⬅ חזרה לאינדקס

להישאר בתמונה

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2020 13:01
למישהו יש טיפ איך לשמור ולעקוב על התיק השקעות מבלי להיות מעורב בתיק?

בעצם בתיק פאסיבי אנחנו רוצים לא להתעסק עם התיק, לא להקשיב לחדשות , לא להתפתות לעשות שינויים לפי מצב השוק. אנחנו לא רוצים לגעת ולא רוצים לשמוע אלא לתת לו לעבוד בשקט לתקופה ארוכה מאוד.

וזה בדיוק מה שאני עושה.

החשש שלי הוא זה שאני לאט לאט אשכח מהתיק, אשכח ממה שלמדתי פה בפורום, ועם השנים, יהיו שינויים בענייני מס, מניות חדשות יותר אטרקטביות שאפספס, עליה בעמלות על מניות שרכשתי, מצב כלכלי של בית ההשקעות שלי ונהליה ישתנו ואולי יהיה פחות משתלם מבעבר...

החשש הוא שאני ״אשכח״ מהתיק, על מנת לשמור עליו עד שיום אחד אזכר ואביט בו ואראה שהמצב גרוע יותר כי לא טיפלתי ולא תחזקתי. ובכך בעצם עשיתי פעולה הפוכה ממה שתכננתי.

חוץ מאיזונים תקופתיים וחוזה של תוכנית כלכלית המכריחות אותי להתעדכן במצב השוק ומזכירות לי את הדרך בו בחרתי להשקיע, המטרה, הטכניקה...

יש טיפים נוספים איך להישאר בתמונה? להתעדכן במידע משתנה בשוק מבלי להיות מעורב ?

אולי אתרים מסוימים או דף אקסל מתעדכן למשקיעים פאסיביים
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2020 14:25
הדרך אולי הכי פשוטה היא להגדיר לעצמך שלא תכנס לתיק חוץ מפעם/פעמיים בשנה לצורך איזונים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2020 14:50
החשש שלך זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך. אנשים פה מתאמצים לשכוח ולא מצליחים, אני מתחיל לחשוב שזה בלתי אפשרי כי ככל שהזמן עובר התיק גדל ואתה יותר "מושקע" בו וזה פשוט לא סביר פתאום לשכוח...
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 00:59
לשכוח זה מבורך מאוד - רוב האנשים מסתכלים בתיק באובססיביות (וחבל). מניות חדשות לא אמורות לענין אותך, אלא אולי ETFים חדשים/זולים יותר ומספיק לע"ד שתעקוב אחרי הפורום כדי לדעת אם יש מכשיר חדש. כל השאר מאוד פשוט - ממליץ שפעם בשנה תעשה סקירה יסודית של התיק והיכן הוא מנוהל ואז תקבל החלטות כגון מעבר/שינוי/איזון וכו' ותשכח מהכל עד השנה שאחרי. כאשר תהיה במרחק של 3-5 שנים מפרישה תתחיל להתעניין יותר ואולי אז הזמן ללכת ליעוץ פנסיוני וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 02:34
נראה לי שאם רוצים לעשות כזה מהלך עדיף דווקא יותר מוקדם (למשל יעזור בבחירת המסלול שדרכו רוצים לנהל את הפנסיה, בחירה בביטוחים מתאימים, וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 04:28
אתה מכיר פרוייקטים מכל תחום אחר בחיים שמצליחים בלי תשומת לב? גם גינה צריך לטפח. אם לא מתאים אז לוקחים גנן ובמקרה שלך - מנהל תיקי השקעות (ועדיין התיק יכול להיות פסיבי).
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 04:46
מה בדיוק יעשה מנהל תיקי השקעות בתיק פסיבי?

ולמה הוא לא יהווה סתם הוצאה מגוחכת?
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 06:51
יספק את השקט הנפשי שה - OP רוצה. ישנם הרבה מאד אינדקסים פסיביים לעקוב אחריהם כך שעדיין יש מקום ליד מכוונת. ברור שאפשר לעשות דברים לבד ולחסוך כסף - אתה קונה לחם במכולת או אופה בבית?.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 09:10
התיעוד ההסטורי מוכיח שתקי ההשקעות המוצלחים ביותר לאורך זמן הם אלו שלא קיבלו תשומת לב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 10:51
אם כל יום תדשן, תגזום ותשקה את העציצים שלך הם מהר מאוד ימותו. גם בגינה לדעת מתי לא לעשות חשוב לפחות כמו לדעת מתי כן לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 14:12
יש פה בעייתיות בדוגמאות שלך.

כי להחליף לחם מהחנות באפייה עולה לך שעה בשבוע ולהחליף מנהל תיק השקעות בניהול עצמאי יכול גם לחסוך לך זמן (כי שני קליקים פעם בתקופה זה כנראה פחות זמן והתעסקות מלשוחח עם מנהל התיק שלך פעם בתקופה)

גם היתרון של הכנת לחם בבית מול קניית לוח הוא מוטל בספק בזמן שלשלם כסף למישהו כדי שהוא יקנה לך יחידות של קרן מחקה מדד זה באופן מובהק פחות טוב מלקנות בעצמך.

אם היתרון הוא ההיבט הפסיכולוגי (לצורך העניין, אדם שלא יהיה מוכן להשקיע בעצמו, או שמרגיש נחת רק כשיש לו מנהל תיק) אז עצתי היא לבחון למה זה המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 18:47
אבל איך זה סותר את מה שכתבתי? ניהול תיקים לא מחייב שכל רגע קונים\מוכרים. להיפך - במקרים רבים מנהל התיק מצהיר מראש שהוא רק מבצע תיקוני מסלול לשמור את התיק on track בלי שינויים תכופים. למי שזה מתאים - בבקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 18:51
ה - OP לא מתבלט האם לקחת מנהל השקעות כדי לחסוך זמן אלא בשביל השקט הנפשי - שהתיק יישאר תחת השגחה גם כשהוא לא רוצה\זמין להתעסק בזה. אם מישהו סומך על כישורי האפייה של עצמו וזמין לאפות - אפשר להכין לחם נהדר בבית. אם לא - במאפיה בקצה הרחוב ישמחו לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 19:37
הוא לא הזכיר מנהל השקעות בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 21:12
תגובתי היתה לגופו של דימוי, בגינון כמו בתיק השקעות חשוב לדעת מתי לא לעשות לפחות כמו שחשוב לדעת מתי לעשות, כנראה יותר. הדימוי פשוט לא התאים.

ולגופו של עניין - השקעה במדדים היא השקעה פאסיבית רק מבחינת משקיע הקצה, המדדים עצמם הם ממש לא פסיבים ומנוהלים תדיר על ידי החברה שמנהלת את המדד. החברות שבמדד נבדקות באופן תדיר, מוצאות מהמדד, מוכנסות למדד, משקלן עולה או יורד, והכל על פי האסטרטגיה של המדד. לאחר שמשקיע החליט להשקיע פסיבי (כמו השואל המקורי להבנתי) קבע אסטרטגית השקעה (כמו השואל המקורי להבנתי), החליט על הקצאת הנכסים (כמו השואל המקורי להבנתי) ומצא את המדדים שתואמים לאסטרטגיה שלו (מקווה שזה המצב אצל השואל המקורי), ללכת ולתת אחוז בשנה, חצי אחוז בשנה או שלושים ושש אגורות בשנה למנהל השקעות יהיה, ואני עדין, טפשי בצורה קיצונית.

והשואל המקורי אכן לא התייחס, שאל או רמז למנהל תיקים.