⬅ חזרה לאינדקס

לעזוב את ההורים?

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 15:54
היי, אני אספר קצת על עצמי כדי שתקבלו רקע.

אני בחור בן 20, וגר עם ההורים (באיזור רמת גן). אני השתחררתי משירות צבאי מוקדם ולכן אני "חופשי". אני עובד כרגע במשרה מלאה ומרוויח כ-5,000 ש"ח נטו בחודש, ובנוסף לכך יש לי קצבת ביטוח לאומי של כ-2,000 ש"ח בחודש למטרות אישיות ורפואיות. יש לי כרגע בבנק כ-10K ש"ח. ההוצאות הקבועות שלי בחודש הן:

(*) 45 ש"ח חשבון סלולר.

(*) 800 ש"ח עבור טיפול רפואי שאני צריך.

(*) בערך 200-250 עבור תרופות.

(*) 225 ש"ח עבור עסקת תשלומים חודשים שעשיתי (תסתיים בעוד ארבעה חודשים, המנייאק).

(*) 330 ש"ח עבור חדר כושר.

(*) סכום לא מוגדר של בילויים וכד'. משתדל לחסוך בקטע הזה.

עכשיו, הסיפור הוא כזה:

אני גר כרגע עם ההורים. זה אני, ההורים שלי ועוד ארבע אחיות קטנות. מאד קשה לי בבית, כי הוא נורא מבולגן, מלוכלך ורועש. גם אין לי שם פרטיות כי החדר שלי זה חצי חדר ואין לי מקום לזוז שם. אני גם מרגיש שהבית הזה "תוקע" אותי במקום ומונע ממני להפוך לעצמאי.

הבעיה היא שההורים שלי חייבים לי סכום של כ-25K ש"ח. זה נורא מעצבן אותי. אני מרגיש גם שזה יהיה לא חכם לצאת עכשיו מהבית כשאין לי את הסכום הזה ביד. מצד שני, לא נוח לי בבית, ואני בן אדם מאד חסכן. אני לא מוציא כסף על שטויות, ויודע להתנהל כמו שצריך. תמיד הגדרתי את עצמי כ"סולידי". אני יודע להגיד "לא" לפיתויים, ובאופן כללי אני לא אוהב שנוגעים לי בכסף כי אני יודע יותר טוב מכולם איך להתנהג בו.

אבל כמובן שיש אצלי את הפחד הזה שאני לא אסתדר, שאני לא אדע לבשל, שאני לא אסתדר עם השותפים וכד'.

רציתי לשמוע את דעתכם. האם לרוץ על זה, או להישאר עוד קצת אצל ההורים ולחסוך?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 16:09
כמה התייחסויות:

ראשית, לגבי החוב מההורים: זה מאד תלוי במערכת היחסים בינך לבין הוריך. אם אתה חושב שהם מסוגלים כלכלית להחזיר, אולי אתה יכול לעשות איתם הסכם לגבי החזר החוב? למשל באופן חודשי? אבל אני מודה שזה נושא לא פשוט ונראה לי שיהיה קשה לייעץ לך בלי להכיר את הסיטואציה.

לגבי הפחד שלא תסתדר: אם אתה לא יודע לבשל, או כל מיומנות רצויה אחרת, אתה יכול להתחיל ללמוד עכשיו, לא צריך לעזוב את הבית בשביל זה. אתה תקל גם על הוריך בכך. להסתדר עם שותפים: נכון, כדאי לחפש היטב ולבחור שותפים שנראים לך. כדאי גם לדאוג לחוזה שכירות שמאפשר לך לצאת בהתראה לא גדולה כך שאם אתה לא מסתדר תוכל למצוא משהו אחר.

האם להשאר עוד קצת ולחסוך: בעיני בחור צעיר צריך לצאת מהבית באיזשהו גיל, אבל הגיל הזה לא חייב להיות 20. אני מציעה לך לבנות תוכנית פעולה כלכלית שכוללת קצב חסכון שאתה חושב שאתה יכול לעמוד בו, ואז לעשות חשבון מתי סביר לעזוב. בעיני לא סביר לעזוב לעצמאות עם 10K, בהנחה שהוריך לא יכולים לעזור לך (מניחה שלא, אחרת לא היו חייבים לך כסף). כדאי לחסוך כרית בטחון קצת יותר גדולה לפני שעוזבים. כדאי גם לעשות בדיקה מעמיקה כמה תעלה לך השכירות וכמה יעלו שאר ההוצאות, והאם מה שאתה מרוויח מספיק לצורך זה, או שאתה צריך למצוא דרך להרוויח יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 16:15
למה זה מעצבן אותך? כי ההורים יכולים להעלם פתאום ולעולם לא להחזיר לך את החוב?

הם סבלו אותך 20 שנה, תן להם לפחות להחזיר את חוב מתי שיהיה להם נוח.

מה זה עצמאי בשבילך?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 16:16
תשאר בבית כמה שאתה יכול.

תחסוף תחסוך ועוד פעם תחסוך, תנצל את זה שאתה לא צריך לשלם את ה2000+- שצריך לשלם לדירה ותחסוך בטירוף.

בכל מקרה לדעתי אל תעזוב לפני שתכניס עוד 1000-2000 שקל לפחות (בקבוע) כי אחרת סיכוי טוב שתתנדנד עם המשכורת מול ההוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 16:22
יש שיקולים נוספים ביציאה מבית ההורים, בעיני חשוב מאוד לפיתוח העצמי. כסף הוא לא תכלית הכל בעולמנו.

באופן אישי גם אני יצאתי מיד אחרי הצבא מהבית וברוך השם הסתדרתי יפה מאוד בחוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 16:46
זו די בעיה. לאבא שלי יש קשיים כלכליים בעסק.

חחח. ניסיתי להכין אוכל. לא מצליח אף פעם.

כי זה מרגיז לדעת שבת'כלס אתה יכול עכשיו לצאת מהבית, אבל בגלל שהכסף לא באמת אצלך אתה לא יכול.

להיות מה שאני רוצה ואיך שאני רוצה. לבטא את עצמי כפי שאני באמת. להפסיק לעשות הצגות בבית ולזייף את מי שאני. מה גם שאני מרגיש שאני לפעמים עושה דברים רק כדי לרצות את ההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 17:39
נתחיל בכך שזו דילמה שהרבה עמדו בה לפניך, קיבלו החלטות לכאן או לכאן ובסופו של דבר הסתדרו :)

הרעיון של מרק עוגיות, לעשות תכנית מסודרת, מוצא חן בעיני. כשאני עזבתי את הבית היתה לי תמונה מעט מעוותת של ההוצאות. לפחות בהתחלה היו לי יותר הוצאות ממה שתכננתי, והייתי צריכה לקחת עבודה נוספת כדי להשתלט על הכל. מה למשל? בוודאי חישבת את שכר הדירה. צריך לקחת בחשבון גם ארנונה, ועד בית, מים, חשמל, אוכל, דברים נוספים שאולי ההורים משלמים עבורך עכשיו ואתה לא סגור עליהם (למשל קופת חולים, אינטרנט, יס/ הוט ושות'). המעבר עצמו עולה כסף - צריך לקחת בחשבון עלויות של הובלה או קניית ריהוט וציוד, וקשה לדעת ב- 100% מה תצטרך כי הצרכים נגזרים מהדירה שתמצא. לוקח זמן עד שמאבזרים מטבח כמו שצריך ובאופן כללי צריך לקחת בחשבון שהת"ש יורד מעט. כמובן שעצמאות ולהיות אדון לעצמך יכולים להיות טרייד אוף משתלם ביותר, אבל צריך להיות ריאליים לגבי העלויות. יש כמובן שיקולים נוספים, למשל זמן. גם כשתלמד לבשל, לכבס ולנקות, אלו פעולות שצריך להקדיש להן זמן, שכרגע אולי אתה לא ער לו. אם צריך להמתין לטכנאי, או להפגש עם בעל הדירה או להראות אותה לשותפים, אתה אחראי לעצמך ואי אפשר להניח שמישהו מההורים יעשה את זה עבורך. לגבי שותפים מול משפחה - עם משפחה אתה כבר יודע עם מה יש לך עסק, עם שותפים יהיו הפתעות חדשות, ותהיו תלויים אחד בשני בכל מיני מובנים (מדיניות חסכון בחשמל, תורנות ניקיון, קניות בסופר - יחד או לחוד).

נסה לחשוב כמה עוד אתה יכול למשוך בבית ההורים, רק אתה יודע כמה המצב חמור מבחינתך ומפריע לחייך. ממילא תעזוב את הבית בסופו של דבר, כמה זה דחוף?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 17:59
1. בעניין האוכל, אם לא מצליח לך עכשיו למה שיצליח כשתגור לבד? כי לא תהיה ברירה?

תמשיך לנסות. עדיף שתלמד מתוך משמעת עצמית מאשר כי אחרת לא יהיה לך מה לאכול. אולי זה יוריד לחץ מהמשפחה, בטח אם יש קשיים כלכליים אפילו המחווה עצמה של לנסות להקל זה משהו. גם עניין הנקיון.

2. זה לא רעש לכלוך וצפיפות לעומת חופש ביטוי. תיקח את הקשיים של לגור לבד בחשבון.

3. לא הבנתי למה ה25k זה ההבדל. אבל אתה יכול לחסוך את זה תוך מספר חודשים.

4. תסתכל על חצי הכוס המלאה- ההורים שלך לא אומרים שהחוב שלהם מתקזז מול העלויות שאתה חוסך דרכם. זה לא מובן מאליו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 18:10
תעזוב את הבית כמה שיותר מהר, אתה יכול כבר עכשו.

יש לך הכנסות קבועות + כרית ביטחון קטנה, זה צריך להספיק לך ואפילו תוכל לחסוך קצת.

לגבי החוב של ההורים - פשוט תשכח מזה ואל תדבר איתם על הנושא. כשיהיה להם אני מאמין שיחזירו לך ואם לא גם לא אסון.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 18:49
אני חושב שכדאי לך לעשות קצת שיעורי בית לפני קבלת החלטה.

כמה יעלה לך משק הבית החדש? אני מניח שהוא אמור להיות ליד מקום העבודה כך שזה פרמטר שלא קשה למלא.

בנוסף קח בחשבון שזה לא מסתכם בשכירות. תבצע חישוב מלא של הוצאות חודשיות כשתגור לבד:

* ארנונה

* חשמל

* מזון

* גז

* אינטרנט/תקשורת

* ועד בית

בנוסף ישנן הוצאות חד פעמיות:

* ריהוט

* העברות

אני לא מנסה להשפיע על ההחלטה שלך, אני משוכנע שכל האפשרויות פתוחות בפניך (גם להישאר וגם לצאת).

רק חבל שתגלה את הדברים בדיעבד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 19:31
אתה בבית ? אמא שלך מבשלת ? תתחיל לעזור ותלמד :-)
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 19:37
עם כל הכבוד לעצמאות כלכלית בעתיד, צריך גם למצוא את האיזון עם לחיות את החיים כאן ועכשיו.

אני עזבתי את הבית בגיל 16, והיה לי בית נהדר ותומך והמון מרחב לארח את מי שרציתי.

לא הייתי מחליף את השנים האלו, עד שהתמסדתי, בכלום.

אם כבר - אני מצטער שהייתי מחושב מידי ולא עשיתי את הטיול הגדול אחרי הצבא והעדפתי לעבוד ולחסוך בשביל למהר ללמוד.

אתה היחיד שיכול לדעת איפה נקודת האיזון הנכונה בשבילך. יש כאלו שחיים בבית עד גיל 30 וזה נהדר להם, ויש כאלה שמאבדים את דעתם.

ותזכור - אפשר לעזוב את הבית, לחיות בצניעות (בגילך עוד אין ממש ציפיות להשוויץ בכסף שלך) ולהתחיל לחסוך.

אז לא תחסוך 50% מההכנסה, תחסוך 10%. העיקר שבזמן שאתה חוסך, אתה מאושר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 19:54
זה הדבר הכי חשוב. הרבה יותר חשוב מחסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 20:07
נניח שחס וחלילה הוריך לא היו יכולים לדאוג לך עכשיו לאוכל. היית מת מרעב? מתארת לעצמי שלא.

חלק מלהיות בוגר ועצמאי זה לא להגיד "לא מצליח אף פעם", על משהו בסיסי כמו להאכיל את עצמך, אלא להבין שכל אחד יכול וזה רק עניין של רצון. גם אתה. כל עוד תסתמך על אחרים שיבצעו בשבילך את הדברים הבסיסיים שצריך בשביל לחיות, אתה תהיה ילד ולא מבוגר. רוצה לצאת לעצמאות? הצעד הראשון הוא להתחיל ללמוד איך לספק לעצמך את השירותים הבסיסיים האלו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 20:31
פסיכולוגיה בגרוש, אבל נראה שאתה כבר יודע את התשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 22:14
תעזוב

החוב לא צריך לשנות לך, אתה צריך להיות מאוזן ממילא בהוצאות החודשיות - זה אפילו עדיף שאין לך את הכסף הזה

10 אלף זה מספיק בהחלט בשביל המעבר עצמו + קצת מקדמות וכרית ביטחון קטנה למישהו בגילך

אתה לא תהיה בן 20 פעם שנייה
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2015 23:15
אני מודה לכולם על התגובות.

השאלה היא כזו: האם ניתן להתקיים ממשכורת כזאת?

האם אתם מכירים משרות שבחור בן 20 ללא תואר/נסיון/שקר כלשהו יכול להשתכר בצורה נורמלית יותר? אני עובד א-ה בשעות 08:00-17:00 / 09:00-18:00. אני קראתי את הבלוג של המשקיעה ואני מסכים איתה בהרבה מאד דברים. העניין הוא שאני מרגיש (וסליחה על הביקורת) שפשוט התמזל מזלה, והיא קצת חיה בבועה. לא כולנו הצלחנו להסתדר ככה. אתם רוצים להגיד לי שגם היא בגילי עבדה ככה, ורק בזכות זה היא הגיעה למצב הנפלא שבו היא נמצאת כרגע?

אגב, מיותר לציין שאני לא מתכנן שום "טיול לחו"ל" אחרי הצבא, כי אני כבר לא בצבא. אני כן מעוניין לבקר בחו"ל בארצות שמעניינות אותי (ארמניה, גרמניה, רוסיה, ארה"ב, ספרד), אבל אני מדבר על "טיולים" לכמה לילות, מתי כשייצא לי. אני לא "מתכנן" שום דבר מראש. אין לי שום "תקציב" או "מסלול". לא מעניין אותי "חוויות במזרח". כשיגיע השלב בחיים שלי שיהיה לי סכום נחמד וזמן פנוי, ואני ארגיש שעכשיו זה הזמן לקפוץ ל-5 לילות באירופה כדי לראות עולם, אני אעשה את זה.

ורכב אין לי כי אין לי רשיון בכלל.

צר לי לבשר לך אך זה ממש לא פסיכולוגיה בגרוש. הרעש, הלכלוך והבלאגן בבית גורמים לי לסטרס. יש לי נפש מאד בוגרת, אני קורא הרבה פילוסופיה והיסטוריה בזמני הפנוי. החדר שלי מאד מסודר ומדוקדק, ולצערי גם יש לי OCD. כשאני נמצא בבית, וערוץ דיסני פתוח על ווליום גבוה, ובכל הבית שומעים את האחיות שלי מבלבלות את השכל על בית הספר, זה גורם לי לאבד את השפיות. אני כל בוקר מגיע למטבח עם מלא זבובים (כי לאף אחד אין כוח לשטוף את הכלים חוץ ממני ומאמא שלי...) ועם מלא צלחות על השולחן, ואני חוטף עצבים. קשה לי מאד ככה.

מה גם שכשאני אצל ההורים שלי אני צריך "להתפשר" בכל מיני דברים. אני לא יכול להזמין חברים כי אין לי איפה לשים אותם (על הרצפה בחצי חדר שיש לי?). אני לא יכול לשמוע את המוזיקה שאני אוהב. אין לי שום פרטיות.

מה לעשות, יש אנשים שזה ממש לא "פסיכולוגיה בגרוש" עבורם אלא לייף צ'יינג'ר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 00:06
@gb10

אני חושב שמה שתארת חורג מהיכולת של אנשים כאן לעזור, זו אחריות גדולה מדי.

אני חושש שמגורים לבד יהיו גם קשים וגם יקרים לך , ושותפים זה גם יכל להיות 'תיק' -לא תמיד מסתדרים איתם אישית או מבחינת נקיון.

ואז עזיבת דירה היא לא פשוטה.

שווה לך לדבר בצורה גלויה ורגועה עם ההורים

(לפחות אחד מהם) ולראות איך תוכל להגדיל את העצמאות שלך בצעדים קטנים (בישול ניקיונות ניהול תקציב) לקראת יציאה מהבית.

אני בהחלט מקבל את ההערה שלך שהמשקיעה לא יצאה מסביבה נמוכה מבחינה סוציואקונומית

(לימודי כלכלה בארץ ובחול, עבודה בתחום הפיננסים בסדג של 16k לחודש) ולכן יש פער לא קל לגישור בין התאוריה והפרקטיקה שלה שמבוסס על נסיון חייה לבין חייך.

עדיין יש מה ללמוד ממנה ולהתאים את זה לחייך , אין חובה לפתח אמונה עיוורת ב"תורה שלה" אפשר להתאים את מה שמתאים לצרכיך
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 00:07
לא התכוונתי שמה שאתה כתבת הוא פסיכולוגיה בגרוש, אלא שמה שאני כותב הוא פסיכולוגיה בגרוש.

התכוונתי שאם אתה בעצמך מעיד שכל כך מפריע לך, שכל כך קשה לך ואתה בא ומעלה את זה כאן מולנו - נשמע כאילו אתה כבר יודע את התשובה מה הכי נכון לעשות. ולמסקנה הזו שלי התייחסתי כפסיכולוגיה בגרוש.

אני אישית דוגל בלצאת כמה שיותר מוקדם מהבית. היה פה כבר דיון כזה פעם, ואני לחלוטין תמכתי בזה, זה מפתח עצמאות שהיא קריטית ומצוי בקורלציה לבריאות נפשית.

עריכה: דרך אגב, מה לגבי לימודים? אתה רואה את עצמך בכיוון הזה? זה רלוונטי גם כי זה ישפיע על החלטות המגורים שלך (פחות זמן לעבוד, אולי אופציה למעונות, מיקום המגורים, וכו') וגם כי זה ישפיע על התעסוקה שלך (המשרות לסטודנט למדעי המחשב ובטח לבוגר מדעי המחשב שונות מלמשוחרר טרי).
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 06:57
חצי השקל שלי בעניין -

הרעיונות שהמשקיעה וכותבים אחרים בנושא עצמאות כלכלית לא מדברים בהכרח על גובה משכורת אבסולוטי אלא על שיעור חסכון מתוך אותה משכורת תוך קיום מהחלק הפנוי. יש כמובן הוצאות דיור ומחיה בסיסיות שאי אפשר להתחמק מהן (אלא אם אתה חי אצל ההורים / מצאת ספונסר אחר) אבל גם אלה נתונות לשליטתך הבלעדית - אתה יכול לגור בדירה לבד ולהוציא 5000 שח על זה או לגור עם שותפים ולהוציא 1500 או כל סכום שנראה הגיוני.

מה שפירטת מסתכם בכ1660 שח הוצאות בחודש. לא פירטת דברים כמו ביגוד, תקשורת, מזון

זה מול 7000 שח הכנסות. מה אתה עושה עם ההפרש כרגע? זה מעל 5000 שח בחודש, כלומר 60000 בשנה. פוטנציאלית זה הרבה מאוד כסף שאתה יכול שיהיה לך בזמן יחסית קצר. ואם תגדיל את ההכנסה החודשית שלך זה יגדל משמעותית. מצד שני אם תעבור וההוצאה החודשית שלך תגדל לכדי 50%-70% מההכנסות, זה עדיין שם אותך ברמת חסכון גבוהה מרוב האוכלוסייה. לגבי הocd - אף אחד פה לדעתי לא מוסמך לאבחן את זה או לתת דעה בנושא

ורק אתה מכיר את האפשרויות העומדות בפניך בטיפול בנושא. אבל אם נראה לך שקשה לך עם המשפחה שלא מתחשבת, למה שלאנשים זרים יהיה קל יותר לחיות לצידך ולך לצידם? רק מציין שרוב האנשים לא יודעים במה כרוך בחיים לצד אדם עם מצב כשלך, ואולי זה גם העניין עם האחיות שלך.

מצד שני רק אתה יכול להגיד כמה אתה מרגיש לחוץ במצב בו אתה נמצא. אם רק במספרים עסקינן על פניו אתה יכול לעבור עכשיו. תראה שאתה לא מכזים בבחירת דירה עם הוצאות מופרזות בשכד/ ארנונה/ועד בית. לגבי שעור חסכון יש לך איפה לשחק ויכול להיות שתוכל למצוא מקום עבודה שיתן לך יותר הכנסה או תוכל למצוא דרכים אחרות לפרנס שיהיו יותר רווחיות.

אם זה עוזר גם אני בגיל 20 הייתי בכאסח שבועי עם אמא שלי. זה עובר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 07:25
כן, אבל אתה צריך לשנות את צורת החשיבה שלך.

עד כמה שזכור לי, המשקיעה באה ממשפחה ממוצעת לחלוטין, אני מכיר עוד הרבה שמרויחים טוב ובאים ממשפחות מעמד בינוני-נמוך (כולל אותי). אין קשר בין הדברים. הכל נמצא בראש שלך ובתפיסה שלך.

אתה צריך להתחיל ב 2 נקודות:

1. תעריך ותגיד תודה על מה שיש לך, משפחה אוהבת, אינטילגנציה, יכולת לימוד, תעריך באופן מודע את היתרונות והיכולות שלך

2. תבנה בטחון עצמי בך וביכולות שלך על ידי עשיה, תתחיל לבשל (כמו שהציעו קודם), ספורט (אפילו בקטן), חפש עבודה נוספת\אחרת, או קורס שיקדם אותך מקצועית, כל דבר שיעסיק אותך ויתן לך התנסות ובטחון ביכולות שלך להמשך החיים.

אתה צריך להאמין שהכל תלוי בך, נכון שזה לא תמיד ככה, אבל אנשים שמאמינים בזה בדרך כלל מצליחים יותר. הם עושים יותר, לומדים יותר, נחשפים ליותר הזדמנויות (וממילא אתה לא יכול לשנות את מה שלא תלוי בך).

בקיצור, קום ותעשה, גם אם תיפול פה ושם, אתה תרויח מההתנסויות האלו. בסך הכל אתה תצליח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 07:33
אחרי שחלק אמרו לך לקום ולעזוב וחלק אמרו לך להשאר...

לי זה נשמע כמו "אוי אוי אוי".

יש לך נפש בוגרת.

אתה קורא הרבה פילוסופיה והסטוריה.

סובל מ-OCD והחצי חדר שלך מסודר ומדוקדק.

אתה לא מסוגל לשמוע את האחיות שלך בסלון עם ערוץ דיסני.

בבוקר המטבח מלא זבובים.

תקום קודם, תאכל לפני כולם.

תקנה אטמי אזניים.

מדברים איתך על דירת שותפים - אתה חושב שהשותפים יהיו שקטים יותר?

אתה חושב שאתה מוכן ומסוגל? קום ולך.

מה שאני כן רואה בעתידך - עבודה נוספת.

מצד שני, אם תתחיל עכשיו בעבודה נוספת - לא תהיה בבית כדי להתעצבן על אחיות שלך, תחסוך מהר יותר וייתכן שגם תהיה עייף מידי מכדי לבזבז את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 08:15
במקומך הייתי יוצאת אתמול מהבית ומכל כך הרבה סיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 08:22
קצת מפתיע אותי שאף אחד לא הציע בינתיים, אז אציע בעצמי:

תחסוך מספיק לשכר לימוד, עזוב את העבודה, לך ללמוד מקצוע שיאפשר לך להרוויח יותר ממשכורת מינימום, ובינתיים תמשיך לגור עם ההורים. אם אין לך בגרות טובה או פסיכומטרי, תעבוד על זה קודם כל.

כשתתחיל ללמוד באוניברסיטה אתה יכול גם לנצל את ההזדמנות ולעבור למעונות, וככה לעזוב את הבית לתקופה אם זה מה שבא לך.

לדעתי אם אתה עכשיו יוצא מהבית וחי על המשכורת שלך, אתה לא משאיר לעצמך מרווח נשימה. בכל נקודת זמן תצטרך או להמשיך לעבוד או לחזור לגור עם ההורים, ואני מנחש שתעדיף את אופציה א'. אז אתה למעשה כובל את עצמך לכל עבודה מחורבנת שתצליח למצוא.

לעומת זאת, עם מקצוע מבוקש ביד אתה לא צריך להתלבט אם לצאת מההורים - אתה יכול לעשות את זה בראש שקט ועוד לעזור למשפחה אם צריך, וגם יישאר לך עודף לטייל בארמניה. כשתרוויח כמו בנאדם תוכל כמובן עדיין להחליט שאתה רוצה להיות "סולידי" ולהסתפק במועט. לגיטימי לגמרי. אבל אז זה יהיה מבחירה, כשגורלך בידיך.

אתה בן 20, נשמע לא טמבל, נראה לי שאתה יכול להסתדר עם הלימודים. עכשיו זה הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 10:04
קודם כל תודה לכולם על התגובות. מכל מלמדיי השכלתי.

דבר ראשון אני רוצה להתייחס לכל המזלזלים ב"תלונות" שלי. תראו. ממבט ראשון ומהסתכלות שטחית על מה שמישהו אנונימי רושם בפורום, זה באמת נשמע מגוחך. מסכים איתכם. אבל מה לעשות, והמציאות קצת יותר מסובכת. אני לא מסוגל להיות בבית. לא טוב לי שם. אני בקושי מדבר שם עם מישהו, כי אין לי על מה ועם מי. האחיות שלי קטנות ממני ומתעסקות בדברים של בנות טיפש עשרה, ובאופן כללי אני לא כך מתחבר לאופי שלהן. ההורים שלי נורא עסוקים בעבודה ובבעיות הכלכליות, ובאופן כללי אני מרגיש שהם לא ממש מצליחים להבין אותי. אני ממש לא מתבכיין ואני ממש לא מתנהג כאן כמו נער מתבגר טיפוסי. באמת שאני לא מרגיש בנוח שם. אני כבר בן אדם בוגר ואני רוצה לגור עם אנשים בגילי עם תחומי עניין כמו שלי. אני ישן בחצי חדר שהמיטה ממלאת את רובו. חלאס, צריך לעזוב את הקן.

לגבי הלימודים.

העניין הוא שאני לא באמת יודע אם אני רוצה ללמוד. אני לא מאמין בהסללה הזאת. מה, רק בגלל שיש לי "תואר", תהיה לי עבודה? פתאום אני אוכל לעבוד במה שאני רוצה? וגם כל המקצועות "השווים" בכלל לא מעניינים אותי. פיזיקה, הנדסה, מדעי המחשב. הדברים האלה לא מעניינים אותי, וגם קשים לי מדי. הדברים שכן מעניינים אותי הם מקצועות הרבה יותר הומניים: סוציולוגיה, פילוסופיה, היסטוריה, שפות זרות, תנ"ך, מדעי המדינה, כלכלה, חינוך. בדברים כאלה אין עבודה.

וגם באופן כללי אני נורא מפחד מלימודים, בין היתר בגלל ה-OCD שלי. נורא נורא קשה לי להתרכז בחומר. סתם דוגמה: ספרים אני לא מסוגל לקרוא, כי הראש שלי כל הזמן מוסח אל עבר מחוזות אחרים. אם אני מנסה לקרוא ספר, אחרי כמה שורות אני סוגר אותו כי אני לא מסוגל למקד את המוח במילים שאני קורא. ואני באמת לא רואה את עצמי עומד בלחץ של קריאה מאסיבית של חומר רב, ועמידה בלחץ של מבחנים. מיותר לציין שאין לי רשיון ואין לי פסיכומטרי. בגרות דווקא יש, למזלי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 10:59
מבלי להתיימר להיות פסיכולוג, נראה שהבעיה של ה-OCD גורמת לך סבל רב בכמה תחומי חיים. האם אתה פועל לפתור אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 11:06
לצערי אתה צודק. אכן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 11:12
כמה המלצות:

1. תקרא את אבא עשיר אבא עני - מרחיב אופקים.

2.החוכמה הגדולה ביותר היא להתחיל לחסוך מוקדם. אחד כמוך יכול לחסוך 40-50 אלף בשנה מעכשיו - תגיע לגיל 30 עם 500K וזה לפני שאנחנו מדברים על תשואה.

3.הייתי מנסה למשוך עוד קצת בבית , תקנה אוזניות טובות ותסגור את הדלת בחדר אם זה אפשרי.

4.צא לטיול -טוס למדינה זולה לחודש - ינקה לך את הראש ויעזור לך לבחור כיוון.

5.יש הרבה מקצועות שאפשר להתחיל בהם מאזור ה 6000 ולעלות ל- 10-12 עם השנים (לפעמים גם יותר).

הנהלת חשבונות ,תפקידים שונים בבתי השקעות (טלפוניים בתור התחלה), מזכיר\ה ,משרות שונות ברשויות מדינה .

תזכור שמה שחשוב זה לא המשכורת שלך אלא החסכון שמופנה להשקעות אחרות.

טריק נוסף למציאת עבודה - להרשם לתואר ראשון בפתוחה (למשל כלכלה ומדעי המחשב דו חוגי) , לעשות קורס או שניים והופ: בקורות החיים אתה כבר סטודנט לכלכלה ולא סתם אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 11:14
למה אנחנו חוסכים? בשביל שלוות הנפש. אם בבית אין לך שלווה ברור שתעבור דירה, ויפה שעה אחת קודם. אז תחסוך פחות, אז מה?! החסכון הוא אמצעי לא מטרה. המטרה היא להיות מאושר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 12:06
שמע חבר, אתה כ"כ צעיר.. האפשרויות שלך הם כמעט בלתי מוגבלות. חצי מדינה פחות או יותר במצבך הכלכלי והתעסוקתי (רק עם חובות) והם מבוגרים ממך ב - 20-30-40-50-60 שנה.

מה שאני הייתי עושה במקומך:

1. מוצא דירה צנועה ונחמדה עם שותפים בתקציב של עד 2,000 באיזור העבודה ועובר לשם כמה שיותר מהר.

2. מחפש לי עבודה נוספת להשלמת הכנסה.

3. מתייצב כמה חודשים, לומד את החיים החדשים, חוסך כסף וחושב איך להמשיך משם.

המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 12:15
חחח. תודה. :)

1. אני יכול למצוא דירה בתקציב הזה. יש הרבה. אבל כמה לדעתך עולה ארנונה, מים, מזון, חשמל וכד' באיזור הזה של רמת גן? בגלל שזה יכול להגיע לי להוצאה של 3,000 בחודש.

2. אבל כך ייצא שאני אעבוד גם כל יום מ-09:00 עד 18:00, וגם אעבוד במשרה נוספת להשלמת הכנסת. זה נשמע מפרך מדי, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 12:31
1. בדירות של שלושה שותפים כולל אותך אתה יכול למצוא פינה חמה ב - 2,500~ כולל חשבונות גם באיזור רמת גן.

2. אתה עובד חמישה ימים בשבוע כרגע לדבריך. אם תוסיף עוד 2 משמרות בשבוע תוכל ככל הנראה להכפיל את אחוז החסכון החודשי ואין מה לעשות, מרחב התמרון הזה חשוב, ברגע שיש לך ביד כמה חודשי מחיה במזומן, יהיו לך אופציות טובות ומעשיות להמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 13:58
לא מדויק. אני עובד גם בשישי לסירוגין (שבוע כן, שבוע לא), משמרת קצרה. ובשבת אני לא עובד מטעמי מסורת ונוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 14:05
לא מדויק כי לא דייקת, הסתמכתי על מה שאתה עצמך כתבת:

בכל מקרה, מאחל לך המון בהצלחה בכל דרך שתבחר. תחשוב חיובי ותתחיל לנוע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 14:12
אם יש לך כיפה על הראש - מכבד את הבחירה ומבין למה אתה לא עובד בשבת.

אם אין לך כיפה על הראש - אין לך זמן ל"נוחות".
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 15:35
אנסה "בזהירות" להעלות סיבה נוספת שתתמוך בעזיבת הבית ובהתנתקות מבית שאינו מכיל:

נניח והבחור מצליח לחסוך עוד 30K - אין מן הנמנע שהכסף הזה גם יוסט לטובת כיסוי החוב של ההורים.

לא שאני אומר שלעזור למשפחה זה רע (להיפך) - אבל אז הוא נשאר תקוע באותה הנקודה עם "עוגן" כבד יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2015 20:23
א. שכח מהכסף שההורים חייבים לך. הם לא ביקשו ממך שכר דירה על זה שאתה גר אצלם אז אל תתחשבן איתם על שטויות מהסוג הזה. אתה חייב להם יותר אז אל תפתח את הפה. :)

ב. כרגע שאין לך רזרבות מזומן מספקות בשביל לעבור לגור לבד. אתה צריך להגיע לחיסכון בסדר גודל של 30K ש"ח כדי שיהיו לך את הרזרבות המינימליות כדי לעבור דירה ולרהט חדר פלוס קרן לשעת חירום. אז תחכה כמה חודשים לפחות עם זה ותחסוך. בינתיים תתחיל להשתמש באטמי אוזניים רכים ובמקרים קשים במיוחד אפשר בנוסף להוריד איזו בירה או כוסית וויסקי ואז בכלל תהיה חסין רעש.

ג. אתה צודק ככל הנראה שהבית תוקע אותך גם במובנים מסויימים שאתה עדיין לא יודע אותם. אבל כאמור לברוח מחר בבוקר זה עוד לא הזמן.

ד. אתה תסתדר יופי עם כל מטלות הבית כי אם לא תעשה את זה תמות מרעב ואני לא חושב שיש לך תוכניות כאלה.

בקיצור - תן לזה חצי שנה של חיסכון אגרסיבי ותשקול את העניין מחדש כשלפחות יהיה לך את הכסף לבצע את התוכנית כראוי.