⬅ חזרה לאינדקס

לחיות מהשקעות ודיבידנד

🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 01:12
יש לי שאלה:

אם אני מגיע לסכום של דיבידנדים שמספיקים לי בשביל להפסיק לעבוד ולבנות עסק משלי, אז איזה מס אני צריך לשלם לאור העובדה שאני לא עובד(לפני שאני מרוויח מהעסק)? רק 25 אחוז מס ? כלומר אין מדרגות של מס הכנסה?

אה וכמובן שיתכן שאעשה רווח ממכירה של מניות ,שזה גם 25% .

מה עם ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו'

אשמח להסבר, תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 22:47
ממש על קצה המזלג - בעקרון מס על דיבי 25% flat. אם תבצע פעולות בהיקף או באינטנסיביות רבה מדי / לא תעבוד בכלל מס הכנסה יכול להחליט שזה העסק/עיסוק שלך ואז תשלם מס שולי + בטל"א + מס בריאות על הכל. כשתהיה בן 60, אתה יכול שיראו את ההכנסה הזאת כהכנסה לפי מדרגות מס של משלח יד (דהיינו החל מ-10%) אז תחסוך קצת מס אם אין לך (הרבה) הכנסות נוספות מעסק/עבודה.

כשתתקרב לגשר תתייעץ עם עו"ד/רו"ח שעוסק במיסים ויש לו לקוחות עם פעילות שוק הון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2020 02:10
בפסיקה נקבעו מבחנים רבים לעניין השאלה האם הכנסה מסוימת תסווג כהונית או כעסקית (מבחן הסיכון הכלכלי, מבחן תקופת ההחזקה, מבחן המימון, ההשבחה, ארגון העסק, ידע ובקיאות, תדירות העסקאות). מעל כל אלה מרחף "מבחן הנסיבות המיוחדות האופפות את העסקה" שבגדול מאפשר לבית המשפט לעשות מה שהוא רוצה (בדרך כלל, לפסוק לטובת עמדת רשות המס). אני לא מכירה פסיקה שמגדירה הכנסה מתיק דיבידנדים כהכנסה מעסק. מצד שני, העליון פסק יחסית לאחרונה שהכנסה מ-20 דירות להשכרה בהחלט עולה כדי עסק, בין היתר לאור היגיעה האישית וההון האנושי המושקע בארגון מערכת כזו.

האם אפשר להקיש מזה לגבי ניהול תיק של 20 מניות דיבידנד? אני מניחה שפקיד שומה יצירתי ועקשן מספיק יוכל להחליט שיש לסווג את ההכנסה כעסקית לאור ה"מנגנון" והזמן והמומחיות המושקעים בניהול התיק לאורך זמן. במקרה כזה המס יהיה עד 48%.

מצד שני, אם סולידי טיפוסי יוכל להראות שההכנסה (באופן יחסי) אינה גבוהה, שהוא לא משקיע יותר מ-X שעות בשבוע במחקר וניהול התיק, אני מתארת לעצמי שזה יפעל לטובתו.

תוך כדי כתיבה אני חושבת, אולי בכלל עדיף לסולידים שההכנסה תסווג כעסק? אם נניח אני מייצרת הכנסה פסיבית שנתית של 100,000 ש"ח בלבד מדיבידנדים וזה מספיק לי לכיסוי 100% מההוצאות שלי, אז באמת אעדיף לשלם מס של 14% בתור מס הכנסה שולי ולא 25% כמס דיבידנדים שטוח! מה עוד שאוכל להכיר בעמלות הקנייה והמכירה, בעמלות המרת המט"ח ובדמי הניהול (ככל שישנם) כהוצאה מוכרת.

כן, נראה לי שאני יכולה לנחש מה תהיה עמדת מס הכנסה בעניין ;)

יש לך תימוכין למקרה שבו אדם שהכנסתו היחידה הייתה הכנסה פסיבית מדיבידנדים סווג כמי שמפעיל עסק?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2020 10:07
סולידית,

לא בכדי המילים הראשונות שכתבתי היו "ממש על קצה המזלג", וזאת משתי סיבות - האחת, כי מיסים זה לא דבר פשוט או ברור ושנית כי בתיאוריה אפשר להגיע כמעט לכל תוצאה, השאלה מה קורה בפועל. ובכל זאת, ארחיב מעט.

1. בצוק העיתים ובהתחשב בבור התקציבי העצום שקיים, ומעבר לעובדה שבטווח הבינוני (דהיינו החל מתקציב 2021 כפי שביבי כבר למעשה הודה בחצי פה) תהיינה כאן גזירות מס חריפות, רשות המיסים תחפש כל דרך להגדיל את גביית המס. מכיוון שנראה ששר האוצר שלנו החליט לדחוף משקיעים לכיוון הנדל"ן זה משאיר את ההשקעה בשוק ההון בתור "בור השומן" שיש לנצלו. מכיוון שלהעלות מס על רווחי הון או דיבידנד עשוי להיות קיצוני מדי בהתחלה (מבחינת התגובות שזה יגרום) מאוד סביר שרשות המיסים תקבל הוראה לצבוע הכנסות הוניות כפירותיות וזה בדיוק המקרה שלנו... שוב, זה צופה פני עתיד ועוד לא קרה אבל זה התרחיש הסביר ביותר לדעתי. כפי שאת בוודאי מודעת, בשש השנים האחרונות תקרת הפטור לחובה להגיש דו"ח שנתי שונתה - ב-2014 הוא נחתכה מ-2.5 מיליון לכ-800 אש"ח מחזור בנייורות ערך וב-2017 התקרה הושבה ל-2.5 מיליון. סביר מאוד להניח שהתקרה הזאת תוקטן שוב.

2. כפי שציינת, ישנם מבחני עזר רבים לבדוק האם הכנסה היא פירותית או הונית. ככל שלאדם יש הכנסות משוק ההון ואין לו הכנסות אחרות, ככל שההכנסות האלו משמעותיות יותר בהיקפן, ככל שההשקעות שבוצעו דורשות ידע רב יותר, מעקב צמוד יותר, מסחר בתדירות גבוהה יותר, יש יותר סיכוי שעמדה שמדובר בהכנסה פירותית תתקבל בבתי המשפט. יש דגשים נוספים כמו השכלה מיוחדת שתומכת בהשקעות (לדוגמא העובדה שיש בפורום הייטקיסטים רבים שמשקיעים בחברות הייטק), כמה זמן אנשים קראו חומר שנוגע להשקעות (וכן, רשות המיסים יכולה לתפוס ללא כל מאמץ את המחשבים שלכם, את כל הנתונים שלכם מהענן, כולל תוכן גלישה, סמסים, ווטסאפים, שיחות טלפון וכד' - תראו מה קורה בנושא של שליטה וניהול של חברות זרות שמתבצע מישראל דה פקטו).

3. תני טיפה קרדיט לרשות המיסים כי הם מאוד מאוד טובים בבחירת התיקים שהם מנהלים בבתי המשפט (והם זוכים כמעט בכולם לצערנו), ולכן הם יבצעו הערכות פנימיות כמה כסף עמדה כזאת יכולה להביא ומה ההוצאות שיצטרכו להכיר בהן מנגד - זאת גם חלק מהסיבה שהם כנראה או יתקנו את התקנות לגבי היקף פעילות בני"ע שדורש הגשת דו"ח או לחילופין ישתמשו בסמכות הסטטוטורית שלהם לחייב את מי שבא להם להגיש דו"ח, כך שיהיו להם כמות דו"חות לעשות עליה סטטיסטיקה. יתכן בהחלט שיש מי שכדאי לו לטעון שמדבור בהכנסה ממשלח יד אבל אז גם ביטוח לאומי (כעצמאי/ת, ממש שוס בימינו) ומס בריאות מצטרפים לחגיגה (ואז מזמן עברת את ה-25%), יש חוק פנסיה חובה וכו' וכו', או כמו שנאמר - למלחמה יודעים איך נכנסים, לא איך יוצאים. וגם אם יש מקרה קצה שמישהו ירוויח כמה שקלים, כאמור זה לא מה שיפריע לביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2020 10:16
מה עם ביטוח לאומי? מס בריאות?

גם ככה אלו הוצאות מוכרות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2020 15:07
הלוואי ויחליטו שזה פירותי ולא הוני כי צריך איזה הכנסה של מעל 400 אלף שנתי כדי שזה יתחיל לפגוע.

בנוגע לעמלות ושות' זה כבר הוצאה מוכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2020 16:53
אין סיכוי שימסו אותו במדרגות מס הכנסה וביטוח לאומי, מהסיבה הפשוטה שעקרונית אלו הכנסות הוניות ממכירת מניות והכנסות מדיבידנדים הן אמנם פירותיות, אבל ההיקף של אנשים פרטיים הוא כל כך קטן, שלא ניתן למסות אותם כעסק. מדובר בהכנסות בסכומים כל כך נמוכים שמס הכנסה בכלל לא מחפש את אותם אנשים- אין העלמות מס בתחום, יש ניכוי מס במקור שפועל אוטומטית בכל טרנזקציה. אתה רחוק מאוד מאוד מלהיות ממוסה כמו ברוקרים שזה עסקם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2020 16:59
אי אפשר להחליט שהכנסות הוניות הן פתאום פירותיות- ההגדרה כאן היא כלכלית. מניות זה הון. המכירה שלהן זה מכירת ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2020 15:12
טל - מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי ... לרוב האנשים אתה צודק, אבל לא לכולם ותתפלא שיש אנשים לא מעטים שחיים יפה מאוד מתיק ההשקעות שלהם, אבל איך מס הכנסה מתייחס תלוי מאוד לא רק בפקיד השומה אצלו הם נישומים אלא גם בהתנהגות שלהם ובמודעות שלהם למה אפשר ואי אפשר לעשות בתיק.

למס הכנסה גם אין מה להפסיד - הוא גובה 25% אם לא יקבלו את הפרשנות שלו (דהיינו אותו דבר) והרבה יותר אם ינצח ...
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2020 16:37
תתפלא , מס הכנסה יכול להחליט הרבה דברים.

מניות זה הון ומכירה שלהן היא מכירה הונית , אבל ברגע שכל מה שאתה עושה בחיים זה לשבת על תיק מניות ,ומשם כל ההכנסות שלך , הדרך לסיווג פירותי לא כזו ארוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 00:29
זה יוצא 15% כולל ביטוח לאומי ומס בריאות

יש אפשרות "לכפות" על מס הכנסה להסתכל על זה כפירותי?

הצביעה שלהם היא ברמה השנתית או ששנה אחת משליכה על ההחלטה של שנה עוקבת?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 08:59
שווה לנסות. ואם הבקשה נדחתה אפשר להשתמש בה כטיעון נגד סיווג דיבידנדים כעסק.