⬅ חזרה לאינדקס

למידה מרחוק

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 23:44
היי לכולם-

אני חושבת שיש בפורום כמות די טובה של סטודנטים,

כולנו כרגע ממשיכים ללמוד מרחוק בזום.

נראה לי שיהיה נחמד לפתוח איזה שרשור של טיפים על למידה מרחוק, ניהול זמנים טוב,

התמודדות עם לימוד שהוא יחסית לבד.

כלים יעילים שעזרו לכם בתקופה מהבחינה הלימודית, החברתית, הכלכלית, הנפשית.

בנימה אישית- הלימודים מרחוק לא היו טובים כל כך עבורי ואני מנסה להבין איך אני הופכת את הסמסטר הקרוב- לטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 00:23
הסמסטר האחרון היה כנראה הכי גרוע שלי, וזה היה הסמסטר התשיעי שלי כסטודנט. באופן מפתיע דווקא הציונים היו בסדר, אבל הרגשתי שלא למדתי כלום. לא הצלחתי להתעמק בקורסים או להיות מושקע רגשית במהלך הסמסטר. בסוף רוב המבחנים הומרו לעבודות עם דד ליינים ארוכים ולמדתי רק מה שהייתי צריך כדי לכתוב אותן. אין לי ספק שבסמסטר רגיל הייתי מפיק הרבה יותר. יש לי כמה תובנות שאני מקווה להצליח ליישם:

1. לכתוב כאילו אני בכתה. בסמסטר האחרון ישבתי ובהיתי במחשב בצורה מאוד פסיבית, כי הכל מוקלט גם ככה ולמי יש כח ולא ממש הצלחתי להיכנס למוד סטודנטיאלי. תמיד הייתי סטודנט שצריך לכתוב כדי להקשיב, בתואר הראשון מילאתי מחברות בקורסים (בלי לקרוא את המחברות אף פעם, גם לא לפני מבחן, כי תמיד היו סיכומים טובים יותר - אבל זה עזר לי להישאר מחובר בשיעור). אני רוצה בסמסטר הקרוב (שהוא האחרון שלי) לשבת עם מחברת גם בבית ולנסות לעקוב אחרי כל מה שקורה, הפיתוחים המתמטיים וכו'.

2. לא לשבת על הספה או להיות במיטה בזמן השיעור. ארגנתי לעצמי פינת למידה לקראת הסמסטר הקרוב עם שולחן קטן, הבאסה היא שהוא צמוד לקיר מן הסתם והמצלמה קולטת חלק גדול מהבית שלי - אבל אפתור את זה עם רקע של זום ואקווה שהפיצ'ר הזה יתעדכן ויהיה פחות בעייתי עם הזמן. יש משהו מנטלי בלהימרח על ספה שגורם למוח להימרח גם ולא להיות בקשב מלא.

3. להשתתף אקטיבית, בשיעורים שבהם זה רלוונטי. להשתתף בדיון, לשאול שאלות.

4. להדליק מצלמה בכל השיעורים. זה מונע ממך להתעסק בטלפון/להימרח על המיטה בלי חולצה ולספר לעצמך שאתה לומד כי אתה מקשיב.

הסמסטר האחרון היה גם אסון מבחינה חברתית מן הסתם, ולזה אין לי פתרון. גם ככה התואר השני פחות חברתי מהתואר הראשון, ואין בו את האווירה הסטודנטיאלית (כנראה טבעי כי גם הגיל הממוצע עולה, אנשים כבר בעבודות רציניות, עם ילדים וכו'). בזום לא מכירים חברים, לא מכירים בת זוג, והלוואי והייתי אופטימי אבל אני לא. מרגיש לי שגם הסמסטר הקרוב יהיה אבוד מבחינה חברתית, ובשביל מה נרשמתי לעוד תואר אם לא בשביל למצוא כלה? (סתם, גם השכלה זה חשוב נראה לי).

ממש שמח שפתחת את השרשור הזה! מחכה לקרוא עוד תגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 08:06
דווקא בסמסטר האחרון המצב שלי היה אחלה.

בגלל שהכל מוקלט ראיתי את ההרצאות בזמן ובמהירות שנוחים לי, ככה שהרצאות התקצרו בחצי והתקיימו בשעות נוחות.

הידע כן נפגע, כי יש קורסים שלמדתי כדי לעבור את המבחן.

אבל מבחינה חברתית היה לי קשה, אני צריך חיי חברה ובסמסטרים הקודמים זה היה בשפע, בסמסטר הזה ראיתי את החברים רק בזום...

לדעתי בגינות כלבים יש פוטנציאל שידוך, כמובן להגיע עם כלב כי אז זה מוריד את הסיכויים ;)

הטיפ הכי טוב שיש לי זה לדאוג להקלטת ההרצאות, כמובן בהסכמה.

זה מאפשר לראות את ההרצאה מהר\לאט, לחזור אחורה מתי שלא מבינים, לעצור ולעשות גוגל, לדלג על חלקים מתים בהרצאה (יש קליטה,אין קליטה) ולדעתי הרבה יותר נוח לסכם ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 08:50
לא להיט הזום הזה.

גם אני מרגישה שלא למדתי כלום הסמסטר, רק עברתי את המבחנים.

אצלנו (פתוחה) איחדו כמה קבוצות לימוד פרונטליות לקבוצת זום אחת גדולה ורועשת.

אי אפשר ללמד כמו שצריך כשמאה חמישים סטודנטים מחוברים בלייב, שואלים שאלות (ענייניות יותר ופחות) ולא משתיקים את המיקרופון.

בסופו של דבר איבדתי סבלנות וראיתי את ההרצאות מוקלטות והרצתי קדימה קשקושים ושאלות מיותרות. הבעיה היא שאין אפשרות לשאול שאלות במקרה כזה אבל הייתה לנו קבוצת ווצאפ עם אחד המרצים וזה פתר את הבעיה.

זה נס שסיימתי את הסמסטר הזה בלי מועדי ב'. נשארו לי שני קורסים אחרונים בזום השנה וזהו..

מהבחינה החברתית זה אכן מבאס. מסיימת את התואר בלי להיפגש עם אף אחד ובטח גם לא יהיה טקס..
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 09:47
לדעתי דברים שחייבים:

- משמעת עצמית (זה מאוד גדול ואינדיוידואלי, ובדיוק בגלל זה אני לא יכול לפרט יותר מדי)

- חדר/עמדת *עבודה* אישית. מקום שרק לומדים בו. לא משחקים בו במחשב ולא מתחלקים איתו עם האנשים האחרים בבית. זה לדעתי הדבר הכי חשוב.

- הגדרת שעות למידה. (אפילו שלומדים רוב שעות היום, צריך להחליט שמתחילים בשעה מסויימת בבוקר, יש הפסקות התרעננות ככה וככה, ובשעה מסוימת בערב מפסיקים.)

לדעתי זה מאוד עוזר נפשית שיש מבנה ליום.

- אפשר לנסות לקבוע ללמוד - כלומר לפתור מבחנים או עבודות עם אנשים אחרים. ( כן לפעמים אין עם מי, אבל לרוב הסטודנטים יש מכרים כאלה ואחרים מסמסטרים קודמים). פשוט מדליקים מצלמה, פותרים, ואז מדברים על זה. מניסיוני, זה הרבה פחות מועד לפורענות של 10 הפסקות שירותים ו30 הפסקות "אני הולך לקחת רק עוגיה אחת" (יותר מדי עוגיות אכלתי, שמישהו יעצור אותי).

הפן החברתי אכן באסה... אני אישית מנסה להיפגש עם החברים מהלימודים סתם ככה לבירה או משהו בסגנון.. (ספורט ביחד וכו')

אני אנצל את השרשור כדי להעלות שאלה נוספת:

- בזמנים כאלה שקשה ללמוד בהם, האם יש באמת טעם להמשיך לתואר שני?.. הרי הוא אמור להיות פחות "אני משלים קורסים", ויותר "אני חוקר משהו עם מנחה מהאוניברסיטה / אני חלק ממעבדה כלשהי באוניברסיטה / ... ".

אני אישית מתלבט האם זה משהו שיתרום לי בכלל, או שעדיף לחכות. (וכמובן שאני לא מתלבט להיות מובטל ולחכות, אלא לעבוד במשרה מלאה פשוט).

אשמח לדעת מה הדעה שלכם בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 10:03
באיזה תחום?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 10:08
אני מסיימת השנה תואר ראשון ותכננתי להמשיך ישר לתואר שני או לתואר ראשון נוסף(מדעי החברה).

החלטתי שאני ממתינה עם זה עד שהלימודים הפרונטליים יחודשו.

יש לי מקצוע אחר (בתחום המחשבים) ומבחינתי הלימודים זה משהו שאני עושה להעשרה/כיף אז אין לי כוונה לחזור ללימודים כל עוד לומדים מרחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 11:17
לא חושב שזה רלוונטי לשאלה, אבל תחום ריאלי נגיד, בפקולטה למדעים מדוייקים.

כאילו ברור שכל תחום הוא שונה, אבל בכולם אני רואה צורך/רצון להיות בסביבה מחקרית ולא בבית לדבר עם המנחה פעם בשבוע..

כן השאלה גם היא כמה צריך לשנות על החיים/העבודה וכו' כדי להמשיך לתואר שני או לא.

אבל טוב לשמוע שעוד אנשים לא עטים ללכת ללמוד במצב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:17
החוויה האישית המתסכלת שלי הובילה אותי למסקנה שהקשר בין "הגעה" לשיעורים להצלחה במבחנים הוא קטן ביותר כאשר הם נערכים בזום. לא משנה כמה תנסו, כנראה שתמצאו את עצמכם מדפדפים בטלפון או גולשים באינטרנט, כי זה פשוט לא אפשרי לשבת כל היום מול המחשב ולהקשיב למרצה מתוסכל מנסה לנהל דיון דרך המחשב. ולכן, בסמסטר הבא לא אבזבז את הזמן על זה ומלכתחילה אתכנן את זה ככה שאעבוד יותר שעות ואקדיש את הזמן שלי לתחומי חיים אחרים, בידיעה שאני רק הולך ללמוד למבחנים, כי זה המצב וזה לא בשליטתי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:44
בהנחה וזה במשהו שמצריך ניסויי, רוב הסיכויים שתוכל להגיע למעבדה (בייחוד אם אתה גר במעונות), וכנראה שלא תיהיה שם לבד.

אני מניח שגם למצוא עבודה קצת יותר קשה כעת, וגם להתחיל עבודה חדשה מהזום זה לא אידאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 20:49
אני חושב שמראש אתה פשוט צריך להבין שאתה הולך ללמוד לבד :)

לא יודע אם זה אומר לא ללמוד עד המבחנים... אבל כנראה תלוי מה לומדים.

אני גם שלמדתי לבד, למדתי כל הסמסטר. החומר מתעכל לאט בראש עד שאתה טוב בו, מתורגל בו, ויכול לבוא מוכן למבחן (לדעתי).

כן זה נכון.

לא באמת יודע מה סטודנטים לתואר שני עושים... אבל בראש שלי זה נראה לי מוזר קצת.

- תאכלס להתחיל תואר שני עכשיו יהיה יותר קל מלמצוא עבודה (אם אתה מתקבל לתואר כמובן), אז אני רואה אנשים שיעשו את זה כדי להמשיך להתקדם עד שיעבור הזעם..

- במצב שלי, דווקא להמשיך לעבוד (ישר אחרי העבודת סטודנט) זה יותר קל.. כדי להתחיל תואר שני עכשיו אני צריך להתפטר לגמרי, למצוא משרה אחרת, או לעבור שוב חזרה לחצי משרה.