⬅ חזרה לאינדקס

יכול להיות ארביטראז' מעניין על קמהדע

🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 01:26
לא ממליץ ולא מייעץ, רק נותן מידע שיכול להיות מעניין.

טראמפי החביב כינס מסיבת עיתונאים שבה הודיע שנמצא מכ100,000 מקרים שפלזמות של נוגדנים מורידות את אחוז התמותה בכ35%. קמהדע אחת החברות בתחום. פעם קודמת שהדסה הצליחו לקצר טיפול ב3 מאושפזים המניה קפצה בכ40%. יש פער של כשעה בין תחילת המסחר המוקדם בארה"ב לבין המסחר כאן. החוזים נפתחו ב+0.2.

לחובבי הסיכונים - יכול להיות מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 01:34
לא. לא יכול להיות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 01:42
?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 07:28
מעניין כמו לוטו
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 08:54
דווקא כן יכול להיות מעניין אם מישהו ייתן תחזית ספציפית ואסטרטגיית פעולה ואז אפשר יהיה לעקוב אחרי זה.

אם מישהו גם ישים על זה כסף בפועל ולא רק דיבורים אז זה יהיה עוד יותר מעניין.

לאחר שה"ניסוי" ייגמר אפשר יהיה לנתח אם ההצלחה מקרית או לא או מה היו סיבות הכשלון.

@mudale222, מעוניין לשתף?

א. באיזו שעה קונים?

ב. באיזה מחיר קונים?

ג. מתי מוכרים?

ד. מהי התשואה הצפויה מהנושא הזה?

ה. כמה אחוזים מהתיק אתה שם על האסטרטגיה הזו והאם הרווח הצפוי שווה את ההתעסקות והסיכון?

עריכה: למען הסר ספק, אין לי כל כוונה לעקוב אחרי האסטרטגיות פה והעניין שלי הוא תיאורטי נטו. אני חושב שזה דווקא יכול להיות מעניין לייצר אשכולות של "ניסויים טבעיים" מוגדרים היטב ותחומים בזמן ולבחון אותם אל מול האלטרנטיבה הפאסיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 12:31
לא יכול להתקיים ארביטרז' (אמיתי. לפי הגדרתו. לא סתם תנועות חדות), בגלל הבדלים בשעות מסחר בין בורסאות. לפחות לא בטווחי זמן שעולים על שנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 13:00
לא ברור לי על איזה ארביטרז' אתה מדבר, גם שם בפרה מרקט הם מתמחרים את אותה עלייה שיש בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 16:45
הרעיון היה די פשוט:

לא היה שום אזכור על הנושא הזה בכלי התקשורת בישראל. המסחר בישראל נפתח לפני חו"ל.

אין לי מושג כמה הם יקפצו אבל הערכתי בגסות בין %10 ל40% ע"פ קפיצות קודמות ורוח התקופה.

limit פתיחה ב+10%, אם נקנה אז take profit על +12% וstop lost על12%.

מה שקרה זה שביזפורטל בסוף כן הוציאו כתבה איזה חצי שעה לפני המסחר והמניה נפתחה ב+25% ככה שזה לא היה רלוונטי מבחינתי.

היה לי בכל מקרה אחזקה שלהם בנאסד"ק בכ3% מהתיק שסגרתי בכ50% רווח ככה שיצא בטוטאל כ1.5%.

המסחר כאן בארץ נפתח לפני הפרה מרקט שם, אז אם הוא לא היה משקלל את הקפיצה זה היה 'סוג של'..

כן, זה לא ממש ארביטראז', בטח לא טהור. מקרה מיוחד - אפשר לקרוא לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 16:52
אתה מניח שאין זרימה של מידע מארה"ב לפה?

אתה חושב, שרק אתה עוקב אחרי החדשות בחו"ל, וכל המוסדיים, קרנות הגידור, והפרטיים, קוראים אך ורק ביזפרטל?

ה"כסף הגדול" בארץ, כנראה מודע לחדשות בארה"ב לפני שהן מתפרסמות, או מיידית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 16:57
תתפלא, לפעמים כן, לפעמים לא, הכסף הגדול בכל מקרה סוחר בחו"ל ברובו המוחלט ולא בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 17:04
מה שיכול לקרות, זה תגובות שונות של השווקים. לדוגמה: טבע מפרסמת דו"ח, ואז יורדת 10% במסחר בתל אביב, ונופלת עוד 20% בוולסטריט. אבל זה לא ארביטרז', ולא פער בהפצת מידע. זה משהו הרבה יותר עמוק. ואני לא מכיר דרך לצפות תנועות כאלה.

אני דיי בטוח שכל "הכסף הגדול בארץ" סוחר גם וגם, או לפחות מסוגל, פשוט כי ההיצע פה שונה.

בכל מקרה, בשביל שהשוק יהיה יעיל, מספיק לך מיעוט מאוד קטן של שחקנים עם כסף וגישה למידע...

מזכיר את ג'ניה
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 17:12
אמרתי בהודעה הראשונה, זה לא כסף על הרצפה וזה לחובבי הסיכונים בלבד.

היה יכול היווצר מצב ייחודי יחסית אם היה נפתח בגאפ קטן יותר בארץ (כן, גם עם הכסף הגדול היה נכנס).

אבל בכל מקרה זה לא קרה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 19:26
הרעיון שלך מעולה לשוק של 1930 לא בימינו, ארביטרז' תתפוס אולי של 2 אגורות. מה אתה חושב שעושי השוק פרייארים ורק אתה גילית את אמריקה?

כמה שנים אתה מתעסק במניות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 19:45
מספיק זמן בשביל לא להקשיב לכל אחד באינטרנט שחושב שהוא יודע הכל וראה הכל.

אגב, עשיתי גם כסף מארביטראז'ים "טהורים", של נכסים עם מחירים שונים בזירות שונות בזמן אמת. ולא, לא באגורות (אם כי מה רע באגורות? הכל מצטבר בסוף).
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 20:53
כל רווח מבורך אבל באת בפוסט מפוצץ כאילו מישהו יכול לאסוף כסף מהרצפה בהתלהבות של ילד מתחיל(לא שזה רע).

איך אמרת "לא להקשיב לכל אחד באינטרנט " אז גם אתה אל תמליץ לאנשים לעשות תרגילים אקרובטים על מניה כולשהי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 21:36
ההפך הגמור. תסתכל על ההודעה שלי.

"לא ממליץ ולא מייעץ, רק נותן מידע שיכול להיות מעניין .... לחובבי הסיכונים - יכול להיות מעניין.".

זה ממש לא כסף על הרצפה ובכל מקרה התרחיש לא התממש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 21:50
הארביטראז הזה לא יכול להתקיים מכיוון שכמעט לכל קרנות הגידור יש תוכנות שעוקבות אחר הבדלים בין בורסאות עבור כל הניירות ותוך אלפיות השניה ההפרש מתאפס.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 22:21
אין שום קשר לקרן גידור, לא לכתוב דברים סתם בלי הבנה במכניקה של השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 00:44
בטח שיש קשר. אני בעצמי עבדתי עם קרן גידור הולנדית שהחזיקה בין היתר black pool בשיתוף עם בית השקעות גדול שבו הם ניצלו הבדלי מחירי מניות וסחורות בין שווקים שונים ושיבצו קונים ומוכרים מבורסות שונות ולקחו את הפרש המחירים לכיסם.

כל חברה עם מספיק כסף יכולה לעשות את זה ולרוב זה מנוצל ע"י קרנות גידור ובתי השקעות/בנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 00:56
אין קשר כי לא מדובר על ארביטראז' טהור של נייר שנמצא ב2 שווקים שונים שנמצאים כרגע במסחר.

מדובר במניה שקיבלה ידיעה חיובית שלא סוקרה כמעט בארץ ונסחרת בארץ שעה לפני שהיא נפתחת למסחר בחו"ל.

אתה יכול להחליף את המילה ארביטראז' ב: סיכוי לשוק לא משוכלל על הנייר למשך כשעה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 01:59
¯\_(ツ)_/¯
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 07:31
הם עשו בין היתר את זה. כשבורסה אחת הייתה פתוחה ואחרת סגורה, הם סחרו בנייר באופן חופשי ב black pool שלהם. עד שהבורסה במדינה השניה נפתחה כל מי שצריך כבר קנה את הנייר ואז בפתיחה המחיר קפץ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 07:44
נו, אז איך היה הארביטראז'? מעניין? או פחות.