⬅ חזרה לאינדקס

משקיע מתחיל, מתלבט בין ברוקרים

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 18:19
היי, אני משקיע מתחיל ואני מתכנן להתחיל לסחור בדמו ואז באמיתי בקרוב. מתלבט בין שני ברוקרים עיקריים: IBI, טריידסטיישן אמרלד. קצת עליי: מכוון למסחר מניות בארה״ב, סווינג, חשבון התחלתי של 3000 דולר. עיקר ההתלבטות שלי הוא: מצד אחד IBI, מציעים 2.5 דולר מינימום אך ללא עמלת משיכה חודשית ואילו טריידסטיישן מציעים דולר לעסקה אך 35 דולר עמלת משיכה. מניסיונכם, בתור סוחר סווינג שיפתח, יסגור ויעשה עוד פעולות ביניים במהלך החודש, כמה זה קריטי ההפרשים? מה דעתכם? תודה רבה על העזרה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 10:07
מישהו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 11:24
כנראה שלא הגעת למקום הנכון. רוב הדיונים בפורום הם לגבי השקעה לטווח ארוך תוך צמצום מספר הפעולות למינימום ההכרחי של קנה-החזק-אזן, לרוב מדובר על לא יותר מפעולת קניה אחת פעם בחודש. לא חושב שתצליח למצוא כאן בקלות אנשים עם נסיון בתור סוחרי סווינג שעושים את כל הפעולות כפי שציינת, מפני שהם מבינים שזה מתכון וודאי להפסדים.

אגב, לשאלתך, מכיוון שהצגת בעצמך את כל הנתונים, מדוע שלא תבצע חישוב פשוט של העלויות שלך ותנסה להסיק מתוך התוצאה "כמה קריטי ההפרשים"? אם אינך מסוגל לבצע חישוב כה פשוט ייתכן שמסחר בבורסה לא כדאי עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 11:36
כמו שאמרו לך, הפורום עוסק בעיקר בהשקעות פאסיביות ולא במסחר אקטיבי.

ממליץ לך לקרוא קצת את הבלוג ולנסות להבין את הפילוסופיה המשקיעה ולמה רוב חברי הפורום חושבים שהשקעה סולידית עדיפה על מסחר אקטיבי. גם אם לא תסכים איתה בסוף, שווה לך לפחות לנסות להבין את ההגיון.

אתה בטוח?

פעם אחרונה שבדקתי העמלות של IBI היו הרבה יותר גבוהות.

ואגב, למה דוקא IBI מכל הברוקרים הישראלים? למה אתה חושב שהם עדיפים על האחרים?

ואם אתה שוקל ברוקר זר כמו טרידסטישן, למה לא לשקול את IB?

35 סנט לפעולה, המרת מט"ח בגרושים ומשיכה חינם פעם בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 20:03
זה באמת הדבר האחרון שצריך להטריד אותך, הסיכוי שתחוייב בעמלת משיכה יותר מפעם אחת הוא די אפסי.