⬅ חזרה לאינדקס

עשירים ומדדים

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 11:35
סתם שאלה, תיאורטית לגמרי, אבל שאף פעם לא באמת הבנתי. אולי יש פה אנשים מספיק כבדים כדי להבין את הלך הרוח ולענות לי.

נגיד שאתם עשירים - האלפיון של האלפיון העליון, שרי אריסון או משהו כזה. למה להמשיך לקחת את הסיכון שהחברה שאתם מחזיקים תקרוס, במקום לצאת כמה שיותר ולהשקיע במדדים / השקעה מפוזרת?

הסיבות שאני יכול לחשוב עליהן הן:

- אם אתה ג׳ף בזוס / אלון מאסק, אתה לא שם בשביל הכסף, אתה שם בשביל השינוי ולפרוץ דרך טכנולוגית והמקום שבו הכסף הכי משרת את המטרה הזאת הוא בחברה שלך שאתה שולט בה.

- אם אתה יורש מיליארדר (זה יותר הסטייל של שרי אריסון), באופן קצת דומה, העובדה שהכסף הוא בחברה שלך מאפשר לך להחזיק סביבך הרבה חנפנים ומעגל חברתי של שמנא וסלתא, שפחות יתעניינו בך אם הם יידעו שפשוט שמת את הכסף על מדד וזהו.

מה אני מפספס?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 11:53
הפונט שאתה כותב בו בלתי קריא.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:10
זה בדיוק מה שהם עושים, מי אתה חושב שמנפיק את החברות שבמדדים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:11
לא הבנתי. להשקיע בחברה או כמה חברות בודדות זה לא כמו להשקיע במדד...
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:14
מה שאתה מפספס זה את אותה תכונה שהביאה אנשים אלה להיות כל כך עשירים: חוסר שובע. עשיר רוצה להיות עוד יותר עשיר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:15
חברות שהגיעו למדד הגיעו לשם בדרך מסוימת, הם הגיעו לשם כי מישהו הנפיק את החברה ומכר את המניות שלו, מי שעושה זאת הם בעלי השליטה בחברה.

אתה שאלת למה לא קורה X

אני אומר לך שX הוא בדיוק מה שכן קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:17
למכור אחוז או חמישה אחוז מהאחזקה שלך בחברה עדיין לא יוצא שהסיכון שלך מאוזן על פני מדד...
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:18
גם אני רוצה להיות יותר עשיר. אבל אני לא משקיע בחברה אחת. אני משקיע במדד. אפילו אם בעבר הקמת חברה והבסת את המדד, למה שתחשוב שתוכל להמשיך לעשות את זה? במיוחד אם אתה יורש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:20
הם מוכרים הרבה יותר מ1% או 5%.

כסף גדול לא עושים על ידי סיכונים מאוזנים, כסף גדול עושים ע"י סיכונים גדולים (שלך או של אחרים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:30
חוץ מזה, לא כל כך קל לממש אחזקות גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 12:47
נראה שאתה כורך הנפקה במכירת אחזקות, אבל להבנתי אלה שני דברים נוספים. נניח חברה פרטית עם 100 מניות שמוחזקות על ידי היזם שהקים אותה. כאשר הוא יוצא להנפקה, הוא יגדיל את מספר המניות, נניח ל-200, והחברה תמכור את 100 המניות החדשות. התמורה תיכנס לכיסי החברה ותממן את המשך הגדילה שלה.

בהמשך, והרבה פעמים כחלק מההנפקה, הבעלים ימכור חלק מהאחזקה שלו, אבל בדרך כלל זו לא מטרת ההנפקה. אם החלק הארי מהתמורה לא ייכנס לכיסי החברה, משקיעים לא ייקנו את המניות שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 13:17
לשרי אריסון בהחלט יש אחזקות במספר חברות שנסחרות בבורסה, רק שבנפחים שבהם מדובר היא מייד נהיית בעלת אחזקה משמעותית (מה שאתה קורה "החברה שהיא מחזיקה").

למה לה לא להשקיע במדדים?

א. כי השקעה במדדים היא לא בהכרח ההשקעה הטובה ביותר, היא ההשקעה הטובה ביותר ביחס עלות- תועלת למשקיע הפשוט. שרי אריסון אינה משקיע פשוט ויש לה משאבים שלך ולי אין וגם לעולם לא ישתלם לרכוש.

ב. כי גם אני הייתי מעדיף את האפשרות (אם היתה קיימת) להיות בעל יכולת השפעה משמעותית באסיפת בעלי המניות וכך לנתב את החברות שאני משקיע בהן כך שיפיקו את התועלת המקסימלית לאסטרטגית ההשקעה שלי (טווח קצר / טווח ארוך/ סינרגיה עם השקעות אחרות). אני לא יכול, שרי כן.

ג. לך תדע, אולי בתיק הפרטי שלה כן יושבים לה כמה גרושים על S&p.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 13:54
הרבה פעמים המייסד גם מוכר מניות, אם לא בהנפקה אז בהמשך.

תתפלא.

בנוסף על דבריו של @KFC Uerdingen 05 פעמים רבות (גם במקרה של אריסון) ההחזקות שלהם בחברות הם בעזרת מינוף NON RECOURSE ופירמידות של חברות, מבנים שיכולים לתת להם תשואות של עשרות ומאות אחוזים לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:00
זה נקרא למכור חלק מהאחזקה.

בדוגמא שלך זה שנשאר ליזם אותו מספר מניות לא רלבנטי,הוא מכר 50% מהחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:15
כי רובם לא חוסכים לקראת פרישה, הם נהנים מעצם העשייה שלהם. אפילו שרי אריסון שירשה כביכול את הונה, אני מעריך שהיא נהנת מהעשייה שלה בכך שהיא מחזיקה מס' מצומצם של חברות באמצעות ההון שלה ובכך יש לה שליטה על הנעשה שם. מה הכיף בלהחזיק כסף במדד S&P 500? כשאנשים עושים מעבר לסכום מסוים, כסף נטו כבר לא מרגש אותם אלא שליטה, עשייה, השפעה.

S&P 500 זה אחלה דבר לשכירים שעסוקים ביום יום שלהם בעבודה בחברה מסוימת, זה פחות מעניין לאנשים עשירים שבאמצעות הכסף שלהם יכולים להשיג שליטה בחברות ולא רק להשקיע בהן פסיבית.

חוץ מזה שכמו שאמרו פה לפני, לעשירים פתוחות אופציות של מינוף, מידע, מכשירים, וכלים שלא קיימות למשקיע הממוצע ולכן הדרך יחידה לנצל את ההזדמנויות האלו הן לרכז את ההון במקום אחד ולא יהיה נדיר לייצר מאות אחוזים על ההשקעה בטווח זמן לא ארוך במיוחד. בעצם הם משחקים במגרש אחר, מגרש שבו השוק לא יעיל וניתן לנצל כשלי שוק והזדמנויות כאלו ואחרות.

זו הסיבה שאני אוהב נדל"ן, נדל"ן מאפשר לך לעשות מה שהעשירים עושים פשוט בקנה מידה קטן מכיוון שנדלן הוא לא שוק משוכלל ויעיל כמו שוק המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:26
תודה! לשם כיוונתי. זה נראה שהם לא ממקסמים על תשואה כנגד סיכון, אלא על משהו אחר...

אני לא ממש קונה את הסיפורים של תשואות דמיוניות שהם עושים בעזרת טריקים סודיים של עשירים. אם זה נכון, למה שאני לא אקנה מניות בחברת אחזקות שלהם ואזכה גם לאותן תשואות? אם שרי אריסון יכולה להרוויח כל כך הרבה מלהיות בעלת השליטה בחברה X, למה שאני לא ארוויח אותה תשואה מזה שאני אשקיע בחברה שבה שרי אריסון היא בעלת השליטה? ההבדל ביני לבינה זה שלי לא יהיה את ה׳כיף׳ שהיא חווה, אבל הביצועים יהיו אותם ביצועים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:27
אשמח להסבר מנומק על המשפט האחרון
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:29
אתה יכול, חלקן ציבוריות בעצמן, רובן פרטיות כמובן. תהיה מוכן גם להפסיד את הכסף.

החברה פרטית.

היא לא נהנית מזה, היא אפילו לא מנהלת את החברה הפרטית הזו, בכל מקרה אל תשכח שלבעלי שליטה בחברות יש הרבה בונוסים נוספים כמו שכר גבוה מאד, הטבות ע"ח החברה (יאכטות, מטוסים, מכוניות, בתים ועוד).
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:35
חמודי, ההשוואות שלך זה כמו להשוות בין טיפול במוסך לפיאט אונו ותחזוקה של מעבורת חלל. שניהם אמצעים לתנועה במרחב.

ועדין-

אם זה מה שגורם לך לישון טוב בלילה אז סבבה, נפרגן לך, אתה צודק!
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:50
זה היה מטאפורה ארבע-ממדית מדי בשביל שאני אבין. למה הכוונה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 15:06
שליטה וכח.

אם ביל גייטס אילון מאסק וג'ף בזוס מוכרים את כל המניות שלהם וקונים VT, מי הם מחר בבוקר בשבילך? אף אחד.

חוץ מזה, שאל את עצמך איך הם נהיו כל כך עשירים. בשלוש הדוגמאות שנתתי, זה לא מלרכב באופן פסיבי על גל. כל אחד מהם הקים אימפריה בעשר אצבעותיו. הם מעורבים רגשית ורעיונית בחברה שלהם, והם עושים תשואות הרבה יותר גבוהות מהמדד מההחזקה שלהם בה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 15:20
ספיציפית לבזוס הוא תמיד מוכר אמזון כדי לקנות (להמשיך להגדיל) את הפעילות של החברה הפרטית שלו (Blue Origin)

גם מאסק מחזיק חברות כאילו
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 15:35
אבל החברה שוה פי שניים. אז הוא נשאר עם אותו סכום אחזקה בחברה ובלי מזומן שהוא קיבל על המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 15:53
הכוונה שלהשקיע מיליארד דולר זה לא כמו להשקיע 100k "רק פי עשרת אלפים" באותה מידה שלבנות מעבורת חלל זה לא לבנות פיאט אונו "רק פי עשרת אלפים".

למען הסר ספק - פיאט אונו היתה אחת מיצירות המופת של ההנדסה האיטלקית זצ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 16:06
כסף קטן (הכל יחסי).
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 17:51
אין קשר לטריקים סודיים. אני בעצמי עשיתי מאות אחוזים על הכסף, ואני לא עשיר ברמות שלהם וזה לא היה באמצעות השקעה בשוק המניות אלא השקעה באופן פרטי במיזמים פרטים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 17:55
ברמות שעשירים משחקים הם יכולים לרכוש שליטה בחברות פרטיות (שוק לא משוכלל) ולנווט אותן כדי ליצור תשואה עודפת. לך בתור משקיע ממוצע אין את המשאבים לכך. נדל"ן מאפשר לך לעשות משהו דומה פשוט בסקייל קטן יותר בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 18:24
הדיון הזה נראה לי כמו הזדמנות טובה נוספת להזכיר לאנשים פה שעולם הנכסים הפוטנציאליים לא מורכב רק מ-VT.

חוץ מזה, מזכיר שמינוף זאת לא מילה גסה. גם זה נגד הקונצנזוס פה.