⬅ חזרה לאינדקס

אחוז מהתיק כמזומן

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 20:28
שלום לכולם,

לאחר קריאה בכל מיני מקומות בעולם וצפייה בכל מיני הרצאות אני מתחיל לחשוב שרבים בקהילת הFI שומרים חלק גדול (כ20%) מהכסף שלהם במזומן לצורך השקעות שיגיעו. או לחילופין לצורך ביטחון מסוים

כשרק התחלתי הדרך הזו להבנתי המטרה הייתה לנסות לחסוך כמה שיותר ולחסוך את הכסף הזה אל תוך הבורסה כלומר לא אמור להישאר כסף מזומן?

(כמובן שזה לא שחור או לבן) אבל יש איזושהו כלל אצבע מסוים בנושא?

פלוס בזמן האחרון התחלתי לחשוב קצת קדימה (לקראת רכב, כמובן יד שניה) ואולי טיסה (בכללי הוצאות גדולות יחסית)

ורציתי לשאול כיצד אתם מבצעים את הרכישות הללו? האם אתם מוציאים את הכסף מההשקעות או פשוט לא מכניסים את הכסף לשם ושומרים בבנק בינתיים או לוקחים את הכסף כהלוואה/ בתשלומים מהאשראי?

אשמח לתשובות מנומקות זה יעזור לי ממש להצליח להתחיל ללמוד דרך מי שכבר עובר את הדרך הזאת בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 22:18
- אם אתה משקיע כסף ומוציא אותו אחרי חודש כדי לשלם על רכב זה לא השקעה לטווח ארוך בבורסה. תשאיר מראש כסף מהמשכורת שאתה צריך כדי לקנות דברים.

- אחוז המזומן בתיק הוא גם חלק מהחלק הסולידי בתיק. אין לו תשואה וסיכון (ריאלים), ולכן הוא עוזר פסיכולוגית בתנודתיות של כלל הכסף שלך בעת מפולות בשוק (ובמקביל, פחות תשואה)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 23:38
בטח שיש, במיוחד ריאליים...

זה בדיוק הבעיה בלהחזיק מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 23:46
הסיכון היחידי של מזומן זו האינפלציה.

שחיקת כח הקניה של המזומן שלך.

הדרך לצמצם השפעתה זה ע"י מכשירים צמודי ייחוס למדד מחירים לצרכן שאמורים לשקף את עליית האינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 00:08
המזומן שמחזיקים בתיק ההשקעות הוא לא עבור הוצאות, אלא חלק מהקצאת הנכסים בתיק ההשקעות.

לדעתי שאומרים מזומן בהקשר של תיק השקעות זה יכול להיות גם מק"מ או פק"מ.

מה אני עושה?

כל הרכישות וההוצאות מנוהלות דרך תקציב שנתי מתעדכן בשוטף - הכנסות והוצאות צפויות בכל חודש, עם מקום לבלת"מים.

אם מתוכננת חופשה / רכישת רכב, זה חלק מהתקציב.

בנוסף, יש קרן חירום, שכן נכללת בתיק השקעות בתור החלק הכי סולידי, שמיועדת לחרום בלבד (לא חופשה או שדרוג רכב).

בתחילת חודש, לפי תכנון התקציב, אני קודם כל "משלם לעצמי" - מפריש כסף לתיק השקעות.

אני לא משאיר יותר מידי כסף בעו"ש, גג 5K מעבר להוצאות המתוכננות.

למשל: אם היתרה ההתחלתית היא 7K, הכנסה 15K והוצאות מתוכננות 10K אז אני אפריש לתיק השקעות 7K, כדי להשאיר יתרה של 5K כמרווח בטחון.

אני לא משלם בתשלומים (כי זה כמו הלוואה), משלם במזומן או כרטיס חיוב מיידי את הרוב. חלק משולם בכרטיס אשראי, אבל אני מחשב כאילו כמו הוצאה מיידית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 11:09
אז רכב/ טיסה אתה בעצם שם כל חודש כסף בצד?

הרי זה לא תשלום שניתן לאסוף בחודש אחד..
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 22:08
בגדול כן, אם אצטרך להוציא הוצאה גדולה שאני צריך להערך לה מראש יותר מחודש, אפריש פחות לחסכון (או אפילו לא אפריש בכלל) בחודשים לפני.

זה מאוד תלוי עד כמה אתה יודע לצפות את ההוצאות שלך קדימה. אם היכולת לחזות את ההוצאות פחות טובה, כנראה שצריך להשאיר יותר מ5K מעבר להוצאות המתוכננות בכל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2021 11:23
אני מחזיק בערך 15% מזומן (לא כולל קופות חירום).

הסיכון במזומן הוא כאמור מעלה הוא שיחקת כוח הקניה - אינפלציה. איך אין די להצמיד למחירים למדד הצרכן.

אם נצמיד את האינפלציה ביחס למוצרים צריכה בסיסיים - אכן כוח הקניה נשחק בכמה אחוזים בודדים בשנה.

אך האמת היא שהסיכון הגדול יותר, הוא ביחס לאינפלציה של נכסים - זאת אומרת, שהכסף שלך יכול לקנות פחות ופחות נכסים כל שנה (נדל"ן, מניות, ביטקוין וכו') מעל 10% בשנה.

אך עדיין למזומן יש ערך חשוב - וזאת האפשרות לקנות נכסים במקרים של מפולות בשווקים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2021 11:46
לא רלוונטי לאנשים שיש להם הכנסה מעבודה. השוק נפל -> כוח הקניה של השכר החודשי שלך עלה.

אולי אחרי הפרישה אפשר לקחת את זה בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2021 12:55
הכוח הזה מוגבל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2021 13:17
גם כמות המזומן שתחזיק מוגבלת.

נניח מצב בו בעל הכנסה גבוהה מפוטר ולא מצליח למצוא עבודה, אזי דמי האבטלה הם כ10K לפני מס, למשך 6 חודשים.

ככל הנראה נלקח ממנו יותר מס ממה שהוא אמור לשלם על התקופה שבה כן עבד, ולכן בסוף השנה גם יוכל להגיש בקשה להחזרי מס ולהחזיר לכיסו עוד כמה אלפי שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2021 13:47
התייחסתי לחלק הנזיל שלא מושקע במניות (מזומן, אג״ח, פקדונות וכו׳)