⬅ חזרה לאינדקס

הליך רפואי - ברפואה פרטית או ציבורית?

🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 12:26
מפה לשם יצא שאני צריך לעבור הליך רפואי פולשני אבל שנחשב בסיכון נמוך. עד היום היה לי מגע מאד מינימלי עם המערכת הרפואית ולכן אני לא ממש יודע אם יש דרך חכמה לעשות את הבחירה או לא. הקפיטליסט החזירי שבי אומר לי שאם אני אלך למכון פרטי ואפרד מכמה כמה מאות שקלים זה אולי יהיה קצת אפילו יותר בטוח, אבל אני לא יודע אם זה באמת נכון (הכשל המפורסם שאנשים מפחדים לקנות מכוניות זולות, אבל סבבה עם לקנות אותה מכונית בתוספת כמה אלפי שקלים).

מחשבות? סטטיסטיקות? מנועי השוואה מוצלחים אונליין?
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 12:38
הרפואה הציבורית בישראל טובה. ובהרבה מאוד מקרים תקבל מעטפת הרבה יותר טובה ברפואה הציבורית, מאשר בפרטית. היתרון העיקרי של הפרטית הוא קיצור תורים ובחירת הרופא. שים לב, שיש לך גם את הביטוחים המשלימים של הקופות.

לדעתי, לך ותתייעץ ותחליט מה אתה רוצה לעשות ואיפה, אח"כ פנה אל הקופה, ותברר מה הם מוכנים לממן. הרבה פעמים זה יהיה משהו דומה למה שתקבל בפרטי. אם זה לא מספק, אותך תברר מה המשלים מציע. יכול להיות שתמצא בדיוק את השירות שרצית עם 80% השתתפות של הקופה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 12:57
+ 1

נכון אבל אם יש ביטוח משלים, כסף זהב, פלטינה או ווטאבר, ניתן לבחור רופא מומחה/מנתח.

דוגמאות - ניתוח קטרק בשתי עיניים דרך הקופה [בית חולים גליל מערבי, נהריה] השתתפות עצמית 25 ש"ח לעיין ואלו אותם המנתחים שעובדים אחרי שעה 4 ברפואה הפרטית.

צינטור - בית חולים תל השומר [שיבא היום] 34 ש"ח השתתפות עצמית ברפואה הציבורית.

שתי הדוגמאות שהבאתי יעלו בערך 5K ברפואה הפרטית.

תור בדצמבר לביאופסיה בבית חולים רמב"ם השתתפות עצמית 34 ש"ח.

אני לא רופא ולא יכול ואסור לי לתת חוות דעת מקצועית, אבל אתה בהחלט יכול ללכת לאסותא עם חדר פרטי, ג'קוזי וארוחת גומה בכמה אלפי שקלים עבור הפינוק.

לעניות דעתי, אתה צריך להתייעץ עם רופא/ת המשפיה או המומחה ופשוט לשאול מה המקום הטוב ביותר עבורך במסגרת הרפואה הציבורית.

וכן, יש בעייה בזימון תורים כי ברפואה הפרטית כמעט כל דבר יכול להיות מהיום למחר.