה הפסדים מטורפים שהוא לא חווה מעולם בתיק החדש והמושלם שבנית לו.

הוא יבין שעשית בשבילו עבודה מקצועית וטובה?

הוא ימשיך לסמוך עליך ב - 100%?

אתה תרגיש עם זה בנוח?

זה לא יערער כלום בנינוחות היחסים בינכם?

בטוח שבא לך לקחת אחריות על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 09:03
@קפבלנקה , כל מילה בסלע.