⬅ חזרה לאינדקס

השקעה במוצרים בעל ערך ממשי כהגנה מנפילות של השוק

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 18:39
מה אתם חושבים על השקעה במוצרים שממש עוזרים לנו ביומיום ויש להם ערך בפני עצמם(למשל כלי רכב, מוצרי חשמל, מוצרי טכנולוגיה, אוכל, ביגוד איכותי, נדל"ן וכו') כהגנה מפני נפילה של כל השוק ומצבי כאוס?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 20:01
די בטוח שרכב מאבד לפחות שליש מערכו ב 3 שנים הראשונות שלו. לא בדיוק השקעה הכי טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 20:07
אתה בונה על אירוע שיחזיר אותנו לתקופת הביניים? לא נראה לי שיהיה יותר מידי ערך לקומקום של התה כשלא יהיה חשמל בעולם אבל חייב להודות אחד הפוסטים המשעשעים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 20:11
יש לא מעט אנשים שמתכוננים לתרחיש כזה, "המתכוננים ליום הדין" הם נקראים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 21:21
אני רואה בזה ערך רב. אני חושב שבמצבי קיצון כאלה (רעידת אדמה גדולה, מלחמה גדולה, מגפה רצינית, פיגוע כימי/ביולוגי/סייבר שישבית את הכל), הכלי שישמש אותך הכי טוב זה המיומנויות האישיות שלך.

בגדול, אורח חיים בריא ומינימליסטי זאת ההכנה האולטימטיבית. לדעת לתקן דברים בעצמך, לדעת להסתדר עם מעט, להתרגל למצבים משתנים, היכולת לרוץ למרחקים ארוכים - אלה המיומנויות שיעזרו הכי הרבה.

היופי הוא שאם אתה כבר חיי ככה - אתה כבר מוכן יותר מ- 95% מהאוכלוסיה.

מבחינת ציוד, אולר טוב וסוללה נטענת חזקה (עדיף כזאת שנטענת גם באמצעות אנרגיה סולארית) מספיקים לרוב מצבי החירום לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 13:27
הנה חווינו אחת כזאת ולפחות באופן אישי אורח חיי לא נפגע ולא ממש נמנע ממני דבר מהותי.

מסכים מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 13:48
השאלה לא ברורה - אתה שואל האם כדאי להשקיע במוצרים פיננסיים שמבוקשים בזמן משבר כדי להרוויח או האם להצטייד במוצרים לקראת מצב קיצוני?.

לגבי רווח פיננסי - כל ה consumer staples .

לגבי "מצב כאוס" - כנראה אתה מתכוון לקריסת מערכות ולא נפילה של 10-20% בבורסה. בלתי אפשרי לענות - אנשים יעברו למוד הישרדות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 14:00
למעט נדל"ן, שום דבר מזה הוא לא השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 14:36
ודאי שאפשר. תבחן את הצרכים שלך ביום יום וחפש דרכים להשלים אותם באופן עצמאי

מי שתיה - תאגור מים

אוכל - תאגור אוכל

אנרגיה - תארגן פאנל סולרי

שירותים - תבנה שירותי קומפוסט

וכו'