⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות לגבי עסק משפחתי

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 17:25
שלום לכולם

מרגיש לי קצת מוזר להתייעץ פה על דבר כזה, אבל בזמן הקצר שלי פה התוודעתי לכך שיש כאן אנשים עם ראש על הכתפיים, ואני מאוד מעריך את הדעות ודרך החשיבה של האנשים פה (גם כשאני לא מסכים אתם, הדעות נשארות עניניות ונומקות), אז בעצם למה לא. כתבתי את כל מה שעל הראש שלי ככה הפוסט די ארוך.

קצת עלי:

בן 25, לומד הנדסה באחת מהאוניברסיטאות הגדולות, באמצע התואר כרגע. לא עובד חוץ מזה, מקבל תמיכה כלכלית לצורך הלימודים מהורי.

בגדול, כמו רבים בגילי, הגעתי לאקדמיה כי נסלל עבורי מסלול. בית ספר>צבא>אוניברסיטה. לפחות מהסביבה ממנה באתי, לא ללמוד באוניברסיטה אחרי שנתיים-שלוש מהצבא נחשב דבר חריג יחסית, זה הדיפולט. בחרתי בהנדסה מכיוון שאני בחור ריאלי, אוהב מדע ומסתדר באופן יחסי עם מתמטיקה. העובדה שמדובר בתחום יחסית נדרש ועם שכר טוב שיחקה תפקיד משמעותי. תחום ההנדסה שבחרתי היה היחיד שנראה לי מעניין. זה לא היה חלום חיי (ואין לי כזה), אבל זו בהחלט היתה (ועדיין) האופציה הכי סבירה מתוך המסלולים שיש לאקדמיה להציע לי.

העניין זה שאני לא מתחבר לתואר כמו שציפיתי. עד היום אני לא יודע באמת מה אופי העבודה בפועל אחרי התואר, הקורסים לא מעניינים בכלל, עדיין הכל תאוריה אפורה. בקיצור אני צריך ללמוד וללמוד קשה ואני אפילו לא יודע בשביל מה (חוץ מהמטרה הגדולה שהיא כמובן ג'וב קבוע ומכניס).

לאבי יש חנות במרכז הארץ. אף פעם לא נכנסתי לפרטים אבל לפי העובדה שאמי לא עובדת ואנחנו חיים ברווחה כלכלית מאוד טובה, כנראה שהעסק מצליח מצויין. כשנה לפני שהתחלתי את התואר הוא אמר לי שהוא היה רוצה שאמשיך את העסק אחריו. הוחמאתי אך אמרתי לו שאני לא יודע אם מה שאני רוצה בחיים זה לנהל חנות, ובגדול אני רוצה להכנס לתחום של ההנדסה, ובטח שאני לא יודע להחליט דבר כזה עכשיו. הוא אמר שבכל מקרה הוא רוצה שיהיה לי תואר אקדמאי. פה הסתיימה השיחה.

מאז חלו כמה שינויים. העיקרי שבהם זה איבוד מוטיבציה להמשך התואר, וכמו כן, כיום מאוד קורץ לי הרעיון הכללי של להיות אדון לעצמי ולא להיות שכיר. לפני כשבוע אמא שלי זרקה לי משהו על זה שאבא שלי היה רוצה שאעבוד איתו בחנות (הוא כבר בגיל שהוא מתחיל לראות את הפנסיה). ומאז אני חושב על העניין הרבה. מתחילת הסמסטר הנוכחי באמת כבר קצת קשה לי מבחינת מוטיבציה, ואני כבר לא יודע אם זה מה שאני רוצה לעשות בחיים, וזה הוביל לכך שהתחלתי לחשוב על העניין ברצינות.

מספר נקודות:

*החנות נמצאת במרכז הארץ. שם גדלתי, אך האוניברסיטה שלי לא ואני גר הרחק מהאזור מאז, וכבר גיבשתי לעצמי תכנית להעתיק את חיי לכאן כי אני מרוצה מהאזור. מרכז הארץ צפוץ ועמוס ופקוק ואני לא יודע אם שם ארצה לחיות. אם אחליט להכנס לעסק - זה ידרוש את העתקת מגורי לאזור (או לחלופין זמן נסיעה רב).

*כאמור הסיבה שהתחלתי לחשוב על הנושא היא התסכול מהלימודים ולכן מאוד מפתה אותי לעזוב הכל כרגע. החסרון כמובן, שאם גם שם אני לא אמצא סיפוק, אני אהיה חסר כל השכלה מקצועית. (אגב, להבנתי אם אעשה את אותו הדבר רק אחרי התואר, עדיין אתקבל בבעיה. ניסיון מקצועי כמו גם גיל צעיר משחקים תפקיד חשוב בקבלה לעבודה, וכמו שהבנתי אם אחפש עבודה ראשונה נניח שנתיים אחרי סיום התואר, אהיה בבעיה).

*מדובר בעבודה צמודה עם אבי. יחסינו טובים אמנם, אבל אולי זה יכול לשנות את זה.

אלה הדברים שרצים לי בראש כרגע. אני אשמח לשמוע על נקודות שלא חשבתי עליהם, על שאלות מכווינות שאוכל לשאול את עצמי וללמוד יותר על אם יתאים לי יותר או פחות בחירה מסויימת. ובגדול מה אתם חושבים על האופציה הזו של העסק. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 18:09
נשמע לי שחשבת על הדברים לעומק ולכן במקום לשאול אותך שאלות שאתה כבר מכיר אני פשוט אשתף אותך במחשבות שלי.

מכיוון שאתה כבר במהלך התואר (אולי אחרי האמצע?) אז אני חושב שכדאי לסיים את התואר בכל מקרה לפני שאתה מקבל החלטה כלשהי.

כמו כן מדבריך נשמע שאתה לא באמת יודע אילו עבודות צפויות לך אחרי סיום התואר ובמה זה כרוך כך שפסילת כל העבודות הללו מראש זו נקודה בעייתית.

אם תחליט לסיים את התואר ואז לעבוד עם אביך אז לא אמורים לראות זאת בעין כל כך רעה במידה ותחליט בעתיד לחפש עבודה בתחום הלימודים שלך.

יש הבדל גדול מאוד בין חור בקורות חיים כי אף אחד לא קיבל אותך לעבודה לבין התנסות בעבודה כעצמאי במשך כמה שנים.

ישנם מעסיקים שיראו את ההתנסות שלך כעצמאי כמשהו שבונה אופי שהם מחפשים בעובדים שלהם וזה דווקא יכול להוות יתרון משמעותי ולא חסרון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 18:20
מספר מחשבות בעקבות הפוסט שלך:

1. כאמור, כן כדאי שתסיים את התואר אלא אם אתה ממש בהתחלה. לא חייב אפילו לסיים בתואר שהתחלת, אם זה קשה לך תעבור למשהו יותר קל אבל תסיים את זה. אתה לא ממש מרגיש את זה עכשיו כי אתה עסוק בלסבול אבל זה כן יתרום לך משהו בחיים בהמשך ויהווה תעודת "ביטוח" למקרה שההרפתקה שלך בעסק לא תצליח.

2. זה שאתה לא אוהב ללמוד לא אומר שתאהב לנהל עסק. אל תבנה ציפיות גדולות אלא קח לך חודש חודשיים כשיש לך זמן ותשתלב קצת ביומיום של החנות כדי לראות איך זה בכלל. אולי תגלה שגם זה לא בשבילך.

3. זה שהחנות באיזור המרכז לא אומר שאתה צריך להיות בסרט של פקקים וחניה. יש אמצעי תחבורה חוץ מרכב פרטי וחלקם נוחים מאוד (אני משתמש באופניים חשמליים + רכבת).
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 18:37
תודה על הדברים קודם כל.

לא מדוייק שאני באמצע התואר, יותר התכוונתי שאני בעיצומו של התואר. אני בתחילת השנה השניה (מתוך 4), ככה שזה יותר נכון רבע מהתואר.

ודווקא התואר זה מה שהפך להיות העול בשבילי. הרי גם העבודה בעסק וגם העהודה כשכיר הם סך הכל לוט בערפל כרגע. אבל בשביל לבחור ללכת לעסק אני לא צריך לקרוע את התחת שנים.

עוד דבר, לגבי המיקום, זה באמת זניח ולא מהות העניין ככה שאפשר להתעלם (אין לי אפשרות לערוך יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 19:06
אל תערבב בין לימודים לבין המקצוע הסופי. בתוך אחד שמאז היסודי ידע בדיוק מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול, ולמרות שהלימודים הלכו לי ללא קושי מיוחד (וזה היה לימודי ערב עם עבודה במשרה מלאה), לקראת סוף השנה השלישית גם לי יצא האויר מהמפרשים. בסוף סיימתי ואני עובד בזה.

אתה צריך להחליט אם המקצוע מעניין אותך, ואם כן, אז צריך קצת לסבול בשביל זה.

ולגבי ניהול עסק, לא יודע במה מדובר, והכי חשוב, עד כמה התחום של העסק בכלל מעניין אותך (יצור קפיצים, למשל, נשמע לך מעניין?), אבל זה ממש לא פיקניק, ורק נדמה לך שאתה אדון לעצמך. אמנם אין לך בוס, אבל לקוחות (ובמיוחד הלקוחות הישראליים) יכולים להיות הרבה יותר גרועים מבוסים.

בקיצור, אל תפסיק את הלימודים. ותנסה להשתלב בעסק, אם זה מעניין אותך. רק אל תפתח ציפיות גבוהות מדי. עדיף להיות מופתע לטובה מאשר להתאכזב
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 19:08
האם אתה מצליח להסתדר עם החומר הנלמד?

בעיקרון, "המתחיל מצווה אומרים לו גמור"

אם אתה לא מסתדר עם החומר וזה קשה לך, זו יכולה להיות אחת הסיבות למה אתה מחפש "יציאה" (בלי לשפוט, דבר דומה קרה גם לי).

בכל מקרה, אני מצטרף לדבריהם של @daat99 ו- @Edward.

לתואר יש משמעות ברמה האישית, שהצלחת להתגבר על מכשולים ולהשיג איזה הישג שלא רבים מצליחים להתמיד בו (אלא אם השגת הישג יוצא דופן לפני כן).

הרבה מאוד אנשים יגידו לך שתחושת ההישג הפכה אותם לאנשים הרבה יותר עצמאיים ובטוחים בעצמם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 20:20
נראה לי שחשוב לדעת אם תחום העיסוק של החנות מעניין אותך, לא? נדמה לי שיש הבדל בין לנהל חנות מחשבים, מכולת, או חנות אופניים, והוא תלוי גם בתחומי העניין שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 20:35
אין לי משהו אינטלגנטי להגיד, אבל ניחא (-:

תמיד נראה לי ממש כיף לנהל עסק, להתרחב (לפתוח מלא סניפים), להתעסק עם כמויות גדולות של כספים ולעשות כל מיני טבלאות ואופטימיזציות. גם נראה לי כיף להתנהל עם עובדים, להוות דוגמא אישית, לעשות אאוטסורסינג, וכו'

מי שנראה לי הכי כיף, הוא ללמוד איזשהו חלק בעסק, להאציל סמכויות, וללמוד תחום חדש וכן הלאה...

כמות היידע והתאים האפורים שנדרשים בשביל זה עולה בהרבה על מה שנדרש בשביל לסיים כמעט כל תואר (ראשון, שני ושלישי).

החברה הישראלית לא מעריכה מספיק בעלי עסקים, אנשי עסקים, יזמים, ובעלי מקצוע.

מאוד שווה לך לקרוא את the millionaire next door אפילו שהוא לא כתוב הכי טוב, משום שהוא מאוד רלוונטי אלייך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 20:52
לשאלה - אני מסתדר עם החומר אבל עם קושי ניכר. סך הכל אני עדיין בתואר בלי נכשלים. הבעיה העיקרית היא שאני פשוט לא מצליח לשבת וללמוד (וזה בגלל חוסר מוטיבציה) ומכאן שהציונים שלי לא בשמיים. אין ספק שזה מה שגורם לי לחפש יציאה, ופשוט כרגע מצאתי אחת אז אני בוחן אותה. (מאוד סביר שזו סתם ירידת מתח ונק' שבירה אז אני סתם מחפש לשבור את הכלים.)

לגבי תחום העיסוק - מדובר בייבוא מוצרי טקסטיל לארץ. המכירה היא לעסקים אחרים, ככה שיש כמות יחסית מצומצמת של לקוחות, שהם גם די קבועים.

המוצר עצמו כמובן לא מעניין. אבל מי יודע, אולי אני כן אמצא סיפוק בלנהל עסק. לשמור על מאזן, לנהל הזמנות, להוציא משלוחים וכו'. מצד שני זה נראה לי כמו מכרה זהב של בירוקרטיה ומיסים וכו' ויכול להיות שזה יהיה נטל גדול.

אני מבין שקונצנזוס הוא לא לצאת מהתואר בשלב זה, וזה גם מה שחשבתי שאשמע.

האמת שחשבתי על למשל לעשות הפסקת לימודים לשנה (אי אפשר לסמסטר אחד) ולראות איך העבודה בפועל, ככה אני שולל את האופציה של לצאת קירח מכאן ומכאן. החסרון המשמעותי הוא שאם אחליט להמשיך בתואר - אני כבר לא אלמד עם אף אחד מהחברים בתואר וגם אסיים את התואר בגיל מאוחר יותר (נכון, גיל זה רק מספר וכו', אבל אני מעדיף לסיים את זה מה שיותר מוקדם). הפחד שלי הוא שאם עכשיו קשה לי - אחרי שאהיה בחוץ יהיה בלתי אפשרי עבורי לחזור ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 21:07
בניגוד לאחרים שהמליצו לך להמשיך אני אומר לך להפסיק להיות מובל/נגרר. בחירת העבודה צריכה להיות מה שמעניין אותך ולא מה שהחברה אמרה לך ששווה/נדרש או ההורים אמרו לך שכדאי לך לעשות.

תחילת שנה שנייה בהנדסה זה ממש תחילת התואר. למדת קורסי בסיס תאורטיים שיהוו בסיס להבנת חומר מורכב יותר הקשור לתחום ההנדסה שבחרת.

לאור הקשיים שאתה בטח חווה כמו רבים מהסטודנטים אתה בעצם מפקפק במסלול שבחרת. השיקולים שלך בבחירת המקצוע (נדרש, דיפולט אוניברסיטה, טוב במתמטיקה) מובנים אבל גם מובן למה חזרת לפקפק בדרך.

אני מרגיש שזה זמן טוב לעצור ולנתח מה באמת הדברים שגורמים לך להכנס ל"זרימה". יתכן ותזהה נושא או נושאים שיעזרו לך להבין שבעצם כדאי לך לעסוק במשהו אחר ממה שבחרת.

יכול להיות שתבחר בתחום שעדיין דורש השלמת תואר אוניברסיטאי והקורסים שכבר עברת לא היו לשווא (כלכלה, מנהל עסקים, ...)

יכול להיות שהמקצוע ההנדסי שבחרת עדיין יצא גבוה אבל אז תהיה לך מוטיבציה רבה יותר כי תזהה את הקשר בין השקעה בלימודים ועבודה.

שווה שתמצא עבודה סטודנטיאלית קשורה למקצוע שלך או לפחות עבודה שתאפשר לך להיות בקרבת אנשי מקצוע אלה. תוכל לקבל פרספקטיבה נוספת על המקצוע.

יכול להיות שתבחר להמשיך את העסק המשפחתי. העיצה שלי היא שתבוא לשם כשאתה מביא ערך מוסף. מהו הערך המוסף? תלוי בך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 21:39
@ארגמן צודק.

אלו החיים שלך, אתה צריך להיות זה שיחליט מה לעשות אתם.

נדמה לי שזו אחת ההחלטות הכי חשובות שתעשה בחיים שלך - לבדוק מה אתה באמת רוצה לעשות.

אני מאמין שרבים מאתנו מתחבטים/התחבטנו בשאלה הזו (כולל אני, עד לא מזמן).

מה חשוב לך?

ממה אכפת לך?

מה אתה אוהב לעשות?

מה המטרות שלך?

תחבר את כל אלה, תיקח את הזמן, ותחשוב - אני בטוח שהתשובה תציג את עצמה בשלב כלשהו.

בסופו של דבר כולנו עושים פשרות עם המציאות, אבל אם אנחנו קרובים לעשות מה שרצינו זה גם לא רע בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 23:43
בוא נפריד בין שני הדברים: התואר שאתה לומד כרגע, והעסק שבו אתה יכול להשתלב בפוטנציאל. אלה שני דברים שונים לחלוטין, וכשאתה שוקל בעד / נגד המשך התואר, תתמקד רק בזה ותתעלם מהעניין של העסק, אותו דבר - כשאתה שוקל האם להכנס לעסק המשפחתי.

(יש לי תואר ראשון שסיימתי, אך לא עסקתי בתחום הזה בפועל. יש לי גם עסק קטן, אומנם לא משפחתי, אז אני אתן את הדעה שלי מתוך הנסיון האישי שלי.)

המשך הלימודים ועיסוק בתחום שאתה לומד כרגע

אני מציעה לך לקבל את ההחלטה אך ורק אחרי שדיברת לפחות עם כמה אנשים שעוסקים בתחום הזה בפועל, ואם יש תת-התמחויות - אז לשוחח עם אנשים מכמה תת התמחויות. כדאי ממש לרדת לפרטים, לשאול אותם איך נראה היום שלהם, מה אופי העבודה, מה רמת המשכורות, וכו'. ממש לקבל תמונה בצבע ובתלת מימד איך עשויים להיראות החיים שלך אחרי הלימודים. מאד ייתכן, שדווקא זה מה שיתן לך את המוטיבציה להמשיך. הסיפור שלי בקצרה: למדתי תואר מאד מעניין ומאתגר מבחינת הלימודים, רק בסוף התואר (שנה לפני סיום) התחלתי לברר מה האופציות שלי בפועל אחרי התואר, והבנתי שזה לא מתאים לי, אך בכל זאת סיימתי את התואר, כי היה לי חבל לא לסיים. לא עסקתי בתחום הזה, אך נכון להיום הוא מהווה בסיס מצויין ללימודי המשך בתחומים שכן מעניינים אותי מבחינת תעסוקה. השורה התחתונה: סיימתי את התואר, ולא מצטערת על זה לרגע.

שמעתי מאחותי על מישהי שסיימה תואר בתכנה, אך אחרי הלימודים עבדה שנה או שנתיים יחד עם החבר בעסק שהיה בבעלותו, ואז החליטה לחזור לתחום שלמדה. עד כמה שהבנתי, היא מצאה את העבודה דיי מהר וכיום עובדת בחברה גדולה ומבוססת, ומרוצה מאד.

האם יש לך אפשרות לקחת הפסקה של סמסטר אחד בשביל להחליט מה הלאה?

השתלבתות בעסק המשפחתי

לדעתי, כדאי להתנסות בפועל בניהול העסק, וכמובן גם לדבר עם אבא לפני זה וגם במקביל. אני לא יודעת מה אופי היחסים ביניכם, ועד כמה הוא ירגיש בנוח לדבר איתך ב-100% פתיחות וכנות, אבל רצוי לשמוע ממנו גם על הקשיים ועל הפן הפחות זוהר של ניהול העסק הזה ביום יום. מתוך הנסיון שלי, ונסיון של הרבה עצמאיים שדיברתי איתם, החיים של עצמאי הם לא דבש. יש הרבה הרבה מעבר למה שרואים מבחוץ. יש עליות וירידות, לקוחות שלא משלמים, ספקים לא אמינים, ערייה שפתאום מחליטה להטיל עליך איזה תשלום של כמה אלפי שקלים, שינוי בנהלי יבוא, עבודה עד 2:00 בלילה, אי ודאות, משפחה שלא תמיד סובלנית ואמפטית, וכו'. מצד שני, יש מכובן גם הרבה יתרונות: אין שגרה - יש כל הזמן דברים חדשים ולומדים משהו כל יום, אפשר להרוויח ופה מאד, וכו'. אני מכירה עצמאיים שלא היו מחליפים את כל החבילה הלא פשוטה הזו בשום דבר אחר בעולם: הם חיים ונושמים את העסק(ים) שלהם. חוץ מזה, אם תרצה לפתוח עוד עסק בתחום משלים, או אולי אפילו למכור את העסק הקיים - זאת גם אופציה. אחד היתרונות של עולם העסקים זה גמישות: יש אינסוף אפשרויות והכל פתוח בפניך.

האם יש לך אפשרות להשתלב בעסק במהלך חופשת הקיץ, להיות בעסק יום ולילה ולהרגיש איך זה באמת?

ולסיכום: מלבד שתי האופציות הנ"ל, יש עוד מליון אופציות אחרות :)

לכן אמרתי, שהשיקולים של בעד/נגד כל אחד מהמסלולים האלה (וה-999,998 המסלולים האחרים) צריכים להיעשות בנפרד.

חוץ מזה, זה נשמע לי נורא כבד ומפחיד: "איזה מסלול אני בוחר"? אתה באמת מתכוון להחליט עכשיו, מה תעשה עד סוף ימיך? :)

RELAX, תמיד אפשר לחשב מסלול מחדש, גם בעוד שנה וגם בעוד 10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 06:28
תגמור את התואר.

שכח מהעסק של אבא שלך. כרגע זה לא אופציה. אחרי סיום הלימודים תשקלו זאת מחדש. עוד 3 שנים יתכן שהעולם יתהפך. לא יצטרכו עוד את המוצרים, או להיפך.

זו הדרך הנכונה כי היא שומרת לך את מירב האופציות פתוחות.

קבל דוגמא של מישהו שאני מכיר אישית, הוא סיים את התואר, התחיל לעבוד עם אבא והם הסתכסכו, הבן עזב והחל לעבוד כשכיר במקצוע שלו, והיום כולם מאושרים.

תאר לך שהוא לא היה מסיים התואר? במסגרת הסכסוך בעסק הוא היה מאשים את אבא שלו בזה שלא סיים את התואר, והיה מרגיש שאביו גזל ממנו את האופציות לעתיד שהיו לו.

באופן כללי עסק משפחתי זה לא דבר שקל להסתדר בו מבחינת יחסים. אתה תמיד תהיה הילד והוא תמיד יהיה האבא. בניגוד לכל מקום עבודה אחר שם תוכל לחצוב לך את המעמד שלך לפי כישוריך ויכולותיך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 09:11
לגבי הלימודים שלך: עברת עכשיו את השנה הראשונה בתואר בהנדסה. זו אכן השנה שבה לומדים בעיקר תאוריה ולא מבינים מה הקשר למקצוע. זו גם השנה שבדרך כלל מקבלים בה את הציונים הכי נמוכים. בהמשך הלימודים אמורים להיות יותר קשורים למקצוע, לתת לך יותר מושג במה באמת עוסקים, וגם להיות יותר מעניינים, אם יש לך איזושהי זיקה לתחום. בעיני, להחליט אם להמשיך או לא על סמך השנה הראשונה זה לא כדאי. היא לא מייצגת את שאר התואר, ובכלל בכלל לא מייצגת את העבודה עצמה. מסכימה עם @DiverGirl שאת ההחלטה לגבי המשך התואר צריך לקחת לפי העבודה שזה מאפשר לך אחר כך, אם אתה מעוניין באופציה הזאת, ולא לפי כמה שנים בודדות של לימודים. למרות שעכשיו נראה לך כאילו השנים הבודדות האלו הן המון זמן, בטווח הארוך אלו שלוש שנים בלבד, שיכולות לשנות לך את החיים לעשרות שנים לאחר מכן. אם אתה מחליט לעזוב את התואר, תעשה את זה מהסיבות הנכונות.

ולגבי העסק של אביך: למה אתה חייב לקחת חופשת לימודים בשביל להתנסות בו? יש לך כמה חודשים בלי לימודים בקיץ, זו יכולה להיות הזדמנות טובה ללכת לעבוד ליד אבא שלך ולראות במה דברים אמורים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 14:57
מוסיפה את השנקל שלי.

קודם כל מסכימה עם @מרק עוגיות יש חופשת קיץ אפשר ללכת לעבודה עם אבא כל יום ולראות איך העסק עובד ואם זה נחמד לך. אני לא חושבת שמה שהעסק עושה ממש משנה, אתה הלא לא מתעסק בכלל בטקסטיל (אני מניחה שאתה לא תופר שם ) אלא בהיבט ניהולי פרופר ולא נראה לי שזה משנה מה המוצר אלא ניהול העסק הוא מה שחשוב ומעניין פה.

בקשר לתואר. לא הייתי מפסיקה לימודים מכמה סיבות העיקרית כי להספיק ולפרוש זו תמיד הדרך הקלה. קצת קשה אז מפסיקים. אנחנו טובים בלתת המון המון תירצוים ללמה הפסקנו אבל שורה תחתונה להתחיל משהו גדול בחיים ואז לפרוש זה לא ממש טוב. אף אחד לא אמר שהחיים כייפים הדרך ארוכה וקשה אבל בתור אדם אם אתה מציב לעצמך מטרות ועומד בהם הרגשת הסיפוק שתרגיש אחרי היא מדהימה וגם תלמד אותך על עצמך. שאתה כן יכול ולמרות שקשה אתה לא מוותר וממשיך.

עם זאת אם אתה ממש שונא את התואר שלך ולא רואה איך אתה עובד בזה בעתיד (לא מבינה כלום בתחום) אולי שווה להחליף מסלול למשהו שיותר מעניין אותך.

אישית בשום אופן לא הייתי מוותרת על לימודים, זו תעודת הביטוח שלך שיש לך על מה ליפול בחיים ולמרות שאפשר להצליח בלי לימודים הרבה יותר קל להצליח עם. אתה גם בנקודה שכל החיים שלך הם הלימודים (חברים מקום מגורים גיל מתאים תמיכה מההורים והחברה) וזו הנקודה האופטימלית לסיים אותם. בגיל 28 הכל יראה אחרת ופתאום כל החברים שלך יתחילו להתחתן ולצאת מהעבודה באיזור 8 בערב ישר הביתה וזה שאתה לומד ירגיש לך מוזר ולא קשור. מה שגם מי שלומד איתך ירגיש לך מוזר ולא קשור (ילד בן 23 שלמד להכין שניצלים לבדו לא יעניין אותך) .
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 17:59
תודה לכולם!

בהחלט עירבבתי בין הדברים וצריך לבחון כל אחד מהדברים (תואר, עסק) לגופו.

כנראה שזו באמת תהיה החלטה פזיזה מדי לעזוב הכל ולהשתלב בעסק (עם כמה שפיתה אותי הרעיון של לשבור את הכלים). אז אני אחזור להחלטה הקודמת שלי והיא לבחון את עניין העסק כשאסיים את התואר. בהחלט אהבתי את הרעיון של לנסות ולראות מקרוב את העסק מתנהל בקיץ הבא.

לגבי התואר, שזה העניין המורכב יותר. בהחלט הייתי רוצה לסיים תואר אקדמאי, אבל אני מאוד מתוסכל כרגע ולא רוצה שהמצב הזה ימשך. לא היה לי ספק שיהיה לי קשה, אבל ציפיתי שלפחות אמצא עניין, והגעתי למסקנה שזו הבעיה. בזמן הקרוב אני אנסה לחפש מהנדסים מהתחום ואדבר קצת עם סטודנטים משנים מתקדמות יותר, בתקווה לראות שהתואר והעבודה בפועל אכן מתאימים לי ובכך אמצא יותר מוטיבציה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 19:49
אני מצטרף לממליצים לסיים את התואר.

אפילו אני, שלמדתי את מקצוע חלומותי באוניברסיטת חלומותי (לא בארץ), נשברתי כמעט 3 פעמים בתואר והגשתי טפסים למעבר מסלול.

בסוף סיימתי, ואני מאוד נהנה מהעבודה, ותוכנית העל היא גם שיהיה לי עסק עצמאי.

אני ממליץ לך בחופשה הקרובה לעבוד כמה ימים בחנות כדי להתחיל לקבל תחושה במה מדובר.

במקביל, תתחיל לחפש עבודת סטודנט בתחום שלך כדי להבין במה תוכל לעבוד בעתיד במקצוע שלך.

בכל מקרה, גם כמהנדס אין בעייה להיות עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 21:51
אחח כמה שאתה מזכיר לי את עצמי...

גם לאבי יש עסק משפחתי ולאורך כל הלימודים שקלתי לפרוש ולעבוד איתו... ואז סיימתי את הלימודים והתחלתי התמחות וגם אז חלמתי לפרוש ולעבוד איתו... ואחרי ההתמחןת מצאתי עבודה בשכר די טוב ועדיין חלמתי לעבוד איתו...

ואז יום אחד הוא אמר לי שהוא מתכנן לפרוש ושהוא מצא קונה לעסק ...

אז פרשתי מהעבודה הנוחה ושיניתי את מקום מגורי ב 100 קמ' צפונה...

האם זה היה נכון? מוקדם לדעת , אבל אני יכול להבטיח לך שני דברים :

1.בתור בן של אבא עצמאי - החלום של פרישה ממסלול השכירים תמיד ירדוף אותך.

2.לעובדה שתסיים תואר יש משמעות , תהיה לך תעודת ביטוח למקרה שהעסק יכשל / ימאס לך .
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2015 14:51
השנקל שלי:

אני למדתי תואר במשפטים -והשתעממתי מאוד 90% מהתואר (תיאוריה וכו'..) כך שמאוד מבינה אותך.

אולי תשקול מעבר להנדסת תעשייה וניהול- מקצוע שיכול אולי לתת לך יותר כלים אם תחליט לעבור לעבוד בעסק של אבא שלך ועדיין תצא עם תואר ביד..

בכל מקרה מומלץ לסיים את התואר- שנתיים לאחר סיום הלימודים וההתמחות ואני עובדת בתחום הפיננסים, לא כעו"ד, אך התואר במשפטים והנסיון בתחום המסחרי פתחו לי את הדלת לעבודה הזאת..(מאוד מעניינת :) )