⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות לגבי חיסכון/השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 16:23
שלום לכולם,

מכיוון שאני די חדש בתחום ההשקעות ובנוסף לא בקיא בחוקים ובזכאויות השונות שתקפות בגיל פרישה, אשמח להסתייע בחוכמת ההמונים לגבי השקעה עבור אבא שלי. לאבי יש ~200k שבהם הוא מעוניין לעשות שימוש למטרות תשואה. הכסף אינו נחוץ לו בזמן הקרוב אך ייתכן כי בעוד מספר שנים הוא ירצה לעשות בו שימוש. האופציות שעליהן חשבתי עד כה הם הפקדה חודשית לקרן השתלמות פעילה שבבעלותו (מתקרב לגיל פרישה אך עדיין ממשיך לעבוד בעבודה קבועה שמפקידה לקרן השתלמות) או לחלופין פתיחת קופת גמל להשקעה / פוליסת חיסכון בחברת ביטוח. במידה ויבחר להפקיד לקרן ההשתלמות הוא כמובן לא ייהנה מפטור ממס אך עדיין ייהנה מדמי ניהול נמוכים בהשוואה לאלטרנטיבות (ואולי יהיה זכאי לפטור מס בגיל הפרישה?). האם יש עוד יתרונות לקרן ההשתלמות על פני החלופות? או שאולי במקרה זה ישנה אופציה טובה יותר?

תודה רבה מראש למשיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 18:56
ממה שאני מכיר אי אפשר סתם להפקיד לקרן השתלמות לבד מעל התקרה.

אשמח לשמוע אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 19:11
עצמאי יכול.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 11:04
במידה והוא לא מגיע לסכום תקרה בשנה הוא כן יכול להפקיד? (מדבר על שכיר)
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 20:44
למיטב ידיעתי לא.

אם אתה מדבר על טווח של 5 שנים זה די קצר בשביל שוק ההון.

אם אתה בכל זאת רוצה להשקיע בלי יותר מידי חישובים, אתה יכול לפתוח חשבון בברוקר ישראלי, לקנות קרן מחקה מדד msci world, וזהו.

קיבלת פיזור עולמי ברכישה אחת ואתה יכול לשכוח מהכסף עד שתצטרך אותו.

זה יעלה לך דמי ניהול יותר מקרנות מחקות מדדדים אחרים, אבל כנראה פחות מקרן מנוהלת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 21:44
תיקנתי לך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 21:51
קופת גמל להשקעה מוגבלת לתקרה של 70K לשנה

אם תפתח את הקופה השנה, תוכל להפקיד בתחילת שנה הבאה עוד 70K.

בכל מקרה, תצטרך להחליט מה לעשות אם שאר הכסף. יכול להיות שחלק מהכסף תשים פשוט בפקדון בטוח.

אולי תוכל לקבל תנאים טובים גם בבנק ואז תוכל לבצע רכישה של קרן מחקה דרך החשבון בנק, במקום לפתוח חשבון אצל ברוקר ישראלי

הכל תלוי בכמה אתה מוכן להתעסק / להשקיע מאמץ, כדי לעשות אופטימיזציה להשקעה של 5 שנים